• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
10 Юли 2011 01:39
Elan Morin Tedronai's Avatar
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Topic Author
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #18606
тези игрички са ми едни от любимите. играх ги преди 3-4 години и на Commandos имам такава насоченост, че въй... ако някой иска да ги играем онлайн да каже. :) обичам тактически екшъни, макар че Hitman не ми е много по вкуса. вие какво мислите? харесват ли ви този род игри? намирам ги за уникални губи-времки.

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Юли 2011 13:39
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #18635
Аз съм най-голям фен на Commandos; особено от единицата имам прекрасни спомени, защото тя беше уникално интересна и красива като графика за времето си. Даже много по-късно често съм я инсталирал и сме играли в Multiplayer - още по-голяма тръпка (някой иска ли? :) ).

Desperados за мен беше провал (признавам, не й дадох много време), защото вкарваше random елемент, а насъбирането на гадовете от цялата карта даваше шанс да ги зачака с 4-5 героя на 1 ъгъл и да ги опаткаш всички. Това не ставаше в командос - имаше неотклоними патрули и постове.

10 Юли 2011 17:33
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #18647

И в един момент като ти писне да дебнеш вадиш пистолета (още помня бързия клавиш Z) и зад ъгъла разстрелваш 3-4 бараки шваби които ти идват в индийска нишка.

Вярно, беше си част от играта, но можеш да си го позволиш само на някои от мисиите в определен момент. На други води до сигурна смърт, а на трети директно губиш, ако се вдигне алармата.

12 Юли 2011 04:44
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #18842
спомням си когато играех втората част на Commandos за не-знам-си-кой-път, изиграх я по такъв начин на нормална трудност, че нямаше как да ме чуят или пушка да пукне, камо ли аларма. после след години един приятел се изтъпанчи, че играта била различна на very hard. всъщност я превъртях на висока трудност и се оказа, че играя по абсолютно същия начин както и преди. да не говорим, че когато сапьора хване повече лимонки, става скандално лесно. особено на места като Саво или някоя друга мисия с него.

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.

12 Юли 2011 07:22
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #18849

aToro писа: писа:

И в един момент като ти писне да дебнеш вадиш пистолета (още помня бързия клавиш Z) и зад ъгъла разстрелваш 3-4 бараки шваби които ти идват в индийска нишка.

Вярно, беше си част от играта, но можеш да си го позволиш само на някои от мисиите в определен момент. На други води до сигурна смърт, а на трети директно губиш, ако се вдигне алармата.

Тоя хамалски подход съм го използвал на много места, включително такива с повишена охрана. На мисиите с повече командоси просто ги строявам в шпалир, така че да не може някой да гръмне другарчето и давам един изстрел. Вой на арена, търчащи шваби, и след минута като опустеят казармите на мястото на засадата остава камара трупове. Ама не е това номера в тая игра... :(

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

12 Юли 2011 10:05
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #18857

Радо писа: писа:
Абе не е ама след двайстия опит в който не ти връзва по нормалния ти пада пердето и зачесваш. При мене още по вървежно защото ми беше бавен процесора което водеше до един вид забавяне на играта в добрия смисъл - като на забавен каданс вървяха швабите и ми даваха време да стрелям сватбарски.

Това, бтв, беше колосален бъг още на 16-битовите игри. Направо не знам как Пайро са го докарали на техния софтуер. :D Чак сега като съм със съвремен компютър играта става много трудно играема заради "забързаното" действие.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

22 Юли 2011 21:40
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #20302
На мен пък от тези в заглавието на темата любимата ми беше Десперадос. Имаше някакви доста смешни елементи, които не открих в другите игри - най-вече заради мексиканците, предполагам, които бяха направени на суперсмешни човечета с култови реплики. :lol: Любимите ми нива бяха нощните - умирах от кеф да наредя трупове един върху друг и да сложа Купър или змията в засада зад ъгъла.

Гледам и не вярвам на ушите си!

23 Юли 2011 12:24
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #20338
Ха ха и на мен Десперадос ми беше любима. Някак си нивата имаха по-силна връзка и история. Може би и филмчетата допринасяха. Змията беше много подъл номер, а и онова момченце с маймунката много ме кефеше. "Снайперистът" ми беше любимец:) Наскоро разбрах, че май имало Десперадос 2:) Ама не съм го рацъквал

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

23 Юли 2011 13:18
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #20342
Много-много отдавна, в една далечна галактика... Сетих се за първообраза на Командос. А именно Волфенщайн. Не, не оня Волфенщайн 3Д на ID software, а две игри с едно и също име от 1983 година (май). Пак имаше диверсии, униформи, криене на трупове, даже подкупи на пазачите. В едната версия трябваше да се откраднат секретните планове на Вермахта, а в другата да се убие Хитлер, като се взриви бункера му с куфарче-бомба. Ето две картинки

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

25 Юли 2011 09:48
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #20543
Други представители на жанра минали във Вечните конзолни полета са сериите на Metal Gear Solid. Иначе за PC е хубава и поредицата за Hitman ( 47 ).

:)

Редактор - 24 произведения
Автор - 20 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2023

03 Авг 2011 20:03
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #21984

nixata писа: писа:
Наскоро разбрах, че май имало Десперадос 2:) Ама не съм го рацъквал
безнадеждно слаб е. има и трета част: Heldorado, но не съм я играл.

17 Юни 2017 18:09
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #122537
Велики, велики! Командос е може би първата игра, която заиграх навремето(може би само Диабло 1 да е била преди Командос) и може да се каже, че е до голяма степен причината да загърбя лека-полека книгите игри към края на 90-те(е, не толкова силен фактор, колкото книгите на Върдж, но :P ) Оттогова си ми е любима класика - дето се вика първата любов ръжда не хваща! Но за 20 години така и все още не съм я превъртял докрая - сигурно над 5 пъти съм я почвал и все зациклям към 13-14 мисия, ето дори в момента ми е инсталирана на Стийм и пак съм стигнал някъде там. Иначе не само е огромно удоволствие да се играе, но наистина е уникално красиво нарисувана.
Десперадоса е също забавна, но е доста по-лесна, там е заложено повече на интересната история.
А Робин Худ е просто шедьовър! Сигурно играта, която съм превъртал най-много пъти, уникален геймплей(освен мисиите, може да си цъкаш в Шерудкста гора и да си менажираш бандата кво да прави в свободното си време), много интересна история, свежи дози хумор и отново чудно красиво нарисувани карти. Реалистично и адекватно поведение на вражеските войници ако не си предпазлив и позволиш да те разкрият, което го няма дори в сериозните военни стратегии - например кекавите стрелци като те видят и почват да викат от страх и тичат да се скрият зад по-добре защитените мен-ат-армс и оттам те стрелят с лъковете :lol: Всички се държат доста адекватно в боен строй - супер забавно да го гледаш, но и доста трудно да го преодолееш. Тук за още по-предизвикателен геймплей а и за повеече реализъм, играчът се стимулира по възможност да не убива, а само да неутрализира обикновените войничета. Колкото по-благородно се справяш със задачите(колкото по-малко смърт) - толкова повече простолюдието ти се радва и повече ентусиазирани последователи се стичат в бандата ти.

Бях засякал някаква подобна(съвсем нова) с някаква нинджа, ама така и не съм я пробвал още, май трябва да я проверя./

17 Юни 2017 18:23
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #122539
Не знам дали следите съвременната сцена на PC игрите, но преди половин година излезе една изключителна пипната игричка - "Shadow Tactics". Базирана е в Япония, 17-18 век, изключително пипната като визия и механики. Директна кражба е от Командос, няма нищо скрито по въпроса, но е добре направено - осъвременено и дори надградено.

Още не съм я изиграл, само демото (1во ниво), но спокойно мога да ви я препоръчам - 96% има в Steam, което си е рядко висока оценка.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

17 Юни 2017 18:53
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #122543
Да, следя я, но специално тази игра съм я пропуснал. Дано не се зарибя по тази игра както на времето на командосите, че отиде една игра ....

Вземи тази нинджа :D

Редактор - 24 произведения
Автор - 20 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2023

17 Юни 2017 18:57
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Commandos, Desperados, Robin Hood - stealth tactics #122545

Ал Торо писа: писа:
Не знам дали следите съвременната сцена на PC игрите, но преди половин година излезе една изключителна пипната игричка - "Shadow Tactics". Базирана е в Япония, 17-18 век, изключително пипната като визия и механики. Директна кражба е от Командос, няма нищо скрито по въпроса, но е добре направено - осъвременено и дори надградено.

Още не съм я изиграл, само демото (1во ниво), но спокойно мога да ви я препоръчам - 96% има в Steam, което си е рядко висока оценка.

IИграта кърти отвсякъде. Разцъках я още като лаунчна, но после няколко седмици се забавлявах да гоня "медалите".
Аз лично много повече бих я оприличил на Десперадос, особено с оглед на персонажите, но във всички случаи е задължително заглавие за всеки почитател на жанра.

Даже бях писал на тия от Мmimi дали няма да се навият да и спретна един фенски превод на БГ. Те казаха "Супер, чакай малко..." и после така и не писха :D

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Препоръки и интересни игри (10 Мнения)
    • в Общи приказки / PC игри и конзолни
    • от kiril_ps
    • Today 15:40
    • Продължения на книги-игри, които трябваше да се из... (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Вилорп
    • Today 14:44
    • Ти си Дедпул (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 13:56

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg