Получени "Благодаря": 0
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Е колко пък КИ е илюстрирал Русков?
Ако някой е затаковал целия жанр, това е точно Иванчев, наквацал поне 80-90% от бг-илюстрираните заглавия. "Прекрасно изпипани" е последното словосъчетание, което ми хрумва за неговите илюстрации. Иначе има стил и талант човекът, но не го използваше особено, щото работеше много бързо и за малко пари. Авторската му визия обаче беше доста скромна (не знам по кои причини) и в резултат почти всички КИ изглеждаха по еднакъв, скучен начин.
Русков, апропо, има чудесен художествен стил. Това, че повечето малки деца (и пораснали такива) нямат основата да го оценят е друг въпрос. Ако има грешка, те я изцяло на издателите, както обикновено.
И двете, дискутирай на воляТрябва да подкрепя "Храма на чудесата". От друга страна, има издънки на иначе добри (или поне прилични) илюстратори, които са ме карали да се почесвам зад врата.
Темата за просто "най не харесвани илюстрации" ли е, като се има предвид цялостно качество, или за единични издънки в иначе прилично общо изпълнение?
За Иванчев - мисля че всичко сме си казвали - човекът е илюстрирал цяла книга-игра за времето, за което (в момента) се прави една илюстрация, а са му и плащали колкото за една, в общи линии... Предвид обстоятелствата се е справил повече от добре. Като цяло българските КИ илюстрации са правени евтино и набързо, вероятно с малко изключения (примерно някои корици и на Станкев нещата).
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas