• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Най-страшните игри в живота ми досега...

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
07 Мар 2011 22:02
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Topic Author
Най-страшните игри в живота ми досега... #2709
Най-страшните игри от детството ми.

Наскоро нещо ми прещрака в главата и реших да направя класация на най-страшните игри от детството ми, които са успяли да ме уплашат. Да, игри, които са успяли да уплашат МЕН. Сега, когато погледна назад ми става смешно от какви неща ме е било страх, но едно време наистина ме държаха буден по цели нощи. Спомням си, когато за първи път гледах "13 Призрака". Изкара ми ангелите, гяволите и цялата щуротия, която имаше в мен тогава. И все-пак, тогава съм бил само на 9 години, а едно девет годишно лапе го е страх дори да пръдне. Та както и да е. Да започвам с класацията...

На десето място поставям Clock Tower . Един от първите ми сблъсъци с PlayStation включваше тази игра. Онзи гадняр с градинските ножици ме караше да настръхвам като котка пред бой. Никога не успявах да се скрия навреме или пък се криех на грешното място, гадината с ножиците винаги ме кълцаше на парчета. Може и да не беше от най-страшните игри, които съм играл, но много добре се справяше с работата да ме стряска.

Деветото място е за Legacy of Kain: Soul Reaver . Една от най-добрите игри, които съм играл. Атмосферата е винаги напрегната, постоянно има гадини, които изскачат от най-невероятни места и екшъна е невероятен. Най-много от всичко ми харесваше как Разиел летеше с "крилата" си, които приличат на стари, покъсани черги. Въпреки факта, че играта не се води хорър, елементът на хорър жанра присъства и допринася за плашещата атмосфера на играта.

Осмото място заема Doom . Може би най-неприятната за мен игра от всички. Въпреки, че се счита за абсолютната класика, то тя не е точно мой стил. Да, хорър елемента присъства, играта е много добре направена, успява да стряска доста често, но факта, че е FPS e причината да не я харесвам толкова много.

На седмо място изпада Parasite Eve . Ах, Aya Brea, една от любимите ми "каки" от видео игри. Стилна, борбена, умна, смела, секси... най-вече
секси. Мога дори да преброя всички пъти, в които съм превъртал от край до край и двете игри. Resident Evil стил, с много екшън, кръв и гадини за избиване. Невероятна игра, която освен, че ме стресна на места, дори успя да ме уплаши веднъж-дваж, но разбира се след "A Nightmare on Elm Street" филмите, нищо не беше така страшно, както преди.

Шесто място получава ObsCure . Френска игра?!? Това си помислих, когато за първи път я пуснах, но след това забравих за това свое възклицание и се потопих в играта изцяло. Вдъхновена от филма The Faculty от 1998 година, играта е като гимназиален хорър филм. Историята е отлична, но най-доброто нещо е наличието на кооперативна игра. Самата възможност да изиграеш играта с приятел е нещо страхотно! Горещо я препоръчвам, заедно с директното й продължение.

Пето място е за първата хорър игра, която някога съм играл, Splatterhouse 3 . Кръв, вътрешности, обезобразени тела, изродени гнусни същества и ужасно много насилие. Звуците, способни да смразят кръвта дори на най-хардкор играчите. Една невероятна история с много възможни развои, както и няколко възможни края. Една от най-добре изглеждащите игри за Sega Genesis/Mega Drive според мен. Навремето си мислех, че тази игра е най-страшното нещо, правено някога. Цяло десетилетие, тази игра ме преследва в сънищата ми. Най-накрая, преди известно време си я купих и тя зае почетно място в колекцията ми. Може би някой ден ще направя подробно ревю за нея.

На четвърто място се нарежда Alone In The Dark . Много хора я считат за родоначалника на survival horror игрите и то с право. Моят поглед е върху The New Nightmare, понеже съм играл много малко първите игри. Това е една от игрите, които се възползват много добре от мощността на новият (по времето, когато е излезнала играта) PlayStation 2. Още в началото успях да се стресна много добре, когато при един проблясък на светкавица за част от секундата видях някакво същество, което преди секунда не беше там. Графиката и звука са на високо ниво. Геймплеят също е много зарибяващ и оригинален, но и следващ каноните на франчайза. Историята е много добра и заслужава преиграване както с Едуард Карнби, така и с Айлийн Седрак.

Трето място получава American McGee's Alice . Ах, красота. Може би любимата ми игра за PC. Още ме е яд, че PlayStation 2 версията така и не е била довършена заради онези идиоти от ЕА. Винаги съм харесвал "Алиса в Страната на Чудесата", но когато се сблъсках с тази игра, то моята представа за "Страната на Чудесата" се промени коренно. В нея, играчките се превръщат в оръжия, приятелите във врагове, а малкото момиче в жена. От началото при дупката, от която пада Алис до сцената, в която тя напуска лудницата, тази игра е абсолютна класика и мой безспорен фаворит.

Resident Evil грабва второто място. Не знам защо, но Racoon City се превърна в едно от любимите ми "ваканционни" места за геймърският ми живот. Историята на всички Resident Evil игри е невероятна. Механиката на геймплея, звузите, графиката, макар и дървена с пререндерирани бекграунди (за по-старите)... всичко е страхотно! Определено това е една от игрите, които ще имат специално място в моето съзнание за цял живот.

Silent Hill е моят БЕЗСПОРЕН фаворит. Във всички отношения, играта е шедьовър! Не случайно се води най-страшната игра за всички времена. Изиграх я 1998 година, когато бях на 7. Това остави траен отпечатък върху моята психика, но и ми отвори очите за цял игрови жанр. Дори продълженията са нещо невероятно, което не трябва да се пропуска от НИКОЙ, който смее да нарича себе си геймър. Тези игри, по-специално първата и втората ще останат част от мен завинаги!

The power is still within...
Да ползвате този форум е привилегия, не право!
Евалата, пичове, Рейзър се завръща...
...немаше ме щото вдигах нова къща.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Мар 2011 22:24
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
Най-страшните игри в живота ми досега... #2716
Единствената която ме накара да се повтренча в монитора - STALKER (оригиналната)
Спойлери:

Lab 18:

Иначе ми е трудно да съм пристрастен. I don't get scared.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

08 Мар 2011 01:15
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
Най-страшните игри в живота ми досега... #2734
Моите топ 3 ги няма тук, но аз ще си ги кажа все пак: Condemned, Dead Space и System Shock

08 Мар 2011 04:12
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 500
Най-страшните игри в живота ми досега... #2740
Темата е супер, особено с този подбор на опциите. Сървайвъл хоръра ми е любимия жанр компютърни игри и не мога да не се изкефя максимално. Има нещо много привличащо в страха, колкото и абсурдно да звучи. Сайлънт Хил 1 и 2 са две от най-гениалните игри излизали някога и каквото и да се каже за тях ще е малко. Има цели форуми посветени само на тези игри. Силно се замислих коя игра ме е изплашила най-много... Мисля си, че беше Резидънт Ивъл 3. Имаше нещо много плашещо в Немезиса и най-вече начинът, по който не можеш да го убиеш и може да ти изскочи след всеки ъгъл, при тоя кът на муниции... Sanitarium също доста ме притесняваше - беше като истински кошмар.

08 Мар 2011 04:22
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Най-страшните игри в живота ми досега... #2743
Сетих се и за Blood Siren - много луда игра и въпреки, че е римейк ми хареса повече от оригиналната. Ужасяваща игра...

08 Мар 2011 16:56
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Най-страшните игри в живота ми досега... #2771
Само Siren е невероятна игра, но просто не е толкова запомняща се, като изброените от мен. Игрите в този списък са тези, които са оказали влияние на живота ми и на развитието ми като геймър. Знам, че съм изпуснал адски много добри заглавия, като Darkseed, Clive Barker's Undying, F.E.A.R. и т.н., но темата не съм я предвиждал като "най-страшните игри... евър", а "най-страшните игри в живота ми досега".
Между другото, статията съм я писал преди няколко месеца, но досега не бях намерил къде да я публикувам, така че седеше и "прашлясваше" на един мизерен фрагмент от моят хард и чакаше денят, в който ще види бял свят и необятен нет. Ако бях тръгнал да редактирам статията като цяло щеше да се наложи да добавя още няколко игри, по-специално Fatal Frame (познати в Европа като Project Zero), Rule of Rose и Michigan: Report From Hell.
И все пак, това е моето лично мнение. Ще се радвам да изброите и вашите любими хорър игри, независимо дали са сървайвъл хорър, или FPS с такива елементи.

@aToro, System Shock 2 е една страхотна игра, но не е чак толкова страшна, въпреки че когато я играх "навремето" ме стресна доста качествено на няколко места.

@Meriadoc, Resident Evil 3 и мен ме "плашеше" когато от нищото изскачаше Немезис с голямата базука и "зяеше" като вокал на блек метъл група "STARS!!!".

09 Мар 2011 00:43
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Най-страшните игри в живота ми досега... #2791

Michigan: Report From Hell

Тази съм я пропуснал... Струва ли си да я търся?

09 Мар 2011 13:48
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Най-страшните игри в живота ми досега... #2815
Да, страхотна е, но е само за PS2. Ти си в ролята на репортер и отиваш с новинарския екип в един град да "отразите" събитията и пред очите ти (главният герой е оператора и гледа през камерата) и тези на оня с микрофона убиват първата ви репортерка. От там вече започва "баш" екшъна. Сменяте репортерката с нова и започвате да разследвате. Някакви гадове обитават града... абе няма да разказвам повече, за да не ти развалям кефа, но горещо я препоръчвам, защото е уникална по рода си и е много добре направена.

10 Мар 2011 03:16
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Най-страшните игри в живота ми досега... #2868
Много рядка се оказва тази игра. Ще падне зор с нея :) SoulRaiser, запознат ли си с играта Deadly Premonition aka Red Seeds Profile?

18 Апр 2011 08:26
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Най-страшните игри в живота ми досега... #9844
Eternal Darkness: Sanity's Requiem я имам, но не от кой знае колко дълго време, за да влезне в класацията ми. Да, играта е страхотна, но самото съобщение "Your GameCube memory card is corrupted." или "Controller in port 1 is unplugged." просто унищожиха огромна част от кефа, който играта породи в мен.

25 Апр 2011 10:36
RudeBoy
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Най-страшните игри в живота ми досега... #10841
Deadly Premonition изглежда блажна от скрийншотите! За какво става дума

25 Апр 2011 14:13
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Най-страшните игри в живота ми досега... #10855
Побъркал съм се за тази игра. Определят я като микс между Сайлънт Хил и Туин Пийкс, а въпросните са ми едни от най-любимите произведения на изкуството. Смазваща история, невероятни персонажи, много разнообразен и дълъг геймплей. Стигнал съм дотам, че обмислям да си купя хбокс само заради 1 игра.

25 Апр 2011 14:19
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
Най-страшните игри в живота ми досега... #10858

Meriadoc писа: писа:
Стигнал съм дотам, че обмислям да си купя хбокс само заради 1 игра.
Gears of War 2

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

25 Апр 2011 14:35
RudeBoy
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Най-страшните игри в живота ми досега... #10861
Gearsите са много добри, факт е, макар и доста тегави за игра.
Мериадок трябва да я вида тая игра да попрочета нещо, че ти ме заинтригув, а и добри чнения и дават по сайтовете

25 Апр 2011 14:45
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Най-страшните игри в живота ми досега... #10862
Ако си фен на сървайвъл хоръра (и имаш хбокс) просто е престъпление да не си я купиш. Още повече, че по сайтовете я има за 25-30 лева с доставката. Иначе Пешката е прав, че и гиърсите са супер игри, бих добавил за себе си и "Alan Wake", но пак са си доста пари, особено като имаш ПС3...

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• КИ Мемета (87 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Today 16:28
    • Най-готината корица в жанра (76 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Efix7
    • Today 15:19
    • Топ 5 на Стратегическите книги-игри (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Стратове
    • от Efix7
    • Today 09:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg