• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
АНКЕТА - Колко КИ ще бъдат издадени през 2013-а в България?

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
10 Окт 2013 10:47
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 830
АНКЕТА - Колко КИ ще бъдат издадени през 2013-а в България? #79139

Branimer писа: писа:

kiril_ps писа: писа:

Ал Торо писа: писа:

kiril_ps писа: писа:
Аз гласувах за две. След като през 2012 бях предвидил цели 4, а се оказа само една (омнибус), вече съм резервиран.
Не са ли три 2012-та? Призванието, Патрула и Карибски Вълни?
Мнението е от Пон Ное 12, 2012 3:47 pm. Мисля, че после излязоха другите две.
Не мога да разбера Бранимир защо си мисли, че не може да се изкара някой лев.
Според мен ако се пускат на много ниска цена (2-3 лв.) в Андроид маркета или други ел. книжарници може да се получи нещо. Както казва Вилорп, цената трябва да е в пъти по-ниска, а и не разбирам защо изобщо трябва да се издава на хартия.

Братле, пробвай, пусни в Андроид и ми кажи има ли успех. Щото аз съм пускал мои електронни книги в 4-5 книжарници и много добре съм видял какъв е резултатът - никакъв. Колкото до изказването ти не-разбирам-защо-изобщо-трябва-да-се-издава-на-хартия няма да го коментирам. Ама ич.
Това, че твои ел книги не са се продавали добре не мисля, че има пряка връзка с това, за което аз говоря. Знам, че Торо пусна Котарака в ел. вариант. Опитах да си го купя, но се оказа много трудно и се отказах (не е заради парите, а заради сложния процес). На всичкото отгоре цената му беше само с 1-2 лева по ниска от хартиения вариант.
А колкото до хартията - ами чел съм само 1 хартиен роман от 2011г.
Но не съм и купувал ел. книга, защото смятам, че са скъпи.
А дали да пробвам в Андроид - за съжаление не съм автор на КИ, както и не съм програмист. Нямам нужните възможности за това.

knigi-igri.bg/shop/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Окт 2013 10:58
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Topic Author
АНКЕТА - Колко КИ ще бъдат издадени през 2013-а в България? #79140

Това, че твои ел книги не са се продавали добре не мисля, че има пряка връзка с това, за което аз говоря.

А колкото до хартията - ами чел съм само 1 хартиен роман от 2011г. Но не съм и купувал ел. книга, защото смятам, че са скъпи.

С други думи, четеш само електронни, защото си ги намираш без пари. Демек, същото, което съм говорил и преди - ако са аванта, тогава има смисъл. Извинявай, за какво изобщо говорим в случая? И защото въобще водим този разговор? Пак ти казвам - като мислиш, че ще има смисъл от Андроид, пусни там книги-игри по 2-3 лв, както сам каза, и след това ще говорим за резултати. Аз оттам не знам, не разбирам, нямам поглед и не го коментирам именно поради това. Ако нещо стане - ще ти ръкопляскаме всички, най-много аз.

А дали да пробвам в Андроид - за съжаление не съм автор на КИ, както и не съм програмист. Нямам нужните възможности за това.

Ми, ето, отново се връщаме на изходна позиция - сиреч безпредметно хвърляне на акъл.

10 Окт 2013 11:10
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
АНКЕТА - Колко КИ ще бъдат издадени през 2013-а в България? #79142
Може да пробваме следната заигравка:
Предлагам правата за електронно разпространение (с DRM) на Абаносовия Дракон на български, когато бъде завършен срещу 300 лева и поемане на отговорност от разпространителя, че книгата няма да се появи пиратска. Нямам претенции откъде ще прекара свалянето и закупуването и оставям изцяло на него тези решения, както и цената (примерно приемаме за минимум 1 лев).

Сега, ако някой счита, че може да изкара примерно 500/ 1000 от електронна книга, нека приеме предложението и да реализира печалба (кой отказва печалба?). Ако никой не приеме, ще означава, че никой не смята, че може да се спечели от това или че усилията са прекалено големи, за да си заслужава :)

10 Окт 2013 11:43
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
АНКЕТА - Колко КИ ще бъдат издадени през 2013-а в България? #79144
Купуването на книги за Киндъл (които могат да се ползват под Андроид и Ай фон / Пад) е много лесно, стига да имаш Виза Електрон. Доставката е почти мигновена. Има хиперлинкове. Относно цените, като че ли са малко по-ниски от тези на изданията на български и значително по-ниски от тези на техните хартиени издания.

Торо, точно Абаносовия Дракон ще е доста труден за Андроидизация. С Нарциса положението е друго, но там си отстъпил правата, нали?

Евентуално, защо не предложиш същото за Призвание Герой?

10 Окт 2013 12:03
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
АНКЕТА - Колко КИ ще бъдат издадени през 2013-а в България? #79147

Ал Торо писа: писа:
.... поемане на отговорност от разпространителя, че книгата няма да се появи пиратска .....
Това е невъзможно, единствения шанс нещо да не се появи пиратско е абсолютно никой да не се интересува от него, но дори и тогава не е сигурно, понеже има хора, които ще го изпиратят просто за спорта. Общо взето с това го казвам вместо здравей на всеки, който реши да публикува нещо платено за Android. Ако се публикува за iOS е една идея по-сигурно, понеже самите устройства се кракват една идея по-трудно. А, ако се публикува PDF/ebook с DRM :lol:
Като степен на сигурност, може би най-доброто е да се публикува безплатно книгата с "in-app purchase" отключване на по-голямата част епизоди. Няма да навлизам в детайли защо, или как точно трябва да се преработи самата книга за да стане.
За мен добър вариант е да се издава книга на хартия и да има съпътстващо приложение за умнофон, което да се продава на някаква близка с книгата цена, но във всяка книга да има код за еднократно безплатно сваляне на приложнието. Или безплатно приложение и вътре в него покупка/код за отключване, или нещо подобно.
В случай, че се издава САМО електронно според мен цената трябва да е по-ниска от тази на хартиено издание.
Също така, мнението ми е, че при електронно издание трябва да се търси някаква "мултимедийност", която отсъства в хартията, например анимирани картинки, ходене по карта, постижения, интеграция в соц. мрежи и т.н.

Roger, roger!

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Time to create page: 0.087 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата (67 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Georgi
    • Today 15:41
    • Приключения в Балара (171 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Efix7
    • 20 Сеп 2023 13:37
    • Премиерни дати (147 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 19 Сеп 2023 15:09

За контакти