• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Бихте ли участвали в награден фонд за конкурси за КИ?

• 1
  • 1
05 Юни 2013 10:00
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Topic Author
Бихте ли участвали в награден фонд за конкурси за КИ? #73618
Всички искаме нови КИ, но пазара не предполага печелене от издаването им в Бг, според мен.
Аз мисля, че без да подкрепим авторите, трудно ще видим нови КИ. Последният конкурс 8 има само две КИ.
Аз лично мога да даря КИ (правил съм го многократно по други поводи), както и с малка сума пари (също съм го правил).
Коментирайте :)

kiril-ps.itch.io/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Юни 2013 11:25
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Бихте ли участвали в награден фонд за конкурси за КИ? #73619
Когато опитам да отбележа повече от едно, ми дава грешка.

05 Юни 2013 15:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1186
Бихте ли участвали в награден фонд за конкурси за КИ? #73620
Бранко, пише си че може да от бележиш само две. При повече ти дава грешка.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

05 Юни 2013 19:16
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Бихте ли участвали в награден фонд за конкурси за КИ? #73623
Може би мнението ми не съвпада с това на голяма част от вас, но все пак ще се изкажа ;-)

Мисля, че тук много смесвате професионалната част на нещата с фенската. Ако искате да има много фенски продукти и много участие в конкурси, то трябва да се наблегне на фенщината, която по условие е далеч от професионалното издаване на книги. Вкарвайки награден фонд, издаване и т.н. професионални работи в конкурса вие вдигате летвата прекалено много за хората, които просто биха седнали един следобяд и нацъкали няколко епизодчета за конкурс. Вероятно много от вас ще си спомнят, че когато беше бума на книгите-игри всички бяхме хлапаци, които са писали книга-игра на тефтерче в час по скучен предмет и тя е била пълен боклук. Ако очаквате да се случи нещо подобно сега, то няма как да стане, ако те участват на равни начала с 30+ годишни майстори на перото. Това че тук има хора, които биха могли в свободното си време да създадат професионален продукт за конкурс далеч не означава, че всеки е способен на такова нещо. Напротив, тези хора трябва да насочат усилията си в по-различна посока, като например журиране на конкурса и/или издаване на собствените творби, колкото и да е примамливо да седнат да напишат нещо качествено за поредния конкурс. Има вече добри стъпки в посока издаване и ми се струва, че трябва да се насочат усилията натам, вместо да се разпиляват.

Конкурс с награден фонд е смислен за готов продукт, т.е. издадена КИ, може човека да си я е напечатал на принтера и раздал на 5 приятеля, или пък да я е направил на уеб страница, или програмка за компютър, но той е направил завършен продукт. Нещо, което евентуално ще достигне до външни читатели, различни от този затворен кръг тук. Веднага ви казвам, че конкурс, резултата от който са два .doc файла е пълен провал, понеже никой освен пряко участващите или с намерение да участват няма да разбере за тези файлове. За вас може да са изключително ценни и стойностни, но като ефект за КИ е нула.
От друга страна, фенски конкурс, фристайл, без награден фонд, добре обявен, не само тук на форума а и навсякъде където се сетите, форуми, клубове, книжарници... би привлякъл наистина фенове(евентуално), които няма да очакват после да им разкостят бойната система и да им кажат, че не струва пет пари, или пък да им обясняват как литературния им стил е като на седмокласник тройкаджия ... те са феновете, те не могат да бъдат автори, а най-вероятно и не искат.

Roger, roger!

06 Юни 2013 10:08
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Topic Author
Бихте ли участвали в награден фонд за конкурси за КИ? #73630
С почти всичко казано от Xsmind съгласен, освен с

От друга страна, фенски конкурс, фристайл, без награден фонд, добре обявен, не само тук на форума а и навсякъде където се сетите, форуми, клубове, книжарници... би привлякъл наистина фенове(евентуално), които няма да очакват после да им разкостят бойната система и да им кажат, че не струва пет пари, или пък да им обясняват как литературния им стил е като на седмокласник тройкаджия ... те са феновете, те не могат да бъдат автори, а най-вероятно и не искат.

Това не го вярвам.
Ако пуснем конкурс с първа награда 500 лева, съм сигурен, че ще се появят повече участници, дори и без такова масово рекламиране. Парите, според мен, са мощен стимул. Пък и наградният фонд няма нищо общо с професионалните продукти. Това си остава фенска инициатива.

kiril-ps.itch.io/

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Time to create page: 0.053 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност