• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Dead Island

Dead Island

• 1
  • 1
10 Ян 2013 23:52
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 149
Topic Author
Dead Island #65536
Когато Condemned срещне FarCry...

Напоследък наистина малко "дигитални заигравки" ми привличат вниманието. Странно е, че се насочих тъкмо към това заглавие, при условие че разните зомби-ау-олеле-липсиси са ми съвсем безинтересни теми. Настоящото заглавие не предизвика интереса ми към сюжетите с ходещи трупове, но ми остави много приятни впечатления.

Пешеходния туризъм

е бъдещето на 3-D игрите. На "Мъртвия остров" (след като си изберете един от четирите герои) ще се разходите сред няколко доста големи, много детайлно и красиво изпълнени местности.

- Курорта "Кралски Палми" - Плаж. Бунгала. Луксозни басейни и барове. Разложени трупове, които ви скачат на главата, като минете покрай тях... Като цяло спокойно и красиво място. Абе, представете си един красив, тропически остров, превърнат в луксозен курорт, само че в южните тропици.

- Град Морсби - Истинско гето. Тук тълпите от зомбита са значително по-многобройни, особено неприятни срещите с по-голям брой "инфектирани" (по-бързи зомбита), както и с някои по-опасни противници. За ваш късмет освен тълпи зомбита има и доста изоставени автомобили (тези не са за шофиране). Тук за пръв път ще се наложи да водите престрелки с улични банди. Както и да се разходите из канализацията.

- Добре дошли в джунглата. Враговете са по-нарядко, но пък тук ще срещнете най-опасните мутанти. Има и две доста големи въоръжени групировки, които трябва да разбиете. Във втората част ще се разходите до тайна лаборатория, и тайнствено туземно племе.

-Затвора е честно казано скучен. Стени и коридори. Тъпо, скучно, досадно.

Играта се води "Open World"

С напредване в сюжета ще можете да се движите между локациите, като изпълнявате различни задачи. Получавате финансиране/опит/предмети като награда, с което да трепете оживели трупове по-ефективно.
Героя вдига нива, с получаването на опит, при което освен че става по-силен, получава и допълнителни бонуси в Диабло-подобно скил-дърво.
Основния гейм е меле-битки, разнообразявани с престрелки по-късно. Няма специални "комбинации", нито специални атаки. Гадините "респоунват" от време на време - което значи, че може да вдигате опит неограничено. Защо това е безполезно, ще кажем после.
Има четири групи оръжия, като всеки герой е специализиран в една от тях. Съответно, в зависимост от използваемостта на типовете оръжия, някои герои са си по-прецакани. Всички оръжия се ъпгрейдват, някои могат и да се модифицират.
Можете да използвате статична картечница на две места в играта. Автомобила, освен като транспортно средство успешно се използва и за прегазване на ходещи мърши.
Ако не броим куестовете играта си е ужасно праволинейна. Те просто са "лирични отклонения", които може и да не изпълните.

Глупостите

не отсъстват и тук. Казах, че има четири героя? Глупости. Всъщност играете с Кени Маккормик, защото вашия герой не може да умре. Смъртта се наказва единствено със загуба на кеш и риспоунване в близост до лобното място. Сейв няма, само чекпойнти.

По време на играта героят ви става по-силен, но и враговете стават по-силни, в зависимост от нивото, което е достигнал героя. Предметите, които намирате, също са "левълнати". Това означава две неща. "Уникални предмети" от началото на играта скоро стават безполезни, а от привидното вдигане на нива също няма полза, защото всички врагове се движат в такт, независимо в коя локация сте.

Ръкопашния бой в играта често се води в независимост от физичните закони на тази реалност.

Ами, това е.

Освен че е безумно красива, играта не предлага нищо, освен манията да се събират по-ефективни оръжия и да се вдигат нива.

Съвет:
Всички коли в играта могат да се използват, дори тези, които няма как да бъдат подкарани.
Инвестирайте всички излишни пари в деодоранти и изолирбанд.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Дек 2013 23:56
The Demon
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Dead Island #85336
Taзи игра мисля че беше направена за игра от група хора. Като Left 4 Dead. Това е някакво модерно течение напоследък, което определено ме дразни. Аз не мога да събера 2ма човека да играем, а те искат четирима. Ясно е че може да се играе и от 1 човек, но веднага виждаш че големият фън е в отборната игра и да я играеш сам получаваш само 20-30 процента от удоволствието.

29 Дек 2013 14:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2481
Dead Island #85346
Ами като дразни, играй single player-ите :-)
В дългите ми години gaming готините отборни игри (PvP или PvM) определено минават като удоволствие всякакъв single и има нужда от такива игри; повечето от тях наистина са скучни ако ги играеш сам - L4D както си споменал, Borderlands, AvP и т.н.

Dead Island и аз си я купих Steam по някое време, но още не съм я пускал (наред с още 30-тина игри, които си стоят неинсталирани в Library-то). Може да заформим едно разиграване, ако съберем четворка от форума.

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Dead Island
Time to create page: 0.057 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Ивайло - добрият цар (53 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 21:33
    • "Ярост" - ревюта и коментари (48 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от ringlas
    • Today 17:16
    • Лигата на крадците (11 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от ringlas
    • Today 17:15

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност