Получени "Благодаря": 58
И все пак: освен интересът към по-голяма свобода на избори и/или любопитство - какво би ви подтикнало да ограбите и убиете търговеца в дадения от Торо пример? Вярно, това е само игра, само книга, не е наистина и т.н., но това ме води към друг въпрос - как взимате решенията в книгите-игри?
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Да обобщя: самоцелното зло действие, особено такова, което няма пряка връзка с повествованието и целите/характера на героя, е непривлекателно за повечето читатели, но пък доста от тях няма да имат нищо против, ако героят им има по-голяма свобода да постига поставените му цели. Атрактивен е и вариантът, в който "злите" действия са равнопоставени на другите такива и водят към свой собствен, много по-различен клон на историята. Прав ли съм?
@Zort: на теб "като читател ти е интересно да видиш какво мисли авторът, когато кривнеш от правия път, както и да откриеш след това "най-добрия" избор". Това е може би една от най-силните мотивации, освен носталгията, които според мен ни карат все още да четем книги-игри. Да я наречем условно любопитство. Прав ли съм или имаш предвид и друга мотивация, която се крие зад потенциални избори, досега слабо представени в книгите-игри?
И все пак: освен интересът към по-голяма свобода на избори и/или любопитство - какво би ви подтикнало да ограбите и убиете търговеца в дадения от Торо пример? Вярно, това е само игра, само книга, не е наистина и т.н., но това ме води към друг въпрос - как взимате решенията в книгите-игри? Чисто математически, един вид "как да изкарам най-много точки на преиграване", или влагате и някакви размисли относно емоционалния заряд/морала на избора си, например "жал ми е за този, ще му помогна" или пък "не бих искал героят ми, с когото се идентифицирам по някакъв начин, да бъде долно мекере и убиец". Може би въпросите ми звучат донякъде абстрактно и банално, но ми е интересно как мислят повечето от вас.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas