• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
E-book или книжен носител?

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
27 Апр 2011 16:28
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1214
E-book или книжен носител? #11074
Поне докато четците са трицифрени суми ще ми се наложи да се огранича с книжните варианти. за 10-20 книги ще си избиеш цената, ама то пък на пазара няма толкова книги на български - нови, за читанката знаме че поддържа класиките.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Апр 2011 16:43
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 399
Topic Author
E-book или книжен носител? #11078

hameleona писа: писа:
Само да вметна нещо важно. Вкарването на защити в е-продукт обикновено има обратен ефект на търсеното. Не че ми пука, че трябва да дам Х лева а хубав продукт, но като почнат да ми правят "защитени" продукти с кеф ги разбивам. Не, че ще тръгна да го пускам по тракерите, ако е добър. Но ако някой ми иска 10 лева за нещо тип Сим, помнете ми думата, веднага ще е в замунда. Каквато и защита да се сложи.
Така е - и аз съм против защитите - не бих сложил такава на мой продукт никога - смятам, че ако един продукт е качествен, има достатъчно умни хора, които да преценят, че е добра идея да дадат някой лев на този човек, ако искат да получат и други неща, които да им харесват в бъдеще.

В този ред на мисли, Зе е добре да се замислиш за следното: 1.Колко е добър труда ми?
Очевидно не мога да отговоря обективно на този въпрос - но пък това ще стане ясно още при първите ревюта, ако се надъхам да го направя.

Относно 3.
Сайт платформа за КИ е един от най-добрите варианти за КИ. Освен, че може да се направи с интерактивен дневник, може да се сложат разни реклами, които уж изкарвали пари. За това не нам, нека някой запознат да се изкаже, но лично на мен такива варианти най ми допадат.
Нищо не се изкарва от реклама в сайтове, освен ако нямаш десетки хиляди посетители на ден. Казвам го, като човек, който си изкарва прехраната с уеб дизайн. Т.е. ако се търси някакъв финансов успех бил той и минимален - рекламите отпадат като вариант.

Искам да уточня, че под електронна книга нямам предвид разните му там стандарти, а по цялостно - книга, която е в електронен формат.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

27 Апр 2011 17:08
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 508
E-book или книжен носител? #11090
Относно принципното предпочитание - харесвам повече обикновената хартиена книга, но това може би са само навици. Все повече се налага да чета е-book издания, особено учебници и справочници. Свиква се.

Колкото до книгите игри в електронен формат смятам да се пробвам. Определено електронната книга има бъдеще!

Играта, която съм замислил смятам да направя в обикновен html формат, плюс малко javascript за пресмятане на точки и за зарче (ако реша да сложа такова).
Всеки епизод, е оформен като самостоятелен блок, видим само той. Изборите са си обикновени линкове.
Отделните части (приключения) са самостоятелни модули в рамките "сайта книга-игра".
Дневника се попълва като форма за контакти. Кодовете се следят автоматично.
Илюстрациите са мои и са не просто картинки, а пояснения към съответния епизод: карта, схема, герои и т.н. Не предвиждам "интерактивни" анимации, така много лесно се залита към игра "кликни и гледай какво става".
Мисля да изпробвам добавянето на модули-приключения, един вид книга с продължения.

Такова произведение не мога и не мисля да защитавам от презапис и следователно ще бъде безплатно. Относно забележката, че не можело да се настрои според различните потребители - не съм съгласен. Сайтовете, които правя се четат удобно и без проблеми навсякъде. Разбира се не изключвам наличието на екзотични платформи, но те са изключения.

П.П. Ако някой измисли начин да се "продава" e-book и наистина да се печели... аз не се сещам как да стане без да бъде прекалено сложно.

27 Апр 2011 17:34
Kromodor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
E-book или книжен носител? #11096
На запад можеш да печелиш яко от e-book, тъй като и най-дребните пазарни ниши са големи. Стига да не е някакво безумие. В щатите може и безумие да е, пак ще го купуват.

Във всеки случай, маркетинга трябва да е на ниво. Курсове по онлайн маркетинг - бол! 90% говорят едно и също.

За България...трудно. Т.е. освен ако не е смс за уголемяване на пениса или чалга музичка за телефона, пазарът е просто малък. Филтрирай и хората, склонни да платят онлайн и умри от глад. Дано да бъркам.

Изтеглете "Котаракът и Спасението на Аврея" безплатно
www.legacyofkreya.com
www.legacyofkreya.com/blog
www.facebook.com/legacyofkreya

27 Апр 2011 17:49
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 508
E-book или книжен носител? #11099
Е, аз нямах предвид дали въобще може да се печели от електронни книги, а че ми се струва много нереалистична идеята да бъдат наистина защитени. Това обаче е без значение мога да си позволя да опитам "само за слава" без да търся печалба.

27 Апр 2011 18:05
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 44
E-book или книжен носител? #11103

ze BG писа: писа:
Но както вече споменах това е един вид хоби - просто този проект остана нереализиран към момента, а по него има направени много неща - рисунки на художници, фотографии, музика и т.н. - и ми се ще да види бял свят под някаква форма. Аз самия съм награждаван и издаван автор, така че (бидейки нескромен) се надявам, че мога да се впиша в новата вълна, която цели високо качество.

DRM-a и другите неща свързани с предотвратяването на кражба въобще не ме притесняват - нека да се пуска книгата. По-скоро ми се ще да видя какво ще се получи и какви ще са отзивите - ако се прави нещо по-сериозно може да се преведе на английски и да се насочи към международния пазар.
В такъв случай можеш да направиш много неща. Един вариант е да си направиш сайт (ако вече нямаш такъв), на който да публикуваш книгата. Няма да влизам в детайли, но е възможно да се направи така, че
съдържанието да е едно, а с подходящ набор от стилове да се рендира различно на различни устройства.

Допълнително можеш да оформиш един хубав PDF за тези, които искат да си свалят книгата. Ако го оформям за себе си, аз лично бих го направил с размер A5. Причината е, че първо може да се разпечатва на стандартен A4 като booklet (4 страници на един лист), като така се спестява малко хартия. Също обаче така ще е съвместиа с e-ink устройствата с по-малък екран (6'', все пак големите са все още рядко срещани и доста скъпи).

Отделно, книгата може а се публикува като epub да речем и така директно да може да се използва на различни устройства. В този случай минусът е за PC потребителите, които ще трябва да си свалят отделен viewer, за да могат да използват файловете.

Никой обаче не казва, че не можеш да качиш на сайта всичко това, накуп, така че да е достъпно за всички хора, така както им е удобно. Дори може да се направи и генератор, който динамично да оформя книгата в някой от съответните формати, но това ще е повече играчка.

27 Апр 2011 18:16
Kromodor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
E-book или книжен носител? #11107

gbm писа: писа:
Е, аз нямах предвид дали въобще може да се печели от електронни книги, а че ми се струва много нереалистична идеята да бъдат наистина защитени. Това обаче е без значение мога да си позволя да опитам "само за слава" без да търся печалба.

Сори, говорих във 2-ро лице, нямах предвид теб :) Говорих принципно, никой конкретен в предвид. Ще съм по-точен за напред.

Защитата им обикновено не помага. Повечето гурута не предпочитат защита, понеже много хора така или иначе или ще си я купят или няма. Говорим, ако нивото им на доход е над стандартното, което смятат за нормално.

Много ясно, че ще пробваш мастер Джордж :) Вече имаш супер много познания, бърз фийдбек, нови технологии и т.н. Определено ще е на светлинни години, спрямо преди това!

Пък и тук надали някой пише книги-игри с цел забогатяване.

Изтеглете "Котаракът и Спасението на Аврея" безплатно
www.legacyofkreya.com
www.legacyofkreya.com/blog
www.facebook.com/legacyofkreya

28 Апр 2011 15:42
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
E-book или книжен носител? #11181

...

Звучи супер - точно каквото бих желал да видя. Стискам палци за по-бързото осъществяване на намеренията.

29 Апр 2011 02:46
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
E-book или книжен носител? #11270

Jack of Shadows писа: писа:

Радо писа: писа:
Електронна книга игра с кадърен електронен дневник , липса на чийт (хардкор мод в който не можеш да се връщаш при грешка) и мигновенни преминавая от епизод на епизодите е идеалната ми представа за модерна книга игра.

+1
А и това засега е единственият начин книгата да е с големината, зададена от автора, а не от издателя.
От мен +2, но хардкор модът да е по желание. Че иначе като гледам едни други теми тук, някои хора ще опищят махалата :twisted: !

Относно принципното предпочитание - харесвам повече обикновената хартиена книга, но това може би са само навици. Все повече се налага да чета е-book издания, особено учебници и справочници. Свиква се.

Колкото до книгите игри в електронен формат смятам да се пробвам. Определено електронната книга има бъдеще!

Играта, която съм замислил смятам да направя в обикновен html формат, плюс малко javascript за пресмятане на точки и за зарче (ако реша да сложа такова).
Всеки епизод, е оформен като самостоятелен блок, видим само той. Изборите са си обикновени линкове.
Отделните части (приключения) са самостоятелни модули в рамките "сайта книга-игра".
Дневника се попълва като форма за контакти. Кодовете се следят автоматично.
Илюстрациите са мои и са не просто картинки, а пояснения към съответния епизод: карта, схема, герои и т.н. Не предвиждам "интерактивни" анимации, така много лесно се залита към игра "кликни и гледай какво става".
Мисля да изпробвам добавянето на модули-приключения, един вид книга с продължения.

Такова произведение не мога и не мисля да защитавам от презапис и следователно ще бъде безплатно. Относно забележката, че не можело да се настрои според различните потребители - не съм съгласен. Сайтовете, които правя се четат удобно и без проблеми навсякъде. Разбира се не изключвам наличието на екзотични платформи, но те са изключения.

П.П. Ако някой измисли начин да се "продава" e-book и наистина да се печели... аз не се сещам как да стане без да бъде прекалено сложно.
Може да се продават чрез СМС, Пей Пал и Изи Пей за любителите на плащането на каса - ако покриеш тези трите, вероятно можеш и да спечелиш от проекта!

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

29 Апр 2011 15:12
koziq
Посетител
Посетител
E-book или книжен носител? #11327
Аз съм със Ze и Джордж! Нещата трябва да се опитват и пробват. Аз самият вече се замислям за някоя и друга ел. книга. Само че не съм особено запознат с подробностите около подобно начинание. Но ще разуча нещата!
За съжаление, културата на българина за онлайн продуктите е страшна (ех, тая култура!). Първо - няма навици; второ - ще гледат да я качат по торентите. Проблемът е, че на това дори не се гледа като престъпление и ограбване, а като да си направил добро на останалите.
Иначе - готов съм за обсъждане на идеята, ако някой има конкретни планове.

29 Апр 2011 15:14
koziq
Посетител
Посетител
E-book или книжен носител? #11328
Но за печалба е доста съмнително. По-скоро, за надъхването и осъществяването.
Между другото, имам и други идеи около тази тема ;) .

30 Апр 2011 08:37
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
E-book или книжен носител? #11393
Моят глас е за нормалната книга на хартия. Просто така съм свикнал.

02 Май 2011 03:15
Onizuka
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
E-book или книжен носител? #11534
Глас за книжния формат.
Свикнал съм да си извадя книгата от секцията, да се опъна някъде, където ми е удобно и да чета.
Подобна странност имаше и в прехода на game списанията, които решиха да минат на онлайн режим.
И досега не съм им обърнал внимание, едва ли ще го направя и с Книгите-Игри.

25 Май 2011 22:46
mirgito's Avatar
mirgito
Котарак
Котарак
Скрий Още
E-book или книжен носител? #14176
''Свикнал съм да си извадя книгата от секцията, да се опъна някъде, където ми е удобно и да чета.''

Абсолютно-мнението ми се припокрива със горното.Четенето във електронен вариант за мен е компромис и прибягвам до него само ако не мога да си намеря дадената книга.

"— Точно така — рече един глас на нивото на кръста му. Бижутерът бе измъкнал една много голяма и мръсна брадва, която стопроцентово щеше да прибави и тетанус към...

25 Май 2011 22:52
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
E-book или книжен носител? #14178
аз вече мога да го перефразирам - "Свикнах да си извадя една книга от читанката, да си гушна лаптопа и да се изтегна на леглото или в креслото да чета"

:P:P:P
Не че не обичам книгите като книги. Просто все по-малките ноут-букове ще ги пречукат.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Призвание герой 10 - коментари и ревюта (26 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Златаров
    • Today 04:47
    • Художник за исторически комикс? (3 Мнения)
    • в Общи приказки / Комикси
    • от turbobobi
    • Yesterday 14:29
    • Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън (20 Мнения)
    • в Книги-игри / Работилница
    • от Златаров
    • 19 Юли 2026 16:26

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност