• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
Първата ви книга-игра

Първата ви книга-игра

• 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • ...
  • 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
02 Фев 2012 16:09
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1186
Topic Author
Първата ви книга-игра #45225
А как се нацели на нея? При мен беше Пътуване до стоунхендж и при сегашно протичане със същите усещания.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Фев 2012 16:24
belavoda
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Първата ви книга-игра #45233
От библиотека я взех, библиотекарката ми каза, че това е най-новата получена книга. Понеже аз тогава четях много, взех я за проба. За радост тогава ми хареса, като след нея започнах да си купувам и аз книги-игри. Просто тогава сме били деца и са ни харесали дори тези книги-игри.

02 Мар 2012 13:23
Kalev
Трошача
Трошача
Скрий Още
Първата ви книга-игра #49145
Почти съм сигурен, че трябва да е била или "Замъкът на таласъмите", или "Трошача", по-скоро втората. Тогава съм бил на 8-9 години и ми е трудно да се сетя коя е била първата, от друга страна пък спомените от тези двете и от многото други никак не са избледнели за толкова време :)

02 Мар 2012 17:08
Тарикат ХХ ранг's Avatar
Тарикат ХХ ранг
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Първата ви книга-игра #49184
"Варваският бог". Съвсем обяснимо, книгата страшно ми хареса и ме запали по жанра. Съучениците ми четяха КИ от няколко месеца преди мен.

"Под тях десетки метри мрак лежат.
Отдавна езикът на бурята шиба платната..."

Луд на шарено се радва

02 Мар 2012 23:11
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1481
Първата ви книга-игра #49222
"Свръхразум" и след него сложния за времето си "Властелин". :)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

03 Мар 2012 01:23
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Първата ви книга-игра #49241
Моята 1-ва книга-игра беше "Завръщането на наследникът" . Аз бях на около 5-6 годинки и помня как я играхме с по-големият ми брат. :)

04 Мар 2012 17:04
copland
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Първата ви книга-игра #49329
Мисля, че за пръв път съм разгърнал книга-игра първи или втори клас. Взех я на заем от съученик. Помня, че четях епизодите поред, ставах все по-объракан от липсата на смисъл в поредните глави и накрая съвсем се отчаях. :roll: Добре, че го правех в клас - учителката в крайна сметка "конфискува" четивото до края на часа и след това я върна директно на собственика й, който от своя страна реши повече да не рискува, давайки я на мен. Нямам никакви спомени коя е била книгата, героят беше нещо от сорта на фбр-агент, някакви сгради се взривяваха (май с него вътре), трябваше да се пилотира и хеликоптер... :rolleyes:

След известно време все пак ми стана ясно каква е цаката и почнах да си купувам (убеждавам родителите си и най-вече баба ми, мир на праха й, да ми купуват) различни КИ, но общо взето все бяха някакви блудкави историики. Едната от тези, които все пак са се запечатали в спомените ми беше някаква индианска история, в която трябваше да събираш парчетата на разкъсана бизонска кожа, с изписана на нея мантра или нещо подобно. Имаше и някаква друга, в която героят е наследил много пари и трябва да върти биснес или да ходи в универститет. Като цяло жанрът никак не успя да ме запали и бяхме на път да се разделим по взаимно съгласие... :oops:

Не помня кога точно, може би втори или треи клас, баща ми ми подари книга-игра, която доста надвишаваше по обем и сложност всичко, с което се бях сблъсквал дотогава. Озовах се в Уирд и оттогава съм заразен с вируса Кървав меч. С годините събрах цялата колекция, после си свалих от кучешкия сайт петте книги и на английски. Днес с удоволствие скачам от епизод на епизод с е-четец.

За мен книга-игра значи Кървав меч и обратно. Всички други КИ, с които съм имал (не)удоволствието да се сблъскам просто са били много далеч от Крарт, Уирд, Крешентиум, Шеол и Спайт. Дори години наред въртях петте книги без да играя битките, просто заради историята/историите. Винаги съм си мислел, че слабостта ми към тези книги се дължи най-вече на факта, че съм ги срещнал във възраст, за която всички спомени са идеализирани. Едва преди няколко години си дадох сметка, че КМ е поредица, на която и възрастни могат да се радват. (И то как!!! 8-) :twisted: )

Следват малко спойлери!!

Никога няма да забравя как отново и отново преигравах Демонски нокът и се опитвах да не загубя пустия меч накрая. Бях я взел чисто нова с мен на море лятото и още на първото четене книгата започна буквално да се разпада - цели коли се отлепваха от другите. Прекарах няколко безсънни нощи, преди най-накрая да си призная, че колкото и да чийтвам, явно няма как да направя КМ трилогия. :lol:

Разочарованието от сбърканите препратки след като си минал през стаите на всички магове в Стените на Спайт можеше да се мери единствено с това от сбърканата препратка в края на Царство Уирд, когато се изправяш срещу армията на Царя на бродниците. От друга страна аз така и доста дълго време не можех да го намеря знамето, затова и радостта ми, когато за пръв път стигнах до него беше безкрайна. Не знам доколко знамето е "обект на обожание навсякъде в цивилизования свят", но аз се чувствах така, цякаш съм намерил светия Граал. :lol:

10 Мар 2012 20:47
elementa taurus's Avatar
elementa taurus
Асасин
Асасин
Скрий Още
Първата ви книга-игра #49913
Моите първи книги-игри, които прочетох, бяха: Планетата на смъртта, Древното зло, Ноктите на дракона и още две, които съм забравил вече:) Но много ми харесаха и се запалих. Почнах да си купувам и мога да кажа с гордост, че събах почти всички книги-игри на Плеяда и МЕГА :D Копланд, книгите, които споменаваш, са Пари и гангстери и Духът на прерията. Имам ги и двете, даже съм събрал и трите части на Пари-те. В момента са ми останали само около 60-тина книги-игри, които са ми поредици.

11 Мар 2012 20:22
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1186
Topic Author
Първата ви книга-игра #50062
Добре дошъл на форумите ни!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

28 Мар 2012 15:34
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
Първата ви книга-игра #51404
Първата ми беше В лабиринта на времето.Бях на 11год. 1993г. и смятах да си купя нещо на Карл Май ,но видях корицата на Лабиринта и очите ми останаха в нея оттам нататък си купувах всичко което намеря.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

10 Апр 2012 21:57
SacredFire
Асасин
Асасин
Скрий Още
Първата ви книга-игра #52208
Първите ми книги-игри бяха от поредицата "Кървав меч". Играехме с по-големия ми брат и двете ни братовчедки. Да съм бил на не повече от 5 години :)

02 Май 2012 22:11
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Първата ви книга-игра #53519
"Синът на пустинята"!
Втората също я помня - "Реката от която никой не се завръща". След нея вече се почна едно ударно събиране, заменяне, търгуване .... Първата винаги се помни (дори и при книгите игри :)). И до днес обаче си спомням, че на сергията в онзи горещ летен ден на 1995-а имах избор измежду три книжки - "Синът на пустинята", "Ледено безмълвие" и "Тайната на светещия мъх". От позицията на времето си мисля, че съм ударил джакпота с избора за първа книга-игра.

I pray to Myself for Myself

02 Май 2012 22:22
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Първата ви книга-игра #53520

Altras Benin писа: писа:
"Синът на пустинята"!
Това се казва добро начало !

01 Юни 2012 22:33
Paqka
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Първата ви книга-игра #55325
Първата беше няква на Монт Диас дадена от приятел, не беше нищо особенно, но ме заплени.

После накарах наш'те да ми вземат "Тайната на светещия мъх", която е първата моя.
Ще да е било около '96-'97 година като вече имаше много издадени книги, затова на бързо наваксах.
Имах най-голяма колекция от познатите ми около 150 парчета.Сега ако успея да намеря 50 ще съм щастлив:oops: .

05 Юни 2012 03:04
bersek
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Първата ви книга-игра #55481
Първата ми книга-игра бе "Замъкът на таласъмите", две-три седмици след нея "Огнена пустиня" и после дълго време само те, защото нямаше други, а когато започнаха да излизат... ех, какво време настана :)
Продължението на "Замъкът на таласъмите", което излезе години след това бе изключително добра книга ;)

Формата на Вселената е пустота, пустотата е форма.

• 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • ...
  • 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
Първата ви книга-игра
Time to create page: 0.121 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Поредица "Приключенията на Лорън" (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 13:35
    • Fighting Fantasy от 80те на Puffin и други (25 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • Yesterday 15:22
    • "Мината на Орките" е вече налична за сва... (19 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 02 Юли 2025 21:11

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност