• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Най-страшните игри в живота ми досега...

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
25 Апр 2011 14:59
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Topic Author
Най-страшните игри в живота ми досега... #10864

Meriadoc писа: писа:
Побъркал съм се за тази игра. Определят я като микс между Сайлънт Хил и Туин Пийкс, а въпросните са ми едни от най-любимите произведения на изкуството.
С тази разлика, че е напълно НЕВЪЗМОЖНО някоя игра да прилича на Silent Hill. Такова твърдение е чисто богохулство срещу единственото божество, пред което съм готов да се преклоня - Silent Hill.

The power is still within...
Да ползвате този форум е привилегия, не право!
Евалата, пичове, Рейзър се завръща...
...немаше ме щото вдигах нова къща.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Апр 2011 15:12
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Най-страшните игри в живота ми досега... #10865
Всичките игри с Барби са най-ужасяващото нещо на света :?

Избери своето приключение

25 Апр 2011 19:34
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 500
Най-страшните игри в живота ми досега... #10881

SoulRaiser писа: писа:

Побъркал съм се за тази игра. Определят я като микс между Сайлънт Хил и Туин Пийкс, а въпросните са ми едни от най-любимите произведения на изкуството.
С тази разлика, че е напълно НЕВЪЗМОЖНО някоя игра да прилича на Silent Hill. Такова твърдение е чисто богохулство срещу единственото божество, пред което съм готов да се преклоня - Silent Hill.
Какво ти е мнението за Origins, Homecoming и Shattered Memories?

25 Апр 2011 20:01
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Topic Author
Най-страшните игри в живота ми досега... #10882
Origins - чист Silent Hill, без кой знае какви нововъведения. Малко ме изненада как започна - спасяваш ужасно обгорено момиче от горяща къща. Някак си не ми се върза с играта, но после всичко доби смисъл.
Shattered Memories - името само си казва, играеш спомените на главният герой от първата игра. Интересна механика е това, как играта се нагажда според това как играеш. Минус е липсата на оръжия.
Homecoming - това е съвсем друга история. Самият факт, че не е на Konami е достатъчен да кажа, че НЕ Е Silent Hill, а нещо съвсем различно, въпреки че ми хареса... отчасти.

Разбира се, нормално е новите игри да се различават по един или друг начин от старите. Припомни си Cadillacs and Dinosaurs за аркадните автомати, сещаш ли се? А сега виж Cadillacs and Dinosaurs: The Second Cataclysm за Sega CD.
Самото име на дадена игра не означава, че тя е нещо конкретно (визирам Silent Hill игрите).
Така че, ако ми намекваш по някакъв начин, че въпросната игра я определят нещо средно между SH и ТР, помисли отново. Единствените ИСТИНСКИ Silent Hill игри са 1, 2 и 3, донякъде и 4, Origins горе-долу важи, но другите просто нямат нищо общо с това, което първите игри са - нещо велико.
Така че, ако визират конкретно Homecoming, Shattered Memories, че даже и Origins ще се съглася, защото те не са чист Silent Hill, но нищо, повтарям, НИЩО не може да се сравни с оригиналните 4. Мисля, че тук ще се съгласиш, защото и ти, като мен можеш да ги оцениш качествено.

The power is still within...
Да ползвате този форум е привилегия, не право!
Евалата, пичове, Рейзър се завръща...
...немаше ме щото вдигах нова къща.

26 Апр 2011 00:57
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Най-страшните игри в живота ми досега... #10901

Единствените ИСТИНСКИ Silent Hill игри са 1, 2 и 3, донякъде и 4
Това е и моето мнение. Казваш, че Дедли премънишън не е сайлънт хил. Последните 3 Сайлънт хила не са Сайлънт хил. Изобщо не може да става дума за оная атмосфера, която имат тоталните шедьоври 1 и 2 и леко изоставащият 3. 4 също си е Сайлънт хил, макар и малко по-слаб. Тезата обаче ми е друга. Следващите три аз не мога да ги определя като Сайлънт хилове, въпреки че носят името. Това обаче не ми пречи да ги харесвам - много добри игри.

Homecoming - това е съвсем друга история. Самият факт, че не е на Konami е достатъчен да кажа, че НЕ Е Silent Hill, а нещо съвсем различно, въпреки че ми хареса... отчасти.
Те и Ориджинс и Шатърд мемърис не са на Конами. И май точно това играе ролята да се губи истинското сайлънт-усещане. Няма ги японците.
Иначе на мен Хоумкоминг ми хареса през по-голямата си част. СПОИЛЕР Много ме впечатли сцената, в която може да убиеш майка си. Аз като милозлив човек реших да я спася, като си мислех, че ще мога да я сваля от машината, а то се оказа, че я обричам на мъчителна смърт. Превъртях и преигравах наново за да избегна този момент. Като декори я бяха докарали, но историята беше тъпичка. Ориджинс беше много куца като геймплей, доста жалка беше тая работа да се биеш с ютии, героят беше тъп, историята отново нищо особено, но като атмосфера като че ли се доближаваше до оригиналните. Шатърд ми хареса много, с тоя психиатър и между другото накрая се смаях като ми четеше психо-профила, имаше доста интересни идеи и ако не носеше името Сайлънт хил щеше да ми стане много любима игра. Този туист, дори бих казал гавра, дето Хари може да излезе алкохолик, а Хедър психоболна, тотално зачерква гениалната история на 1 и 3. Не ми се иска да приема, че убих 2 бога за да се окаже, че съм бил психопат.

26 Апр 2011 01:10
RudeBoy
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Най-страшните игри в живота ми досега... #10903

Ако си фен на сървайвъл хоръра (и имаш хбокс) просто е престъпление да не си я купиш. Още повече, че по сайтовете я има за 25-30 лева с доставката. Иначе Пешката е прав, че и гиърсите са супер игри, бих добавил за себе си и "Alan Wake", но пак са си доста пари, особено като имаш ПС3...

Къде е 30 лева с доставката ?

26 Апр 2011 01:27
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Най-страшните игри в живота ми досега... #10904
www.zavvi.com/games/platforms/xb ... 39852.html

26 Апр 2011 11:53
RudeBoy
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Най-страшните игри в живота ми досега... #10913
Интересен е тоя сайт, но дали кара до БГ

26 Апр 2011 13:00
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Най-страшните игри в живота ми досега... #10920
Поръчвал съм от него - много са точни. Доставката е или безплатна или 2 лева. Мисля, че само електроника не изпращат извън ОК. За игри, филми - никакъв проблем.

01 Фев 2015 12:52
alxmarinov
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Най-страшните игри в живота ми досега... #100973
Първата Resident Evil е била единствената игра, по време на която съм сънувал кошмари и ми е било доста тегаво да ида до тоалетна преди да си легна. Silent Hill я играх твърде малко и не успях да навляза много дълбоко в атмосферата, но със сигурност е задължително заглавие за всеки фен на жанра :-)

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата (67 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Georgi
    • Today 15:41
    • Приключения в Балара (171 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Efix7
    • 20 Сеп 2023 13:37
    • Премиерни дати (147 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 19 Сеп 2023 15:09

За контакти