• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Witcher 2 vs Witcher 1

Witcher 2 vs Witcher 1

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
04 Юли 2011 11:05
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2026
Topic Author
Witcher 2 vs Witcher 1 #17851
За Mass Effect 2 само добро или нищо :)
Личи си, че ги е домързяло на места, писна ми да ходя в бази със една и съща текстура в цялата игра, но микро-историите вътре пак са много добри и като gameplay има подобрения спрямо единицата. Лично аз предпочитам серията пред Kotor-ите.
Някой ако му се пише може да пусне една тема за Mass effect и Kotor и съответно някой модератор да премести постовете.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Юли 2011 15:24
Away
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Witcher 2 vs Witcher 1 #17908

aToro писа: писа:
За Mass Effect 2 само добро или нищо :)

Исках да кажа Mass Effect 3 - техническа грешка :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

05 Юли 2011 13:02
within_darkness
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Witcher 2 vs Witcher 1 #18024

nixata писа: писа:
Хммм аз още играя първата част и съм силно впечелен. Много ме грабва тази игрица. Преди нея изиграх Dragon Age - Origins и съм силно раздвоен в момента, коя ми харесва повече, тъй като и двете са доста различни като механика, бойна система и т.н, но и двете ме радват страшно много. Дано с The Witcher 2 не се е получило като с Dragon Age 2, която на 10 мин. игра - изключих и изтрих от компа си.

И двете части на Witcher-a ми харесаха много, разбира се с повече пристрастия към първата. И все пак се справиха добре с продължението, имайки предвид, че при все препратките към книгите, основната концепция е развивана самостоятелно и с умисъл за доизясняване в експанжън/трета част. Успяха да обърнат внимание на някои досадни проблеми от оригинала като прекомерното обикаляне и лоуд-скрийновете при каквато и да е смяна на локация, което си беше откровено излишно спрямо фабрично изисквания ресурс.

Като минус отбелязвам това, че двойката е целенасочено по-кратка (но пък с приятна нелинейност и абсолютно различен втори акт). Липсваше ми и по-детективската нотка от първата игра, нямаше да откажа и малко повече странични куестове (за сметка на първичните "събери n-брой drowner мозъци").

Накратко, съвсем достойно продължение в противовес с безумно форсираната Dragon Age 2, върху която ще изсипя заслуженото количество храна в съответната тема... :evil:

05 Юли 2011 14:33
hyper
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Witcher 2 vs Witcher 1 #18035
Малко е оф, но... Да не би да виждам момиче, което дава доста компетентно мнение за модерна видеоигра в сайт за книги-игри?! България ще пребъде!

05 Юли 2011 16:02
Away
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Witcher 2 vs Witcher 1 #18047

within_darkness писа: писа:
и малко повече странични куестове (за сметка на първичните "събери n-брой drowner мозъци").

Тези куестове са от най-ужасния ми тип. Създавам малко неприятно wow-усещане. Затова и не ги изпълнявах. Иначе определено детективската част е много готина в първата част. В третата глава бях силно раздвоен на коя от двете красавици да угодя - мед. сестрата или магьосницата :) Дилемата беше сериозна. :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

28 Юли 2011 19:57
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Witcher 2 vs Witcher 1 #21166
Аз мнение за втория Уичър ще мога да изразя чак когато тия в CDProject изтрезнеят и се сетят да пратят Колекционерските издания за БГ, които трябваше да са в Озон презди повече от два месеца вече. Пиратска няма да я играя, ама ентусиазма ми дотолкоз умря, че явно и пари няма да видят от мен тия момчета

А покрай всичките свински номера на поляците за които чета и на които ставам свидетел (конзолния инвентар, QTE-та, как си махнаха форумите на рилийз, че да не е видно колко ги солят...) за мен от компания в която се кълнях (и дори мислех да уча полски, че да кандидатствам за работа там), се превърнаха просто в още една от "онези" компании - от това най-много ми е кофти и за това няма никакво значение дали адски ще се изкефя на самия втори Witcher въпреки недостатъците му

29 Юли 2011 12:38
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Witcher 2 vs Witcher 1 #21206
Какво е станало със Старкрафт 2?

29 Юли 2011 21:43
hyper
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Witcher 2 vs Witcher 1 #21276
Че те след някакво време не спират ли да ги доставят с тези кутии? Т.е. само пластмасовата и вътре съответните неща?

29 Юли 2011 22:47
hyper
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Witcher 2 vs Witcher 1 #21285
Питах, понеже аз преди време реших да се бръкна за GTA IV още когато излезе и я получих с картонена кутия от Пулсар, но после я виждах по рафтовете без нея. Бях виждал същото и с още една игра, но коя беше... Е, щом още при първите доставки са били без картонената кутия, значи нещо не е наред като че ли. :dry:

01 Авг 2011 12:06
Kromodor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Witcher 2 vs Witcher 1 #21580
Минах Уитчера 2.

Направо, като една кухендеркска приятелка е тая игра. Първа среща - изключително приятно изненедан
. Втора и трета среща - окей. По едно време се усещаш, че нищо ново не си видял. Това е. Дори се е престарала в началото, да те впечатли с някакви неща, сега обаче избива кухотевицата и реалният образ. Да не се разсейвам :)

Започва уникално добре, показва супер много опции и възможности.Няколко школи на развитие, крафтване, алхимии, як интерфейс, гъвкава система за битки и още разни неща.

В средата на играта, се окава че тия всичките яки неща са половинчато реализирани, дори да не кажа, някой на под 10%. Ако играта беше огромен сандбокс, то тези далаверки щяха да са добре дошли. Сега стоято като нереализирани и недовършени. Крафтване? Алхимия? То няка ма за кога. Даваш 2-3 пъти повеме пари за рецепти и обработка на материали, от колкото да си купиш самите оръжия (с 1-2 изключения), дори някой ти се падат, като награди.

Алхимията не е лоша, но ми се стори твърде обширна за краткостта на играта. Сигурно, понеже не играх на пътя на алхимика. Честно, струва ми се слаба, спрямо пътя на мага.

Бойната система има много голям потенциал и доста куцо изпълнение. 90% от битките съм ги взел с набиране на левия бутон. Пробвах някакви схеми, тактики, контра удари, али бали - не че не работят, но левия бутон вършеше същата работа, че и по-бързо. Особено с магията за щит.

Защо магията за щит е небалансирана? В битка, ако те ударят, те прекъсват. Това дава тактика, понеже прекъсването става част от цялата комбинация. Ако се увлечеш, те прекъсват и накъсват. Ако не внимаваш, те прекъсват и набиват. С таза магия, не ти нанасят щети, не те прекъсват и на високо ниво, магията им нананся щети обратно, прекъсвайки тях. Т.е. някой те атакува, удря те, поема щети и си прекъсва комбото. В резултат, набирането на левия бутон става МОГЪЩО.

Играта свърши толкова внезапно бързо, че направо се чудих какво става. След част 1 бях много доволен. После част 2 - по-кратка, но по-драматична. Накрая част 3 - ебати пародията, за 2 часа я минах. Направили са архитектурата и им е останало време от рода на 10 дни. И са го изстипосали като за последно. Какво стана с половината други герои, събития, развръзки? Решенията, които сме взели и би трябвало да окажат влияние на кралството? Няма никой.

Да не хлебя много. Играта има добра история и показване на персонажи, които минават през някакви етапи. Графиката е доста добра и звучното оформление също. Кът сцените, включително и интерактивните, са доста добри. Диалозите, също, са добри.

Проблема на играта е, че започва много добре, но започва да намалява, вместо да да увеличава. Това създава, поне при мен, генерално лошо впечатление, въпреки всичките останали яки неща. Сякаш системата и механиката са правени за Sandbox игра и са използвани само 20% от потенциала.

Изтеглете "Котаракът и Спасението на Аврея" безплатно
www.legacyofkreya.com
www.legacyofkreya.com/blog
www.facebook.com/legacyofkreya

19 Авг 2013 00:58
Idimiev
Трошача
Трошача
Скрий Още
Witcher 2 vs Witcher 1 #75655
:hi: За играта , историята беше добра (все пак е по-добре да си прочетете книгата ) За времето си имаше чудесни графики (все пак е излязла преди горе-долу 2 години ) , но менютата бяха отвратителни , също и битките :)

18 Авг 2021 10:11
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 818
Witcher 2 vs Witcher 1 #138856
WItcher 1 (Енхансд едишън)
Допадна ми механиката на битката, която ми се видя доста простичка. Приятна е играта, но на моменти става досадно с лутането из града и там някакви блата. Използвах на 90% само Огнен знак и яко разцепвах...май балансът не е много добре с тия магии.
Накрая обаче имах големи постижения в еротичен план - събрах една камара "картички" :)
Общо взето си прекарах добре.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, dechoto

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Witcher 2 vs Witcher 1
Time to create page: 0.077 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пролетен панаир на книгата 2023 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Вилорп
    • Today 09:29
    • Куиз: Книги-игри! (29 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от ringlas
    • Today 09:25
    • Магьосникът Сива Звезда 4 - Войната на маговете (6 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Вилорп
    • Today 09:16

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg