• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
По-лесни или по-трудни за превъртане КИ предпочитате?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
26 Май 2011 14:12
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
По-лесни или по-трудни за превъртане КИ предпочитате? #14242
И аз се ужасявам само от мисълта за горното, но съм го включил като опция в анкетата. (И като възможност в Асасините.) Да има за всички. :D

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Май 2011 15:07
koziq
Посетител
Посетител
По-лесни или по-трудни за превъртане КИ предпочитате? #14249
Прекалената намеса на заровете ми е досадна, но понякога намесата на шанса е неизбежна. Като цяло предпочитам трудни, но увлекателни книги, с добър сюжет и да има напрежение. Многото изчисления (при битки например) вдигат нивото на трудност, но пък по някое време ти дотъпява. Трябва да има баланс. Все пак се казват "книги-игри" - литературата е важна тук. Математическите способности могат да се развиват и по други начини, освен двеста страници с изчисления и досада.
Един цитат в тази връзка:
"Никога не съм позволявал на училището да попречи на образованието ми" Марк Твен

20 Юни 2011 12:24
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
По-лесни или по-трудни за превъртане КИ предпочитате? #16479
Определено не ме плашат трудните книги игри, даже напротив. Колкото по-трудна е толкова по-добре, поне за мен. Друг е въпроса ако трудността идва от това, че трябва да минеш книгата-игра по точно определен начин иначе умираш накрая или някъде по пътя. Това е най-малкото тъпо и само ти изтисква нервите. Типичен пример е примерно "Магьосникът от огнената планина". Също ако трудността идва чисто и просто само от използване на късмет също не е удачно. Да късмет трябва да има, но там специално трябва да е компромисен.

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

24 Юни 2011 18:55
kalin.tsvetkov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
По-лесни или по-трудни за превъртане КИ предпочитате? #16886

SatanicSlayer писа: писа:
Това със смъртта го има в Лейн и Брайт. Освен това се използва и в Destiny Quest, където обаче като умреш се връщаш обратно на картата за да направиш нов избор.

Е той целия "Destiny Quest" си мяза на едно Diablo, така че...
Като цяло хубаво е да минеш книгата от първия път отчитайки смъртите и съответно понижавайки крайния резултат, както е в "Котарака", но дори и тогава тази оценка ти важи само първия път когато играеш. Следващите пъти вече ти познаваш книгата до голяма степен, така че самата оценка става безсмислена. Освен ако не я сравняваш с оценките на друг човек който пак играе за втори път или не я използваш за мерили доколко си научил книгата.

Разбира се подобна опция няма как да пречи на hardcore играчите, така че защо да я няма. Различни тръпки, за различни хора ... лелее никога няма да забравя първият път когато умрях на hell-трудност със hardcore герой в Diablo на официалния Battle.Net сайт. При това яко нагрухан :-)

24 Юни 2011 19:48
hyper
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
По-лесни или по-трудни за превъртане КИ предпочитате? #16894
По-дълга, независимо от трудността. :D Трябва да има интересна история, която да те гъделичка да продължиш, няма как. ;)

24 Юни 2011 22:12
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
По-лесни или по-трудни за превъртане КИ предпочитате? #16900
Винаги може да се направи обаче - и то добре.

Просто трябва да се сведе факторът предсказуемост до нула - или колкото може в тази посока. 8-)

25 Юни 2011 00:35
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
По-лесни или по-трудни за превъртане КИ предпочитате? #16917
Не съм сигурен че няма такива книги-игри. Трябва да потърся тея дни за някой пример :) Иначе имам предвид книги като "Магьосникът от Огнената Планина", който минаваш само по 1 начин общо взето или Кървав Меч 3 (там с момента който се минава само с тарикат или ако нямаш минаваш играта по точно един начин иначе умираш) или Кървав Меч 2 (накрая със задължителното знаме). Това според мен най-малкото ограничава играта и намалява преиграванията, защото ако умреш веднъж от следващите пъти ще знаеш вече как се минава и става малко тъпо всеки път по 1 и същ начин всичко. Така че все си мисля че ако късмета наистина почти не може да се избегне за затрудняване, то поне единичния път мисля че може.

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

26 Юни 2011 14:57
kalin.tsvetkov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
По-лесни или по-трудни за превъртане КИ предпочитате? #16985

Riven писа: писа:
Не съм сигурен че няма такива книги-игри. Трябва да потърся тея дни за някой пример :) Иначе имам предвид книги като "Магьосникът от Огнената Планина", който минаваш само по 1 начин общо взето или Кървав Меч 3 (там с момента който се минава само с тарикат или ако нямаш минаваш играта по точно един начин иначе умираш) или Кървав Меч 2 (накрая със задължителното знаме). Това според мен най-малкото ограничава играта и намалява преиграванията, защото ако умреш веднъж от следващите пъти ще знаеш вече как се минава и става малко тъпо всеки път по 1 и същ начин всичко. Така че все си мисля че ако късмета наистина почти не може да се избегне за затрудняване, то поне единичния път мисля че може.

Абе хора това за "Демонски Нокът" не е много верно. Да с Тарикат е по-лесно и да - ако убиеш "ония тримата", мисля че няма начин да я минеш без него, но в крайна сметка онова си е битка измислена, за да не бъде печелена - там задължително бягаш и това е правилният избор в случая.
Колкото до останало - абсолютно съгласен съм с теб. Кажи речи всичките от серията "Кървав Меч" имат "най-добър" път, което е жалко. Най-интересните неща се случват в трудните пътища, а нямаш далавера да ги поемаш трудните пътища. Колкото до шанса ... ми що пък да го няма. Стига да не е драстично еднократен и катастрофален. Най-добре би било, ако е на база някакво качество, което можеш да развиеш и така да си подобриш шанса за оцеляване.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща в София 06.06.26 (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Златаров
    • Yesterday 17:33
    • Пролетен панаир на книгата 2026 (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от BERSERK
    • 03 Юни 2026 07:52
    • Продавам Книги-Игри на Английски Език(Самотния Въл... (11 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 02 Юни 2026 23:01

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност