• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
Blood of the Zombies - коментари

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 13
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
29 Окт 2013 19:16
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Blood of the Zombies - коментари #81085

hameleona писа: писа:
А що се отнася до незапознатите с медиума на КИ хора... смятам, че обиждате интелекта им, приемайки че една КИ, която не им е харесала ще ги отблъсне от хобито. Такова мислене просто не е логично според мен (все едно един лош филм, PC игра или една лоша книга да накарат някой да спре да гледа/играе/чете за цял живот).

Тук за съжаление не си прав. Когато става въпрос за нещо съвсем ново като медия - като КИ - за повечето хора е по-нормално да отъждествят първия попаднал им представител с целия "жанр". Това гласи теорията.

А и чисто на практика съм чувал лично достатъчно неприятни истории, които я потвърждават. Надеждата ми е просто, че такъв неизбежен отрицателен ефект ще е сравнително ограничен и няма да се усети.

Но това не означава, че можем да го отричаме или пренебрегваме. Нито да пускаме "инициативни" книги от сорта на Трошача 4 наред с другите. Да, пазарът в крайна сметка ще си каже думата и ще отдели доброто от компромисното. Но няма да е без последствия. А и помните какво стана 98ма.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Окт 2013 19:19
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
Blood of the Zombies - коментари #81086
Според мен дали вреди или не зависи от целевата аудитория. Ако се целим в по-узрели хора, за мен по-скоро вреди. Биха си извадили грешно заключение, ако това им е първата книга-игра. Ако се целим в децата - според мен помага. Там е важното да има шарени картинки, а тя ги има. Аз съм се кефел на Битки Безброй, въпреки доста слабата им стойност, дори сега съм с приятно усещане от тях, щото съм забравил калпавия текст и лошите схеми и ми е останала положителната детска емоция и спомена за готините корици.

29 Окт 2013 19:22
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Blood of the Zombies - коментари #81087
Така е. (Аз говоря за цялата потециална аудитория на КИ, за която имам доста точна практическа представа: по пол и възраст.)

29 Окт 2013 22:25
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Blood of the Zombies - коментари #81127

Meriadoc писа: писа:
Ако се целим в по-узрели хора, за мен по-скоро вреди. Биха си извадили грешно заключение, ако това им е първата книга-игра.

Зрелите хора са достатъчно зрели, за да не си вадят генерални заключения от една книга.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

30 Окт 2013 08:23
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Blood of the Zombies - коментари #81154
Ами, който е писал КИ, с която не е навредил на жанра, да хвърли първия камък и да видим дали мнозинството от критиците ще се съгласи с него. Уейн? Ти можеш ли с ръка на сърцето да кажеш, че не си писал слаба КИ, която евентуално при дадените от теб условия може да откаже някой от жанра?

30 Окт 2013 11:18
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Blood of the Zombies - коментари #81171

Рони# Мейдей писа: писа:
Ами, който е писал КИ, с която не е навредил на жанра, да хвърли първия камък и да видим дали мнозинството от критиците ще се съгласи с него. Уейн? Ти можеш ли с ръка на сърцето да кажеш, че не си писал слаба КИ, която евентуално при дадените от теб условия може да откаже някой от жанра?
Нужно ли е да повтаряме грешките от миналото?
По-горе хамелеона ми сравнява ББ с Гората на демона, че даже и със Самотния вълк. Има голяма разлика между тях, за да ги слагаме под общ знаменател.
Предлагам за преиздаване Трошача три в едно ;)

kiril-ps.itch.io/

30 Окт 2013 13:05
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Blood of the Zombies - коментари #81183

kiril_ps писа: писа:
Предлагам за преиздаване Трошача три в едно ;)

Милост нямаш ли... :cry:

30 Окт 2013 15:30
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Blood of the Zombies - коментари #81213
Едно време мои съученици отказваха и да чуят за книги-игри, след като бяха попадали на книги на Сим Николов, едната беше "Черният петък". А "Кръвта на зомбитата" е доста по-слаба откъм история, да не говорим колко пъти ще загине един новак, преди да налучка вярната пътечка и да се научи да хвърля зарове като админа. ;)

30 Окт 2013 17:32
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Blood of the Zombies - коментари #81244

vg писа: писа:
Едно време мои съученици отказваха и да чуят за книги-игри, след като бяха попадали на книги на Сим Николов, едната беше "Черният петък". А "Кръвта на зомбитата" е доста по-слаба откъм история, да не говорим колко пъти ще загине един новак, преди да налучка вярната пътечка и да се научи да хвърля зарове като админа. ;)

Нали била праволинейна бе :D Сега пък викаш да налучка вярната пътечка :D В играта има доволно количество аптечки, които да използваш.

Избери своето приключение

31 Окт 2013 00:00
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2368
Blood of the Zombies - коментари #81290
"Blood of the Zombies", издадена на български ще е тласък за жанра.

Увеличава гамата, която в момента имаме в "новата вълна", това не са книги-игри, които са генерално по-добри или по-лоши от останалите, просто са различни и за всеки влак си има пътниците. Допълнителна книга в редките редици на жанра с такъв качествен арт, визия и от популярен (легендарен за жанра) автор е огромен плюс и всякакви предположения (спекулации), че може да навреди са далеч от истината и пречат в момента на хората, които се опитват да направят нещо. Ако някой иска да преведе и изададе нещо по-добро, няма лошо.

Хамелеона е прав за думите ми по-рано за вълните и мутирала плът и аналогията. Истината е, че съжалявам искрено, че съм ги казал, че не бях прав, бях афектиран, емоционален и по-близко до това, което мисля е, че съжалявам, че авторите можеха да създадат по-добра организация, екип, да вложат повече старание, за да дадат всичко от себе си; струваше ми се, че с още малко труд можеше да се завиши значително качеството и това, че не беше положен ме ядосваше, а не някаква лична субективна оценка върху способностите на авторите. Не бях прав да правя въздухарски оценки на ефекта.

Ще помоля хората, които са споделили притесненията си да не ги натрапват и натякват, мисля всички разбрахме мнението им по въпроса.

31 Окт 2013 00:08
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Blood of the Zombies - коментари #81291

SatanicSlayer писа: писа:

vg писа: писа:

Нали била праволинейна бе :D Сега пък викаш да налучка вярната пътечка :D В играта има доволно количество аптечки, които да използваш.
Лабиринт с един-единствен успешен път е, както многократно беше казано. Би трябвало и сам до го знаеш. Не ми приписвай определения, които не съм използвал.

31 Окт 2013 00:10
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Blood of the Zombies - коментари #81292

Ал Торо писа: писа:

Увеличава гамата, която в момента имаме в "новата вълна", това не са книги-игри, които са генерално по-добри или по-лоши от останалите, просто са различни и за всеки влак си има пътниците. Допълнителна книга в редките редици на жанра с такъв качествен арт, визия и от популярен (легендарен за жанра) автор е огромен плюс и всякакви предположения (спекулации), че може да навреди са далеч от истината и пречат в момента на хората, които се опитват да направят нещо. Ако някой иска да преведе и изададе нещо по-добро, няма лошо.
Торо, посочи достойнстава, които смяташ, че протежава книгата - игра, история, стил, хумор, герои. Какво добро има, та да си струва?

31 Окт 2013 03:42
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Blood of the Zombies - коментари #81296

Хамелеона е прав за думите ми по-рано за вълните и мутирала плът и аналогията. Истината е, че съжалявам искрено, че съм ги казал, че не бях прав, бях афектиран, емоционален и по-близко до това, което мисля е, че съжалявам, че авторите можеха да създадат по-добра организация, екип, да вложат повече старание, за да дадат всичко от себе си; струваше ми се, че с още малко труд можеше да се завиши значително качеството и това, че не беше положен ме ядосваше, а не някаква лична субективна оценка върху способностите на авторите. Не бях прав да правя въздухарски оценки на ефекта.

Аз пък съжалявам, че повдигнах пак темата, но ситуацията е почти идентична. That said, всичките ти забележки бяха верни - малко повече труд и време и получихме продукт с много по-високо производствено качество. Но и аз помня, колко много хора коментираха, как тетрадките били лоша/безсмислена идея, а сега се чуват даже идеи за допечатки.

Не съм маркетингов специалист, но в момента все още най-големият ни проблем е липсата на осведоменост на потенциалните фенове. В това отношение, всяка една КИ е полезна. Само две групи хора ще си купят тази книга - такива, които знаят за КИ и не ни притесняват и такива, които не знаят за новите КИ изобщо... които тъй или иначе за сега не са ангажирани с жанра.

Което ме подсеща, ще има ли в книгата реклами на други нашенски КИ или има нещо в договора, което го забранява?

ПП: Бих се съгласил с доводите на вг и останалите, ако примерно ронина или някой друг имаше 50тина хиляди думи зомби роман готов за издаване, тогава наистина щях да попитам, защо не издадем него с тия пари. Но нямаме, а написването на такъв ще отнеме поне година, докато бъде добутан до вид за издаване. Всъщност, като се замисля, нямаме нищо готово за издаване...

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

31 Окт 2013 08:19
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Blood of the Zombies - коментари #81300

Прав си, че спекулирам. Затова си купих Blood of the zombies и тези дни ще напиша реално какво мисля за тази КИ. :D

kiril-ps.itch.io/

31 Окт 2013 17:24
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Blood of the Zombies - коментари #81320
По принцип от един лабиринт има само един изход да се излезе. Но след като самата игра не е лабиринт, тогава защо разправяте, че е лабиринт?

ПП. Сори Вг, че те набедих, въпреки че не си казал тези думи.

Избери своето приключение

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 13
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 11:41
    • Активност на авторите от новата вълна (50 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 06 Ное 2025 00:28
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (217 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Radko
    • 05 Ное 2025 22:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност