• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Куест - роман-игра

Куест - роман-игра

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
06 Юни 2011 15:56
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Topic Author
Куест - роман-игра #15215

Вонамарак писа: писа:
Пляс.

Името на Борис Акунин се нареди до това на Паулу Коелю и Джоан Роулинг. Един от авторите, чиито книги не могат да се оплачат от читатели.

В класацията за най-продаваните книги през последното десетилетие попадат три от романите на Акунин – излезлите и на български език - „Диамантената колесница”, „Любовник на смъртта” и „Любовница на смъртта”.

Този път книгата от писателя е „Куест”.

Използвайки за рамка схемата на компютърните игри, той съумява да съчетае две повествования и две сюжетни линии, които се засичат в напрегнатия сценарий. Сюжетът в „Куест” се върти около Галтън Норд, млад и многообещаващ американски учен, потегля на тежка мисия към Съветска Русия по времето на Сталин.

Възложено му е да открие тайната на експериментите, провеждани с човешки мозъци в секретни лаборатории, контролирани от тайната полиция. Съпровождан от княжна Зоя Клински, бежанка от червения режим, и немския биохимик Айзенкопф, Норд прави потресаващи разкрития, които водят далеч назад във времето, към войната с Наполеон и знаменитата Бородинска битка, в която участва и Самсон Фондорин, професор в Московския университет и гениален откривател....

Потомък и прародител на знаменития детектив Ераст Фандорин са въвлечени в жестока битка, от чийто изход зависи бъдещето на човечеството.

Книгата е с две корици, защото става дума за два романа в едно.

Принципът е подобен на романите - игри - четеш, стигаш донякъде, трябва да дадеш отговор и съобразно него отиваш в другия роман на конкретна страница.

А някой дето минава покрай Славейков или Хеликон да каже за какво точно става дума.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Юни 2011 20:18
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Куест - роман-игра #15233

Пляс.

Сюжетът в „Куест” се върти около Галтън Норд, млад и многообещаващ американски учен, потегля на тежка мисия към Съветска Русия по времето на Сталин.

Възложено му е да открие тайната на експериментите, провеждани с човешки мозъци в секретни лаборатории, контролирани от тайната полиция. Съпровождан от княжна Зоя Клински, бежанка от червения режим, и немския биохимик Айзенкопф, Норд прави потресаващи разкрития, които водят далеч назад във времето, към войната с Наполеон и знаменитата Бородинска битка, в която участва и Самсон Фондорин, професор в Московския университет и гениален откривател....

Мозъци? Тайни експерименти, контролирани от тайната ПОЛИЦИЯ?!? по времето на Сталин? Не, братче - ПОЛИЦИЯ... а на баба ми фърчилото?

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

06 Юни 2011 20:33
Вонамарак
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Куест - роман-игра #15235
Признавам, че нямам никаква представа за качеството на творчеството на Акунин, обаче така или иначе, очакваш твърде грешни неща от жанра, в който очевадно е книгата ;)

Have you sought fortune evasive and shy?

06 Юни 2011 21:16
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Куест - роман-игра #15237
Вонамарк, нулеви очаквания да имах, пак не мога да си представя, че човек, седнал да пише книга за определена епоха, няма да е наясно, че в Съветска Русия има милиция, а не полиция. Изобщо да не споменавам екипа, който ще нищи Бащата на народите и експериментите с мозъци... брррр.

06 Юни 2011 21:41
Вонамарак
Командос
Командос
Скрий Още
Куест - роман-игра #15241

Lachdanan писа: писа:
Вонамарк, нулеви очаквания да имах, пак не мога да си представя, че човек, седнал да пише книга за определена епоха, няма да е наясно, че в Съветска Русия има милиция, а не полиция. Изобщо да не споменавам екипа, който ще нищи Бащата на народите и експериментите с мозъци... брррр.

Аз пък не мога да си представя как в "Лабораторията на Декстър" момченцето има лаборатория под къщата си!! Това в модерни времена и правителството не го е хванало!!! Или че ковчегът с божийте заповеди си кеси в таен склад на американците! Що за глупости?!

Усещаш ли накъде бия? :P И бтв 'що си убеден че "тайна полиция" не е название идващо от журналиста или преводача, а не от автора? Такива работи.

06 Юни 2011 23:59
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Куест - роман-игра #15272

Lachdanan писа: писа:

Аз пък не мога да си представя как в "Лабораторията на Декстър" момченцето има лаборатория под къщата си!! Това в модерни времена и правителството не го е хванало!!! Или че ковчегът с божийте заповеди си кеси в таен склад на американците! Що за глупости?!

Усещаш ли накъде бия? :P И бтв 'що си убеден че "тайна полиция" не е название идващо от журналиста или преводача, а не от автора? Такива работи.

– Раскрыть наглухо запечатанный секрет в намертво закупоренной стране, где очень эффективная, фанатичная тайная полиция организовала систему тотальной слежки за всем и всеми. Вы должны выяснить, какой именно научный орган занимается «Экстрактом гениальности». Установить, насколько далеко продвинулись исследования. Уничтожить достигнутые результаты без возможности их восстановления. Ну а в остальном… действовать в соответствии с логикой событий.

Полиция брат'чед! Впрочем тоя пасквил е фрии - www.elkniga.ru/akunin/descr.html

Накратко - полюцията на някакъв грузинец съветофоб. Съветски и Ленин се употребяват само с прилагателното мерзък и лирическият Аз тръпне в погнуса и справедлив гняв, гаче ли се спомене СССР. Той е американец. Той ще спаси света от злите демони на ленинизма, осанна, осанна!

Както и да е, човекът си има някакви политически разбирания, на който не му харесва - да не чете. Само че аз държа на онези дребни детайли, които ще ме накарат да повярвам, че 300 души са се били 3 денонощия срещу милионен противник или че дълбоко в лабораториите на ЧеКа са се правили експерименти с мозъци. Явно си от онези щастливци, за които няма значение, че спартанците са с обръснати цици (нещо небивало недостойно в древна Гърция) или че по времето на Сталин има полиция. Съвсем искрено ти завиждам, можеш да се кефиш на много повече неща от мен.
Абе, мир и любов да има , на който му се играе антисъветска книга-игра на руски - да цъка!

07 Юни 2011 00:06
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Куест - роман-игра #15273
Ако проблема на спартанците беше, че им са бръснати циците, 300 щеше да е един приличен филм.

А иначе, тайна полиция е името или определението за тоз орган. Щото тайна полиция като име за тайна полиция ми се вижда... странно.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

07 Юни 2011 00:21
Вонамарак
Командос
Командос
Скрий Още
Куест - роман-игра #15275
За кефенето си много прав, ама хайде да не пристъпваме в онази малоумна част от форумния спор, в която се употребяват окачествявания от сорта на "ти явно си". Всичко което казвам, и както впрочем съм казвал по отношение на 300, сега ми припомняш, е че жанрът идва със собствените си особеностти и авторът има право на артистична свобода. Да се реагира с такова омерзение към кое да е произведение, което няма натвърден надпис "исторически" или "документално" е тесногръдо, безсмислено размахване на факти без значeние. В моите разбирания, енциклопедичните знания трябва да използват като вдъхновение, а не за да доказваш колко млад си станал на куфар.

Или накратко: "300" e 1) филм 2) по фантастичен комикс 3) по филм 4) по "исторически" сведения. Аз се кефя на епичната фикция. Ти, ако искаш, отиди да пребоядисаш Сикстинската капела понеже както знаем, Исус трябва да е мургав...

07 Юни 2011 19:14
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Куест - роман-игра #15339

Ти, ако искаш, отиди да пребоядисаш Сикстинската капела понеже както знаем, Исус трябва да е мургав...

Никъде в Библията не съм срещал данни за нивото на меланина при Иисус (може и да има, не съм я чел повече от 15 години). Ако вярваме на християнската митология, той е бог. Едва ли е извън възможностите му да манипулира цвета на кожата си.

07 Юни 2011 22:20
Вонамарак
Командос
Командос
Скрий Още
Куест - роман-игра #15350
You've just won both "completely missing the point" and "strained logic" awards :)

07 Юни 2011 22:55
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Куест - роман-игра #15352
Благодарско, ще ми ги връчиш, като дойдеш да си получиш епик фейла за аргументация ;).

07 Юни 2011 23:02
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Куест - роман-игра #15354
Много ми е смешно, кogaто някой си говори сам на английски :D

07 Юни 2011 23:05
Вонамарак
Командос
Командос
Скрий Още
Куест - роман-игра #15355
Lachdanan, огромната част от изкуството на света представя истории и митове според порядките и естетическите разбирания на времето. Само по себе си то, изкуството, няма за цел документална точност, макар да може да бъде употребено за документални цели. Това ти няма да го промениш, пък аз нека да епик-фейлвам колкото си искаш :)

А пълп жанра на книгата пък идва съвсем отделно и разбива всякакви подобни (за точност) очаквания. И понеже вече не сме във "Флууд", аз лично не желая да дерайлирам повече темата.

08 Юни 2011 09:43
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Topic Author
Куест - роман-игра #15403
Все пак някой докопа ли се до книжния вариант да види за за какво точно иде реч?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

12 Юни 2011 17:19
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Куест - роман-игра #15985
Да бе, има ли някой дето го е чел това да каже за какво иде реч?
Нещо стил Майндкрайм ли представлява
... Или нещо стил Сим Николов :cry:

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Куест - роман-игра
Time to create page: 0.163 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Ловец на Таласъми - коментари и ревюта (10 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от Aleks~
    • Yesterday 20:33
    • Еволюцията на КИ у нас и навън (39 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Yesterday 15:39
    • Компютърни войни !? (14 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Aleks~
    • Yesterday 09:01

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност