• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Куестове

Куестове

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
21 Юни 2011 12:15
Посетител
Посетител
Куестове #16583

hameleona писа: писа:
Абе, всичко хубаво, но малко се губи смисъла - идеята на тия предавания е да ти представят някоя игра, преди да я купиш. У назе я дърпаш от торентите и я играеш и ако станеш фен и имаш парици - купуваш я :D
Е, ама нали нормалният човек не сваля де що види торент?! Хубаво е да има информация за игри по ТВ, списания и сайтове.

Относно Роро - еми, той е една голяяяяяяяяма причина да не гледам подобно предаване :evil:

Иначе куестовете са ми любими от малка. Сиера рутеха мивки със King's Quest, Space Quest (споменаването на Роджър Уилко винаги ме е кара да се усмихвам), Leisure Suit Larry, дори Eco Quest - имаха много приятен геймплей, чудесни истории и свежи графики. Lucas Arts също ми бяха любими с Индиана Джоунс, Monkey Island-ите, Loom - откъм интерфейс не ми бяха най-удобните, но пък откъм сценарий... Книгите изграждат характера на човек, но тези две компании със сигурност са създали много от цяло едно поколение тийнейджъри. От "по-неизвестните" игри по онова време особено си харесвах "The Lost Files of Scherlock Holmes" - CSI пасти да яде!; и "The Lands of Lore" - адски сложна, но пък...

От по-новите игри впечатление ми направи Still Life и ми беше наистина приятно да я играя. За съжаление така и не си намерих куест, който да ми хареса както гореизброените заглавия. Струва ми се, че вече липсва този специфичен хумор, този сарказъм, граничещ с простащина. А откъм графика - битката отдавна е загубена :( Липсват ми куестове с атмосфера - сега правят много "хорър" куестове, но засега нито един не е успял да ми докара чувството като от King's Quest 6, в леговището на минотавъра...

Ясно - пораснала съм, но пък производителите на игри са се "смалили" ;)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Юни 2011 14:38
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Куестове #16597
Играла ли си Myst или Black Mirror(BTW вече е готов бг пача на 3ката)?
А това за Роро беше много грозно :o

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

21 Юни 2011 14:47
Посетител
Посетител
Куестове #16599

seriosblack писа: писа:
Играла ли си Myst или Black Mirror(BTW вече е готов бг пача на 3ката)?
А това за Роро беше много грозно :o
Само Myst, но малко - беглите ми спомени бяха - много добра графика, но фабулата не ме грабна. Пак да кажа, аз съм си стара кучка и може би просто съзнанието ми е леко изкривено.

Сега, за Роро не знам кое точно е много грозното... хммм, няма да го кажа.
Не не е проблем външния вид, друго не харесвам...

21 Юни 2011 15:30
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Куестове #16604
Всъщност за Роро съм пропуснал да добавя 1 смеещ се емот. Беше шега.
Странно е че не те е хванала историята. На мен фабулата на Myst IV Revelations определено ми е в Топ 3 евър.
И не разбрах какво ще рече че си стара кучка и съзнанието ти е изкривено. Това пречи ли да харесваш игри от този век :?

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

21 Юни 2011 18:00
Посетител
Посетител
Куестове #16636

seriosblack писа: писа:
Всъщност за Роро съм пропуснал да добавя 1 смеещ се емот. Беше шега.
Странно е че не те е хванала историята. На мен фабулата на Myst IV Revelations определено ми е в Топ 3 евър.
И не разбрах какво ще рече че си стара кучка и съзнанието ти е изкривено. Това пречи ли да харесваш игри от този век :?
:) Нямам идея защо не ме е хванала, да си призная нямам никакви спомени вече, но то си е показателно, при положение, че помня "фабулата" на някои прастари jump&run игрички :)
Под старата кучка имах предвид, че изпитвам носталгия примерно по леко ръбести спрайтове, рисувани на ръка. Че намирам Джил от джунглата за къде-къде по-секси парче от примерно кака Лара. Едно време имаше много повече художници, истински артисти, сега има добри текстури и тестове за видео карти. Цялостно в гейм индустрията имаше творци, ентусиасти. Към момента има най-вече бизнес. Разбира се има изключения :)

21 Юни 2011 22:13
Посетител
Посетител
Куестове #16650

Радо писа: писа:
Това е синдрома на "доброто старо време". Изразява се в това да нямаш ясен спомен за нещо ретро но понеже си го спомняш с много емоция въображението ти рисува графика която ти се струва перфектна. И ако направиш грешката наистина да си пуснеш "добрата стара игра" шока от реалноста действа много неприятно.
С риск да те разочаровам - не, пускам ги и продължават да ме кефят :P От мийтуера ще да е :evil:

22 Юни 2011 00:23
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 619
Topic Author
Куестове #16657
Аз пък си свалих ремастерирана версия на старите Острови на маймуната и тия дни ги почвам. Графиката си е старата, ама без големите пиксели :)

22 Юни 2011 22:48
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Куестове #16738
King's Quest, Monkey Island и Dracula за Commodore 64, Myst и Syberia. Това са куестовете за мен!

The power is still within...
Да ползвате този форум е привилегия, не право!
Евалата, пичове, Рейзър се завръща...
...немаше ме щото вдигах нова къща.

23 Юни 2011 09:38
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Куестове #16762
Ааа как можах да пропусна Dracula и The Longest Journey и Dreamfall. Впрочем за феновете на поредицата като мен, ето малка надежда за продължение :) Че и до сега се нервя как завърши втората...

One of the PC's most acclaimed adventure games, 2000's The Longest Journey, got a sequel in 2006, Dreamfall: The Longest Journey, that got mixed reviews sales. However developer Funcom could make a third game in the series ... someday.

Speaking to Eurogamer, Funcom's Ragnar Tornquist, the creator of the first two games, said this week that it's "absolutely possible" that a third Longest Journey game could happen at some point. However, he added that Funcom is currently focuses on making its next big MMO, The Secret World. He said, "Once that's out of the way we'll talk about other stuff."

Надеждата умира последна :)

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

28 Юни 2011 00:08
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Куестове #17119
Аз пък се сдобих с Sherlock Holmes vol. 1 и vol. 2 за Sega CD!!! :D :)

05 Юли 2011 22:56
within_darkness
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Куестове #18126
Двете части на Syberia и трилогията Black Mirror си остават абсолютнен култ. Покрай финалната глава на Огледалото си припомних и предишните за кой ли път, тези игри просто не остаряват и това е. Сибериите се преиграват редовно, ще видим дали ще дочакаме тройката с тоя съмнителен проект, който са подхванали Microids. Да не говорим, че Беноа Сокал настоява за космични пари за арт концепцията (и с пълно право). Първата Still Life също ми е много любима, двойката... кхм, да видим нататък.
Провалих се в повечето опити със серии като Art of Murder и Chronicles of Mistery (най-вече с Хрониките). Да, поне първите имаха някаква атмосфера, но и двете поредици останаха някак посредствени и циклични, за набързо скалъпените финални епизоди да не говорим. Като идея в същия стил повече ми хареса Memento Mori, ще видим какво ще поднесе втората част.

Ако въобще мога да похваля нещо от по-новите игри, с ярки впечатления ме оставиха едва следните:

The Whispered World - приятно забавен геймплей и прекрасно нарисувана графика-наслада за очите. Отдавна не бях попадала на толкова илюстративно поднесена визия, а скоро време с нещо подобно, (но няколко идеи по-мрачно) ще ни облъчи скоро и Heaven's Hope .

Същото се отнася и за Machinarium , ако си падате по повечкото пъзели. Има си леките проблеми с pixel hunting-a, обаче.

Най-голяма похвала отнася Gray Matter , която ме заби в земята с нетипична история, някои иновации, графика, музика - пълен комплект удоволствие за феновете. Горещо я препоръчвам.

06 Юли 2011 00:22
Away
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1326
Куестове #18153
Black mirror е култова поредица - за съжаление все не намирам време за последната трета част. Към горните бих добавил двете части на Still life и Runaway: A Twist of Fate. Също доста интересни куестове, които препоръчвам :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

22 Юли 2011 15:49
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Куестове #20269
Нещо не видях (може и да съм пропуснал) любимото ми заглавие. И аз бях върл фен на Sierra и донякъде покрай куестовете съм понаучил английски. Може да се каже, че съм разцъкал почти всичките им серии и единствено Police Quest не успя да ме впечатли. Но играта, която размазваше както с история, така и със загадки и доста интересни факти е Gabriel Knight. Просто уникален куест откъдето и да го погледнеш. Говоря за първата и втора част, третата ме отказа да я играя заради 3d-то.

PEACE & LOVE

28 Юли 2011 18:54
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Куестове #21164
Като гледам, повечето класики са споменати, но дали щото никой не го е iграл, дали никой не се е сетил - Sanitarium, няма такъв болен куест просто! Старичък е, обаче го препоръчвам на всеки който го е пропуснал. Да се играе на тъмно!

А, да - Blade Runner! Тва куеста в който десет минути съм седял на терасата в апартамента на героя само за да попивам тоновете атмосфера които една картинка и една музика изливат върху теб! Освен това, за разлика от всички други куестове които съм играл, там решенията ти имат реално значение за развитието на сюжета и героя, така че за мен се доближава до определението за ролева игра. Има над дузина възможни завършека на историята! Задължителна просто,ако успеета да я намерите и подкарате ( и издържите поостарялата визия).

31 Юли 2011 12:35
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Куестове #21438
Sanitarium я обсъдихме с meriadoc в темата за колекциите.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/