• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
24 Дек 2015 15:24
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2506
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111094

Krassy писа: писа:
- Липса на логика или пък наличие на логика, която няма нищо общо с моята. Комбинацията кой герой на коя мисия да пратиш с какъв предмет в общия случай може да се получи само на късмет. Да не говорим, че при намирането на предметите (или при избор между няколко) читателят обикновено няма идея за какво служат, нито някаква насока за коя мисия би могъл да ги използва. Почти всички предмети са полезни само в една конкретна ситуация и даването им на погрешен герой ги прави автоматично неизползваеми. Решението е проба-грешка, но при мен грешките бяха видимо повече. Точно това най-много ме подразни - налага се читателят да прави поредица от сложни избори (кой, къде, кога, с какъв предмет), без да разполага с достатъчно информация, която да го ориентира.
Това искам да го коментирам накратко, защото голямата част от читателите са останали с това мнение. И то е вярно, само по себе си и би било убийствен проблем за друга книга.
Тук обаче точно в това е идеята - да проучваш, да запомняш добре при провалите си какво всъщност ти е трябвало за мисията и да избереш правилния момент и вариант за успешното й изпълнение. Дали е интересно - това вече е субективно, но виждам това като интересна особеност, а не като недостатък на играта.
С всичко останало съм напълно съгласен - то и с това, но е въпрос на вкус и е целево, а не допусната случайно грешка. Ако имаше начин да се знае поначало къде и кого да прати човек, това щеше да е най-лесната книга-игра на света, предвид огромните ресурси, дадени поначало. Идеята е да се налучква, да се греши и да се вадят изводи. Когато нацелиш нещо от първия път - тогава пък е супер :-)
И не е чак толкова нелогично къде кого да пратиш - почти всички мисии ги взех сравнително безболезно, с изключение на последните 2 - може да съм бил късметлия, но ми се струва, че за някои от тях по описанията е доста логично кои 2-3 героя са подходящи поне за минаване, ако не за най-доброто минаване.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Дек 2015 19:09
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1005
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111097
Леле, тази книга-игра е трудна.
Но някак си те поглъща и те кара да не я оставиш, докато не сглобиш пъзела. Не мога да отрека, че се забавлявам с нея и ми е интересно да разбера как да я превъртя.
Това не е роман, това е игра. И героите не са някакви безлични сенки, те са интересни и всеки си има своите странности.
Наистина красивите илюстрации много допринасят за доброто изживяване.

kiril-ps.itch.io/

24 Дек 2015 23:24
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111102
Точно тъй бро, никой не се сеща да наема обикновени приключенци - най-вероятно щото правилата се четат през абзац.
Та значи разкостих я - три дни душевен оргазъм. Разръчкал съм всички герои с личните им истории и смисъла на всяка кодова дума. От там нататък се заех да си съставя желаната подредба за любимия ми финал. Както каза тука колегата по-горе - книгата е пъзел и трябва да се нареди. Готиното на пъзела е, че няма точно един правилен начин. Лично за мен Героите са най-добрата книга за тази година. Не знам тука каква литература търсят в книгите игри и все не я намират, ма всеки да си търси дет се вика.
Освен една-две правописни/печатни грешки, които за мен са без значение, попаднах и на няколко недомислия.
1. Ако се спазват правилата, Кръстоносеца няма вариант да отиде на мисията "Орденът", където е даден като вариант за преминаване. Защото няма вариант да получиш Кръстоносеца като герой и преди това да не си отключил мисията за "Сектата". А в инфото за кръстоносеца пише, че ако е отворена тази мисия, той няма да отиде на никоя друга. А съответно като мине през "Сектата", при "Орденът" спираш на първата проверка и не се продължава.
2. Жената-звяр няма вариант при който да я пратиш безплатно на мисия с първо наемане, щото на описаните критерии за безплатно първо наемане отговаря само мисията в която се отключва самата тя.

Та тука да си сложа бест преминаването:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
1. Пращам Хубавеца екипиран със сребърно ножче на "Хайката". Освен, че ми е безплатен, от там той се връща с +2 репутация и първата полезна информация за "Братството на вълците". Както и ми отключва Жената-звяр.
2. Наемам един Приключенец дипломат да се поразходи из селото при "Местните" и да каже добра дума за мене - той ми носи +1 репутация, с което общо стават 3т. репутация и се получават 2 неща - отключвам Принцесата и две локации от местните - "Сектата" и "Феичките".
3. Пращам Хубавеца при Феичките екипиран с чара си и флейтата. Там ми печели +2 репутация, отключва Кръстоносеца и локацията за Пандора. И разбира се избирам пръстена на гнома. Не забравяме разбира се и кодовата дума прикачена към него.
4. Изпращам Принцесата на единствената мисия за която е създадена - да ми събере кинти от местните и да си фаща баира. +50ж. +51 всъщност, щото пръстена на гнома работи добре :D
5. Изпращам Разбойника да изиграе Ордена, откъдето той се връща с три локации и срещу още 10ж. с интересна книжка. Едната локация (Феичките) вече е изиграна, едната веднага се забравя и остава локацията на "Сектата".
6. Наемам Хубавеца да се разходи до Сектата откъдето той се връща с Драконовия кинжал и една важна кодова дума.
7. Наемам отново Хубавеца да се разходи из селото въоръжен със знанието от първата си мисия и той ми носи поредната доза информация за "Братството на вълците". След седма мисия се отключва бонуса и връщам Хубавеца на първоначално наемане.
8. Плащам на Жената-звяр със Драконовия кинжал и и давам инфото "Скрити в сенките" за да отиде да намери върколаците от "Братството на вълците". Тя се справя отлично, а аз печеля +2 репутация и наметало от кожи.
9. Понеже вече съм напред със репутацията а много държа да взема кода "живот", наемам един обикновен дипломат да се разходи при Местните за +1 репутация, след което получавам кода и още +1 репутация.
10. Време е да смаля малко репутацията. Пращам метаморфа про Баба Яга и той открива себе си, както и локацията за Пандора(отново). Срещу минус 3 репутация намирам и второто копие на книжката. Както и един медальон. Сабата няма значение. А да, отключвам и аверчето - другия маг.
11. Пращам мага забезплатно в имението на графа откъдето той се връща с череп на вампир и най-важното - кода "вечност".
12. Подарявам на жената-звяр наметалото и я пращам в пещерата за Пандора. Тук може да пратим и паметливия, ама змията ме кефи повече. Връща се с кутията на пандора, която аз така и не отварям :D Също така се отваря пак тресавището, кото при цикленето и наличието на книгите си оставя отворено и стигам до заклинанието за спомените.
13. Останала е само 1 локация - Забраненото тресавище. Пращам там рестартирания Хубавец, който се връща със третия ми важен код - "ритуал".
14. Понеже вече съм сглобил картинката, се отключва "Аватарът". Там за без пари отново пращам Хубавеца, който е под въздействие на яда си от предната мисия, да се запознае със Първия вампир и толкоз. Вампира по-добре да си седи затворен.
15. Тука с остатъка пари си напомпвам репутацията до 12, че да зема повече от едно предизвикателство накрая. (Повтаря се "Местните" със приключенци дипломати)
16. За финала пращам Жената-звят със инфото за пътеката при БОСА. Там тя го нарязва на парченца, взимам кода "еволюция", просто не мога без тоя код - дивото и несъвършеното смила древния бог на кайма :D

Така на края завършвам като "Светец" със безспорен "Шампион" - Убавеца със 6 изиграни мисии.
ПП: Туй сичкото ги написах без да гледам книгата, смяяяятай... :D

24 Дек 2015 23:43
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111103
Неприятна изненада беше, че трябвало да запомням знаците на мисиите...а сега де, а не всички мисии са със знак? Май не го пише в правилата?

kiril-ps.itch.io/

24 Дек 2015 23:48
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111104

kiril_ps писа: писа:
Неприятна изненада беше, че трябвало да запомням знаците на мисиите...а сега де, а не всички мисии са със знак? Май не го пише в правилата?
Ами то не е задължително да имат знак. Тия знаци само намекват какво да очакваш в мисията. И беше добре наистина да се даде обяснение за това в правилата.

25 Дек 2015 01:08
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111111
Добре де , по-моя начин с 3 репутация местните ти отключват Сектата без никъде в епизода да се споменава за кръстоносеца.

25 Дек 2015 08:51
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111115
А, в грешка съм. Значи може да се отключи Кръстоносеца, без да се получава мисията за "Сектата". Само дето за целта при Баба Яга трябва да се прати Разбойника, Желязната ръка или Вещицата. Така се взима локацията на Феичките и може да се отвори Кръстоносеца без да имаме преди това отворена локацията на Сектата. Обаче ич не ми е и хрумвало да пратя някой различен от Метаморфа при Яга, защото така се открива и част от личната история на геройчето.
Wukong, Кръстоносеца ти го дават Феичките.

25 Дек 2015 10:03
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111116
Орк,

Моля маркирайте спойлерите със съответния таг, тъй като специално за нея спойлерите са кофти нещо.

kiril-ps.itch.io/

25 Дек 2015 11:45
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111119
Киро. Самата тема в заглавието си пише, че има спойлери.

Избери своето приключение

25 Дек 2015 12:32
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111120

SatanicSlayer писа: писа:
Киро. Самата тема в заглавието си пише, че има спойлери.
Знам, но аз нищо не съм казал. Само цитирам създателя на темата.

kiril-ps.itch.io/

25 Дек 2015 12:52
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1333
Topic Author
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111121

kiril_ps писа: писа:

Ами за стартовите мисии винаги може да се погледне отзад в дневника какви са символите или да се погледне епизод 1. За съжаление няма никъде указание като отключиш нова мисия в дневника да попълниш и тези символи, освен епизода, трудността на мисията и т.н. Явно авторът е предположил, че се подразбира с оглед това какво е попълнено в дневника за началните. В оригиналното произведение символите бяха доста сложни (анкх, кръст с увита змия около него и т.н.). Заменихме ги с тези от картите, за да са по лесни за прерисуване в дневника, или за запомняне).

Тези символи са безполезни, докато не отключиш определен герой, за който имат значение тези символи

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

25 Дек 2015 15:39
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111122
Затова и трябва да се отделят темата за ревюта и темата за обсъждане на книгата - и без това няма как да определяш нивото на спойлер - или четеш всичко или нищо, няма вариант да си леко напреднал и да не искаш спойлер за края на играта.

25 Дек 2015 17:09
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111125
Завърших я успешно на втория път.
Поздравления за автора, че е създал само в 144 епизода толкова заплетена игра, която да потопи играча с часове в земите на Илдре. Още не мога да повярвам - само 144 епизода! Предполагам, че многообразния дневник допринася за продължителността на играта.
Хареса ми тактическата мисъл, която е нужна да се вложи за постигане на успех.
Като минус мога да кажа, че главният герой е представен по-слабо от героите, които наема. Имам и други забележки, но вече съм ги казал.

kiril-ps.itch.io/

27 Дек 2015 15:52
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #111157
Очарован съм! С толкова малка на пръв поглед книга може да се изкарат часове вълнуваща игра!
С честна игра от първия път е невъзможно да се стигне до щастливия финал ... всъщност възможно е доколкото е възможно да се спечели от лотарията ;-)
Моето първо и единствено засега изиграване бе изпълнено с вълнение, страх и радост. Удоволствие от верните избори и неудоволствие от тези които бяха дотолкова грешни, че ми се налагаше да си представям че разполагам с машина на времето, която да ме връща някой друг епизод назад за нов опит ;-)
Колкото повече напредвах, толкова повече потъвах в историята и светът. Отключвах мисия след мисия, появяваха се герой след герой и се чудих как е възможно в този малък обем да се появяват все нови и нови предизвикателства и краят така и да не се вижда. Но в един момент отключих Легендарния, пратих го на невъзможната мисия и ... всичко свърши. А имах неизпълнени мисии, така и не срещнах Принцесата, за която след всяка мисия ме питаха, не бях и помирисал един куп кодови думи за които все срещах въпроси имам ли ги и ... бях сигурен че ме чакат още часове вълнуващи приключения.
Благодаря на екипа, направил тази книга да бъде отпечатана в България.
При наличие на свободно време - задължително ще се преиграва!

19 Фев 2016 22:57
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,СПОЙЛЕРИ #113032
Книгата е оригинална, стилът е приятен и умилително напомня митологичния мишмаш на "Кървав меч". Лесно могат да се припознаят много герои от филми или компютърни игри сред наемниците. Има умерено забавни моменти и успя да задържи интереса ми. Хитро измислено е, че епизодите отключват следващи мисии и приключенци. Това, както и търсенето на "великденски яйца", като предмети и кодови думи, кара читателите да човъркат напред.
В интерес на истината на моменти героичните описания ми идваха много натруфени, но пък се харесаха на младежката публика, която надаваше зверски ревове по време на последното сражение.
Основният недостатък е напълно хаотичното изискване към предмети и специални умения. Когато определен предмет е необходим за мисията, ще се справедливо това да се подскаже по някакъв начин. Аз поне не открих някакви насоки в това отношение.
7/10

П.П. Успешно завърших приключението от първия път, фиросах един герой - Магесника.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.095 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Проклятието на меча (21 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Джордж М. Джордж
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 01:40
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Etom
    • 14 Юли 2026 22:43
    • ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ (25 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от Elan Morin Tedronai
    • 14 Юли 2026 22:25

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност