Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Втори впечатления, setup, дневници и начало на играта
Докато сами пресни-пресни ги пускам ....
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]Книга 1Прикаченият файл е скрит за гости.
Моля влезте в системата или се регистрирайте, за да получите достъп.
- уточни, че съдържанието е номерирано за страници, аз отидох на епизод от Книга 2 и се обърках - абе тва е бял кахър
- по дневника, храна и ходове как се отчитат по тези номерирани клетки? - Ходове от малкото към голямото; храна - обратно
- чудовищата от Севера? малко повече за тях? - те са загадка нарочно (в евентуалната втора книга ще се разбере всичко)
- цитат "Магическите сили останали да съществуват необладани."
- ако съм неизявен шизофреник, мога ли да направя кооп игра с няколко героя и да ударя един speedrun? ( шега е това, естествено )
- малките карти, хоризонтални и вертикални - каква е идеята за тях? - че така се разпечатват по-добре и все пак ако ги гледаш онлайн, да не си кривиш главата
- целта на играта е едно малко изречение на страница 14 - уголеми го и концетрирай вниманието върху него, за да не се изгуби читателя сред толкова много правила, фокусирай върху главното с главни букви и голям шрифт
- ко1то - печатна грешка, страница 14 - да, тва е неминуемо, има и още няколко
- обособи отделна и ясна секция "Начало на играта" и там сложи абзацът от страница 14
- Придвижване - по диагонал може ли да се движа? уточни го това - всяка карта има "свои" правила за придвижване и те са описани във всяка Ситуация
- Какво се брои за „Ход“ - напиши отново целия абзац за по-голяма яснота
- Блок е Защита, Удар е Атака - защо не ги преименуваш, за да е по-лесно?
- Предмети - това, с оставянето на разни неща по картата или го измисли по-добре, примерно с маркери, където да се разбира къде са, ако някой иска да ги вземе или го премахни, според мен ще затормозява играта - това според мен могат да си решат самите Играчи дали да го ползват
- Оръжия - натърти, че ги разделяш на Обикновени, Редки и Легендарни - в Ситуация Оръжия е описано, мисля, добре
- Храна - дели се на сурова и приготвена - няма го това разделение в Дневника? - описано е, че за да ядеш животно след лов, трябва да имаш огниво; инак си носиш сурова храна; описано е и за рибата също
- Руни - обяснено е какво са те, но не и каква е тяхната функция; загадка ли е в началото? - функцията им ще стане ясна в самата игра
- Битки - кой първи поставя фигурката си на Бойната карта? Това има тактическо значение, защото втория решава какъв ще е setup-а на битката в началото - първи е този с по-голяма Хитрост описано е в правилата за Битки
- Битки - местенето при битка не се определя от играча, а от зара, така ли? - от зара, но играчът определя дали да мести, удря или бяга
- Битка срещу повече от 1 противник - третия ти противник те бие здраво, реално сам срещу трима си е самоубийствена мисия - така е, повече противници - повече кютек (в крайна сметка, и реално е така; ако не си достатъчно силен, не приемаш битката или бягаш)
- Лък в битките - ако има наемник на задна линия, а аз съм отпред, тогава той може ли само да си стреля? - не, не е в правилата това
- Маркери по картите - не е улеснен играча на едно място да е описанието, а картата да е на друго и за по-лесно бих искал на самата карта да са и описанията и номерата на епизодите - така е, на хартия това може да стане на обратната страна на картата
- Герои - ако играят 8 човека, то има ли резон да се ступат преди всички приключения? в смисъл дали си развил видовете стратегии в играта и си отсял най-добрите? А дали има доминантна такава? - Играчите имат пълна свобода на действие; м/у другото, в раздел Герои е указано кой и как мести пръв (хвърля се зар).
Уводи за различните герои и откъде всички герои са разбрали, че Жреците в столицата искат пръстените? сигурно съм го пропуснал това някъде - ми във всеки Увод е описано; по принцип няма голямо значение кой откъде е разбрал за това
- каква е логиката да има различни герои, а точките да се разпределят от играча? така персонификацията е само на 50 % т.е. мога да направя от всеки всякакъв боец, не трябва ли да има различни ограничения в разпределението на точките за различните герои, помисли? - в самото приключение на много места има значение кой и какъв е Героя ти
- Рицар - праволинеен тип, стандартна разфасофка
- Отмъстителя - интересен изказ, готин персонаж, луда глава, Дорей льо Жун?
- Монах - не "кабинет", а килия; този out-of-box монах е твърде смирен, бойни изкуства?
- Киава - капитанка на пиратски кораб, а екипажа на дъното, баси главорезката;
- Лорд Тамър - печатна грешка "о две"; тоз лош чиляк има подмисия да избие всички герои на добряците в играта ли?
- Блун - "Много ще умрат, един ще проговори" - култова реплика! Значи онази гадина Императора вика лично Лорда, а тая измет Блун не я ще да я вижда, а? иначе оригинален герой, несъмнено ...
- Змията - мисля, че като точки Хитрост, тази жена трябва да има най-много; иначе обикновен праволинеен войник тръгнал на мисия
- Смъг - варварин с тояга? яко нетрадиционна комбинация, освен това и вожд? картинката на този варварин не отговаря на описанието, което си му направил; текста ти е по-добър!
Ситуации
- Лов - не е уточнено порциите дали са сурови, което е логично или приготвени - задължително уточни това!
- Врагове - направи съдържание за по-лесно намиране на противника, кой на коя страница е, или подреди по азбучен ред; някои от враговете не носят ли уникални за тях си предмети? - ако не е интерактивно дигитализиране, няма голямо сначение кой враг къде е; някои носят, но това са при различни случки в приключението (в игровите епизоди)
- Оръжия - чупенето се "забравя" колко битки издържа - дали не можеш да го махнеш или да го направиш примерно при получен силен удар? примерно, в битка някой те удря здраво, над 10 точки или нещо такова и при обикновено оръжие хвърляш зар и ако се падне 6 се чупи, за рядко, два пъти трябва да хвърлиш 6, за легендарно - три път подред - за момента така,, както съм го подал, ми се струва ок
- Мечът защо да е Рядко оръжие? по-скоро му дай някакво име, примерно "Режещ вятър", меч изкован от еди си кой майстор преди години; освен това те са 6, а не 5, както твърди инструкцията за прибавянето на точките - има много мечове и други редки оръжия в играта; от значение са само Легендарните
- Търговия - цените на оръжията не са ли сгрешени? не може всичко да струва по 1 талин, независимо колко битки му остават? посочи в примера точната цена - има си отделна таблица за Търговия, това в Ситуацията е само пример
- Врачка - „Материално за нематериално, чужденецо!“ - култова репликал; това бабе откъде ги вади тия руни!?
- Наемници - за олекотяване, нека не ги храня, а? То не стига, че ще им плащам, ами и обоз да им тегля; апропо, магаренце с каручка като в Dungeon Siege, е добра идея да се добави в играта - всеки Играч преценява дали да се съобрази с това правило; на мен ми се струва логично тия пичове и да похапват
Дневници
- порциите на героите са с приготвена вече храна, нали така? - да
- рицарят има меч, той е рядък, нали? - да, както и сабята на лорда
- липсва графа в дневника за чупенето на оръжията, но вероятно може и без нея - може, да
- Карес идва от Керус, нали? - хм
- как така тоз свиреп човек има дървен боздуган? Ами да му бяхме дали и дървен нож ...
- 1 точка Хитрост на 2 точки Издържливост ли се равняват, ако го сравняваме с Рицаря? - не са свързани
- монахът Томик - разпятието, ако ставаше и за оръжие, щеше да е оригинално
- Киава има най-много точки за Лодка, Стрелба и Хитрост, що така? - щото е много печена
- Силите на Злото имат повече Издържливост, но са по-глупавички? - всички видове точки могат много да се променят по време на играта
- Реално има няколко варианта за точките, което не дава кой знае колко голяма свобода на играча по линията 5-9 точки
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas