Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Ще ми е интересно да видя как се случва този резултат с подробност, по колко Ярост успява да се изцеди от всеки противник
![]()
Ще пропусна че първо имаме епизод 1, който би следвало да играе ролята на Пролог, после правила и после епизод 2. Според Виктор така било модерно. Не, за мен основият проблем е друг - Правилата не са добре обяснение. Пропускам дори факта, че няма обяснение какво е това книга-игра и как се играе (винаги има хора, които биха я хванали за първи път). Генералният проблем според мен са спомените.
В текста (на епизод 319) пише "прочети спомена за току що победения противник, като минеш на епизода със съответния номер от графа "Спомен"". да оставим настрана че това го няма в правилата (а би трябвало), но текста оставя възможност за двусмислие. Реално спомена не е за току-що победеният противник, а е спомен на Громул, след като той е победил противника. Би следвало да бъде
1. След всеки победен противник Громул изживява спомен. Виж от кой номер подред е бил противникът ти. В дневника има графа "спомен" отиди на посочения номер.
2. Щом победиш пореден противник отиваш на съответния епизод в графата спомен и пр.
Да не говорим, че въобще не е обяснено (преди да попаднеш на спомена), че има няколко варианта за неговото приживяване. В края на спомена ти казват да записваш някакви кодове, но преди да попаднеш на втория спомен хабер си нямаш, че след всеки спомен ще има по три варианта. Няма как да знаеш, че от тези спомени зависи епилога ти, че ще има някакво точкуване и пр. За мен това са непростими пропуски в Правилата
И други неща са неясни в правилата - не е обяснено ясно, че всеки път трябва да проверявам дали противникът, който се пада е от таблицата за четните или нечетните числа. Разбирам защо е направено (при дванадесет противника от които се биеш с осем или девет е по-разумно чрез зар 6 да определиш едната от двете таблици, отколкото да търсиш зарометачка със зар 12. Но не одобрявам, че не е обяснено ясно.)
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas