Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Първото е - бихте ли чели въобще книга-игра ако е на екрана на монитора, а не на хартиено издание. Ако да - в какъв вид да бъде?
1. Неограничен обем. При преиграване онлайн изданието може да има наистина напълно независинм макро разклонения без непрекъснато да те пита "имаш ли кодова дума...".
2. Цветно изпълнение.
3. Ръчно или автоматично попълване на дневника - по желание на играча.
4. Може да се внедри малко "изкуствен интелект", който да разнообразява играта без да се свежда само до простия шанс "хвърли зарче".
5. Запис на ключови места. Когато се наложи връщане може да се започне от предварително избран епизод. И т.н.... и т.н.
А-хм... ми аз не се смятам за "аматьорски екип".... Тук трябва да вмъкна че може би ще се наложи доста работа на квалифициран персонал - може да не е по силите на "аматьорски" екип.
![]()
:
![]()
Под "пладформа" аз имам предвид, че след като покажа демо-версията ще се договорим с определен автор (набелязал съм си един двама) как иска да изглежда неговата игра и какво да прави "интелекта". После аз ще направя оформлението.... Под платформа разбирам програма, която създава файлови формати ( т.е. книги-игри ) примерно с разширение .gmbk ( gamebook ). Така на нея всеки ще си пише книгата.
Ами според мен за момента един pdf с хиперлинкове е най-постижимото нещо. Така лесно може да се играе на компютър, смартфон, таблет, електронен четец.
Под платформа разбирам програма, която създава файлови формати ( т.е. книги-игри ) примерно с разширение .gmbk ( gamebook ). Така на нея всеки ще си пише книгата.
А-хм... ми аз не се смятам за "аматьорски екип".
![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas