• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
"Ярост" - ревюта и коментари

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
01 Окт 2025 23:40
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2462
"Ярост" - ревюта и коментари #144152
Срещу писара не се играе, нали така беше ;)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Окт 2025 12:42
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1624
Topic Author
"Ярост" - ревюта и коментари #144154
DimitarV.Stefanov-Yarost-Ranking_2025-10-03.png

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Прикачени файлове:
DimitarV.Stefanov-Yarost-Ranking_2025-10-03.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin

04 Окт 2025 11:01
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 65
"Ярост" - ревюта и коментари #144155
Ще ми е интересно да видя как се случва този резултат с подробност, по колко Ярост успява да се изцеди от всеки противник ;)

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, Etom

04 Окт 2025 13:04
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
"Ярост" - ревюта и коментари #144156

Branimer писа:
Ще ми е интересно да видя как се случва този резултат с подробност, по колко Ярост успява да се изцеди от всеки противник ;)

Пуснах ти таблицата и схемата на лично съобщение само на теб - все пак само ти мина границата от 50 точки и трябва най-малко да ти обяснявам.

04 Окт 2025 17:26
Etom's Avatar
Etom
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 389
"Ярост" - ревюта и коментари #144157
Как ги правите по 3 т. Ярост на противник бе хора? Играя за 3-ти път и само на Х Вола направих 3т. Небесният ездач специално 3 пъти го разнищвам и не намирам там 3 т. Ярост. Има ли нещо, което пропускам?

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет

05 Окт 2025 01:14 05 Окт 2025 16:27 от Etom.
Etom's Avatar
Etom
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 389
"Ярост" - ревюта и коментари #144158
Ето и моя резултат от първата ми честна игра на книга-игра от 1997 г. някъде.
Ниво на трудност Властелин, умения Черни изкуства и Боен чук.
Завърших с 2 т. Живот, което също е постижение (но не се оценява, уви)
Ярост 7 т. не съм харчил никъде.

Салия 2 т.
Белеон 2 т.
Небесен ездач - 2 т.
Ю Ланг 2 т.
Х Вола 3 т.
Рицар на правда 3 т.
Моргот 2 т.
Принц Елиан 2 т.
Салеб - 3 т.
Бек 2 т.
23 т. Ярост и 18 от противници+ 5 за трудност - 46 (Имах грешка при изчисленията от недоглеждане). Милост за никого нямаше но Ю Ланг не ще да мре и това е.
Страшно зарибяваща книжка, препоръчах я на няколко хлапета, деца на приятели.
Зарезах си и мача, детето и жената и се затворих в тоалетната да играя.
Айде, че вече всички блъскат по вратата и не мога да пиша.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, dredknight, Efix7, Reiko

05 Окт 2025 17:08
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
"Ярост" - ревюта и коментари #144161
Нов водач оглавява класирането!

DimitarV.Stefanov-Yarost-Ranking_2025-10-05.png

Прикачени файлове:
DimitarV.Stefanov-Yarost-Ranking_2025-10-05.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, dredknight, kiril_ps, turbobobi, Etom

09 Окт 2025 16:37
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
"Ярост" - ревюта и коментари #144167
Разликата с водача е намалена!

123_2025-10-09.png

Прикачени файлове:
123_2025-10-09.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

17 Дек 2025 16:49 17 Дек 2025 19:07 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 315
"Ярост" - ревюта и коментари #144333
Със сина ми прочетохме „Ярост“ за три поредни вечери. Доста съм впечатлен от тази книга-игра. Не знам дали, ако я четях сам, щеше да ми хареса толкова, но споделяйки го с детето беше изключително приятно преживяване. Победихме 7 противници (играехме на средното ниво на трудност) и за съжаление осмият беше супер силен магьосник, срещу когото просто нямахме шанс – въпреки че бяхме с 5 точки живот и 2 ярост. Като цяло имахме малшанса да ни се паднат два много сериозни гадняра, като срещу първия използвахме цели 7 ярост, тъй като го „усетихме“.

Книгата е много приятна като текст – лек, без излишно литературничене, и създава много готина атмосфера. Противниците са интересни и различни. Битките са разнообразни, а изборите като цяло логични и обосновани. Шансът не ми се стори, че играе драматична роля – доста добре е балансиран. Има много сериозна възможност за преиграване. Мисля си, че можем да го направим поне още два пъти, без да ни омръзне. Да, няма да чета дългите описания на героите, тъй като Ивчо няма да има търпение.

Идеята със спомените беше интересна, но е твърде очевидно, че чрез нея просто моделираш героя. Това по-скоро е недостатък за възрастните читатели и приемам, че е насочено към по-малките. Дори бях пропуснал тази част в правилата, тъй като от нетърпение да играем започнахме късно вечерта и си преписвах дневника без да вложа нужното внимание. Едва на финала (казах на Ивчо, че просто минаваме на по-ниското ниво на трудност и побеждаваме със седем противника) установих, че нещо ми липсва. После прочетох правилата отново и започнах да се връщам герой по герой към спомените, за да правим избори. Може би и така стана още по-очевидно, че си избираме определен профил.

Днешните деца нямат нашето търпение от времето, когато бяхме на тяхната възраст. Самият факт, че три дни я четохме, е показателен, че книгата е подходяща за хлапета. Друг въпрос е, че аз четях. Мисля си, че заради дългите текстове Иво би се отказал, ако трябваше да чете сам. Дори и сега усещах, че на моменти губи интерес и вече иска просто да започне да хвърля зарове и да прави избори. Все пак е на 8 години и не е супер запален по четенето (извън комикси).

Ще я дам на племенниците ми, които са големи КИ фенове, и вярвам, че при тях преживяването ще е различно. Но да, дори и за мен книгата беше много интересна и я прочетох с удоволствие. Минаха времената, в които бих отделил още три вечери за преиграване, но в бъдещ момент най-вероятно бих се върнал към нея. Тъкмо ще съм я позабравил.

P.S. Пропуснах да спомена илюстрациите, които са изключително сполучливи. Да, AI генерирани са, но аз нямам проблем с това. Ясно е, че не може всяка книга да се илюстрира от художник от ранга на Веско Чакъров. В този случай умелото използване на AI е много добра алтернатива, която позволява и изданието да струва само 10 евро.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, ringlas, ze BG, turbobobi, Reiko, Count Monte Kristo

17 Дек 2025 18:21 17 Дек 2025 18:30 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 122
"Ярост" - ревюта и коментари #144334
Здравейте приятели и неприятели.
Следва ревю на Ярост, надявам се да ви е интересно.

"Ярост" на Димитър Стефанов е една от най-новите книги-игри в жанра. Да се каже, че тя просто е бойна игра значи да наречем морето - езеро. Димитър е предложил многобройни противници (които не се падат във фиксиана последователност) и добра комбинация между литература и игра. Текстът на изпада в словоблудства и не е излишно описателен, както напоследък е модерно. В същото време има чудесна атмосфера. Невероятните илюстрации на героите (браво Ивайло! Даваш сериозна заявка за Пъстра Никса), в съчетание с добрата литература помагат много за качествената атмосфера.

Димитър се е постарал да опрости максимално битките. Макар да имат механика (например може да използвате ярост) тя е лека и почти не се усеща. В някои случаи ще постигате директна победа, в други ще трябвра да мислите как да отнемете колкото се може повече точки живот от противника.
Ще можете да използвате бойни умения, но няма да ги издавам какви са. Димитър хубаво се е сетил да въведе лимит на използването на бойните умения, които зависи включително и от нивото на трудност. В някои случаи ще може да заменяте бойни умения за оръжия. Някои от противниците ви са магически, други - не, някои ще могат да блокират определени ваши умения, други - не. Не срещу всеки противник е полезно всяко умение, но срещу всеки имате 2-3 полезни избора.

Всичко това невероятно вдига преиграваемостта. Димитър не се свени да напише мрачна книга, което ми хареса. Книгата позволява както да се биеш с чест, така и да се биеш без чест. За мен тя е ориентирана към феновете на "Смъртоносна битка". Малко не ѝ стига за да кажа, че е тотален хит.

И тук стигаме до това какво не ми хареса

Ще пропусна че първо имаме епизод 1, който би следвало да играе ролята на Пролог, после правила и после епизод 2. Според Виктор така било модерно. Не, за мен основият проблем е друг - Правилата не са добре обяснение. Пропускам дори факта, че няма обяснение какво е това книга-игра и как се играе (винаги има хора, които биха я хванали за първи път). Генералният проблем според мен са спомените.

В текста (на епизод 319) пише "прочети спомена за току що победения противник, като минеш на епизода със съответния номер от графа "Спомен"". да оставим настрана че това го няма в правилата (а би трябвало), но текста оставя възможност за двусмислие. Реално спомена не е за току-що победеният противник, а е спомен на Громул, след като той е победил противника. Би следвало да бъде
1. След всеки победен противник Громул изживява спомен. Виж от кой номер подред е бил противникът ти. В дневника има графа "спомен" отиди на посочения номер.
2. Щом победиш пореден противник отиваш на съответния епизод в графата спомен и пр.

Да не говорим, че въобще не е обяснено (преди да попаднеш на спомена), че има няколко варианта за неговото приживяване. В края на спомена ти казват да записваш някакви кодове, но преди да попаднеш на втория спомен хабер си нямаш, че след всеки спомен ще има по три варианта. Няма как да знаеш, че от тези спомени зависи епилога ти, че ще има някакво точкуване и пр. За мен това са непростими пропуски в Правилата

И други неща са неясни в правилата - не е обяснено ясно, че всеки път трябва да проверявам дали противникът, който се пада е от таблицата за четните или нечетните числа. Разбирам защо е направено (при дванадесет противника от които се биеш с осем или девет е по-разумно чрез зар 6 да определиш едната от двете таблици, отколкото да търсиш зарометачка със зар 12. Но не одобрявам, че не е обяснено ясно.)
Да не говорим, че спомените са ужасно несвързани и направени като за деца.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
В единия момент избирам да се оженя за Клео и да водя обикновен живот, в другия ставам крал и си имам кралица, престолонаследник и пр. Мамка му, как от рибар и войн станах крал? Сюреалистично е.

Въпреки всички критики - мнението ми за книгата е силно положително, смятам я за чудесна. В нея има заложена висока преиграваемост. Обаче както казах недобре написаните правила ми пречат да дам възможно най-високата възможна оценка, затова намалява на 8/10 - книгата е супер, но нещо малко не ѝ достига

П.С. До шестата битка бях събрал някъкде 13 или 14 точки Ярост. Жертвах повечето ярост,
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
разправих се с Мраз, а остатъка отиде за да омалощя Моргот
.

П.П.С. Магическите противници ми бяха по-трудно, но и тях им хванах цаката. Най-трудният ми противник бе Белеон. Няма да обяснявам защо, това би било голям спойлер.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Reiko

18 Дек 2025 14:54 18 Дек 2025 15:30 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Ярост" - ревюта и коментари #144350
Благодаря за мнението и обратната връзка. Ще се опитам в ролята на редактор да дам отговор / повече яснота по някои от въпросите, надявам се да е полезно.

Ще пропусна че първо имаме епизод 1, който би следвало да играе ролята на Пролог, после правила и после епизод 2. Според Виктор така било модерно. Не, за мен основият проблем е друг - Правилата не са добре обяснение. Пропускам дори факта, че няма обяснение какво е това книга-игра и как се играе (винаги има хора, които биха я хванали за първи път). Генералният проблем според мен са спомените.

Лично аз се присъединявам към мнението, че съм свикнал Въведение/Пролог да не се нарича "Епизод 1" и лично мен малко ме подразни това, но разликата е изцяло козметична, а преномерирането на цялата книга би било много трудоемко и би отворило шанс за сгрешени препратки - като цяло не си заслужаваше за мен за такава дреболия. Но иначе съм съгласен. Също съм съгласен, че всяка книга-игра трябва да включва обяснение как се играе книга-игра, защото трябва да е самодостатъчен продукт и не знаеш на кой читател ще му е първата. Това важи още по-силно за книга-игра, която поставя началото на серия. Тази критика е право в десятката. Но това по-скоро е въпрос на издателска политика, така че Иво да прецени и може би да вземе бележка. Все пак разликата е само страничка-две.

В текста (на епизод 319) пише "прочети спомена за току що победения противник, като минеш на епизода със съответния номер от графа "Спомен"". да оставим настрана че това го няма в правилата (а би трябвало), но текста оставя възможност за двусмислие. Реално спомена не е за току-що победеният противник, а е спомен на Громул, след като той е победил противника. Би следвало да бъде
1. След всеки победен противник Громул изживява спомен. Виж от кой номер подред е бил противникът ти. В дневника има графа "спомен" отиди на посочения номер.
2. Щом победиш пореден противник отиваш на съответния епизод в графата спомен и пр.

В края на правилата е ясно уточенено, че "останалите" правила ще бъдат обяснени по-нататък в книгата, както и на епизод 2 е уточнено, че част от графите ще се обяснят по-късно, т.е. тук не може да се говори за пропуск. Има две спорни теми:
- Дали е добра практика правилата да се подават поетапно; според мен - да, в някои случаи е по-елегантно и не струпват затормозяването в началото, позволяват на играта да започне по-бързо и може да спасят от издаване неща, които ще станат ясни по късно в книгата; но в други случаи може да е неудачно (ако информацията е така заложена в дизайна, че да ти трябва по-рано, примерно не бих желал да разпределям точки за характеристики преди да знам правилата за битки); при всички положения малцинство читатели ще предпочитат всички правила накуп предварително - това са по-мета ориентирани играчи, които не обичат да бъдат водени в постепенно разгръщащо се приключение. Такива има и няма лошо в това.
- Дали като се подават поетапно правилата е ок да са разпръснати из книгата, а не концентрирани за лесна справка в нейното начало или край - според мен - не, ако говорим за големи парчета правила, не някоя дреболия.
При всички положения обаче, това не е равносилно дадено правило да не бъде обяснено и в последният 319 епизод е посочено, че първата стъпка е да се прочете спомен - обяснено е и точно когато е необходимо - след битката с (всеки) противник, което дава по-малък шанс да бъде забравено, отколкото ако беше в началните правила. Да, може да се каже че има козметично двусмислие с "прочети спомена за току-що победния противник", но определено ми се струва ужасно трудно читател да се обърка тук, предвид че има в дневника на всеки ред име на противник - номер на спомен, т.е. много ясна е връзката кой спомен към кой противник е, а и в този момент читателят точно е бил погледнал на съответния ред в дневника, за да задраска противника.

Да не говорим, че въобще не е обяснено (преди да попаднеш на спомена), че има няколко варианта за неговото приживяване. В края на спомена ти казват да записваш някакви кодове, но преди да попаднеш на втория спомен хабер си нямаш, че след всеки спомен ще има по три варианта. Няма как да знаеш, че от тези спомени зависи епилога ти, че ще има някакво точкуване и пр. За мен това са непростими пропуски в Правилата

Това е ненужна за читателя информация и не е необходимо да се афишира. Читателят в общия случай, особено на първи прочит, трябва да се наслади на преживяването и да взема изборите натурално, а не да прави сметки за тях на базата на това как биха могли да повлияят на мета-структурата на играта. Поне що се отнася за такъв тип по-потапящи избори. Не само, че не бих го определил като пропуск, а уверено твърдя, че обратното би било грешка - прочит с основна мисъл как да постигнеш един или друг вид точки би бил по-малко приятен от прочит, в който мислиш какво желаеш да сториш в тези ситуации.

И други неща са неясни в правилата - не е обяснено ясно, че всеки път трябва да проверявам дали противникът, който се пада е от таблицата за четните или нечетните числа. Разбирам защо е направено (при дванадесет противника от които се биеш с осем или девет е по-разумно чрез зар 6 да определиш едната от двете таблици, отколкото да търсиш зарометачка със зар 12. Но не одобрявам, че не е обяснено ясно.)

Това е уточнено. Обяснено е дори доста надълго и широко в епизод 2 и дори е онагледено с пример, в който е показан изборът на първи два противника. Прочетох текстът и ми се струва ясен, макар че приемам, че това е субективно и както и да се напише нещо, може някой да го обърка. Относно не обяснението, а самият начин как да се направи, да - би било най-елегантно, ако играчите имаха единадесетостенен зар (или поне дванадесетостенен), но тъй като това е рядкост го направихме така. Теглене от тесте с карти би било още по-добре, понеже директно елиминира шанса за повторение, но това би оскъпило значително за такава единична механика - дизайн, печат, пакетиране. Може би за луксозното колекционерско издание, ако има едни стотина човека, на които им се дават по 50-60 лева за противници на карти, 3д арена и т.н. ;)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Reiko, snake_fang

18 Дек 2025 15:20 18 Дек 2025 15:38 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
"Ярост" - ревюта и коментари #144352
Ще се съглася с първата част от мнението, но не и с втората.
Относно текста " прочети спомена за току що победения противник, като минеш на епизода със съответния номер от графа "Спомен""

Лично аз като победих първият си противник (царицата войн Салия) и почнах да търся спомен, който е за самата Салия, защото от текста се разбираше това. Първо отидох на "спомен", но попаднах на спомен, който нямаше нищо общо с нея. Тогава отидох на епизода написал срещу името на Салия - но това пък бе откриващият за нея епизод. Близо четвърт час търсих епизод на който да има спомен със Салия и накрая се отказах да търся спомени. Едва когато победих втори противник и пак имаше епизод, който не бе свързан с Балеон разбрах тъмната истина. Тогава проверих предварително всички епизоди в графа спомен, видях че нито един не съвпада с името на ни един от противниците ми и разбрах истината. До този момент удоволствието ми бе изхвърчало тотално някъде.

Казвал съм го поне хиляда пъти - правилата трябва да са кратки и обяснени на разбираем език ! (помня че на Дамян му правих забележка, че в "Мемоарите..." бе сложил 10 страници правила). Другото е...ела ме ритни.

П.С. Първо когато вече съм в действието последната ми грижа е да мисля за още правила. Това би ме накарало или да почвам всичко от самото начало или просто да прескочма новите правила. Според мен правилата са за да бъдат въведени в началот
Вторият и по-сериозен проблем - дори и да са във втори етап трябва да са пределно ясни. Самият факт, че има възможност за двусмислено тълкувание * говори зле

*когато пишеш, че споменът е ЗА даден НИП, значи с отнася е за него. Ако спомена няма нищо общо с конкретния НИП това трябва да се уточни - и не, според мен е далеч по-натоварващо да не се дава такава информация. В такъв случай читателят следва да рови, за да проверява дали не е пропуснал нещо.

Впрочем всеки може да прави каквото си иска. Няма как да принудя никого да пише ясно, простичко и недвусмилено правилата. Но когато има такъв неясен елемент в правилата не очаквайте да нямам критики.

П.П.С. dice roller - зарометачка с 12 стенене зар
www.calculator.net/dice-roller.html - зарометачка с 12 стенен зар
www.dnddiceroller.com/ - зарометачка с два d6 зара.

Във века на Плодния прилеп сме, за Бога. Но както и да е - това за четните и нечетните числа е най-малкият проблем. Пак казвам с риск да стана досаден - разпръстнатите правила и неясните им обяснения за мен са много съществен проблем.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...

18 Дек 2025 15:39 18 Дек 2025 15:58 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Ярост" - ревюта и коментари #144354
Добре де, ама кажи ми това - не се ли запита защо на всеки ред до името на даден противник има номер на епизод със спомен и второ, предвид че не се знае кой противник ще бъде там, наистина ли очакваше някак си магически този спомен да е точно спрямо този противник? Видимо е, че това е невъзможно - малко като фокусите с теглене на карта, да се окаже, че там ти се е паднала Салия и първия спомен е за нея. А на епизода с Битка вече си бил и знаеш, че това не е споменът.

Да, съгласявам се, че можеше да се формулира по-ясно това и "за" не е точно в случая, но буквално си виждал Име: Салия, Битка: 92, Спомен 268.
Много е странна хипотезата, че садистично ще те накараме да бродиш по епизодите да си търсиш сам споменът за Салия, предвид че слагаме на същия ред епизод със Спомен и предвид че даваме таблична информация за противниците - ако имаше спомен за Салия, или щеше да има препратка на епизод 319 - Салия - иди на еди си колко, или щеше да е указан номера за нейния спомен на епизод 2 и да е оставено празно за попълване в дневника, да си го запишеш за конкретния противник (както е направено с епизодите за битка - впрочем и по двата начина за удобство и да не се обърка човек). Защо ще пишем на същия ред със Салия номер, ако ти трябва в друг момент?

ПП. rolladie.net/roll-a-d11-die

ПП2. Довери ми се, колкото и ясно от каквато и да е гледна точка да се напишат дадени правила, винаги ще има някой да не разбере нещо. Да, може да са по-добре написани или по-зле, но по-скоро в случая мисля че ще си от малцинството неразбрали тези правила, отколкото да се окаже, че никой не успява да ги разбере. Да, случва се, понякога и аз съм уморен, хващам да чета или играя нещо, после се оказва, че съм объркал нещо.
Изпипването на правилата на "Ярост" като съотношение сложност-яснота вярвам, че е на много високо ниво, в горните малко проценти от излязлото в България. Мога да ти гарантирам, че е вложен много опит и старание в тях и от нищо не е спестено, а едва ли има човек в световен мащаб, който е работил по повече правила на книги-игри от мен - около 100 заглавия до момента, повечето с различни системи. В последните 15 години у нас имам участие в над 70% от заглавията, които са влизали в топ 5. Да, не винаги се получава на 100% перфектно, но не е като да ни е домързяло или да сме си оставили ръцете. Все пак не мисля, че е нужно да ми разясняваш какво е важно в писането на едни правила или да ме убеждаваш колко е важно това - абсолютно съм съгласен.
Допусни все пак, че може би понякога неразбирането идва от четящия, не пишещия и макар отговорност на втория да е максимално да помогне на първия, това няма как да гарантира 100% успех, на всеки в главата му интерпретацията е различна.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi, Reiko

18 Дек 2025 15:58 18 Дек 2025 16:00 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
"Ярост" - ревюта и коментари #144355
Запитах се, как да не се запитах. Предвид че всички са професионалисти (и явно не може да е непрофесионализъм ) обясних си го именно със садизъм. Играта видимо е с препратки към "Смъртоносна битка", а в нея освен всичко друго имаше спомени които са в интрото на всеки боец. И са строго индивидуални за всеки. Лесно можеше да се направи - 12 персонажа. Всеки има един епизод, само за него си в който е описано къде го е срещнал Громул за първи път (докато не преминеш не двама противници не се разбира че някои ги срещаш за първи път. Още повееч че някои като Моргот и Мраз си ги срещал вече и си ги убивал. Ако срещнеш за първи път противник, на когото Громул казва "колко още трябва да те убивам" е логично да се помисли че има индивидуален спомен как са се срещнали за първи път)
Дванадесет героя - в дванадесет епизода можеше да е спомен за всеки. Наместо дванадесетте епизода, които са за живота на Громул. И броя епизоди няма да се измени.
Бих разбрал ако беше сложно - но не е! Бих разбрал ако никой не бе бетатествал - но тук стоят имената на няколко думи редакционен екип.

Не е като да не сме спорили точно как се пишат разбираеми правила - и всеки път следват обещания, че следващите ще са по-ясни. Затова си го обясних със садизъм

Едит - Да кажа че се потресох като видях колко редактори е имало е меко казано!

18 Дек 2025 16:00 18 Дек 2025 16:02 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Ярост" - ревюта и коментари #144356
Благодаря, оценявам отделеното време. Тествано е - никой не се обърка - и поотделно, и в четене на живо. Мислено е - никой не му хрумна, че някой може да се обърка. Но си прав, че има как да се подобри. Непременно ще включим оптимизация на текста там за преизданието, дай Боже да има такова :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi, Reiko, Count Monte Kristo

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
Time to create page: 0.258 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Продавам Книги-Игри на Английски Език(Самотния Въл... (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • Yesterday 21:58
    • Търся поредицата за "Котарака" на Ал Тор... (11 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 20:16
    • Подарявам повтаряща се "Последната врата"... (1 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 03:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност