Аз "смиряването" го разбирам като "личи, че си ядосан, но се въздържаш... трудно, но успяваш", докато "стаяването" по-скоро ми звучи като "яд те е, но се усмихваш и се правиш, че нищо не се е случило".И сте сигурни, че не бъркате "смирена" със "стаена"?
Понеже смиряването предполага изравняване на нещата, докато при стаяването има разлика между това, което е вътре и онова, което се вижда отвън.
Разбира се, на всяка дума могат да се приписват много значения, жаргонни употреби, наложени в обществото смисли...
Що за ярост е това, щом може да бъде управлявана от разума? Яростта е силна емоция. А емоциите не се поддават на контрола на разума.
В смисъл? Искаш война, но пробваш с мир?Смиряването е точно обратното действие на яростта.
С+МИР+Е+НИЕ
С Мир е Ние!
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Няма какво да се разбира в думата смирение - това е църковен термин който си има значение по канон каквото съм дал по-горе.
на български синоним е примирение .
Техническата грешка, дължаща се на редакция, не е от значение: "пръстите му, докосваща къмъка". Или е "ръката му", или е "докосващи".Кървавите сълзи паднаха на пръстите му, докосваща къмъка, който вече не беше студен.
А каква е разликата между "смирение" и "примирение"?
Greed, примирен и смирен не са синоними. Примирение е когато се почувстваш безсилен пред нещо или някого и се предадеш. Смирението е овладяването на егото.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas