Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Ревюто изобщо не го намирам за читаво, все пак е писано от човек, който търси литература в книги-ИГРИ - смешна история. Именно за такива хора писах, че твърде много им се налага мнението, че книгите-игри трябвало да имат литературни стойности, развити герои и т.н., Пълни глупости, но различни хора, различни вкусове.
А това че се оплюва Майкъл в ревю за друга книга изобщо не бива да се коментира.
Литература като цяло няма. Това всъщност не е толкова голям проблем, много по-лошо е да има неуспешен опит за такава.
Системата има потенциал. Доста е класическа, впрочем, едностранни проверки на умения 2д6 срещу трудност, просто 2д6 са в противовес в случая, което е абсолютно едно и също като да са от една страна срещу трудност 7 - резултатът е от -5 до +5, разпределението естествено е същото - просто така се затруднява излишно читателя.
Гигантският проблем е, че центърът на играта са заровете и трябва да преминете през едни двадесетина до тридесет проверки, в някои от които ще е фатално да сгафите или поне ще тръгнете по стръмен склон - след неуспех обикновенно има следващи проверки, при които вече ще сте с намалени показатели и шансове.
Подразниха ме и няколко неща в оформлението - системни проверки в мачалото на епизодите, за една кодова дума "ако не - запиши си я" без никакъв системен текст. Тези неща тежат десеторно в циклична книга без литература, защото е ясно, че е направена да се чете по диагонал - кой ще чете по 5 пъти в едно разиграване текст, който и за първи прочит не става за друго, освен за диагонално четене?
Последно, подразни ме и считам за бъг, че въпреки че докладвах всичко на полицията и бях с тях през цялото време не получих КД "хлапе" и съответно все едно нищо не съм се уговорил с тях... например на епизод 275.
Нямам вяра, че този автор ще ме грабне с нещо, дори да има по-добри неща и НПН ми се струва най-слабото самостоятелно издадено преводно произведение от новата вълна.
Слаби са коментарите, не виждам смисъл да отговарям подробно.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas