• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
10 Ное 2014 23:29
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Topic Author
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98406
Както бях обещал тук , ето по-голям откъс от книгата - увода и първите 2-3 епизода

Пролог

Четвърти етаж на средно училище в крайпътен град Балигодеев, някъде в Русия.

В сумрачния склад за храна двама мъже здраво се наливат – единият е мустакатият даскал по физическо, или както всички му викат - Физкултурника, а другият е вечно бледият учител по история. Малък черно-бял телевизор с изключен звук осветява стаята. На масата са поставени бутилка „Столичная”, една нахапана ябълка, наполовина пълна бутилка „Кока-кола” и две чаши. Класическа цифрова редица.
- Руската версия на числата на Фибоначи! – кимва замислено към масата историкът. – Това е „златното сечение” на алкохолика... мултиплициране на реалността.
- Аха – измърморва разсеяно Физкултурника, отнесен в мисли за своите си неща. – Мен пък тъщата ме кани на вилата в събота да режем тиквички. Нямам думи. Повишила ме е!
Разговорът никак не върви. Всеки от събеседниците тайно презира другия. Физкултурника – историка, заради липсата на цел в живота, вечната колебливост, малката мизерна квартира и неспособността му да различи Волво от Тойота. Учителят по история е доста по-млад и е от поколението на торент-сайтовете, хаус музиката и форуми като „ЯПлакал” – харесва фантастични романи като „Хиперион” на Дан Симънс и дори слуша келтски фолк. На него пък даскалът по физкултура му е страшно безинтересен.
Те, двамата, живеят в напълно различни светове. Първият изобщо не разбира за какво живее, а вторият е напълно убеден, че животът на другия е пълна скука. Затова и може би вдигат наздравици и си доливат чашите по-често, отколкото е прието в ритуалните правила на поркането. От това и водката започва да ги хваща доста по-бързо.
Но ако Физкултурника само леко се зачервява и става все по-гръмогласен, то на историка му става една такова леко и хубаво, колкото повече се приближават към дъното на бутилката. Толкова хубаво, че чак започва малко да му се гади.
- Върви ти, Сухов – казва съчувствено даскалът по физическо, но без да крие пренебрежителната нотка в гласа си. - Все пак нали си интелигент.
Всички наричат преподавателя по история просто Сухов, включително често и неговите ученици, без да се съобразват с обичайните за училището обръщения. Не би си го признал открито, но това му харесва.
- Добро кино, все пак… Далечният изток… нали ме познаваш, Абдула… Рушвети не взимам.… обидно ми е за държавата.
Историкът се опитва да обясни на Физкултурника каква тънка работа е това Изтокът, но езикът му вече ужасно се оплита.
Без много много да се церемони, мустакатият му колега го завлича в ъгъла, тихо ругаейки.
- Дремни си, умна главо, че от азбуката ти вече нищо не се разбира.
- Костюмчето миииии… Еххххх – въздъхва смахнатият интелигент.
Физкултурникът скептично оглежда зацапаните лакти и мръсната якичка на ризата.
- Всичко ти е наред! – Което в случая, разбира се, означва че едва ли може да си по-зле. Вече на път към вратата до него достига мърморенето на пияния:
- Животът – това е пожар в театъра. Всички търсят изхода и никой не го намира. Всички се блъскат един друг и горко на този, който падне.
Физкултурникът се обръща, вече на прага на хранилището, но неговият колега се е унесъл. Почесва се замислено по врата:
- Енциклопедист, мамка му! Много по-добре щеше да е за него, ако наместо тия глупости се беше научил да пие.
След това затваря вратата след себе си и прекосява физкултурния салон на училището.
- Трябва да дойда по-рано и да събудя тая шамандура – мисли си, докато излиза от училището – Всъщност, той не е лош човек, ако го сравняваш с масовите пияндурници. Но пък от друга страна и да си непоправим пияница не е чак толкова зле.
По улиците вече е тъмно. 43-то СОУ също тъне в мрак. Градът сякаш е заспал тежък и злокобен сън, подобно на този на пролетарския вожд в мавзолея. Лошо предчувствие обзема учителя по физическо. А може би просто стомахът му се бунтува в резултат на изпитото?! Той вдига яката на палтото си и ускорява крачка.
Отиди на ►Епизод 1
1
Първа част „4:03 – хроники на бродещия преподавател”

Събуждам се. Главата ми тежи, а в устата ми сякаш са пирували мародерите на Ада. Ходи ми се нетърпимо до кенефа. На вратата се тропа, но някак си тихо и неуверено, на промеждутъци.
Надигам се и оглеждам хранилището. Смътно си спомням как Михалич вчера ме сложи да спя тук. Поглеждам часовника – девет и трийсет! Пропуснал съм цели два учебни часа?! Физкултурника, дявол да го вземе, ме е наредил така.
Закашлям се, тъй като:
◘ пуша много ► Епизод 15
◘ получавам задух поради наднорменото си тегло ► Епизод 38

15

Записвам си характеристика „пушач” - тя е непроменяща се по време на цялата игра.
Преминавам на ► Епизод 28.

38

Записвам си характеристика „дебелак” – тя е непроменяща се по време на цялата игра.
Преминавам на ► Епизод 28

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Ное 2014 23:45
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98408
Миналата (френската) я пропуснах но тая ще се чете на изрод с водка и буркан кисели краставички :-)

И цигара... 8-)

10 Ное 2014 23:48
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98409
И аз пропуснах френската, но тази изглежда интригуващо, започва съвременно и директно. Личат си е типични руски черти... :woohoo: :grin: :wink: Затова ще си я взема.
Нека не съм лош пророк, но според мене има заряд да плени и по-младите като сюжет, стилът изглежда написан като за тях.
Успех!

"Intellect is invisible to the man who has none".

11 Ное 2014 01:03
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98411
Да, личи си руското качество! Обещаващ откъс.

11 Ное 2014 01:56
Harbinger
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98415
Наистина изглежда обещаващо. С присъщия за тях доста директен и леко сатиричен стил на разказване на историята. Определено ще се чете :-)

"Morning is wonderful. Its only drawback is that it comes at such an inconvenient time of day."

11 Ное 2014 10:52
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98425
Ето и нещо от книгата за любителите на шаха:

39

Учителят по география вдига глава, когато доближавам барикадата от столове и маси, и се вторачва в мен.
- И ти ли си от побъркалите се? – интересува се той, докато насочва пистолет към мен. Разпознавам оръжието. Учителят по география често се хвалеше със своя патлак, когато беше къркан. Наричаше го „Ескалибур”, и показваше как го разглобява и сглобява със затворени очи. Няма как да пропусне да ме уцели от такова разстояние. Смъртоносно или не – със сигурност няма да е приятно усещане.
- Не, аз съм Сухов – кимвам. - И съм нормален.
- Сухов – зениците му се присвиват. Поглежда някъде надолу вдясно. При други обстоятелства кръвясалите му очи и играещото върху голото му теме слънчево зайче биха ме развеселили. Сега обаче хич не ми е до смях.
- Ще видим що за Сухов си ти! Той, доколкото си спомням, играеше добре шах. Докажи ми, че си Сухов!
Сега разбирам накъде е гледал. Вдясно от него е поставен малък магнитен шах. Разположението на фигурите на него е следното: при белите царят е на f1, офицерът на f2, а конят на g4. При черните царят е на h1, а пешката е на g5.
- Мат с офицер и кон – казвам му разтреперано. – Ефремич, аз имам само трето място на юношеско национално. Тази ситуация не сме я разглеждали...
- Престани да пелтечиш, боклук такъв! – Oчите на географа се присвиват злобно, а дебелите му вежди се смръщват опасно. – Това е форсаж, мат в 4 хода. Да не би газът да е промил и твоя мозък, а?
Пистолетът в ръката му започва да се повдига. Не трябва да съм оракул, за да разбера, че ще е по-добре да се справя със задачата.
◘ Офицер на h4 ► Епизод 14
◘ Кон на е3 ► Епизод 29
◘ Кон на h2 ► Епизод 55

Прикачени файлове:
411_a6ee5e7baf2e5964a1f1e51b321d7345.jpg

11 Ное 2014 12:21
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98429
Ситуацията логична ли е? Дали човекът срещу учителя е Сухов може би ще се установи със задачата, но все пак защо учителят да заплашва да стреля по който и да е нормален човек? Би имало логика, ако е трудно да се разпознае кой е нормален и кой е зомби.

Да наричаш пистолета си с име на меч... просто тъпо. Онова име е свързано с получаване на кралство, та някак се губи дълбочина и многопластовост, просто нещо е написано да го има и да се знае, че авторът е чувал за Ескалибур. Разбира се, може текстът наистина да е добре написан и авторът да иска да ме наведе на мисълта, че учителят е профан.

Хората около мен, които се хвалят с притежаване на оръжия, го правят често и в трезво състояние, когато
са пияни им идват идеи да вадят и да стрелят, или поне да заплашват. Само споделям, ясно е, че не е показателно.

Това да можеш да сглобяваш и да разглобяваш пистолет със затворени очи не е нито необходимо, нито достатъчно условие да се предположи, че си изстрелял дори един куршум с него. Виж, разстоянието е фактор, но не разбирам от текста какво е.

Задачата е елементарна за всеки участник на българско градско първенство по шахмат (и за мен, без да съм участвал в такова), а тук си говорим за медалист от руското юношеско национално.

- Мат с офицер и кон – казвам му разтреперано. – Ефремич, аз имам само трето място на юношеско национално. Тази ситуация не сме я разглеждали...

Това тук е гадно, неясно за мен дали от оригинала или от превода. Ако Сухов заеква/пелтечи, това трябва да се вижда, например "ю-ю-юношеското". Съвсем различно е да казваш нещо "с треперещ глас". А да говориш, докато трепериш е трето нещо.
Не ми харесва и употребата на думата "ситуация". Вижда се, че това е ендшпил, нормално е човек с грамотност в шаха да използва "позиция" или "задача". По-скоро "задача", защото Сухов веднага разпознава, че се търси решение за мат.

Ако това е единствената намеса на шахмата в книгата, би ми харесало епизодът да е с номер 64.

Oчите на географа се присвиват злобно, а дебелите му вежди се смръщват опасно.

Това тук също ми се струва слабо написано. Трябва много да се стараеш, за да направиш и двете заедно и да ти дойде естествено, пробвайте. Под "смръщване на вежди" разбирам това от две дъги да започнат да приличат на "V". Това звучи като напън на слаб автор да опише колко застрашително изглежда учителя.

[offtopic]Не се заяждам със Зорт, който беше прав да ме критикува за негативност и заяждане, но все пак трябва да осъзнае, че може би не може да осмисли напълно някои мои негативни мнения, просто защото няма нужната компетентност да разпознава слабото писане от доброто.

Нека не съм лош пророк, но според мене има заряд да плени и по-младите като сюжет, стилът изглежда написан като за тях.

Изразът за пророка се използва, когато ти се струва ясно, че ще стане нещо лошо на на нещо добро (може да бъде човек, група хора, инициатива..), затова се надяваш да не се окажеш пророк, който е познал, че на доброто нещо ще му се случи нещо лошо.
Би могло да се каже: "Дано не съм некадърен/непознаващ пророк, защото ми се струва, че тази книга би могла да привлече младите."
Но и тук трябва да се обърне внимание на задължителната подмяна на "но" със "защото", за да звучи логично изразът.
Стилът не се "написва". Колкото до това дали текстът е написан с ориентация към по-младите... трябва да се познава руския език и актуалния руски юношески жаргон, за да могат да се раздават оценки. За да се оцени потенциала на текста за България, трябва да се познава добре как говорят сегашните български юноши.[/offtopic]

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

11 Ное 2014 14:13
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98434
[offtopic]
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Не се заяждам със Зорт, който беше прав да ме критикува за негативност и заяждане, но все пак трябва да осъзнае, че може би не може да осмисли напълно някои мои негативни мнения, просто защото няма нужната компетентност да разпознава слабото писане от доброто.

Изразът за пророка се използва, когато ти се струва ясно, че ще стане нещо лошо на на нещо добро (може да бъде човек, група хора, инициатива..), затова се надяваш да не се окажеш пророк, който е познал, че на доброто нещо ще му се случи нещо лошо.
Би могло да се каже: "Дано не съм некадърен/непознаващ пророк, защото ми се струва, че тази книга би могла да привлече младите."
Но и тук трябва да се обърне внимание на задължителната подмяна на "но" със "защото", за да звучи логично изразът.
Стилът не се "написва". Колкото до това дали текстът е написан с ориентация към по-младите... трябва да се познава руския език и актуалния руски юношески жаргон, за да могат да се раздават оценки. За да се оцени потенциала на текста за България, трябва да се познава добре как говорят сегашните български юноши.

Някои хора очевидно не мога да избягат от себе си. Дребнави в желанието си да покажат пред всички, че са прави на всяка цена и едва ли не по всяка тема. Дори чрез инициирането на безпредметни спорове. Щом като подобен невинен коментар от моя страна, предизвика подобно словоизлияние и анализ, при това очевидно имащ за цел продължаване на стари спорове, които бях склонен да забравя! Нещо повече - дават се оценки на моето мнение и се правят заключения относно компетентността ми да се разпознава слабото писане от доброто. Аз чак такива претенции като г-н Майндкрайм нямам, защото в крайна сметка дали дадено писане е добро или не е, е и въпрос на вкус, а за вкусовете, както е известно, не трябва да се спори. Истината изисква да се отчете, че чисто редакционно и логически, написаният от мен втори абзац, наистина не изглежда добре. И макар, че считам, че не дължа никому обяснения по въпроса, ще поясня, какво имах предвид: Драснах го набързо, воден от желанието си да изкажа един вид пожелание, относно това, че книга-игра с подобен сюжет би била привлекателна и за младите. Защото независимо какво си пишем тук, ако и нови хора не се запалят по жанра, той едва ли ще издържи само на ентусиазма на ветераните... Това обаче не дава право на Майкъл да действа като мой редактор и да си позволява да ми препоръчва, какво би било по-добре да се напише. Не ми е известно и някой от управата на форума да го е издигнал в ранг на върховен лорд Цензур, който да е овластен да предписва на другите дължимият от тях изказ и изразни средства. И най-после - това ли е проблема всъщност? Моят коментар? Макар и коментарът на Майкъл да започва с думите, че това не е заяждане, аз няма как да го окачествя по друг начин, тъй като според мен това е чиста проба самоцелно противопоставяне и нищо друго. И аз можех да добавя много неща по написания от него отговор на предишната ни полемика, тъй като не ги намирам за коректни и правилни, но счетох това за ненужно, тъй като считам, че именно в този форум трябва да сме толерантни и добронамерени, а не нападателни и задълбочаващи никому ненужни спорове. Колкото до това, че едва ли не можело да раздават оценки само в случай, че се познава руския език и руския езиков жаргон, както и как говорят днешните български младежи, то и това становище на Майкъл щеше да звучи по-убедително, ако не беше продиктувано от нуждата на спор заради самия него. Защото какво излиза сега? Кога можем да коментираме "руския език и актуалния руски юношески жаргон" ? Необходимо ли за това да сме завършили руска филология или да сме се върнали преди 3 часа от Санкт Петербург, за да можем да даваме мнения по темата!?! Дали и всички други пишещи по темата, отговарят на подобни възвишени критерии за да имат благословията на Цензура, да напишат мнението си?
И да - имам известни претенции да познавам жаргона на съвременните български тийнейджъри. Тези ми наблюдения се опират, както на личните ми наблюдения на детското селище SOS в гр.Трявна, но така също и при участието ми в други международни програми при които съм имал възможност за личен контакт с деца на тази възраст. Необходимо е да посоча, че като простота на използваните изразни средства, няма кой знае каква разлика между това от каква националност е детето - дали е русначе, българче или американче и едните и другите, залагат на директен и непринуден стил на общуване, разбира се, съобразен със съответните езикови особености. Т.е. тъй като стилът на книгата-игра ми се е видял, близък до техните форми на комуникация, съм изтъкнал (макар и с лош словоред), че може да бъдат запленени от книгата. Толкоз! Другото са субективни интерпретации и ненужно поучително шоу, което явно на Майкъл му се струва особено подходящо. Изглежда за него е по-важно да поучава другите, дори когато няма смисъл от това.
В заключение ще му пожелая, винаги да прилага и спрямо собствените си произведения, подобен анализ, а не само да използва същия за обикновено заяждане.
[/offtopic]

11 Ное 2014 14:35
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98435

Mindcrime писа: писа:
Ситуацията логична ли е? Дали човекът срещу учителя е Сухов може би ще се установи със задачата, но все пак защо учителят да заплашва да стреля по който и да е нормален човек? Би имало логика, ако е трудно да се разпознае кой е нормален и кой е зомби.
Ами от тук не става ясно, но няма особена разлика във външния вид между обикновените хора и "зомбясалите". Единствено последните са "полудели" от газа. В тази връзка илюстрациите и кориците са малко подвежащи, тъй като пресъздават зомбита в традиционняи смисъл на думата.

Да наричаш пистолета си с име на меч... просто тъпо. Онова име е свързано с получаване на кралство, та някак се губи дълбочина и многопластовост, просто нещо е написано да го има и да се знае, че авторът е чувал за Ескалибур. Разбира се, може текстът наистина да е добре написан и авторът да иска да ме наведе на мисълта, че учителят е профан.

Да, от този епизод се остава с такова усешане, но в следващия епизод се разбира, че учителят е манияк по темата: нарича Сухов "Галахад", говори му за кралство Логън и за езерната дева и т.н. Така че "Ескалибур" вече се връзва повече там.

Задачата е елементарна за всеки участник на българско градско първенство по шахмат (и за мен, без да съм участвал в такова), а тук си говорим за медалист от руското юношеско национално.

Е да, прекалено трудна задача пък щеше да откаже всеки и да разгърне да открие правилния отговор. Иначе наистиан няма как медалсит на национално юношеско да не я реши. Героят често в книгата говори доста иронично и използва хиперболи, така че може и тук да е така.

Това тук също ми се струва слабо написано. Трябва много да се стараеш, за да направиш и двете заедно и да ти дойде естествено, пробвайте. Под "смръщване на вежди" разбирам това от две дъги да започнат да приличат на "V". Това звучи като напън на слаб автор да опише колко застрашително изглежда учителя.

Съгласен с това. Не знам руски и нямам идея дали в оригинал не са изпозлвани различни глаголи.
Иначе като цяло книгата изобилства с доста алогични и нереалистични ситуации. Залага се повече на екшън и хумор. Нещо като филмите тип "Десперадо", където един избива 20 и всеки застрелян отлита 10 метра назад :-)

11 Ное 2014 14:38
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98436
Ще помоля като се отплесвате извън темата в по обширни постове да слагате и спойлер тагове.
Иначе тия откъси повдигат интерсни въпроси. До какво степен трябва да се редактира оригиналния текст? След като го редактираш, дали пък няма да излезе че преводните книги почти достигат нивото на нашите? Иначе Мишо е прав, че пича дето има класиране в тирнир по шах тия неща трябва да ги знае.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Ное 2014 15:07
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98437
Вече съвсем сте се смахнали в опитите за намиране на кусури. Дайте да оставим героите сами да избират къде да удрят, понеже могат да се бият и дали да ходят наляво или надясно, понеже са личности и имат предпочитания.

11 Ное 2014 15:16
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98438
Ей на, Торо писа и темата се омаза жестоко. =Р

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Ное 2014 15:18
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98439
Може авторът да е фен на Кинг и Тъмната Кула - там накрая се разбира, че пистолетите на Роланд Стрелеца са изковани от стоманата на счупения Ескалибур. Наистина, няма нужда от прекалено издребняване.

11 Ное 2014 15:24
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98441

Ал Торо писа: писа:
Вече съвсем сте се смахнали в опитите за намиране на кусури. Дайте да оставим героите сами да избират къде да удрят, понеже могат да се бият и дали да ходят наляво или надясно, понеже са личности и имат предпочитания.

Aз не го приемам като търсене на кусури. Просто мнения и впечатления. То нали затова е форум да се коментира и всеки да си каже мнението, било то правилно или не.

11 Ное 2014 15:39
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Тихото училище - Роман Островерхов (ОТКЪС) #98442

Aз не го приемам като търсене на кусури. Просто мнения и впечатления. То нали затова е форум да се коментира и всеки да си каже мнението, било то правилно или не.

Да, свободата на мнението би трябвало да е на първо място.
[offtopic]
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Само, че някои хора тук, оценяват като правилно само своето собствено разбиране за нещата. И се опитват да го натрапват на другите. За по-лесно, може направо да се предаде целият ръкопис на Майкъл, който да го редактира, промени и обясни на автора, кое би било по-добре като речева ситуация и изобщо литературна форма. Пък тези които са склонни да се съобразяват с всичко което му хрумне, може да го предадат на Островерхов, та току виж човека преосмислил за какво точно му е било да пише точно по определен начин и си изясни най-накрая какво всъщност е имал предвид.
[/offtopic]

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.107 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (518 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 18:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност