• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
Blood of the Zombies - коментари

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
03 Юни 2014 16:15
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Blood of the Zombies - коментари #89929
В ентусиазирания си мазохизъм любителите на игри с много зарове, безсъдържателни слепи "избори" и безкрайни шансове за бърз провал сигурно не са обърнали особено внимание на текста. На мен пък само един поглед върху страниците с правилата ми беше достатъчен, за да видя преводачески решения, които будят недоумение. Machine gun по принцип e картечница, но в българския превод на "Кръвта на зомбитата" се представя като автомат, което е по-леко оръжие. По-интересно е как Stamina represents how strong you are се е превърнало в изкуственото и безсмислено в контекста на играта Издръжливостта представлява колко си жизнен във всеки един момент.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

12 Юли 2014 16:41
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Blood of the Zombies - коментари #92401
На епизод 284 липсва едната възможна препратка (тази към 157).

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

01 Авг 2014 09:08
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1208
Blood of the Zombies - коментари #93490
Тъй, започвам писането тук, пък ако някой прецени че става за темата с ревюта да свирка.

Като начало влизате в ролята на нашия съфорумник Калоянски. Пишете дисертация на тема "Свръх естествените същества в нашия бит" и хойкате посвета в издирването на гореспоменатите, за да им вземете интервю. За жалост доста често удряте на камък. муумите в египет мълчат като 2000 годишни мъртъвци и дума не обелват. Някакъв Персей бастисал минотавара едно 1000+ години преди да наминеш. Драконите по изландсите чукари се оказват брътвежи на наквасени абуригени... въобще ич не върви дисертацията. Добре, че един авер на папата ти вдъхва надежда като ти показва скрижали за сатанисти иначе аха аха да се откажеш. Въпросните сатанисти се оказват група елмота, които си връзват бас колони за главите и слушат някоя си Алис Купър. И така лутайки се напред назад попадаш китна Румъния, където месните зевзеци Ханс и Юргенсон предлагат да ти покажат истински вампир. Пълна измама! Когато отваряш ковчега в криптата мъртвеца дори няма забит кол в гърдите, да не говорим, че дори леко не сияе щом го извличаш на дневна светлина. За сметка на това си заловен и вероятно изнасилен от някакви бабаити които те завличат в зандана на средновековен замък, където ти предоставят възможност да тренираш еквилибристика с кротони/кубети.
Когато най–сетне ти писва от местната кухня – предимно пача от свински уши, започва и твоето приключение в домът на любезния домакин с типичното румънско име - Юрген.

Как се справих Аз?
321 бастисани зомбита
38 начален живот
1(-7) краен живот, втората стойност, е без чиитването.
Две смърти при шанс 50:50
Два пъти съм чиитнал: първия път когатоси ползвах страницата с 2–те 5-ци и втори път когато текста ми каза че си изпускам пистолета (един от 3–те които носех) и направо гръмнах финалния немъртав с походната картечница.
Гранатите ги ползвах без изрично указание в текста: мятам гранатата, махам жертвите от нея и откривам огън по сганта.
Използвах подсказката, че без скрипец и макара няма как да се мине играта – да наистина няма как, а въпросното се взима в самото начало.

За самото приключение, в следващ пост.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Сеп 2014 13:50
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 221
Blood of the Zombies - коментари #95998
Невероятно безумие с тази книга се показва нагледно падението на поредицата ББ / безумия безброй/.Явно дядо Иън е седнал да пише сценарий за долнопробна компютърна пуцалка,но изведнъж се е сетил че стават 30 години от началото на поредицата и си е казал:
- кво пък тва ша стане на книга-игра ,че даже и баламите може и да си я купят.
След три дни кански мъки я изиграх.Умрях веднъж от някаква бомба.Завърших с - 1 живот/минус едно/ и това при условие че ползвах гранатите само където е указано в текста и накрая имах една камара неизползвани.Не можах да намеря 7/седем/ зомбита, ама може и просто да не съм ги записал.Няма и да се връщам да ги търся то бяха големи мъки един път пък за повторение да не говорим.Вървиш наляво убиваш,вървиш наляво убиваш.Общо взето с тва се характеризира играта.Автора на няколко пъти ме кара да се връщам да правя неща,които вече бях правил.Борис май успях да го убия цели два пъти.Събирах всички предмети дето намирах.Накрая не ми беше ясно моя герой къде ги слага,как носи толкова неща и не само успява да ходи ами се и бие,катери се скача.

ПС . И след всичката патаклама нашия човек сяда в кръчмата и си спомня точно колко зомбита е убил Ааалилуя

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

11 Сеп 2014 14:10
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Blood of the Zombies - коментари #96001
Психарски като ти пише на кутията не отваряй бомба, що отваряш? =)
Иначе накрая е оставена вратичка: Абе под онова покривало проверих ли? Неее, едва ли нещо би се скрило там.

Цвят за модериране

26 Сеп 2014 11:55
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2379
Blood of the Zombies - коментари #96516
Ревю на "Blood of the Zombies" за PC-Mania:
pcmania.bg/%D0%9A%D0%BD%D0%B8%D0 ... cleId=7691

22 Дек 2014 21:40
alxmarinov
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Blood of the Zombies - коментари #99780
Вчера завърших "Кръвта на зомбитата". Сигурно съм имал доста занижени очаквания от прочетеното в темата, но останах с добри впечатления. Никога не съм бил фен на ББ (въпреки, че си ги купувах навремето), но в поредицата имаше нещо "чаровно", което ги отличаваше от останалите. В "Кръвта на зомбитата" я има тази атмосфера и дори ми хареса повече от старите ББ.
Разбира се, осъзнавам, че в българското издание са елиминирани най-големите недостатъци, за които се говореше тук. Не си представям как би изглеждало да играеш играта с 12 точки издържливост. Аз започнах с 38 и завърших на -5 :-)
Отделно умрях веднъж, като изпих течността в някакво шише, което намерих в джоба на убито зомби (гениална хрумка, между другото - кой би устоял да пийне от такова място :grin: ).

03 Май 2017 14:00
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 616
Blood of the Zombies - коментари #121612
Книгата е много трудна с тези зарове. Умрях някъде по средата още, след като плъховете в канализацията ми взеха доста точки живот. Но самата история и игра ми харесаха. Досега не бях чел нищо от ББ и не знаех какво представлява поредицата. В заключение не съм разочарован и се радавм, че книгата е преведена и издадена на български.

Always Outnumbered, Never Outgunned

03 Май 2017 16:14
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Blood of the Zombies - коментари #121613
Ти пак добре, че си се сетил да вземеш лебетката, че иначе... но до, като цяло това е от добрите ББ книги.

Цвят за модериране

04 Май 2017 09:36
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 612
Blood of the Zombies - коментари #121615
По мои впечатления това е може би най-добрата книга на Втората вълна. Супер реалистични вътрешни илюстрации, ужасно много на брой -над 40, като по-големите са над 25, някои заемат по половин, че даже по цяла страница.
ИЗвънредно интересно решение, с оръжия, които увеличават щетата ти, нови и нови оръжия, и все повееч противници. Играта пролича повече на компютърна игра в стил "ранен волфевщайн" или " Дуум1", а не на книга -игра;има и епизод - ключ - може да се измъкнеш жив от замъка, ако не си убил всички зомбита, те настига неприятна съдба. Вмъкнат е и женски перонаж; все неща нехарактерни за ББ.; Иначе сюжета не е нещо супеоригинално, но това за мен е огромен скок напред- чисто нова бойна система и супер добри илюстраци, които са много на брой.

Истината ще те направи свободен

07 Авг 2017 03:00
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Blood of the Zombies - коментари #123656
В тези жеги реших уикенда да го прекарам вкъщи и се отдадох и на разцъкване на Кръвта на зомбитата, за да съм в тон с 35-годишнина на поредицата.
За книгата имах много добри спомени и бях много доволен от издаването ѝ, това че участвах в инициативата :)
С малък мод в началото - започнах директно с 50 точки издр. и си правих чекпойнти - на всяко стълбище си записвах номера на епизода и при смърт не започвах от начало, а от някое от стълбищата :whistle:
Дори тезу (уж) даващи ми някакви по-добри услови правила, пак си сгънах на няколко места, но то за тази книга е нормално.
Понеже си е тъмницолаз - направих си и карта :) Въобще ужасно трудна игра, но дава няколко часа занимание и то приятно...сега на мен ми беше, на друг може би не толкова...Хубаво е да има и нещо подобно, сега признавам, че я бях забравил доста от нещата и все едно ми беше за сефте четенето и мога да кажа, че като цялостно имаше и слаби моменти, доларите в Румъния, мунициите, които намираш - но това за мен е като сценарий за компютърна игра, който е адаптиран на книга-игра...но това е друга тема...не правя ревю. Все пак като пише на нещо "Не отваряй", то не го отваряйте, а ако пише "опасно" - няма проблем.
Та, минавам си аз книгата и 332...абе викам си и преди години като я играх пак толкова ги направих, прочетох и тази тема - гледам MrMoustash и той толкова. Разкостих я, минах по всички възможни разклонения (чекпойнтовете свършиха полезна работа) и пак толкова...веднага справка в нета и след малко си намерих грешката - в епизод 45 - пише деветнадесет зомбита, водени от Борис, което е равно на 20, но аз понеже явно чета без да мисля - пише деветнадесет - смятам ги толкова, като Борис го смятам за част от тях, а се оказа, че той е липсващото ми зомби.
Ето няколко неща за книгата -
в епизод 45 зомбитата са 20
в епизод 373 секирата е пропуснато, че прави щери 1 зар (сравних го с английското издание.)
в епизод 16 - пише западното крило, да се чете източното крило
в епизод 117 - пише, че и ти и биг боса - Юр се пиете с голи ръце, това означава, че и двамата правите щети 1 зар-3
Много доволно се забавлявах с може би най-трудната книга-игра от поредицата. Българското издание е на супер ниво и като корица(особено сравнена с кориците на изданията в другите страни) и като всичко :)
в този ред никсата да вземе да драсне на франсетата, че книгата е от България, а не Русия - planete-ldvelh.com/page/defi-zombies.html
Книга-игра, която изключително много зависи от шанса и от това да знаеш верния път!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Efix7

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (487 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Today 09:40
    • Агамор 4 (3 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Count Monte Kristo
    • 11 Дек 2025 23:44
    • За ценообразуването на книгите-игри (41 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • 11 Дек 2025 15:03

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност