• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Най-добрите игри за всички времена!

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
14 Окт 2013 16:33
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Най-добрите игри за всички времена! #79470
Ами определението не е лошо ;-) Въпреки че в Майнкрафт може да се развихриш и да си създаваш доста интересни неща, но единственото общо между него и улфа е графиката ;-) Именно затова се впечатлих от смяната.

Roger, roger!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Окт 2013 05:06
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 147
Най-добрите игри за всички времена! #79547
Не я измества. В първия ми топ 10 игрите не са подредени точно, а и да са подредени, то е в низходящ ред.
А Minecraft не виждам какво общо има със Супер Марио. Вилорпе, образовай се.

"Код за достъп"
Nerd Zone

15 Окт 2013 10:05
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1179
Най-добрите игри за всички времена! #79556
Подскачаш? Трошиш кубчета? Биеш се със странни ръбати животни?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

15 Окт 2013 11:53
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Най-добрите игри за всички времена! #79570
Игрите на които съм отделил най-много време:
поредиците Age of Empires (в частност 2 - The Conquerors)
и Heroes of MM (в частност 3 - Shadow нещо си)

16 Окт 2013 08:48
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 147
Най-добрите игри за всички времена! #79670

Вилорп писа: писа:
Подскачаш? Трошиш кубчета? Биеш се със странни ръбати животни?
Строиш, сглобяваш разни установки, ковеш и си енчантваш сам оръжията, а трошенето на кубчета става по доста по-различен ред... Не ме карай да продължавам.

"Код за достъп"
Nerd Zone

16 Окт 2013 12:38
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1179
Най-добрите игри за всички времена! #79720
Не, сериозно, продължи. Това дето видях аз беше прасто трошене на кубове от които взимаш материали. После ми показаха едно клипче където пича си построи къща ама май беше използвал код за метериал че имаше нам си колко различни кубчета.
Направо пусни тема и едно ревю та да не сапамим тука.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

09 Мар 2014 09:48
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 135
Най-добрите игри за всички времена! #87058
BLOOD

Излязла малко след Дукето, Blood ни захвърля в един фикционнен американски запад, какъвто го е виждал само Лъвкрафт. Най - извратената компютърна игра въобще - можете да ръгате враговете с ръждива вила, да ги подпалите със сигнален пистолет или деодорант и запалка, след което да ритате откъснатите им глави като футболни топки. Шашките с динамит са ми любимото оръжие. За локациите няма да разказвам - всичко е правено с преклонение към The One And Only Howerd Lovecraft!

Черния хумор е отвратително прекрасен.
Всъщност, един хубав ден мисля да пусна отделна тема, ако след настоящия пост не ме убият с камъни :lol: :lol: :lol:

Baldur's Gatе

Невероятно приключение в един зелен фантастичен свят. Дълъг основен сюжет с много странични приключения. Атмосферата на играта е Невероятна - вятъра и вълните на прибоя направо ми звучат като истински. Накрая си играх 4 часа (!) да убия Саревок! Задължителна.

SIN

Още един невероятен екшън с левъл дизайн от Тед "Levelord" Грей (май така се викаше), сътворил нивата в Дюк Нюкъм. Секси архи-злодейка, интересна история, надъхан гейм. Финалната анимация дига мъртъвци! :lol: :lol: :lol:

Delta Force

Първи, но не единствен по рода си реалистичен екшън. Сюжета е ясен какъв е, играта представлява сборка от различни мисии на Братската Хамериканска Армия. За първи път - необятни открити пространства и прецизна балистика. Терорягите и наш`та маринка умират от по един откос. Класика.

Fallout &2 & Tactics &3 & New vegas

Най - интересния сюжет.
Най - оригиналния гейм.
Най - идиотското чувство за хумор (конкуриращо се само с изродския черен хумор на Монолит).
Най - доброто РПГ ЕВЪР.

Blade: The Edge Of Darkness

Най - добрия Търд Пърсън Евър!
Четирима герои, всеки с уникален стил на игра, хиляди начини да разфасоваш орки, тролове и демони, богат арсенал от различно оформени и заточени железа, уникални комбо - удари!
Доста трудна за овладяване в началото, но чувството за триумф след тежка победа е почти осезаемо!

Единствена по рода си досега!

Legacy of Kain: Blood Omen 2

Може би този ТП нямаше да ми е така любим, ако не беше егоцентричния до демоничност Кейн... Оставете това как може да разфасоваш човек в гръб докато си в Mist Form, десетките начини за измъчване и довършване на падналия противник чрез различните оръжия, Кейн прави ЦЯЛАТА игра!
Света Носгот изглежда малко странно след първите вЧЕПетления от (също гениалния) Soul Reaver, но приключението грабва и играта се играе наведнъж! Интересни бос-файтове, интересен сюжет, а специалните способности на Кейн привнасят допълнително обогатяване на гейма.

UFO - Enemy Unknown

Мммммм. Това съм го играл с ДНИ! Само Хироус-а е по - интересен. Общо взето, тренирате си взвод от суперкомандоси, постепенно ги въоръжавате и трепете извънземни нашественици. Таткическите мисии са походови.

StarCraft : BroodWar

Много се чудех дали да я включа... Но, факта че сънувах една от мисиите с Тераните цветно и все едно съм там, както и че след няколко часа унищожителен секс пред затворените ми очи... запърхаха пробки и зелоти е достатъчен, да я наредя сред личните ми класики, дааааа... 8-)

The Thing

Може би единствения (освен комиксите) фен-фекшън по, кажи - речи безсмъртния филм на Карпентър. :clap:

Смазваща атмосфера. Локации от Американските и Норвежките полярни бази. Екип от съотборници - неизвестно кой е и кой не е заразен от Нещото.Много, Много добра игра!

Red Alert

Хах, една от най - оригиналните сюжетни линии в историята! :lol: Представете си втората световна война със ... Сталин на мястото на Хитлер! :grin:
Няма шега - в класиката на Уестууд "братушките" превземат кажи - речи цяла Европа. Ваша работа е да им помогнете (Съветска кампания) или да им попречите (Съюзническа кампания).
Много оригинална игра за времето си, че и в наши дни :-)

Command & Conquer : Tiberian Sun

Най - добрия К&К за мен! Една от малкото 2D стратегии, в които графиката е прекрасна, пресъздадения съсипан свят е невероятно истински, във филмчетата участват Майкъл Бийн (Пришълци, Терминатор), Франк Загарино (1 кило неизвестни фантастични филми), Джоузеф Кукън (Саймият Кейн). Една от малкото стратегии, в които гейма не предразполага към ранни атаки и стереотипна игра, а към постепенно развитие и застрояване на базите, както и навременна употреба на специални атаки.
Много любима.

Commandos : Behind Enemy Lines

Уникална тактическа игра. Най обичам да "бекстабвам" швабите с О`Хара! Абсолютен реверанс към "Мръсната Дузина" и "Само за орли" (Where Eagles Dare). Никога не довърших последните мисии - толкова е трудна!

Heroes of Might and Magic 2

Отварям приказка, само за да кажа, че това най - добрата походова стратегия. Именно втора част.

Shogo: Mobile Armored Division - една доста незаслужено пренебрегната навремето игра.

Както писаха в ПЦ-Мания навремето:

"Така играта е абсолютното доказателство, че в човешкото тяло има 4 галона кръв, най-бързите обакти в природата са Mech-овете, а мощността на едно оръжие е пропорционална на неговите размери!" :lol: :lol: :lol:

HALF LIFE 2
+ Episodes...

Втората част от поредицата приключения на очилатия гийк в съперкостюм е значително по - впечатляваща. Много "Оруелско" усещане ми остави тая игра. Не толкова самия гейм, щото е лек и неангажиращ - минава се като на майтап. Чувството за разруха в полуизоставен соц-град, чувството, че те преследват е много добре пресъздадено.
Епизодите също бяха добре пипнати, особено втория много ми допадна :-)
В Град 17 между другото познах сгради от собствения си квартал :lol: - и не случайно - един от дизайнерите на играта е българин - Виктор Антонов, ако не се лъжа.

GEARS OF WAR

Колелата на Войната бързо ми влязоха във златния фонд. Невероятно зрелище, доста бърз екшън, за съжаление - малко конзолен гейм. Което обаче не оправдава не-изиграването на въпросната! Принципно новите игри изобщо не ми допадат, но това си е попадение. Да знаете обаче - за да се играе и към днешна дата иска ячка машина. И - яка периферия, старата ми имшка си замина докато я играех... :|

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

09 Мар 2014 09:48
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 135
Най-добрите игри за всички времена! #87059
BLOOD

Излязла малко след Дукето, Blood ни захвърля в един фикционнен американски запад, какъвто го е виждал само Лъвкрафт. Най - извратената компютърна игра въобще - можете да ръгате враговете с ръждива вила, да ги подпалите със сигнален пистолет или деодорант и запалка, след което да ритате откъснатите им глави като футболни топки. Шашките с динамит са ми любимото оръжие. За локациите няма да разказвам - всичко е правено с преклонение към The One And Only Howerd Lovecraft!

Черния хумор е отвратително прекрасен.
Всъщност, един хубав ден мисля да пусна отделна тема, ако след настоящия пост не ме убият с камъни :lol: :lol: :lol:

Следва:

Baldur's Gate

Невероятно приключение в един зелен фантастичен свят. Дълъг основен сюжет с много странични приключения. Атмосферата на играта е Невероятна - вятъра и вълните на прибоя направо ми звучат като истински. Накрая си играх 4 часа (!) да убия Саревок! Задължителна.

SIN

Още един невероятен екшън с левъл дизайн от Тед "Levelord" Грей (май така се викаше), сътворил нивата в Дюк Нюкъм. Секси архи-злодейка, интересна история, надъхан гейм. Финалната анимация дига мъртъвци! :lol: :lol: :lol:

Delta Force

Първи, но не единствен по рода си реалистичен екшън. Сюжета е ясен какъв е, играта представлява сборка от различни мисии на Братската Хамериканска Армия. За първи път - необятни открити пространства и прецизна балистика. Терорягите и наш`та маринка умират от по един откос. Класика.

Fallout &2 & Tactics &3 & New vegas

Най - интересния сюжет.
Най - оригиналния гейм.
Най - идиотското чувство за хумор (конкуриращо се само с изродския черен хумор на Монолит).
Най - доброто РПГ ЕВЪР.

Blade: The Edge Of Darkness

Най - добрия Търд Пърсън Евър!
Четирима герои, всеки с уникален стил на игра, хиляди начини да разфасоваш орки, тролове и демони, богат арсенал от различно оформени и заточени железа, уникални комбо - удари!
Доста трудна за овладяване в началото, но чувството за триумф след тежка победа е почти осезаемо!

Единствена по рода си досега!

Legacy of Kain: Blood Omen 2

Може би този ТП нямаше да ми е така любим, ако не беше егоцентричния до демоничност Кейн... Оставете това как може да разфасоваш човек в гръб докато си в Mist Form, десетките начини за измъчване и довършване на падналия противник чрез различните оръжия, Кейн прави ЦЯЛАТА игра!
Света Носгот изглежда малко странно след първите вЧЕПетления от (също гениалния) Soul Reaver, но приключението грабва и играта се играе наведнъж! Интересни бос-файтове, интересен сюжет, а специалните способности на Кейн привнасят допълнително обогатяване на гейма.

UFO - Enemy Unknown

Мммммм. Това съм го играл с ДНИ! Само Хироус-а е по - интересен. Общо взето, тренирате си взвод от суперкомандоси, постепенно ги въоръжавате и трепете извънземни нашественици. Таткическите мисии са походови.

StarCraft : BroodWar

Много се чудех дали да я включа... Но, факта че сънувах една от мисиите с Тераните цветно и все едно съм там, както и че след няколко часа унищожителен секс пред затворените ми очи... запърхаха пробки и зелоти е достатъчен, да я наредя сред личните ми класики, дааааа... B)

The Thing

Може би единствения (освен комиксите) фен-фекшън по, кажи - речи безсмъртния филм на Карпентър. :bow:

Смазваща атмосфера. Локации от Американските и Норвежките полярни бази. Екип от съотборници - неизвестно кой е и кой не е заразен от Нещото.Много, Много добра игра!

Red Alert

Хах, една от най - оригиналните сюжетни линии в историята! :lol: Представете си втората световна война със ... Сталин на мястото на Хитлер! :lol:
Няма шега - в класиката на Уестууд "братушките" превземат кажи - речи цяла Европа. Ваша работа е да им помогнете (Съветска кампания) или да им попречите (Съюзническа кампания).
Много оригинална игра за времето си, че и в наши дни :-)

Command & Conquer : Tiberian Sun

Най - добрия К&К за мен! Една от малкото 2D стратегии, в които графиката е прекрасна, пресъздадения съсипан свят е невероятно истински, във филмчетата участват Майкъл Бийн (Пришълци, Терминатор), Франк Загарино (1 кило неизвестни фантастични филми), Джоузеф Кукън (Саймият Кейн). Една от малкото стратегии, в които гейма не предразполага към ранни атаки и стереотипна игра, а към постепенно развитие и застрояване на базите, както и навременна употреба на специални атаки.
Много любима.

Commandos : Behind Enemy Lines

Уникална тактическа игра. Най обичам да "бекстабвам" швабите с О`Хара! Абсолютен реверанс към "Мръсната Дузина" и "Само за орли" (Where Eagles Dare). Никога не довърших последните мисии - толкова е трудна!

Heroes of Might and Magic 2

Отварям приказка, само за да кажа, че това най - добрата походова стратегия. Именно втора част. Ал е наслагал още картинки горе.

Shogo: Mobile Armored Division - една доста незаслужено пренебрегната навремето игра.

Както писаха в ПЦ-Мания навремето:

"Така играта е абсолютното доказателство, че в човешкото тяло има 4 галона кръв, най-бързите обакти в природата са Mech-овете, а мощността на едно оръжие е пропорционална на неговите размери!"

HALF LIFE 2
+ Episodes...

Втората част от поредицата приключения на очилатия гийк в съперкостюм е значително по - впечатляваща. Много "Оруелско" усещане ми остави тая игра. Не толкова самия гейм, щото е лек и неангажиращ - минава се като на майтап. Чувството за разруха в полуизоставен соц-град, чувството, че те преследват е много добре пресъздадено.
Епизодите също бяха добре пипнати, особено втория много ми допадна :-)
В Град 17 между другото познах сгради от собствения си квартал :lol: - и не случайно - един от дизайнерите на играта е българин - Виктор Антонов, ако не се лъжа.

GEARS OF WAR

Колелата на Войната бързо ми влязоха във златния фонд. Невероятно зрелище, доста бърз екшън, за съжаление - малко конзолен гейм. Което обаче не оправдава не-изиграването на въпросната! Принципно новите игри изобщо не ми допадат, но това си е попадение. Да знаете обаче - за да се играе и към днешна дата иска ячка машина. И - яка периферия, старата ми имшка си замина докато я играех... :|

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

09 Окт 2014 00:28
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Най-добрите игри за всички времена! #97076

Рони# Мейдей писа: писа:
Невероятна корица! Асоциирам я с култовия шутър Blood (2). Мисля че за 1-ви път осъзнавам какво предимство е да работиш с художник вместо да се облажиш от някой хъб.
Всъщност Blood 1 е култовия шутър, двойката не се прие добре като излезе, ама единицата са я играли общо взето само първите геймъри у нас (при нас биеше по популярност Quake, Doom, Duke и Shadow Warrior), даже имаше турнир и го спечелих.
Blood 2 като се появи имаше вече Quake 2 и Half life и не можеше да се мери въобще с тях (особено мултиплейър).

Между другото много добри предложения от Пешката.

09 Окт 2014 01:17
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Най-добрите игри за всички времена! #97077
Top 100 лично любими би бил нещо от сорта на:

Ну, погоди!
Tetris
Змията
Galaxian (Space invaders)
Arcanoid (pop-corn / brickbreaker)
Super Mario
Mario Bros
Contra
Ice climber
Rock man (Mega man)
Top Gun
Battle city tank
Duck hunt
Sonic 1, 2, 3
Prince of Persia 1, 2
Duck tales
Battletoads
Castlevania
Aladdin
Jungle book
Lion king

Golden Axe III
Shinobi
Syndicate
MJ Moonwalker
Earthworm Jim
Comix Zone
Jungle/Desert/Urban strike
TMNT
Vectorman
Streets of rage
Jurrasic Park
Exo Squad
Smash TV
Mortal Kombat 1,2,3
Street fighter
Caddilacks and dinosaurs
Varth

Road rash
Death rally
Big red racing
Ignition
Carmmagedon
Colin Mcrae 2
Dirt 2
Rock n Roll racing
GTA 1, 2...

Worms 2
Bonk Heads
Liero
Bump n Jump
Phobia III
TIM 3

Commandos
Dune 2
HoMM 2, 3
Knights and merchants
Цар
Red Alert
Age of Empires
Warcraft II, III
Starcraft 1 и 2
Company of Heroes
Caesar III
Caesar IV
Pharaoh
Banished

Sanitarium
Monkey Island 3
Leisure Suit Larry 1 и 7
Shivers II

Blood
Quake II
Half-Life
Unreal Tournament
AvP 2
Counter Strike
Battlefield 1942
Left 4 Dead1 и 2
Call of Duty 4
Borderlands 1 и 2
Poral 1 и 2

Rage of Mages 1 и 2
Diablo 1, 2
Lionheart
Titan Quest
Torchlight

Baldurs Gate
Icewind Dale
Neverwinter knights
Fallout 2
Fallout tactics
Mass Effect 1 и 2
KOTOR
Dragon Age
Witcher 1

Guild Wars
Die2nite

Alan Wake
The Walking Dead

Bastion
Braid
Trine 1 и 2
Limbo
Mark of the Ninja

09 Окт 2014 17:50
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Най-добрите игри за всички времена! #97135
На първо място винаги ще е Тетрис - купих си Нинтендо ДС. Накачих яко ролеви, стратегии, екшъни и на него цъкам само Тетрис...

Диабло 2 - безсънни нощи по турнири, безсънни нощи за предмети и руни. Имам забрана в нас да я играя, а брат ми веднага я премахва, ако я види, че съм я инсталирал.

Хироус 4 - просто уникална игра. PvP е на много високо ниво.

Хироус 3 - но само на PvP и то ако играем с еднакви замъци.

Mortal Combat 3 Ultimate - или защо отново си купих Мегадрайв.

Street Fighter 2 Turbo - Класиката

Unreal Tournament 2000 - Една игра на нея и вече бях фен до гроб! Моментално изоставих CS и Q3 Arena.

Air Wolf - Самолетчета, които с течение на времето стават нещо ужасяващо. Графиката... Няма такава, тъй като от взривове нищо не се вижда :D

Warlord Battlecry 3 - играта, която ме накара да зарежа всички останали RTS. Още ми държи спомен как помляхме с още два френда трима смотани шведа след България - Швеция (по време на европейското, където шведите ни помляха с петица). Отмъстихме си много брутално. Сигурно още сънуват кошмари от Некросъмънъра ми. Иначе играта е уникална, като можеш между мисиите да местиш единици, които са придобили някакъв опит от предишната. 16 различни раси и още толкова различни професии, като всяка професия можеш да я развиеш по различни начини. Артефакти, няма горна граница на нивото на героя.

Кадилаци и динозаври - Мустафааааааааа Ибрахим :D

Избери своето приключение

09 Окт 2014 20:36
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 33
Най-добрите игри за всички времена! #97136
Blood 2 има прилична графика и избор на герои, наченки на история, която просто трябваше да бъде разказана по-добре.

Като тийн бях голям фен на Туум Рейдър. Няма да забравя как се почувствах, когато видях Лара в началото на 2-ра част, просто не можех да повярвам, че е истина. На 14-ти февруари години на ред празнувах рожденния й ден. Беше подигравка да направят филм с нейно участие. Никоя жена от плът и кръв не може да бъде Лара Крофт!

Neverwinter Nights 1 беше едната от игрите, на които отделих доста време докато следвах. Това ми е и единствения контакт с ДнД.

Warcraft 3 беше другата. Даже организирах турнир по време на една между-университетска олимпиада.

WoW пък е играта, от която не можа да се отърва и до ден днешен. По едно време до толкова се асоциирах с немъртвия ми уорлок, че даже исках да нося текстилен колан.

По-леймърската версия - Hearthstone... знаете :-).

Трябва да спомена и Starcraft 2. Историята е убийствена, но просто не мога да я играя добре :sad:.

17 Дек 2014 18:08
sarutobu's Avatar
sarutobu
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Най-добрите игри за всички времена! #99597
Списъкът на Торо е много представителен, определено се припокрива и с моя на много места затова няма да го повтарям. Ще добавя някои от моите, които по-рядко се срещат из колекциите. Току виж някой си намери нещо интересно за разцъкване. Всичко имам на архив, ако на някой му трябва нещо мога да му го споделя.

От старите:
Alley Cat - любопитно ми е някой дали е играл това чудо на което хвърлих толкова много часове. Първата ми игра на PC.

XCom Enemy Unknown
XCom Terror From The Deep
Невероятно добри игри, колко часове съм гонил извънземни само. Още тогава ме впечатли като игра в която започваш, и нямаш представа какво се цели да постигнеш. Правиш база, от време на време хващаш летящи чинии, и толкова. Постепенно с research разбираш какво се цели да постигнеш. Силен контраст с днешните игри, където от първата минута те хващат за ръчичка и те водят в играта. Трудността в XCom също беше впечатляваща, на времето никога не съм я играл на по-високо от най-ниското ниво, и пак си беше предизвикателство.

Colonization - много приятен вариант на civ, развиващ се в новооткритата Америка и продължаващ до независимостта.
Crystal Caves 1, 2, 3 - подобни на Commander Keen, много добър platformer.
King's Bounty - първообраз на всичките Heroes, направена от същите хора преди да направят Heroes 1.
Zone 66
Tyrian 2000
King's Quest 8

От средното поколение, 90-те и нататък:
Heavy Metal F.A.K.K. 2 - класика, както и аниметата които следва.
Rollcage 1, 2 - най-забавните racer-и според мен.
ANNO 1602
Tachyon - The Fringe
Freespace 2
Dune 2000 - докато Dune 2 беше първия RTS и имаше доста сурово усещане, Dune 2000 е шлифования първообраз на това което ще стане Command and Conquer и Red Alert поредиците. Освен това си беше доста hardcore.
Dungeon Keeper 2 - уникална игра, според мен няма добър съвременен еквивалент.
Homeworld, Homeword Cataclysm
Jagged Alliance 2
Imperium Gallactica - продължава да е един от любимите ми space rts.
Space Empires 5 - искам само да стана пенсионер и да събера други пенсионери да играем това по цял ден, епично е.
Railroad Tycoon 2
Vampire - Bloodlines
Urban Assault - Любопитно ми е дали някой тук я е играл. Според мен е много подценена, а е супер интересна. Първата игра която играхме с един приятел през телефонния интернет.
Moonbase Commander - страхотно мулти
Warzone 2100
Submarine Titans

24 Фев 2015 16:36
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Най-добрите игри за всички времена! #102291
Трудно се пише от телефона но има една игрица за която искам да излея суперлатив.
Warlords мисля че е от 1989 походова стратегия само с една карта Илурия. Единиците се строят за няколко хода. Имат заплати и ход по картата. Градовете носят пари а героя надъхва всички и бърка из храмовете за чудесии.
След нея направиха през 1992 мисля warlords 2 на която съм играл с години. Тя е и игра на годината доколлото помня. Имаше я в онези руски дискове ,, Лучие игри для imb pc" .
Тази игра е толкова велика, че винаги ме потресваше какъв потенциал носи. Имаше много стартови опции и дървена за момента графика, прекрасна за мен в онези времена. Рисувах си свой армии правих стотици карти, изобщо беше велика.
След нея имаме battle cry с невероятната музика и страшните лафове на дриадата... Сещам се за нея че беше толкова мощна тая кучка, че я наричах жената с картечницата... Там единиците дето са ти любими си ги мъкнеш от игра в игра. Следващите части пак са добри ама графиката не мръдна особено. Виж лунните стражи ги направиха стражни изроди... Голямо колене превиха на цели орди стига да имаше мана.... Ех

Published 1993

Published by
SSG Strategic Studies Group Pty Ltd.

Developed by
SSG Strategic Studies Group Pty Ltd.

Released
1993

Official Site
Warlords II

Also For
Macintosh, Windows Mobile

Genre
Strategy

Perspective
Top-Down

Theme
Fantasy, Turn-based

Description
Turn-based strategy game with fantasy elements. Capture cities and use them to create armies, which you then send out to fight those of your opponents. Still has a devoted following on the internet.

From Mobygames.com. Original Entry

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

24 Фев 2015 19:26
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Най-добрите игри за всички времена! #102299
Heroes of Might and Magic is a series of video games originally created and developed by Jon Van Caneghem through New World Computing. As part of the Might and Magic franchise, the series changed ownership when NWC was acquired by 3DO and again when 3DO closed down and sold the rights to Ubisoft.[1] The games feature turn-based, fantasy-themed conflicts in which players control armies of mythical creatures. The series began in 1995 with the release of the first title. A sixth installment, Might & Magic Heroes VI, was released on October 13, 2011.[2]

Отново от сборника Лучшие игри для ИМБ ПЦ. Тази игра първата имам в предвид има невероятен дух. За мен графиката на единиците е страхотна и ненадмината сред останалите Герой. Имаме феерична игра, а реално следващия хероес направи нещо съвсем друго с едни доста дървени единици. Тройката пак и липсваше приказния елемент, но за сметка на това пък самия геймплей беше друг и произволните карти направо я възкресиха като игра.
Четворката беше правена от сбор умници с дипломи, просто си личеше кретенията в нея. Някой е решил, трети много знаел ама не са викали създателя на играта... и резултата беше разгромен.
Петицата предложи изцяло иновативна концепция и нагрухана графика.... Толкова беше иновативна, че на никой не му се играеше нова игра с името хероес, а графиката беше за компове за след 2-3 години.... не не исках да си купя двуядрен процесор нито нова видео карта...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Time to create page: 0.101 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Тема за въпроси и коментари (165 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Today 15:27
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от pycku
    • 20 Май 2025 10:59
    • Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • 18 Май 2025 23:34

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg