• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Съновидение - Емануел Керо (коментарна)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
18 Апр 2014 00:20
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88045
На пръв прочит не ми хареса особено. Много объркано ми се стори всичко. И много лесно стигнах до края (предчувствам, че няма да е така с "Кръвта на зомбитата"). Ще видим - ще й дам втори шанс на книжката да се докаже, но ... доста далеч от бг стандартите :-)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Апр 2014 11:22
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88077
Една бройка може да се намери в клуб-бирарията за настолни игри Трите трола в приземния библиотечен етаж, за свободно четене :-)

Избери своето приключение

23 Апр 2014 21:37
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88164
Дали вече е налична в клуба на Гагарин?

23 Апр 2014 21:37
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Topic Author
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88165

Nichy писа: писа:
Дали вече е налична в клуба на Гагарин?

Да

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

25 Апр 2014 09:15
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88231
Супер. Ще мина днес да взема :-)

25 Апр 2014 22:09
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88276
След първото изиграване на книгата мога да споделя дневникът ми и следните неща:

Дневник:

Сила = 3
Ловкост = 3
Воля = 4
Живот = 17,14,10,9
Психика = 19,17,16,13,12,9,7
револвер = 3 патрона, запалка

Игра:

1-97-82-14-78-25-46-33-54-68-2-95-43-92-69-50-80-19-11-73-21-3-62-32-59-84-67-85-45-41-30-26-99-100
34 епизод от общо 100 или 34 % от всички епизоди в играта

- добър стил и превод
- разкарване из цялата книга - от епизод 1 -> на епизод 97 ?
- изненадах,че като излязох от имението историята не свърши - сякаш очаквах в имението да е цялата книга-игра ?
- добро усещане от текста, че сънуваш
- розови безформени топки със остри пипала ? малко странно за да обземе ужас, но пък ако са съвършено безшумни - добро попадение
- добър екшън и сякаш решенията на автора те карат да поемаш непрекъснато инициативата
- епизод 3 - трети абзац - хубаво описание на ужасът!
- от епизод 26 на епизод 99 - как се сдобивам с ключът ?
- завършва с отворен край и сякаш ще има продължение ?

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

25 Апр 2014 22:28
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88277
Благодарности за мнението.

Efix7 писа: писа:
- от епизод 26 на епизод 99 - как се сдобивам с ключът ?

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Преди епизод 26, на епизод 30 си се сдобил с ключа: "След като болезнено удряш глезена си в ръба на леглото, все пак успяваш да откриеш големия меден ключ"

29 Апр 2014 17:51
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88437
На сайта на Крея има интервю с Емануел Керо:

www.legacyofkreya.com/bg/news/in ... l-quaireau

02 Май 2014 19:36
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88521
Току що изиграх играта. Много завладяваща история в хорър жанра. По пътя по който минах да си кажа не срещнах особени трудности. Някак отначало очаквах играта да е повече на страх и за това при хвърлените зарове избраха по-високата сума за ПСИХИКА(18), отколкото точките за ЖИВОТ(15). Другите показатели бяха: СИЛА(4), ЛОВКОСТ(4) и ВОЛЯ(3)... сумите са доста високи и може заради това играта да ми се стори лесна. Но наистина главно точките за ПСИХИКА намаляваха. Имаше една сцена, където не успях да спася едно дете и "пълзящите" го убиха... май му смазаха главата или нещо подобно. Доста страшничко :wink:. Описанията бяха доста детайлни, особено на главния ЛОШ;) Все пак съм длъжен да кажа, че Кракен е от гръцката митология, а не от скандинавската както пише. В скандинавската имаше някакъв змей, който ако се опиташ да произнесеш името спокойно може да си усукаш езика;).

Предметите в самата игра, според мен нямаха особено приложение. Намерих пистолет с 3 куршума, използвах само 1 от тях, а през останалото време стрелях с пушка, която изобщо не се водеше в инвентара. Другият предмет който намерих беше запалка. Спокойно можеше да не се намира, просто защото я ползвах само веднъж и нямах избор, в смисъл изобщо не съм питан дали имам такава.

Като цяло книжката ми хареса. Интересна история. Наскоро четох за Жълтия крал(запалих се по него от един сериал) и мога да кажа, че книжката като атмосфера много ми напомни за него. Лъвкрафт също доста е застъпен с тоя Всемирен Ужас, който се появи. Края си беше както трябва за хорър - неочакван;)

Преди малко се опитах да играя, като мина сега по други разклонения и попаднах на (може би) несъответствие, а именно:
На епизод 13 опитваш да избягаш от срутваща се върху теб библиотека. При успешен зар и ЛОВКОСТ се спасяваш на 74, но при неуспех те пращат на 10. А в Правилата на книгата пише, че отиваш на 10, когато точките ти за ЖИВОТ станат 0. Сгрешен епизод?

Липса на епизод 6?
Само при мен ли я има тази грешка? Страница 21 завършва с края на епизод 5, но страница 22 не започва с епизод 6, а част от вече започнат епизод. Завършва с КРАЙ и затова не успях да проверя до къде води. Ще се радвам да разбера само на моето копие ли има такъв проблем!

02 Май 2014 20:18
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88522
SPOILERS! SPOILERS! SPOILERS!

Позволявам си да отговоря вместо издателя, тъй като е на почивка, а ми се иска отговорите по-бързо да стигнат до читателите.

На епизод 13 опитваш да избягаш от срутваща се върху теб библиотека. При успешен зар и ЛОВКОСТ се спасяваш на 74, но при неуспех те пращат на 10. А в Правилата на книгата пише, че отиваш на 10, когато точките ти за ЖИВОТ станат 0. Сгрешен епизод?

Това не е грешка, а алтернативен начин да загинеш :-) Нещо като "Instant kill" - независимо колко живот имаш, библиотеката директно ти го взема целия. Последствията са едни и същи, затова и двете водят до 10 епизод.

Липса на епизод 6?
Само при мен ли я има тази грешка? Страница 21 завършва с края на епизод 5, но страница 22 не започва с епизод 6, а част от вече започнат епизод. Завършва с КРАЙ и затова не успях да проверя до къде води. Ще се радвам да разбера само на моето копие ли има такъв проблем!

В моите бройки също го има, предполагам се е случило при разните размествания в предпечата и добавянето на картинки. Това, което се вижда най-горе на страница 22, е втората половина от шести епизод, целият епизод (един от по-готините) е:

6
Ударът ти е достатъчно силен да я събори, но явно мутацията е дала на Соня нечовешка издръжливост. Тя те сграбчва рязко за гърлото с едната си ръка, а другата поставя на лицето ти и в него се впива ужасяващата малка уста на дланта ѝ. Острите зъби дерат безмилостно плътта, докато безуспешно се опитваш да я отскубнеш. Соня те държи здраво със свръхестествената си сила. Един от зъбите се забива в дясното ти око и го издърпва навътре в устата. Отчаяно вкопчваш пръсти в пипалата, опитвайки се да ги отлепиш.
- Нежно, любов моя! Виж, най-сетне сме само двамата. Заедно!
Тя продължава да ти говори, но думите заглъхват, докато губиш съзнание от силната болка. След малко идва краят както на мъките ти, така и на живота ти.
КРАЙ

03 Май 2014 19:35
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88539
:-) Отстрани на корицата точно под френското знаме има цифрата 1. Това означава, че ще има и други такива книжки ли? Сега като се замисля много ми хареса системата с точките и зарчетата. Много наподобява "Кървав меч" :-) Ще е хубаво да има още някой друг номер а? :wink:

03 Май 2014 21:42
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88540
Прочетох я. Доста приятна. Добра атмосфера, макар да ми се щеше да е още по-добра. Книгата беше изнанадваща за мен, през цялото време очаквах да се случи нещо, което така и не става, но предполагам, че това са си мои фантазии. Доста лесна ми се видя. Дефакто я спечелих от първия път без някакви сериозни проблеми, а оценките ми не бяха особено високи. И аз мислех, че психиката ще намалява и я напомпих, а то се оказа точно обратното, поне при моето изиграване. Друго, което не бих нарекъл категоричен минус е доста малкият обем.
Голямо браво на всички замесени в издаването на книгата в България!

10 Май 2014 23:26
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #88692
Изключително неочаквано развитие и финал. Но като цяло ... не ме впечатли. Определено не съм фен на подобни истории. Но съм сигурен, че ще допадне на много хора - просто аз си падам по по "класически" неща. :wink:
Щом това е победител от реномиран конкурс, французите трябва безкрайно да се радват, че нашите момчета не участват в него. Според мен нашенските са по-добри. Та радвам се, че имах възможност да се докосна до най-доброто френско - с чиста съвест мога да казвам: Изберете българското!

21 Май 2014 18:02
koleto
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #89120
Интересна книжка, атмосферата ми хареса, все пак съм фен на Кинг и Лъвкрафт. За мен беше доста трудна, с оглед на слабия късмет при определянето на някой оценки: Сила-1, Ловкост-3, Воля-1. Добре, че имах Живот и Психика по 15, че да я мина. Накрая и двете оценки ми бяха по 3. За разлика от други игралия, аз губех психика на доста места. Краят не ме изненада, очаквах да стане нещо такова. Беше приятно да я изиграя, хубаво е да се види как са западните книги-игри но и аз предпочитам българските :-) .

15 Юни 2014 20:16
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Съновидение - Емануел Керо (коментарна) #90708
Прекрасна Книга-игра.
Много ми допадна атмосферата, която авторът успешно ни внушава. Отчаяние, тъга, гняв, обич се преплитат в едно мрачно приключение. Интересни избори и обрати. Сякаш със затаен дъх читателят трябва да играе.
Не ми допадна начина на определяне на началните статове, както и, че на някои места съдбата на героя зависеше от заровете.

kiril-ps.itch.io/

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност