• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Най-добрите игри за всички времена!

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
02 Мар 2012 20:24
Kalev
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Най-добрите игри за всички времена! #49210
Личните ми фаворити са:
[list:30zi5xh9]
[*:30zi5xh9]Heroes of Might and Magic 3 (петицата също е много добра)[/*:m:30zi5xh9]
[*:30zi5xh9]Worms Armageddon/Worms World Party[/*:m:30zi5xh9]
[*:30zi5xh9]Freelancer[/*:m:30zi5xh9]
[*:30zi5xh9]двата Silent Storm-а[/*:m:30zi5xh9]
[*:30zi5xh9]Return of the Incredible Machine: Contraptions/The Incredible Machine: Even More Contraptions[/*:m:30zi5xh9]
[*:30zi5xh9]Darwinia[/*:m:30zi5xh9]
[*:30zi5xh9]Knights of Honor[/*:m:30zi5xh9]
[*:30zi5xh9]всички Grand Theft Auto-та – не се сещам за слабо[/*:m:30zi5xh9]
[*:30zi5xh9]Commandos-ите без последното недоразумение[/*:m:30zi5xh9][/list:u:30zi5xh9]

От последните няколко години много горещо препоръчвам Braid, Terraria и Frozen Synapse – три брилянтни indie игри.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Мар 2012 00:55
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Topic Author
Най-добрите игри за всички времена! #49237
За Freelancer браво! Страхотна игра!
Виж, Grand Theft Auto: Liberty City Stories и Chinatown Wars са бая зле.

The power is still within...
Да ползвате този форум е привилегия, не право!
Евалата, пичове, Рейзър се завръща...
...немаше ме щото вдигах нова къща.

03 Мар 2012 01:04
Kalev
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Най-добрите игри за всички времена! #49238
Мда, май трябваше да уточня, че говоря само за PC-версиите :) Но от друга страна съм попадал само на много добри отзиви за Chinatown Wars, критиците и юзърите на metacritic.com май са на същото мнение :rolleyes:

03 Мар 2012 14:13
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1627
Най-добрите игри за всички времена! #49262
Да добавя и аз една игра - Championship Manager 01-02

:)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

15 Май 2012 16:27
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 80
Най-добрите игри за всички времена! #54507
Така, моята класация ще е малко по-различна от всички останали. По принцип имам брат, който е около 6 години по-голям и съм си играл с него доста стари от съвременна гледна точка игри, а от друга страна и ще гледам да избегна вече споменати игри (като Heroes и CS). В интерес на истината благодарение на брат ми се запалих както по КИ, така и по компютърните игри. За вторите от съществено значение беше да знаеш английски, а аз тогава бях малък (роден съм 1987), затова и повечето споменати игри са на спортна тематика. Това бяха едни щастливи мигове на игра с брат ми и затова за повечето тези игри ще звучат доста ретро, но все пак говорим за "най-най" за всички времена, поради което и мисля, че тук им е мястото.
И така, без да ги класирам, започвам с:

Street Fighter/ Mortal Kombat
Слагам ги под един знаменател. Всъщност с тези две игри се запознах с конзолите с ръчки някъде 92-3 година, когато съм бил 5-6 годишен. Все още помня как един "батко" ме научи на "магиите на Риу", с които победих брат ми. Ех, кееф :) Mortal Kombat в началото за мен беше копие на Стрийтфайтъра, само, че имаше и fatality-та. В същата епоха се кефех и на един кеч, не помня как се казваше, но имаше героите Haggar и Jumbo.

Някак си нe мога да спомена от тази епоха (и няколко години след това) и

Cadilacs & Dinosaurs (aka Мустафата)/ The Punisher - Тогава за Франк Касъл не бях и чувал, нямаше филми за него, камо ли да знаех за комикса. За мен той беше тъмния с черепа, дето е приятел с оня с цигарката (Ник Фюри). "Мустафата" пък бе подобна игра, само че изборът бе между 4 героя, а съдържанието на играта бе доста сходно - ходиш и трепеш де що видиш. Само че в нея можеше да караш кола на определени места, което беше още по-забавно. Помня как един руснак на морето с 40 жетона не можа да превърти "Мустафата", докато брат ми и един негов приятел с общо 9 успяха.

Ultimate Soccer Manager - първият футболен мениджър, до който се добрах. Първата игра от сериите е от 1995-а година, страшна графика за времето си, виждаше се стадиона (и можеше да си го ремонтираш/построиш по твой вкус), купуваш играчи, дето тогава не ги даваха много-много по телевизията (Кантона беше в разцвета си, Шиърър таман изгряваше, а Шмайхел бе непробиваем). Истински добър беше този, който успее да хване някой тим от Конферънс и да го превърне в гигант. В интерес на истината после се запознах и с Championship Manager, даже CM 2 ми беше дълго време сред любимите, но USM серията си е по-добра. И до ден днешен имам папка "oldies" където цъкам USM 98, връщайки старата слава на Нотингам Форест или Динамо Дрезден. В интерес на истината тогава за пръв път видях (в стартовото меню на играта) топките MITRE, които считам за най-добрите и до днес, само че не са толкова комерсиална марка като някои други...

Sensible World of Soccer (SWOS)
Тази игра е много сходна със споменатата от ММ игра за испанското първенство PC Futbol. PC Futbol също съм я играл, даже благодарение на нея съм фен на Реал Мадрид, но първата футболна игра, която съм цъкал (с брат ми) бе Sensible Soccer. Няколко години след това излезе SWOS, където освен играч можеше да си треньор/мениджър, а и имаше българското първенство. Класика, която може би за мен си е най-най и днес :)

Star Control 2
Една от игрите с най-дълбока история, която съм виждал, при това едва в 500 кб. Естествено като малък нищ не разбирах от историята, но в последствие разбрах защо брат ми прекарваше цели нощи в нея. Разправя се за бъдещето, където земляните са били на губещата страна в една "междузвездна война". Главният герой трябва да прекрати доминацията на господстващата раса "Ur Quan", като по пътя търси съратници (други раси) и изпълнява различни мини-мисии. В днешно време е направен римейк 1:1 с играта, който върви и за win 7 - Ur quan masters

Syndicate
Като говорим за римейкове, не знам защо не направят римейк и на тази игра. За мен доста сходна с попуилярнатата по онова време UFO, в Синдикат действието се развива в бъдещето, където различни синдикати се борят за властта над целия свят. Играчът контролира до 4 различни киборга с различни умения и оръжия и изпълнява различни мисии в различни точки на света. Естествено, когато бях малък най-интересно ми бе да си определям име, лого и цвят на синдиката, а мисиите си бяха едно кърваво меле (аз така и превъртях първия Hitman няколко години по-късно)...

"Legends of Kyrandia 2"
Един от първите куестове, които сме играли с брат ми, като изключим Space Quest. Много сме си били главите, за да стигнем до края, а след това следва хем удоволствие, че сме успели, хем разочарование, че това е краят. Класика от средата на 90-те...

Dune 2
Гледах, че има хора, посочили Command & Conquer Red Alert и Warcraft 2, така че ще отдам заслуженото на третата известна стратегия от онова време - Dune. Мисля че всички знаят книгата, а тук освен артеидите и харконен, играчът можеше да си избере да играе и с расата Ордос...

Pizza Tycoon
Следващата ми любима игра е свързана с ресторантьорския бизнес. Software 2000 имаха страшни игри (ако не сте играли Mad Tv, където управляваш собствена телевизия - ваш пропуск:)), a тази бе може би най-сполучливата. Да превземеш целия свят със своите пицарии, като също така имаш заигравки с мафията и дори можеш да станеш кръстник, уникално чувство за хумор и бизнес симулация - определено една култова игра.

Transport Tycoon Deluxe
Също един tycoon, който си заслужава. В тази игра за пръв път се ползва енджина, използван и в Roller Coaster Tycoon (също готина игра), в съчетание с готиния си саундтрак и възможността да направиш България на едитора (и после да го превземеш със своите автобуси, камиони, влакове, самолети и кораби) си е страхотно забавление.

Grand prix manager 2 - Като фен на Формула 1 възможността да управлявам свой собствен тим в продължение на няколко сезона винаги ме е блазнела. За мое щастие тази игра има фенове и до ден днешен, така че има модове с начална дата от 1990 до 2011г, така че дали ще се върна в ерата на Сена или ще се опитам да възродя Лоутс - няма никакъв проблем. Продължението Grand Prix World изглежда е по-набързо стъкмено и макар и някои свежи нововъведения, до ден днешен GPM2 си остава най-добрият Ф1 мениджър...

В по-ново време нямам толкова много време за игра, но все пак:
Fifa/ PES докъм 2006-7-ма не бях и чувал за PES и FIFA бе най-добрата футболна симулация, но после се убедих, че не е така. И все пак говорим за продължителен етап от време, така че ФИФА определено остави отпечатък върху моето геймърско съзнание.
Mafia След Star Control може би играта с най-дълбока история, която съм виждал. Играл съм GTA още от времето, когато героят се гледаше отгоре в стил играта Nightmares on Elm Street (т.е. от GTA 1) и макар и интересна, никога не ме е задълбавала толкова много в историята. Докато с Mafia 1 наистина имах чувството, че съм в някой филм ала "Кръстникът". В последствие и двойката я изиграх, но не е същото - не знам дали защото съм пораснал или си беше по-тъпичка, но за мен игрите не са това, което бяха...

15 Май 2012 18:29
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1329
Най-добрите игри за всички времена! #54512

pycku писа: писа:
Играл съм GTA още от времето, когато героят се гледаше отгоре в стил играта Nightmares on Elm Street (т.е. от GTA 1) и макар и интересна, никога не ме е задълбавала толкова много в историята.

Т.е играл си най-добря GTA :D После всичко беше падание (според мен лично) ... Уникална игричка си беше този GTA, еххх...

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

15 Май 2012 22:50
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Най-добрите игри за всички времена! #54523

pycku писа: писа:
Fifa/ PES докъм 2006-7-ма не бях и чувал за PES и FIFA бе най-добрата футболна симулация, но после се убедих, че не е така.
Препоръчвам PES 4, която изглежда си пропуснал. Много технична игра.

28 Юни 2012 09:34
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Най-добрите игри за всички времена! #58118
Скоро изиграх Quantum Conundrum. Жанрово прилича на Portal-игрите, поредица от пъзели, които се решават с основни познания по физика и мислене.

Историята е доста простичка: ти си едно хлапе, което е оставено на прага на шантавия си чичо-изобретател. Чичето обаче се е загубил при един от експериментите и на теб се пада да го спасиш. Тръгваш из имението му, което си е лабиринт от пъзели, а той ти дудне на главата и пуска свежи лафове. Имаш една шантава ръкавичка, която ти позволява да сменяш между няколко измерения. Едно от измеренията примерно прави всичко да е леко и ти позволява да разнасяш и подхвърляш маси и сейфове из въздуха, сякаш са от пух... Няма да казвам какви са останалите, за да ви е по-интересно.
Като цяло, играта е лека и приятна, стилът е много свеж и анимационен. Финалът е малко внезапен, но пък май има DLC-та, не съм погледнал. Препоръчвам я с две ръце. :clap:

My deviantART page.

28 Юни 2012 10:16
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Най-добрите игри за всички времена! #58124
mushroom age-пътуваш във времето и решаваш разни пъзели,страхотно забавна игра нещта са направени много смешни,герои,история пробвайте ще се скъсате от смях и няма да съжалявате.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

16 Юли 2012 10:59
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Най-добрите игри за всички времена! #59013
Oт вчера цъкам Portal. Купих си я от Steam за 2 евро или нещо подобно. Там сега тече голяма лятна разпродажба. Много свежа игричка. Кара те да си размърдаш мозъка доста с тези пъзели. Определено зарибява и е много разтоварваща. Препоръчвам я на всеки.

16 Юли 2012 11:31
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 149
Най-добрите игри за всички времена! #59017
Като гледам, май компютърните игри са тръгнали да гонят книгите-игри... :mrgreen: По пътя надолу...

Като рече Стийм, пък се сетих, че любимите ми Сталкери могат да се закупят също за доста сносна цена от там, а повече по въпроса за игрите съм писал тук:

viewtopic.php?f=77&t=2780

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

16 Юли 2012 11:38
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Най-добрите игри за всички времена! #59020
Ами да.. в Стийм в момента от 12 до 22-ри тече разпродажба. Всеки ден има 10-тина различни заглавия с от 50 до 80% намаление, като през целия период всички производители са сложили постоянни намаления от 40-50%. Отделно има flash sales които са за по няколко часа, а и на всеки 8 часа има едно заглавие, което е на супер промоция(75-80% намаление), като самите потребители гласуват кое да е следващото от заглавие измежду 3 предложени. Просто за от 5 до 10 лв може да се закупят уникални игрички, които да се цъкат на мултиплейър в официалните им сървъри.

14 Окт 2013 03:38
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
Най-добрите игри за всички времена! #79435
Обновление на моя топ 10:
10. Tetris
Конзола: Game Boy
Просто златно!

9. Dunk Heroes
Конзола: NES
Много добра мешаница между здрав побой и баскетбол в много фантастични измерения. Цялата серия игри за Nekketsu кърти мивки.

8. Battle for Wesnoth
Конзола: PC
Изключително свежа, нетипична и с много добри кампании.

7.Tzar
Лично по мое мнение това е най-доброто RTS след Starcraft, излизало някога. Клонинг на Age-a? Да, ама по-добър. Просто едно време имаше много големи стратегии, сега - не.

6. Laxius Power 3
Най-доброто RPG, което съм играл. Не знам защо е зад Konung, но просто е там.

5. Konung 2/Konung 2.5
Доста сходни, базирани на един енджин. Не съм доиграл 2.5 още, а за жалост я играя и на руски, защото друга версия май няма. Но все пак, много голяма история, изключително добро RPG. Обичам приказната ѝ атмосфера. Напомня ми за книгите игри.

4. Football Manager
Няма как да разделя игрите от серията, затова ги ползвам като една. Всеки един зрял истински футболен фен няма как да не обожава играта.

3. Diablo II
Невероятно динамична пуцалка. Достойно продължение на единичката. Една от любимите ми игри и до ден днешен.

2. Diablo
Изключително добра атмосфера, приятна история. Просто нещо ми грабна сърцето и не го пусна, та и до ден днешен.

1. Minecraft
Много се колебах, но в крайна сметка това е първото ми място. Измества Diablo, която определено ми беше любима. Поздравления за новия печеливш и нека ме радва още много.

"Код за достъп"
Nerd Zone

14 Окт 2013 15:14
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Най-добрите игри за всички времена! #79462
Наистина ме впечатлява, как Minecraft измества Return to the Castle of Wolfenstein :-)

Roger, roger!

14 Окт 2013 15:32
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Най-добрите игри за всички времена! #79466
Аз ли се бъркам или това е оназ игрица клонинг на супер марио* с текстурите на Улфенщайн 3D**

*Скачаш трошиш тухли
** goo.gl/AS0JIC сега като гледам картинките май на улфа са по-добри текстурите.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Time to create page: 0.090 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

494 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Поредица "Приключенията на Лорън" (3 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Златаров
    • Today 04:14
    • В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО (45 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от AverageHomeBoy
    • Yesterday 14:36
    • Пъстра никса 2025 (8 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от ringlas
    • Yesterday 09:19

За контакти