• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Трети форумен турнир по Hearthstone

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
25 Окт 2014 01:52
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1035
Трети форумен турнир по Hearthstone #97700
Следя дековете от турнирите. Преди ги следях, когато работех само 5 дни в седмицата и отговарях за себе си предимно :D Сега не ми остава време, но си цъквам актуалните тестета, за да гледам какво е новото. Пък й вие пак ме зарибихте по играта, така де са каже, изживявам втори ренесанс и липса на сън.

Edit: Понеже видях, че направи разширение. Аз нямам идея с какво си играл докато не сподели. Предполагам, че и други има. Все пак турнирът беше 11 души, от които всеки на съвсем различно ниво. В крайна сметка нали играем за забава. Освен това тежък контрол не означава добър контрол :D Просто ти казвам, че са скъпи, но ефективни. И при все това в тази игра факторът късмет е твърде голям.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Окт 2014 01:57
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Трети форумен турнир по Hearthstone #97702
А самите мачове гледа ли или само тестетата следиш?

бай да уей по горе изключия безумния Уориър който по друг начин НЕ може да се играе смислено, почти всички всички останали гравитират в 7000 граница което са точно три легенди.

25 Окт 2014 07:39
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Трети форумен турнир по Hearthstone #97705
Хубави статистики, но как точно отразяват силните карти от Накс, които не се купуват с прах? Може би на база рядкостта им?
Смятам, че най-силните карти са обикновено епични, а не легендарни. Впечатленията ми са, че професионалистите играят само с 1-2 от легендарните.

Снощи един пич ме би с много интересен дек (свещеник). Помете ме за 6 рунда, така че не видях много от него, но философията беше базирана на silence. И аз си направих един такъв дек. Наблъсках всички единици със silence (owl, spell breaker, wailing soul) и всички, които бих искал да видя заглушени - ancient watcher, death lord, zombie chow, dancing swords. За сега се получава добре. На теория трябва да е някакво противодействие на агро death rattle дековете (на ловци и шамани), при което се чудиш дали да трепеш миниъните, или по-добре не, че ще стане по-лошо.

В основната си колода даже съм сложил mass dispel. Двкове като на шампиона от предишния турнир са голяма напаст, но не искам да се присъедиянвам към общата тенденция.

По темата, вътре съм.

25 Окт 2014 10:45
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Topic Author
Трети форумен турнир по Hearthstone #97707

Wukong писа: писа:
Ти следиш ли редовно турнирите ?

между другото стигам до извода, че съм готов за световен шампион - тук всички ми играха с тежки, скъпи контроли знаеха какъв един единствен дек използвам и по твоите думи трябваше да доминират а вместо това разцепих - принципно съм карък, чак толкова късмет да съм имал в серия от 13 игри (и няколко приятелски със същия резултат) не вярвам :lol:

Моя дек се оказа 4800.

Първо, да уточня, че нямам задълбочени познания на играта и продължавам да я смятам за прекалено базирана на шанса и невероятно хаотична. Липсата на адекватни кантрипи и пълното отсъствие на тутори прави така, че контролът срещу агрото е просто натиснат до стената. Това е нормално в цикъла камък - ножица - хартия, разбира се.

Тъкмо ти погледнах и двата дека, които игра - хънтъра и агро лока. И двата са категорично тиър декове, особено хънтъра. С големи усилия достигнах до 11 - ти ранг този сезон и се мотам там в момента, като не мога да го прескоча. 40% от всички противниците, които срещам на това ниво, играят точно този билд на хънтъра. Просто е много силен. Да не говорим, че единствен хънтъра има карти като flare - тази, която маха противниковите трапове, маха и стелта и всичко това само за едно мана :-) ... Хънтърът също така има кантрип - кардселекшън, чудо, - тракинга /другите класове не съм видял да имат.../, а специалното му умение е може би най - силното в играта. Декът бих го определил като tempo deck, ако използвам термини от меджика, а не класическо малоумно агро, като лока. А, има и капани, а както казахме може и да ги маха. :-) Ако някой е запознат с меджик и дековете там има богато разнообразие от подобни архетипи -Canadian Threshold е най - класическият представител.

В тази игра аз различно нещо от контрол не бих играл, но това си е въпрос на личен избор. А и да...силата на дековете не зависи от цената на картите в дъст /в пари с две думи/. Тук наистина е така е и хубаво.

Колкото за контролите - нормално е на висок ранг турнири да се играят предимно контроли...а там изборът май се свежда до три адекватни избора - войн, лок и прийст? Ако си майстор ще успееш да спреш бързите агро декове и биеш бавно...но като гледам - само да не играеш срещу хънтър. :-) Контролът, дори и в подобна хаотична игра като Hearthstone, все пак дава най - много избор и най - много възможност за различни решения. Агрото е ясно - юруш напред и квото стане. Супер скучно, особено тук.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

25 Окт 2014 10:52
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97708
Да къде къде по- интересно е да си пускаш умението и да чакаш да ти дойде комбото :-)

Хънтъра е сила точно като хард контра на повечето контроли - много е добър в метата от 9 до 2-3 ранг.

А лока ми не е точно zoo - повечето zoo играят на undertaker , аз разчитам на финишъри до голяма степен ако играта се проточи - няколко игри бих именно с избухнал Leeroy и arcane golem.

Аз в тази мета контрол няма да играя докато със следващия екснжън не се появят адекватни кантрипи за да не се налага да разчитам на късмета за комбо .

Ползвам един софтуер за статистика на мачовете и статистиката категорично показва че контрола не е консистентен срещу всички възможни декове.

25 Окт 2014 11:11
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Трети форумен турнир по Hearthstone #97710
Участвам!

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

25 Окт 2014 11:47
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Трети форумен турнир по Hearthstone #97712

Wukong писа: писа:
Да къде къде по- интересно е да си пускаш умението и да чакаш да ти дойде комбото

Само не ми казвай, че реденето на човечета и блъскането с тях е супер интересно :? Агрото дековете, дори и в меджик, най - често имат една линия на игра. Ако не успееш до определен ход играта свършва за теб. Все пак е хубаво да имаш и план В. В Hearthstone наистина имаш само един план за победа и той минава през attack фазата, ама...кво да правим.

25 Окт 2014 13:11
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97718
Меджик си е меджик - там има други опции. Там има и опцията да пресечеш магия на противник. Тук опцията е единствено да проточиш играта достатъчно за да извадиш тежката артилерия. Ако не успееш да проточиш/защитиш до определен ход (което до известна степен зависи от късмета защото разчиташ на по-специализирани карти върху тегленето на които нямаш контрол) играта вече е свършила. На мен реденето ми е интересно защо във всеки един ход решавам кого и колко да изкарам, на каква позиция (има значение), кого и кога да бъфна, кога и дали да рискувам и през цялото време знам, че часовника тиктака и трябва да балансираш между сигурноста и часовника.

С контрола ми понякога се получава да му контря всеки един ход, случва се и да не ми се паднат карти и каквото и да правя да не мога да изплувам. И според мен има много по-голямо значение от аргото какви ще са ти началните карти.

25 Окт 2014 13:39
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Трети форумен турнир по Hearthstone #97720
Е, да, това са си базови неща при агрого - да не овърекстендваш, да ти върже кривата на спеловете, да си винаги бийтдауна във всяко едно положение.

Контрол, тоест истински контрол, какъвто има в меджик, тук няма как наистина да се направи, защото играта е напълно проактивна, като единствено изключение са сикретите. Какво значи реактивна, обяснявам :-) - след като игра А направи определено действия - съмонне крийчър, избуха един болт на даден таргет или атакавуа, то играч B да може да му отговори. В Hearthstone подобна възможност почти няма или ако приемем че има /сикретите/ то тя често би могла да действа напълно произволно, в зависимост примерно с кой крийчър се атакува, или кой крийчър реши да ти убие противника. Така че пълният хаос и радомизацията не е само при тегленето на карти, но дори и в основната фаза на играта - комбат фазата.

Ясно е, че Hearthstone е направена така, че да продължава относително кратко време и да е "фън", и да няма фрустриращи моменти, каквито има в Меджик. В Меджик могат да те убият на първи ход, преди да си изиграл и една карта, могат и да те убият на 40 - ти ход, като преди това не са ти дали никаква възможност да прокараш дори и един човечок на полето, а камо ли да атакуваш с него. Тези неща, за добро или зло, са премахнати. Но и моментът на надиграването на противника е страшно ниско, тъй като липсват реактивни варианти за игра.

Меджик е основата на Hearthstone като концепция и всичко останало дори. Няма как да не се правят паралели между двете игри. Ако въпросът е - защо въобще играя Hearthstone, при положение, че мога да си цъкам меджик, то отговарям веднага :-) :

1. Клиентът е в пъти, много пъти по - хубав от MTGO.
2. Безкрайно по- евтина е. С малко игра за злато и инвестиция от 150 - 200 лева мога да играя квот ми душа иска.
3. Бърза е.

25 Окт 2014 13:54
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97722
В крайна сметка в нашия турнир тези теории нямат почти никакво значение убеден съм, че всеки може да бие всеки и сме далеч от класата на про играчите от турнирите които успяват да се възползват максимално от всяка хард контра и да изстискат максмума от дековете си.

Тук все още правим елементарни грешки а какво остава за предвиждане на играта с ходове напред и премерено рискуване с шанса на теглене според това колко шанс има за дадена карта да се падне от оставащите.

25 Окт 2014 14:23
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Трети форумен турнир по Hearthstone #97723
В светлината на по-горното мнение на Лисичков добавям, че основното майсторство в Hearthstone не идва от правилното редене на гадинките по полето. С малко опит можеш да сбъркаш, само ако не внимаваш. Така че майсторлъкът е до построяване на колода, която да минимизира факторът късмет. Съвсем естествено това са агро колодите - зоо, мурлоци (повече в минало време), хънтър. Там просто всяка карта взаимодейства добре с всяка друга, една голяма част са с трейд 2:1. Като се вземат и някои експлойти (картите на уорлока, които трябва да изхвърлят друга карта, Hunters Mark-а) дори при камък-ножица-хартия агрото има предимство. Единственото, което спасява играта след 10-ти ранг е, че се прекъсва победната серия в агротата (заради наистина силните колоди), игрите се проточват и играчите ползващи агро нямат сметка да упорстват.

И да, непрекъснато повтарям, че всеки клас трябва да има интеръпти!

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

25 Окт 2014 15:25
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97727
Силен и верен пост !

Точно към минимизиране на късмета и универсалноста се стремих когато след много опити достигнах до крайните варианти на тестетата ми. За някои герои продължавам да опитвам, други почти съм ги напипал но им липсва нещо което трябва да изгладя.

26 Окт 2014 10:45
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Трети форумен турнир по Hearthstone #97754
Слушам сега един подкаст на Gosu gamers и някои от работите ми се изясниха що се отнася до турнирите. В момента ги провеждат по следния формат - всеки може да банва герой на противника си. И както казва говорителя най-често банват Уарлок защото с един куршум убиват два заека - възможноста за zoo и хендлок. Затова всичко в турнирите се гради с мисъл за хард контри защото се знае предварително срещу кого няма да играеш и няма нужда да се притесняваш от такъв герой.

26 Окт 2014 11:24
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Трети форумен турнир по Hearthstone #97755
Това ми звучи леко абсурдно. :-) А, ако имам само един герой с по - свестни карти, а останалите само с комончета?!

26 Окт 2014 11:46
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1035
Трети форумен турнир по Hearthstone #97756
Wukong, на повечето турнири има различни правила. На някои се играе с 3 героя предварително подготвени + 2 закътани за финала. На други с всички класове. На някои се играе по 1 игра, на други по 2, на трети bo3, а в зависимост от това се определя дали загубилият ще си сменя героите, дали ще се налагат ветота и т.н.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност