Браво, ироничен си, намекваш, че опонентът ти може би забравя бързо!Прочетох я преди три дни. За толкова време не ми избледняват спомените, при теб не знам как стои въпросът.
"Бързо мислене" е наистина неправилно в случая, имам предвид по-скоро забелязването на детайли, които "не пасват" и правилното им тълкуване, съпоставяйки ги с (понякога току-що получената) информация.
Не съм преигравал, но не попаднах на ситуация, при която да няма как да знаеш. Моята грешка беше, че подцених автора и приех, че няма да даде на читателите погрешна информация...и чак като умрях се плеснах по челото и разбрах защо източникът не е бил сигурен.
Първото изречение ме убеждава, че поне веднъж си стигнал до успех в книгата и след това не си опитвал нов прочит.Не съм я преигравал след успешното изиграване. Преди това не е "преиграване", а "опит да постигнеш едно успешно изиграване".
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Ти като какъв се изживяваш, Майндкрайм - рефер на спорове ? Защото току-що проверих, че това не съм го писал към теб, а към комиксросс.ThufirHawat, нещо не те разбирам...
Първо написа:Браво, ироничен си, намекваш, че опонентът ти може би забравя бързо!Прочетох я преди три дни. За толкова време не ми избледняват спомените, при теб не знам как стои въпросът.
"Бързо мислене" е наистина неправилно в случая, имам предвид по-скоро забелязването на детайли, които "не пасват" и правилното им тълкуване, съпоставяйки ги с (понякога току-що получената) информация.
Не съм преигравал, но не попаднах на ситуация, при която да няма как да знаеш. Моята грешка беше, че подцених автора и приех, че няма да даде на читателите погрешна информация...и чак като умрях се плеснах по челото и разбрах защо източникът не е бил сигурен.
После загатваш, че в елементарен текст като този в книгата има "more than meets the eye". Ще ми е любопитно да дадеш някакъв пример, за да е сигурно, че ще те разбера правилно.
Да. Броя си успешните и неуспешните опити отделно, а "преиграването" започва след първия успешен опит. Първият успешен опит е "изиграване". Представките имат смислово значение в българския език, макар че мнозина го пренебрегват...но това е все едно да пренебрегваш разликата между to take up срещу to take down в английския!Накрая казваш, че при един прочит на книгата си умрял, което го прави неуспешен.
Помисли още. Ще се сетиш !Загадка за мен остава как така ако авторът предостави невярна информация, на базата на която читателят вземе грешно решение и умре, вината за това е на читателя.
Да, правилно си разбрал концепцията. Вече описах по-горе как ги броя.После идва енигматичното:
Първото изречение ме убеждава, че поне веднъж си стигнал до успех в книгата и след това не си опитвал нов прочит.Не съм я преигравал след успешното изиграване. Преди това не е "преиграване", а "опит да постигнеш едно успешно изиграване".
Значи, прочел си я неизвестно колко пъти с неуспешен край, после един последен път с успешен край, останал си очарован от това как се наместват нещата, когато човек види голямата картина, нарисувана вещо от автора?
Но благодарение на малко познатия сетинг този факт не става винаги очевиден толкова бързо, че да ти е от полза."Пътешественик стига до отдалечено място, където върколаците/канибалите/вампирите/уотвър са част от местните жители/всички са такива".
Да, разликата между "извънигрова" и "вътреигрова" информация съществува, но доста читатели ги смесват, по мои наблюдения. Затова предположих, че авторът ще е опитал да избегне подобни оплаквания - и се прецаках сам.Аха... просто не се изразяваш коректно. Авторът подава информация в авторов текст.
Всъщност да се изразявам коректно е част от работата ми. За нея ми плащат. За писането на форума - не.Няма нищо, можеш да бъдеш язвителен и да се перчиш, дори да не можеш да се изразяваш коректно.
Напротив. Виж описанието в спойлърнатия ми текст от предишния пост, последващо "пляскането по челото" (което направих аз самият).За теб може аз да съм подобен на психо и на Дончо от Две могили. Но не видях да се аргументираш някъде защо изборите в книгата да са логични.
Та я кажи в прав текст - предвид твоята известност (която е леко смесена още от времето, когато спорехте с Колин) какво очакваш? Да приема аргументи, с които не съм съгласен, защото Великият Майндкрайм (ТМ) ги е повторил?Може да си световноизвестен и световнопризнат някъде в някаква област, но все пак на форум за книги-игри аз съм известен, а ти си някакъв анонимник
...предвид предупреждението на админа, ще кажа "само" това (ОК, всъщност се налага да напиша доста повече, отколкото щях да напиша преди поста на Ринглас):и това, че сте добри познати с ДжорджАл познай къде те поставя!?
ThufirHawat, помислих си още веднъж и не се сетих. Явно сме на различни нива, ти се рееш някъде много високо. Просто нямам капацитет да общувам с теб.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas