Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Според мен авторът я е насочил към хора на наша възраст (книгата). Хем е леко четиво за зомбита, хем има един сериозен пласт отдолу, който лично на мен ми допадна като реализация - за алкохолизма, посредствеността, себичността, за младото поколение, за комерса.Към каква аудитория е насочена тази корица и респективно книгата?
При това положение си мисля, че корицата е крайно неподходяща. Сравнено с тези на "Съновидение" е няколко стъпки назад. Трябваше да се потърси нещо сходно. Дори си мисля, че Керо можеше да говори с Elodie Marze. При положение, че му е нарисувала толкова добри илюстрации за произведение, което е публикувано само дигитално, то предполагам, че не е получила много пари за тях. Т.е. можеше да се разберете за нещо разумно. Това разбира се са само предположения.
Все пак го има варианта за момчето, което е нарисувало корицата на ПГ3. Нещо подобно е в пъти по-подходящо от тази.
И в двата случая щеше да се създаде и усещане за поредица. Т.е. сходно оформление с предходна книга или с тази от водещата серия, с която излизат почти по едно и също време.
Доста клишета са натрупани в илюстрацията - и Сталин, и бутилки по земята, имбецилчето с тениска на ТАТУ... Можеше да има и някоя въргаляща се мечка
Това оригиналната корица на книгата ли е или е правена за бг изданието?
Според мен авторът я е насочил към хора на наша възраст (книгата). Хем е леко четиво за зомбита, хем има един сериозен пласт отдолу, който лично на мен ми допадна като реализация - за алкохолизма, посредствеността, себичността, за младото поколение, за комерса.Към каква аудитория е насочена тази корица и респективно книгата?
При това положение си мисля, че корицата е крайно неподходяща. Сравнено с тези на "Съновидение" е няколко стъпки назад. Трябваше да се потърси нещо сходно. Дори си мисля, че Керо можеше да говори с Elodie Marze. При положение, че му е нарисувала толкова добри илюстрации за произведение, което е публикувано само дигитално, то предполагам, че не е получила много пари за тях. Т.е. можеше да се разберете за нещо разумно. Това разбира се са само предположения.
Все пак го има варианта за момчето, което е нарисувало корицата на ПГ3. Нещо подобно е в пъти по-подходящо от тази.
И в двата случая щеше да се създаде и усещане за поредица. Т.е. сходно оформление с предходна книга или с тази от водещата серия, с която излизат почти по едно и също време.
Ами не съм съгласен с всичко написано от Росен.Да оставим настрана, че при по внимателен прочит на това негово мнение и предходното му, може да се видят сериозни противоречия.
Както Торо отбеляза книгата е леко парадоийно четиво с наистина един по-дълбок пласт. И идеята е именно това пародийно-хумористично да е най-отпред. Не виждам логика с някаква по-сериозна хорър корица като на Съновидение, тъй като това би било доста подвеждащо и заблуждаващо. Относно Елоди Марз, да нарисува корица и илюстрации би струвало колкото печата на ПГ3 и Тихото училище взети заедно. Френското дигитално издание на "Съновидение" не е безплатно, а е платено и все още се продава. Не разбирам и логиката защо Слави е в пъти по-подходящ. Ако логиката е защото прави сериозни неща като корицата на ПГ3, то той е и човекът направил корицата на ПГ1, така че определено може да прави и "сериозни" и "несериозни" корици.
Няма логика и в това да се "създаде усещане за поредица". Това е просто поредица от преводни книги. Това е единственото обединяващо. Не виждам защо стилът или художникът им да е един и същ. Мисля си че знаменцето "Призвание герой представя", логото с никсата както и еднаквия шрифт на "книга-игра" е предостатъчно да се разбира, че е поредица. В добавка с цифрата 2 на гръбчето и руското знаменце.
И в добавка: Много ме забавляват анализите кое как ще се продава, привлича майки, деца, баби и т.н. маркетингово решение... и ненам си кво и т.н. Този проект също е фенски и се прави за удоволствие. При положение, че се прави за удоволствие и целта е само да се избият разходите, слабо ме вълнува колко е атрактивна, подходяща или "продаваща" корицата. Оставям ги тези терзания за хората, които биха искали да изкарат пари от товаКорицата следва всичко това по-горе. Има достатъчно кръв и алкохол по нея за да насочи хората, че не е подходяща за деца (все пак в нея героят пуши трева и пребива деца), но и достатъчно комиксово-пародийна, за да покаже, че не е някакъв сериозен хорър. Oт там нататък всичко в нея е правено така както го е кефело екипа
Даже Лисичков искаше да има портерет на Сталин и... ами сложихме.
![]()
И в двата случая щеше да се създаде и усещане за поредица. Т.е. сходно оформление с предходна книга или с тази от водещата серия,
Като Сънчовидението ли ще е - две различни твърди корици?
Твърди корици ще има ли?
Да. Спас сега я прави![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas