• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Трети форумен турнир по Hearthstone

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
24 Окт 2014 19:44
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Topic Author
Трети форумен турнир по Hearthstone #97667
Вторият турнир приключи бързо и успешно! Всички мачове се изиграха. :-)

Честито на победителя Wukong. :-)

Записвайте се :-)

П.П. По правилата - ще го направим по Швейцарската система, надявам се всички сте запознати как работи. Тя ще позволи всички да играят докрай в кръговете, независимо дали побеждават или губят мачовете. Ако сме същият брой играчи, предполагам че 4 или 5 кръга и след това най - добрите четирима отиват на полуфинали. Това общо- взето значи, че всички участници ще изиграят поне по 4 или 5 мача.

Разчитам на Ринглас да види дали номерът с тая система ще се получи на същия сайт. Беше много прегледно и хубаво.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Окт 2014 20:18
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Трети форумен турнир по Hearthstone #97669
Записвам се!

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

24 Окт 2014 21:29
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 488
Трети форумен турнир по Hearthstone #97672
Участвам!

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

24 Окт 2014 21:54
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 851
Трети форумен турнир по Hearthstone #97674
И аз се записвам!

Да, сайтът поддържа турнири по швейцарска система. Какво ще кажете за следното правило - всеки победител продължава да играе с текущото тесте, което е избрал в рамките този кръг, докато загубилият сменя своето тесте задължително? Така се процедира на повечето hearhstone турнири. Разбира се, понеже сме малко, може без други ограничения.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

24 Окт 2014 22:04
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Трети форумен турнир по Hearthstone #97676
И аз съм вътре. Този път събрах малко по-силни карти. :-)

Редактор - 24 произведения
Автор - 20 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2023

24 Окт 2014 22:27
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Трети форумен турнир по Hearthstone #97679

Efix7 писа: писа:
Не до силни карти - за справка виж моите тестета.

Аз този път мисля да пропусна че ми се очертават едни заети седмици и не знам дали и за дейлитата ще намирам време. И крайно време е да си намерим програма за записване на мачовете и коментар на живо :-)

24 Окт 2014 22:38
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Трети форумен турнир по Hearthstone #97680
За сега съм 50 на 50. Зависи от колежката дали ще си вземе болнични. Ако в бъдеще правя клипове, ще са без коментар, тъй като псуването ми може да отблъсне много хора :D

Избери своето приключение

24 Окт 2014 23:22
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Трети форумен турнир по Hearthstone #97682

Wukong писа: писа:

Efix7 писа: писа:
Не до силни карти - за справка виж моите тестета.

С Basic карти трудно ще стане. Под силни имам предвид магически и редки, а не легендарни. :-)

Редактор - 24 произведения
Автор - 20 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2023

24 Окт 2014 23:36
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97683
Липсата на карти по-скоро те ограничава в някои видове тактики и герои но няма как да имаш всичко - ако искаш да играеш за победа концентрирай се в това което имаш и избери такава тактика която не изисква скъпи карти - из нета е пълно с примери за про играчи които на турнири използват само бейсик карти и пак бият. Втория на европейското първенство използва дек с 90% свободни карти.

Аз например не се и опитвам да си правя воински дек или такъв за друид и rouge. Търси и заместници на легендарните - повечето могат да бъдат заменени с нещо с по- слаб ефект. Аз например преди да си крафтна leeroy използвах Arcane golem и разликата не беше кой знае колко голяма.

Но най важното е не да имаш карти или да копираш от нета дек - най-важното е така да усъвършенстваш един-два героя че им знаеш и кътните зъби, да си тренирал с тях толкова, че знаеш и предвидиш всяка една ситуация срещу всеки един герой и да извличаш максималното с това кога и къде да играеш карта. Да можеш да предвидиш играта с 2-3 хода напред още от началните раздадени карти. Затова е важно дека ти е да универсален и да не разчита на комбо - статистически комбото има по- малък шанс да се падне от универсалните карти а още няма турнир в който да има една награда за победителя и една за най-оригиналния играч или този с най-интересно комбо. Това печели игрите - не сбора от най-скъпи карти наблъскани на едно място. Аз самия си подобрих играта много именно когато спрях да робувам на скъпите карти които наблъсквах в дековете защото ги имах и ми се струваше редно да ги използвам.
везните.

Между другото Ясен ме победи с много евтин дек, да не кажа началния и замалко със същия да вземе и мача като цяло.

25 Окт 2014 00:31
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97685
Wukong, поначало съм изцяло съгласен с теб, искам само да поразмишлявам в друга насока. Според мен евтините декове, които визираш, са само типични агро тестета. Такива за мен са Zoolock, Agro Pala и Deathrattle Hunter. Но това са тестата, които са прекалено едностранчиви (и скучни) и лесно могат да бъдат контрирани ако играч знае, че се изправя срещу тях. Стават, за да се изкачиш в ranked до 10-ти - 8-ми ранк и толкова. Истински силните декове са тези, които ти дават някакъв контрол над лудия късмет в HS. В дългосрочен план ще се представят по-добре от all-in агротата. От турнирите топ тестетата са скъпи. От 5-ти ранк нагоре тестетата, с които се играе, са скъпи. Агро тестетата се използват по турнири, защото правилото обичайно е - победителят продължава да играе със същия дек, а те са лесна контра на няколко стереотипа игра. Както и в Magic, моно-червено тестетата са винаги най-популярни в началото на новата мета, но после биват пометени от синергиите, които се откриват между останалите карти. Но и аз почнах от такъв род тестета. Hunter, после Zoo.

Според мен най-ценното умение за играч, който иска да събере карти, е да се научи да прави тестета на арената, с които да вади 5+ победи. Играта на арена е много по-различна от constructed, а драфтенето води до това да се развие чувство за такт при trades на борда.

25 Окт 2014 00:47
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97687
Според Лисичков в heartstone концтрола<<<агро+мидрейнж защото тегленото е на късмет, няма кантрипи и докато с контрола трябва да върже комбинация агрото просто си играе играта равномерно. И що годе са универсални срещу почти всяка вероятност а не зависят от мачъпа за да размажат или паднат категорично.

Скъпи са НЯКОИ декове на НЯКОИ герои - играта в това отношение не е равнопоставена и затова единствения вид силен Уориър е тежък контрол с 4-5 като кота минимум легенди. Както и да го сучем агро воина не става - става само в някои ситуации но е прекалено all in. Rouge е същата работа - има all in агро но то не е надежно. Агро друид - забрави. Така е дизайнирана играта и ако искаш да победиш трябва да се съобразяваш с каквото има и се предлага. Ако нямаш 5 легенди и искаш да победиш не играеш с уориър и това е ! :-)

Не смятам, че играта с агро дек е скучна и едностранчива - за мен е много интересна и винаги имаш много голям избор от миниъни които трябва да избереш кога, къде и дали изобщо да изиграеш за да не те пометат с един удар. Докато контрола насреща си помпи умението и чисти вадейки по някой силен миниън докато си чака комбото. Фъна е на по-високо ниво - идва от това да предвидиш както ти е подготвил противника и да го надцакаш. Ако аз играя един и дек по едностранчив и скучен начин защо никой не може да го бие? Не вярвам тук всички играчи да са толкова глупави или с бедни тестета за да не могат да контрират нещо толкова очевидно и едностранчиво? А ако е чак толкова добро не е глупост да не го използват всички? :-)

25 Окт 2014 01:09
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97693
Нали ти казвам, топ тестетата, които се играят по турнири и high level ranked игрите, показват друго. Агротата нямат late game. Или ги спираш, или губиш. Средно положение е само ако късметът пак се намеси като фактор. Скучни и едностранчиви тестета са. За мен е мистерия, например, miracle rouges как бият на турнирите в такъв голям процент :-) Те са с адски много теглене на карти, за да им се падне каквото им трябва и "заключват" играта, за да те убият в ход или два.

25 Окт 2014 01:13
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97695
Кое му е точно скъпото и контролиращото ? 5-1 резултат в шампионата на щатите

25 Окт 2014 01:34
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97697
За да не кажеш, че си измислям фактите, ето ти списък на последните турнири, които са се случили и тестата, с които са спечелени:

18.10.2014 zotac EU Zotac #38 - 1.  Secret Mage dust 7400, Priest Control dust 3680,  HandLock dust 6760
18.10.2014 zotac NA Zotac #38 - 1.  Ramp Druid dust 9440, Deathrattle Hunter dust 1580
19.10.2014 ssc Seat Story Cup - 1.  Warrior Control dust 13120, HandLock dust 6760,  Hunter Midrange dust 3720,  Miracle Malygos dust 8060,  Shaman Midrange dust 5280
14.10.2014 zotac NA Zotac #37 - 1.  ThePriestIsReal dust 3800, Shaman Kinda Techy dust 8060, POo dust 3140
14.10.2014 zotac EU Zotac #37 - 1.  Zoo dust 3140,  Awesome Druid dust 8240
12.10.2014 viagame Viagame Cup Top 4 -1.  Ramp dust 9440,  Deathrattle Hunter dust 3320,  Freeze Mage dust 7440,  Paladin Control dust 11520,  Priest Control dust 3680,  Miracle dust 6740,  Shaman Midrange dust 3420,  HandLock dust 6760,  Control Warrior dust 13200

На американския шампионат, който според мен визираш, завършилият първи не играе само със Zoo, а и с Hunter, Shaman и Priest. Edit: А и това е само квалификацията за Blizzcon, за която отиват 4-ма американци. Ще ги видим сега на финала срещу нашите как ще се представят :D

А това са тестетата само на завършилите първи на тези турнири. Като се прегледат и тези на 2-рия и 3-я, които по всяка вероятност са загубили заради късмет, процентът на агро дековете изобщо не е значим.

25 Окт 2014 01:44
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97699
Ти следиш ли редовно турнирите ?

между другото стигам до извода, че съм готов за световен шампион - тук всички ми играха с тежки, скъпи контроли знаеха какъв един единствен дек използвам и по твоите думи трябваше да доминират а вместо това разцепих - принципно съм карък, чак толкова късмет да съм имал в серия от 13 игри (и няколко приятелски със същия резултат) не вярвам :lol:

Моя дек се оказа 4800.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Time to create page: 0.079 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• КИ Мемета (87 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Today 16:28
    • Най-готината корица в жанра (76 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Efix7
    • Today 15:19
    • Топ 5 на Стратегическите книги-игри (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Стратове
    • от Efix7
    • Today 09:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg