• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Diablo 2

Diablo 2

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
18 Окт 2021 12:26
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 488
Diablo 2 #139130
Имам сериозен опит с Д2 в периода 2000-2004, когато в определени дни съм го играл по 10-12 часа. След това не го бях захващал сериозно, въпреки че няколко пъти ми се доиграваше и съм пробвал. Истината е, че за мен е неиграваемо на модерна машина. Графиката изглежда ужасно на монитор с висока резолюция. 800х600 в 4:3... Дори по-голям проблем е фреймрейта. Едно дразнещо насичане, което изпарява всяко желание за игра. Има разни модове, които донякъде могат да фикснат част от проблемите, но не намерих мотивация да ги използвам. А и вече бяха плъзнали слухове, че ремастера е в разработка, та си казах, че правилният ход е да се изчака. Е, играта излезе. Вече придобих достатъчно впечатления и мисля, че Vicarious Visions са свършили перфектна работа. Не мога да си представя по-добър римейк на Д2. Хем са успели да запазят атмосферата и духа на оригинала, хем сериозно са модернизирали графика, звук и UI. В първия ден имаше сървърни проблеми, които са досадни и се превърнаха в запазена марка на Близард. След това само веднъж имах проблем с конекцията, който обаче продължи едва няколко минути. От тази гледна точка, този път феновете се оляха с така наречения ревю бомбинг. Червената тройка, която се наблюдава в metacritic трябва да се тълкува като петно не върху Vicarious, а върху гейминг общността. Сега, допускам, че може отделни хора да са имали повече сървърни проблеми, отколкото аз, но дори и това да е истината, не е оправдано да се слагат единици на тази игра, само заради проблеми със свързаността. Имам чувството, че се формира някаква стадна съпричастност, определена компания се набеждава за лоша и след това само се чака нещо минимално за да се отприщи хейтът и всяка овца да се чувства доволна, че е допринесла своя дял в омаскаряването. Та, ако се колебаете дали да си вземете играта, но сте се уплашили от ехото във вятъра, вземете си я и шансът, че ще се изкефите е много висок :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas, Efix7, Monevwww

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Окт 2021 13:44
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 823
Diablo 2 #139131
+1 към Мери, играта е страхотна и изглежда невероятно. Успях с малкото откраднати часове, които мога да си позволя в момента, да мина Hell solo self found. Надявам се като ми се отворши шанс да я изцикля с всеки един герой отново.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Efix7

18 Окт 2021 14:45
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Diablo 2 #139132
Абе заглеждал ли си се в новия панел при статовете, за допълнителните модифайъри? Много полезна хрумка, спестява досадното смятане на ум колко меджик файнд имаш или подобни, но липсват някои неща. Онзи ден забелязах, че не показва например crit dmg. Може би щото той е във формулата за демиджа, но все пак е тъпо да не го виждаш и да си направиш сметка колко ти трябва. Или е някакъв бъг при мен?

18 Окт 2021 17:01 18 Окт 2021 17:02 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Diablo 2 #139133
В D2 няма Critical Hit, както в D3. Само Амазонката има такова пасивно умение. Инак този прозорец е страхотен да видиш колко ти е Magic Find, Faster Cast Rate, Faster Hit Recovery, но това, което на мен ми липсва е threshold-a за всеки клас на последните 2 стаца, и пак трябва да го гледам в нета.

18 Окт 2021 17:55
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1131
Diablo 2 #139134
Признавам си, колебаех се да си я взема, но изгледах няколко видеа в YouTube и ми мина крастата.

Поне да бяха добавили един нов Act, да бяха вдигнали cap-а на 200 lvl или да добавят някакви нови групи предмети или режими на игра. Да му се не види, това са Blizzard, толкова ли не можеха да се справят? Претоплена манджа предлагат на своите фенове. Как да стане, как да си я купя? По-разумното решение е да си запазя бюджета за Diablo 4, на което за момента се възлагат големи надежди.

Ами така де, уж са ААА разработчик, а един Торо им показа как се прави - преиздаде Котарака, НО добави епизоди, добави съдържание, добави ПРИЧИНА ЗА ПОКУПКА.

Тук не виждам такава...

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

18 Окт 2021 21:18
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Diablo 2 #139135

В D2 няма Critical Hit, както в D3. Само Амазонката има такова пасивно умение.

Варварина има критикал хит на weapon mastery-тата. Аз тогава забелязах, че не го показва, като си сложих първата точка на sword mastery, и взех да го търся в новия таб. В предметите вярно ли не се падаше... Изглежда съм се деформирал от Д3 :)

19 Окт 2021 08:36 19 Окт 2021 10:17 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Diablo 2 #139136

Meriadoc писа:

В D2 няма Critical Hit, както в D3. Само Амазонката има такова пасивно умение.

Варварина има критикал хит на weapon mastery-тата. Аз тогава забелязах, че не го показва, като си сложих първата точка на sword mastery, и взех да го търся в новия таб. В предметите вярно ли не се падаше... Изглежда съм се деформирал от Д3 :)

А, да, пропуснах combat mastery-тата на барба и при асата. По оръжията има, но се казва Deadly Strike. Всичко това е X% chance to Double damage и не стаква, но имайки различните афикси подобрява общата вероятност да се случи. Тук пише как работи diablo.fandom.com/wiki/Deadly_Strike Какво да ти кажа, в D2 има толкова много скрити неща, които не са описани в играта, че човек може да се рови много през годините и все да научава по нещо.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

20 Ное 2021 13:41
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Diablo 2 #139334
Здравейте! Старата краста Диабло 2 ме хвана от раз. Близард не ме разочароваха и усещането беше, като едно време. Лаг, падащи сървари, ролбекове... аххх, каква носталгия! Докато си спомня бъгчетата и мръсните номерца, с които другите играчи могат да те претрепят, изгубих един друид 82 и един варварин, но със стария верен некроменсер нямам грешка (за сега). Един от синовете ми ми се върза на акъла и играем заедно, а понякога се включва и още един древен пич. Сред вас има ли фенове на хардкора? Батъл таг Isildur#2530

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Diablo 2
Time to create page: 0.063 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Куиз: Книги-игри! (28 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от kiril_ps
    • Today 05:03
    • "Патрул за Ада" (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 18:36
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от gamebooker
    • Yesterday 13:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg