• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Tихото училище - КОМЕНТАРНА

Tихото училище - КОМЕНТАРНА

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
29 Дек 2014 12:02
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1327
Topic Author
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99867

Oрк писа: писа:
Еми освен да покажат оригиналния текст. Аз направих същата грешка и взех два пъти кодовата дума за ключа.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Ами ако си пребил ученичките след това пише че влизаш в кабинет 35, който е този по математика (описано е в епизода с кабинетите) и вземаш ключа, т.е кодова дума "находка". После в епизод 92 не трябва да ходиш към кабинета по математика, тъй като вече си бил. Подразбира се, но наистина можеше накрая на епизода с ученичките да има авторо текст "Запомни/Отбележи, че си бил в кабинета по математика".

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Дек 2014 10:10
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 64
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #99886
Добавих я и в Гудрийдс, ако искате да я оценявате - www.goodreads.com/book/show/24226869

09 Ян 2015 22:22
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 619
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #100077
Прочетох я преди малко. Започва интересно, но някъде по средата ми стана скучна. Едно и също - отваряш този кабинет, убиваш зомби, вадиш х точки живот. И това 20 пъти. Препратките към игри и филми разбирах прекрасно, но отново в един момент взе да става банално - Сега ще си почеша носа като Том Круз в Мисията невъзможна или ще си бръкна в джоба като Леон от Резидент Ивъл. Според мен авторът е пропуснал да нацели баланса на тези вметки. Трудността също не е съобразена - невъзможно е да се мине играта пръв опит. Вместо да поощрява изследването, играта те кара да препускаш напред, прескачайки колкото се може повече разклонения, защото всяка нова врата дава автоматично -х точки, без право на обжалване, а от друга страна награди почти липсват. Мисля, че нещата можеха да се оправят поне малко, ако стартовите точки бъдат завишени на 50 вместо 30. Като цяло - струва си да се прочете за 7лева, най-малкото за да се запознаете с руската школа, а и форматът на книжката е привличащ.

ПС: Мисля, че има грешна препратка след кабинета по биология.

13 Ян 2015 16:04
BatBoril
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #100183
Книгата ми хареса. Първо вида на книгата хваща окото (няма да коментирам. Няма да коментирам има си отделна тема. Второто нещо е малкият дневник които получих с книгата. Първоначално предизвиква усмивка (че кои си драска в книгите), но след това ми светна, че макар и да си си я купил и можеш да правиш каквото си искаш с нея, издалия я екип се е погрижил да не я цапаш излишно. Трето загадките. Писано е доста за тях в предни постове, така че ще кажа само едно 6 от мен :-) . Разнообразието от финали също е голям плюс за книгата.
Сега за големият минус на играта малкото точки живот. Колкото и де е кекав един дебел или пушещ даскал, би трябвало да носи малко повечко на бой.

P.S. Спрете да спекулирате с алкохолния делириум. Тревичката в мъжката тоалетна щеше да го оправи за нула време :-)

31 Ян 2015 22:13
alxmarinov
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #100947
Вчера я прочетох за първи път. Разбира се, умрях малко след като слязох на втория етаж :-)
Книгата ми хареса повече от "Съновидение". Хуморът, в повечето случаи, ми допадна. Хареса ми идеята с оръжията, че в различните ситуации има различни най-подходящи и "три степени на точкуване на щетите" - ако си с най-подходящото оръжие губиш най-малко живот, а с друго оръжие губиш повече, но не чак толкова, колкото ако си без никакво.
Учудих се, че учителя може да е дебелак, тъй като в увода е описан като блед, а не си представях блед дебелак, но това са подробности. По принцип, много се гнуся от пушене и си избрах да съм дебелак. И после ми се стори тъпо, че от три ситуации, на които попаднах, в които имаше значение коя характеристика си избрал - в два от случаите получаваше "бонус" ако си избрал пушач, а само веднъж беше по-добре да си дебелак. И то просто губиш по-малко точки живот, а не че изобщо не губиш или дори възстановяваш, както става с пушача. Възможно е общият брой на изборите да е еднакъв в играта, а просто аз да съм попаднал точно на тези три случая. Донякъде, още при избора осъзнавах, че по-логично е пушач да има по-малко проблеми при такъв "зомби апокалипсис", отколкото дебелак, но все пак смятам, че е нормално всеки от изборите да дава предимство в определени ситуации и да те ощетява в други, но като цяло да са равностойни и всичко да зависи от това какви решения ще взимаш в играта. Но и това бяха "бели кахъри" - играта ми допадна и мисля да я пробвам отново тази вечер.
Няма да повтарям останалото от вече казаното преди мен. Съгласен съм с основните мнения за книгата, които бяха повторени от няколко човека. Смятам, че книгата заслужава цената си. Също така, корицата ми харесва доста.
Поздрави на всичи, участвали в издаването на книжката :-)

Допълнение:
Току що завърших втория си опит. Стигнах по-далеч (до самия изход на училището), но отново умрях.
Този път трите точки живот, които загубих, когато се опитах да блъсна директорката Белова, се оказаха фатални.

Този път не се лутах по стаите, а гледах максимално бързо да продължавам надолу.
И едно нещо, което опровергава написаното от самия мен отгоре:
В епизод 158 е битката с готвачката, която си е сложила тенджерата със спагетите на главата. Ако имам флейта - губя 1 т. живот. Ако нямам флейта - губя 4 т. живот. Това ми се вижда глупаво, защото аз все пак имах оръжие (лост) - би било по-логично да загубя, например, 3 т. живот. А не да е все едно дали си с голи ръце или с някакво оръжие, различно от флейта.

Друго нещо, което ми направи впечатление:
Когато влязох в собствения ми кабинет е отбелязано, че получавам кратка почивка. Там очаквах да ми възстановят някоя точка живот, но за съжаление, не стана така :) Чудно ми е, има ли начин да възстанвиш живот някъде в играта ако играеш като дебелак.

01 Фев 2015 02:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2430
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #100957

Чудно ми е, има ли начин да възстанвиш живот някъде в играта ако играеш като дебелак.

Пробвай на следващото разиграване да посетиш лекарския кабинет :whistle:

01 Фев 2015 16:08
Peter Lee
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #100980
Здравейте!
Казвам се Веселин и съм от София. Много съм радостен да видя, че отново са почнали да излизат книги- игри. Купих си няколко от един сайт, а в скоро време, като си повъзстановя бюджета след празниците, обмислям да си взема всички нови. :-)
Прочетох Тихото училище първо. Мога да кажа, че не е лоша, но май отстъпва сериозно като качество на доста от старите книги- игри. Умрях много пъти и най- накрая я дочетох без да спазвам правилата. :-)

02 Фев 2015 08:57
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #101002

alxmarinov писа: писа:
Когато влязох в собствения ми кабинет е отбелязано, че получавам кратка почивка. Там очаквах да ми възстановят някоя точка живот, но за съжаление, не стана така :) Чудно ми е, има ли начин да възстанвиш живот някъде в играта ако играеш като дебелак.

Ами дебелакът може да възстановява точки Живот, там където и пушача (например с шоколадче, или в библиотеката). Иначе няма епизод, на който да възстановява точки, само защото е дебелак. Иначе общо взето, точките, които пушачът възстановява са равни на тези, които дебелакът "спестява", губейки по-малко. А и пушенето на трева си е рисково за пушача с оглед евентуалната по-голяма загуба на точки на третия етаж.

Иначе благодаря отново за подробното мнение за книгата. Радвам се, че ти е допаднала.

09 Фев 2015 02:01
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #101371
За пушача vs дебелака:

nixata писа: писа:
Ами дебелакът може да възстановява точки Живот, там където и пушача (например с шоколадче, или в библиотеката). Иначе няма епизод, на който да възстановява точки, само защото е дебелак. Иначе общо взето, точките, които пушачът възстановява са равни на тези, които дебелакът "спестява", губейки по-малко. А и пушенето на трева си е рисково за пушача с оглед евентуалната по-голяма загуба на точки на третия етаж.
Честно казано дебелакът е по-слаб, на 1-2 места получава по-малко щети, но на други получава повече - в началото трябва да вземе баскетболна топка, за да предотврати загуба, на втори етаж е по-набутан срещу братята (макар да поема по-малко щети в даден епизод - за цялостната ситуация пушача има по-добри опции), освен това пропуска поне едни 3 безплатни точки. Има леко предимство в кабинета по руски, единствено, и то лесно се компенсира и му е ненужно, защото няма флейта заради тази топка :)
Няма как да се каже твърдо за средностатистически вариант (няма такова животно тук), но субективно смятам че е по-набутан, а за "най-добро" изиграване сметките ми излизат 25 срещу 21 в полза на пушача и то ако дебелакът извърти още 2 кабинета с правилни решения в тях и в определен ред (з.у.д., химия, амоняк). Иначе при нормален прочит е все тая - и двамата са сигурни мъртавци без да знаят точно в кои стаи да влизат и в кои не, дори да вземат правилните решения.

22 Фев 2015 15:22
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 225
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #102158
Така да опровергая повечето писали дотук - може да се мине от първия път
просто не влизаш никъде и се преструваш на зомби :grin:

Минах я за 15-20 минути , не ме подразни много , но определено не е и интересна.Повечето препратки към филми и игри не ми говореха нищо , а тези които рабирах не разбрах кво им е интересното.

ПП. Пиех си ракия докато четях да не се заразя случайно :grin:
ПППП Не знам защо е преведено зомбита , нито едно такова няма
ПППППП. Пак да питам - няма ли най - накрая да се издаде чужда книга доближаваща се до добрите нашенски образци или просто такава няма?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

22 Фев 2015 20:20
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #102182

psicho_lg писа: писа:
Така да опровергая повечето писали дотук - може да се мине от първия път
просто не влизаш никъде и се преструваш на зомби :grin:

значи няма как да си я минал :grin:

На ППП: Не, няма 8-)

23 Фев 2015 12:25
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 225
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #102211
Оо минах я излязох си от училището ,като пич 8-)

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

23 Фев 2015 15:35
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #102227
Никсата визира, че ако през цялото време се преструваш на зомби натрупваш множество негативни думи, който те водят до лошия финал. Ако под лош разбираш да си жив и де одумват повече от обикновено.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

24 Фев 2015 23:04
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #102316
Яко ревю на "Тихото училище" от Деян - bigboxgamer.com :-)

bigboxgamers.com/tihoto-uchilishte/

10 Окт 2015 22:08
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Tихото училище - КОМЕНТАРНА #108981
Холивудска продукция с участието на Фродо, вдъхновена от книгата-игра на Роман Островерхов:
www.imdb.com/title/tt2490326/?ref_=nv_sr_1

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри