• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Tихото училище - КОМЕНТАРНА

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
14 Дек 2014 19:57
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99435
Равносметка от първото изиграване:

Живот: 8

Постижения:

Каспаров
Клинт Истууд
Тунинт Маниак
Зерг
Книжно момиче

Ревюто по нататък, че със сигурност ще има още разигравания.

Въпрос към Спас: Може ли да се вземат всичките постижения с едно изиграване?

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Дек 2014 09:41
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99449
Не, трябва да се лишиш от някой за да вземше други.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

15 Дек 2014 09:51
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99450
Не съм я чел, но мога да кажа, че книжката си е симпатична като оформление. Просто формата ме кефи, както и дизайна.

kiril-ps.itch.io/

15 Дек 2014 11:13
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99456
Не знам дали не е извън темата, но... като гледам как всички се справят много добре и много честно с тази книга-игра, не мога да се въздържа да не ги призова още веднъж да си дадат труда да опишат своя честен и логичен път през епизодите и начинът на мислене, който им е помогнал да вземат правилните решения.

Знам, че е много труд да описваш всеки избор, но ме гложди да ви прочета. Странно е как така ни се разминават мненията за трудността. Уж разбирам от схеми и имам добро логическо мислене, не знам защо така фатално бъркам.

До ден-два ще опиша моя път през епизодите в отделна тема, в която ще има доста спойлери.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

15 Дек 2014 11:26
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Topic Author
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99457
И според мен книгата е доста трудна и се чудя как на първо изиграване няколко човека са я минали без да пукнат. Все си мисля, че повечето играчи (като мен, например) обичат да проверяват навсякъде какво има, а точно в "Тихото училище" това е самоубийствено.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

15 Дек 2014 12:06
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99458
Ами... предполагам, че когато казваш "трудна" нямаш предвид да е трудна, както е трудна някоя математическа задача, а е трудна както е трудно да хвъррлиш четири зара и да ти се паднат поне три шестици. Защото аз лично не видях много възможности с мислене да откриваш кое е правилно.

И аз нямам възражения, ако някой казва: "честна дума, наистина ми се паднаха три шестици". Леко ме дразни, когато тона е като на онези от рекламата на тотото, дето "познават" числата, сякаш става въпрос за проява на ясновидство, а не за чист късмет.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

15 Дек 2014 13:57
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Topic Author
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99464

Mindcrime писа: писа:
Ами... предполагам, че когато казваш "трудна" нямаш предвид да е трудна, както е трудна някоя математическа задача, а е трудна както е трудно да хвъррлиш четири зара и да ти се паднат поне три шестици. Защото аз лично не видях много възможности с мислене да откриваш кое е правилно.

Да по-скоро това имам предвид под трудна, като хвърлянето на заровете. Но пък има и доста индиректни подсказки за някои на пръв поглед лишени от логика избори, в които ти се струва, че няма какво да измислиш.

СПОЙЛЕРИ!!!:

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
- Например, ако в началото погледнеш през прозореца ще видиш камиона и после няма да се засилиш директно към изхода и си спестяваш кд "пречка"
- при разговора с учителката, тя споменава, че секретарката на директорката си мисли, че някои и краде кламерите и слага капани. Така пропускаш абсурдния капан с телбод.
- правилния кабинет по математика също е леко подсказан кой е в епизода, в който се описва в кой кабинет кой се подвизава.

и други такива. Така че не може да се каже, че няма избори, в които да се приложи малко мислене и логика.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

15 Дек 2014 17:33
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99476
Прочетох я. Ами какво да кажа - струва ми се като нещо средно между "Кръвта на Зомбитата" на Ливингстън " и Мутирала плът" на Рони.

1. Книгата е зверски трудна. Отваряш врата - хоп - вземи тези минус 4 живот, друга врата- айде пак 6 живот. Умрях, ако се не лъжа, непосредствено след първия етаж, който изследвах. Е, аз тръгнах да изследвам навред и явно товае било напълно грешно.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
2. В голяма част от изборите не видях особена логика, нито пък успях да налучкам някои филми или герои от компютърни игри. Това с "да се направя ли на зомби" също не го схванах, при положение, че беше казано още съвсем в началото, че самите зомбита се "нападат и претрепват едно - друго". В добавка, че във финалните епизоди се разбира, че всъщност "зомбирането"е траело твърде малко време, едва половин час, и повечето, по- голямата от "зомбитата", са се "престрували"...

3. Стилът е откачен, със сигурност умишлено. В някой момент почнах да си мисля, че самият Сухов е зомби и сънува... Има два - три добре написани епизода.

Цялостно не ми допадна. Трудно успях да намеря логика да влизам от стая в стая и да губя живот безцелно. Проличал си е опитът, натрупан от прочитането на повечко FF книжки, който авторът несъмнено е притежавал. :grin: Задължително трябва да се приеме като леко и неагажиращо четиво, без да има претенции за нещо особено.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

15 Дек 2014 19:25
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99480
Е коя пък игра не успя да налучкаш - всичките са елементарни :-)

15 Дек 2014 21:53
The Demon
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99496
Сега, дайте да не се лъжем. Никой не може да я мине от първият път. :-) Аз съм с минус 18 точки и тъкмо слизам на първият етаж. Дори продавача на щанда, дето си я купих, каза че завършил с - 20. Реално на мен ми свършиха още на третия етаж, а нямам представа още колко ми остава от книгата. Сигурно до минус 30 ще ги докарам. :-) Според мен такава е идеята на автора и нарочно е създал дизайна на играта по този начин. Книгата е леко и забавно четиво, но има точно определен път по който най-добре да се мине. Има места които губиш точки и няма смисъл да повтаряш като знаеш какво ти трябва. Съответно автора нарочно е вдигнал трудността, за да може дори читателят който играе честно, да отиде поне по веднъж на всяко място и да види какво има. Иначе ще се изпусне някаква забавна случка, герой или някаква щуротия. А точно това е силата на книгата до колкото виждам. На мен ми е забавна засега. Първият път ще я прегледам да видя на колко мунус точки ще завърша и после ще пробвам да направя една по сериозна игра, да видя кой е пътя в който най-малко те нападат. :-) Така че проверете всички стаи, дори да умрете. Забавно е. Тези които казват че са я минали без да умрат очевидно чийтват. :mrgreen:

15 Дек 2014 22:04
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99497
Е аз казах, че съм е чел не съм смятал точките :-)

15 Дек 2014 23:07
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99512
Мен ми се струва, че такъв е игровият й жанр (на където бият и други в темата) - трябва яко да я разучиш, за да можеш да я минеш, но интересното й е в разучаването. Като ББ. Аз също бях в дълбокия минус (освен едната директна смърт и неуспешния край), но мисълта ми беше "няма какво да се бута като баланс в това отношение".

16 Дек 2014 22:08
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99564
Е тук за разлика от ББ рядко има проучване водещо до директен фатален край а вместо безличен текст обикновено има майтапи които компенсират загубата на точки и правят интересен дори провала.

18 Дек 2014 11:20
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99619
Книжката слага Кръвта на зомбитата в малкия си джоб :-) И макар да са минали малко покрай зомбита, темата е горе долу същата.
Има разбира се и някои умишлени недоразумения, като това че дърпането на фасче покачва токи живот, а тревицата е направо елексир за тялото. Трябва обаче да се чете внимателно, щото навсякъде има нишани за последващи ситуации. За да вземеш пистолета например, трябва доста ситуации да преминеш. Има и доза късмет - много зависи каква последователност си избрал и понякога липсва каквато и да е логика при взимане на решение - да влезеш първо в кабинета по английски или по немски например. Като цяло комбинацията от шанс при нелогически избори и достатъчното количество взаимообвързани случки прави играта изключително добра.
Като всеки уважаващ себе си зомботрепач, при първото четене гледах да намачкам колкото се може повече кратуни, ама накрая се оказа, че това не е оптималния вариант. Което страшно ме изненада. Що за мазохист ще пише игра за зомбита, в която да се трепят зомбита не е най-правилното :D В крайна сметка не можах да разбера, как да стана здравен министър! А пинчер нинжа с дебелака не знам дали може да стане. Изобщо има ли вариант на едно изиграване да се вземат всички звания?

18 Дек 2014 12:46
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99621

Вилорп писа: писа:
Не, трябва да се лишиш от някой за да вземше други.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.079 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (518 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 18:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност