Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Така е - и аз съм против защитите - не бих сложил такава на мой продукт никога - смятам, че ако един продукт е качествен, има достатъчно умни хора, които да преценят, че е добра идея да дадат някой лев на този човек, ако искат да получат и други неща, които да им харесват в бъдеще.Само да вметна нещо важно. Вкарването на защити в е-продукт обикновено има обратен ефект на търсеното. Не че ми пука, че трябва да дам Х лева а хубав продукт, но като почнат да ми правят "защитени" продукти с кеф ги разбивам. Не, че ще тръгна да го пускам по тракерите, ако е добър. Но ако някой ми иска 10 лева за нещо тип Сим, помнете ми думата, веднага ще е в замунда. Каквато и защита да се сложи.
Очевидно не мога да отговоря обективно на този въпрос - но пък това ще стане ясно още при първите ревюта, ако се надъхам да го направя.В този ред на мисли, Зе е добре да се замислиш за следното: 1.Колко е добър труда ми?
Нищо не се изкарва от реклама в сайтове, освен ако нямаш десетки хиляди посетители на ден. Казвам го, като човек, който си изкарва прехраната с уеб дизайн. Т.е. ако се търси някакъв финансов успех бил той и минимален - рекламите отпадат като вариант.Относно 3.
Сайт платформа за КИ е един от най-добрите варианти за КИ. Освен, че може да се направи с интерактивен дневник, може да се сложат разни реклами, които уж изкарвали пари. За това не нам, нека някой запознат да се изкаже, но лично на мен такива варианти най ми допадат.
В такъв случай можеш да направиш много неща. Един вариант е да си направиш сайт (ако вече нямаш такъв), на който да публикуваш книгата. Няма да влизам в детайли, но е възможно да се направи така, чеНо както вече споменах това е един вид хоби - просто този проект остана нереализиран към момента, а по него има направени много неща - рисунки на художници, фотографии, музика и т.н. - и ми се ще да види бял свят под някаква форма. Аз самия съм награждаван и издаван автор, така че (бидейки нескромен) се надявам, че мога да се впиша в новата вълна, която цели високо качество.
DRM-a и другите неща свързани с предотвратяването на кражба въобще не ме притесняват - нека да се пуска книгата. По-скоро ми се ще да видя какво ще се получи и какви ще са отзивите - ако се прави нещо по-сериозно може да се преведе на английски и да се насочи към международния пазар.
Е, аз нямах предвид дали въобще може да се печели от електронни книги, а че ми се струва много нереалистична идеята да бъдат наистина защитени. Това обаче е без значение мога да си позволя да опитам "само за слава" без да търся печалба.
...
От мен +2, но хардкор модът да е по желание. Че иначе като гледам едни други теми тук, някои хора ще опищят махалата
Електронна книга игра с кадърен електронен дневник , липса на чийт (хардкор мод в който не можеш да се връщаш при грешка) и мигновенни преминавая от епизод на епизодите е идеалната ми представа за модерна книга игра.
+1
А и това засега е единственият начин книгата да е с големината, зададена от автора, а не от издателя.
Може да се продават чрез СМС, Пей Пал и Изи Пей за любителите на плащането на каса - ако покриеш тези трите, вероятно можеш и да спечелиш от проекта!Относно принципното предпочитание - харесвам повече обикновената хартиена книга, но това може би са само навици. Все повече се налага да чета е-book издания, особено учебници и справочници. Свиква се.
Колкото до книгите игри в електронен формат смятам да се пробвам. Определено електронната книга има бъдеще!
Играта, която съм замислил смятам да направя в обикновен html формат, плюс малко javascript за пресмятане на точки и за зарче (ако реша да сложа такова).
Всеки епизод, е оформен като самостоятелен блок, видим само той. Изборите са си обикновени линкове.
Отделните части (приключения) са самостоятелни модули в рамките "сайта книга-игра".
Дневника се попълва като форма за контакти. Кодовете се следят автоматично.
Илюстрациите са мои и са не просто картинки, а пояснения към съответния епизод: карта, схема, герои и т.н. Не предвиждам "интерактивни" анимации, така много лесно се залита към игра "кликни и гледай какво става".
Мисля да изпробвам добавянето на модули-приключения, един вид книга с продължения.
Такова произведение не мога и не мисля да защитавам от презапис и следователно ще бъде безплатно. Относно забележката, че не можело да се настрои според различните потребители - не съм съгласен. Сайтовете, които правя се четат удобно и без проблеми навсякъде. Разбира се не изключвам наличието на екзотични платформи, но те са изключения.
П.П. Ако някой измисли начин да се "продава" e-book и наистина да се печели... аз не се сещам как да стане без да бъде прекалено сложно.
Книги-игри в България, 1991–днес
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas