Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Не е ли по-лесно да ги конвертираш?еPub или fb2 формат тогава? В момента имаме 23 заглавия в fb2 но мога да ги намеря и в еpub формат...
''Свикнал съм да си извадя книгата от секцията, да се опъна някъде, където ми е удобно и да чета.''
Ако беше толкова трудно, нямаше да се прави, че и успешно.
Имам тук едно Heart of Ice, което доказва, че не е толкова сложно дневникът да се самопопълва. А, да, и се разпространява безплатно.Я да взема и аз да се изкажа
От една страна аз съм тотално "ЗА" пълното цифровизиране на абсолютно всякъв вид носители: документи (това най-вече, само погледнете какво правят в Литва), книги (особено чисто художествените, много скоро e-ink технологията ще позволява и цветове, и висока разделителна способност, и много други неща), вестници и списания (тия две неща просто трябва да изчезнат от хартиения си вариант заради своята тотална преходност - няма по-старо нещо от вчерашен вестник, както знаем).
Замислете се, художествената книга много често я прочитате и после само събира прах. Евентуално, ако много ви е харесала ще я препрочетете след 5-10 години. Защо обаче да заема място? Да не говорим, че реално разлика между четене с e-book и с хартия няма. Аз лично си мислех, че ще има, защото имах лош емпиричен опит със четене от екран (CRT и LCD), но вече съм твърдо убеден, че това са предразсъдаци, и че човек просто трябва да пробвам, за да разбере.
НО ... и това е едно наистина голямо НО ... книгите-игри ми се струва че са тотално "друга бира". Проблема е в думичката "игра". Как точно смятате да реализирате играта? Само-попълващ се дневник ли? Извинявайте ама ми звучите като IT-шеф: "искам кон и не ме интересува, че ти не си коневъд". Това което се опитвам да ви кажа, е че за да постигнете това ще ви се наложи да реализирате цял game-engine, особено за по-сложна книга като "Кървав Меч" например. Давам го за пример, защото аз се опитах да правя такова нещо още когато той излезе едно време. И това ще ви го потвърди всеки game-developer. Хайде да речем, че имаме достатъчно пари да си наемем читав програмист, ами тестери? Дори и тях да наемем, на автора ще му се наложи да измисля нещата далеч по-точно отколкото сега. Вече няма да важи номера: "аз ще им напиша правилото ей така и ще им кажа ако не го разбират да си го интерпретират както им кеф или пък тотално да го игнорират".
Разбирате ли? Вие нагазвате реално в сферата на game-development-а. Това вече, както някой го каза преди мене, е компютърна игра в текстов режим. Нещата са коренно различни.
Така че, ако книгата е просто с избори (дори без шанс) и много литературна част (което малко или много е каквото аз мисля че би трябвало да е "интерактивен роман"), тогава ДА - e-book е готина опция. Но ако говорим за книга-игра, където има наистина игра а не само книга - НЕ. Просто се губи тръпката ти да си интерпретираш правилата, да ги разбираш и прилагаш, да ги заобикаляш понякога и т.н.
Между другото, знаете предполагам, че iPad имаше направени книги с битки - да ама те са възможно най-най-простите и съм сигурен, че все пак всяка една я е пипал малко или много програмист.
Книги-игри в България, 1991–днес
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas