Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Това тук е гадно, неясно за мен дали от оригинала или от превода. Ако Сухов заеква/пелтечи, това трябва да се вижда, например "ю-ю-юношеското". Съвсем различно е да казваш нещо "с треперещ глас". А да говориш, докато трепериш е трето нещо.- Мат с офицер и кон – казвам му разтреперано. – Ефремич, аз имам само трето място на юношеско национално. Тази ситуация не сме я разглеждали...
Това тук също ми се струва слабо написано. Трябва много да се стараеш, за да направиш и двете заедно и да ти дойде естествено, пробвайте. Под "смръщване на вежди" разбирам това от две дъги да започнат да приличат на "V". Това звучи като напън на слаб автор да опише колко застрашително изглежда учителя.Oчите на географа се присвиват злобно, а дебелите му вежди се смръщват опасно.
Изразът за пророка се използва, когато ти се струва ясно, че ще стане нещо лошо на на нещо добро (може да бъде човек, група хора, инициатива..), затова се надяваш да не се окажеш пророк, който е познал, че на доброто нещо ще му се случи нещо лошо.Нека не съм лош пророк, но според мене има заряд да плени и по-младите като сюжет, стилът изглежда написан като за тях.
Не се заяждам със Зорт, който беше прав да ме критикува за негативност и заяждане, но все пак трябва да осъзнае, че може би не може да осмисли напълно някои мои негативни мнения, просто защото няма нужната компетентност да разпознава слабото писане от доброто.
Нека не съм лош пророк, но според мене има заряд да плени и по-младите като сюжет, стилът изглежда написан като за тях.
Изразът за пророка се използва, когато ти се струва ясно, че ще стане нещо лошо на на нещо добро (може да бъде човек, група хора, инициатива..), затова се надяваш да не се окажеш пророк, който е познал, че на доброто нещо ще му се случи нещо лошо.
Би могло да се каже: "Дано не съм некадърен/непознаващ пророк, защото ми се струва, че тази книга би могла да привлече младите."
Но и тук трябва да се обърне внимание на задължителната подмяна на "но" със "защото", за да звучи логично изразът.
Стилът не се "написва". Колкото до това дали текстът е написан с ориентация към по-младите... трябва да се познава руския език и актуалния руски юношески жаргон, за да могат да се раздават оценки. За да се оцени потенциала на текста за България, трябва да се познава добре как говорят сегашните български юноши.
Ами от тук не става ясно, но няма особена разлика във външния вид между обикновените хора и "зомбясалите". Единствено последните са "полудели" от газа. В тази връзка илюстрациите и кориците са малко подвежащи, тъй като пресъздават зомбита в традиционняи смисъл на думата.Ситуацията логична ли е? Дали човекът срещу учителя е Сухов може би ще се установи със задачата, но все пак защо учителят да заплашва да стреля по който и да е нормален човек? Би имало логика, ако е трудно да се разпознае кой е нормален и кой е зомби.
Да наричаш пистолета си с име на меч... просто тъпо. Онова име е свързано с получаване на кралство, та някак се губи дълбочина и многопластовост, просто нещо е написано да го има и да се знае, че авторът е чувал за Ескалибур. Разбира се, може текстът наистина да е добре написан и авторът да иска да ме наведе на мисълта, че учителят е профан.
Задачата е елементарна за всеки участник на българско градско първенство по шахмат (и за мен, без да съм участвал в такова), а тук си говорим за медалист от руското юношеско национално.
Това тук също ми се струва слабо написано. Трябва много да се стараеш, за да направиш и двете заедно и да ти дойде естествено, пробвайте. Под "смръщване на вежди" разбирам това от две дъги да започнат да приличат на "V". Това звучи като напън на слаб автор да опише колко застрашително изглежда учителя.
Вече съвсем сте се смахнали в опитите за намиране на кусури. Дайте да оставим героите сами да избират къде да удрят, понеже могат да се бият и дали да ходят наляво или надясно, понеже са личности и имат предпочитания.
Aз не го приемам като търсене на кусури. Просто мнения и впечатления. То нали затова е форум да се коментира и всеки да си каже мнението, било то правилно или не.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas