Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Ако разликата е между 400 и 500 лв. естествено, че е по-добре да са поръчкови (стига да се доближават като качество), просто от анкетата, където пишеше оскъпяване от 2 лв. на бройка не останах с такова впечатление. Но както и да е, идеята ми е друга - за 400 лв. могат да се ползват 750 илюстрации/снимки/прочие графични елементи, които обаче трябва да се свалят в рамките на 1 месец т.е. комбинираме се за няколко книги, при което цената вече става смешна. Примерно сега, ако се бяхме задействали по-рано можеше да ги ползваме за Призвание Герой/Карибски Вълни/Антологията/Калоян и моят проект.Като цяло идеята е интересна и ако даден автор си подбере по такъв или друг начин хубави илюстрации е супер. Като си говорим за цена обаче и при среден брой от 20-тина илюстрации за книга-игра, то с предложената иначе доста добра от 400 лева нещата стават доста сравними - дали да не се дадат 500 и илюстрациите да са поръчкови? А коефицентът между производствена и крайна цена е горе долу толкова -> х 3.5 до х4
Илюстрация на сцена, представяне на персонаж, знаково събитие (тип черепче ако си умрял, палче ако си хвърлил читав зар и т.н.). А може би авторът ще иска да вкара и играта в илюстрацията (тип "Валенсианските хроники")?двайсе илюстрации за една книга не е ли множко все пак тва не е художествен албум
На този и подобни сайтове има хиляди художници с различни стилове.Това с пакета звучи... горе-долу добре. До един момент - този, в който всеки разказ в сборника започва визуално да влияе по един и същи начин. Моето мнение е, че за всеки разказ трябва да има илюстрации с, ако не съответен, то различен стил.
lin King":1jp99c3m]Ала в тия пакети (доколкото видях) няма някакви свестни илюстрации, Едва ли ще намерите нещо което да става за вашия разказ или книга.[/quote:1jp99c3m]
Това е първото впечатление - наистина много голям процент не стават. Иска се много търсене (защото има много резултати) и пробване с различни комбинации от ключови думи. Това е докато попаднеш на една рисунка в подходящ стил и качество, след това избираш този художник и той обикновено има доста подобни. Един, два художника са напълно достатъчни.
Ето ще се опитам да демонстрирам (опитах са да намеря подходящи илюстрации за Падението на Мрак, при все, че не съм чел сборника):
Вижте ето това портфолио:
www.shutterstock.com/gallery-419473p2.html
Според мен от това портфолио примерно лесно могат да се изберат илюстрации и за Зарево над Кордоба, както и за Калоян.
А ето и нещо, което ме кефи на макс (за Падението): www.shutterstock.com/pic-7149556 ... b38b9-1-31
23,349,101 royalty-free stock images / 85,259 new stock images added this weekАз не разбрах нещо. Значи, 400 лева за един месец, с право да се "вземат" до 25 файла на ден. Само че 30*25 от колко, всъщност? Колко им е голяма базата?
![]()
Не, не съм сигурен, затова имаме помощни програми и естествено, че трябва да се прави компромис. Всички са наясно с това. НО за толкова пари, имаме страхотни илюстрации, надминаващи всичко, което съм виждал по КИ от старата вълна (изключвам КОРИЦИТЕ, които са за отделна тема).Нямам нервите да разглеждам обстойно някакво стаябилно количество от илюстрациите от линка, но в главата ми изникна следният въпрос: сигурни ли сте, че ще попаднете на достатъчен брой илюстрации от един автор, които да съдържат изображението на един и същи герой, предполагаемо визуално сходен с главния от разказа, за който ще бъдат предназначени? Или като говорите за "илюстрации" имате предвид само някакви пейзажи ~интериори и екстериори?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas