• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
03 Ян 2017 01:06
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Topic Author
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118624
Като цяло книгата е добра. Една идея повече текст е трябвало, а вторият зар ми се струва малко излишен. Но това са дребни кусури. Книгата има голяма брой комбинации, прекрасни илюстрации, иновативна схема за битки и възможност да шофираш и да вдигаш нивото на мотора. Книгата не е перфектна, но е приятна и създава атмосфера.
Не мога да си представя Торо какво иска от една циклична книга-игра? За сравнение -Пари и Гангстери 2 и Пари и Ганстери 3. на Джордж или Черната Маска на ММ - да, имат повече текст, но пак си има яко мятане на зар, а в основата си са линейни игри.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Ян 2017 10:39 03 Ян 2017 10:44 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118631

George-AL писа: писа:
Не мога да си представя Торо какво иска от една циклична книга-игра?
Издържаност. Интересни избори. Интересна система (това присъства тук). Смислен баланс между късмет и избори.
Литературата е плюс.

Пресен пример за това как се прави - "Герои". Пример от близкото бъдеще: "Калоян". От старата вълна примери много.

Мисля че оспамваме темата с това какво е моето мнение и защо е такова - мисля че достатъчно го аргументирах, просто приемете, че сме на различни мнения за книгата и го оставете. Детинско е да се коментират коментарите толкова упорито.

Никсата прави голяма грешка, съпоставяйки се с коментиращите издатели/редактори по други теми - разликата е, че всъщност коментиращите там го правят по конструктивен начин, а не като провокативни и дребнави заяждания. Коментиращите са работили с месеци по въпросните произведения, ерго имат компетенцията да разяснят някои технически/литературни детайли и избори.

03 Ян 2017 11:06
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118636

Ал Торо писа: писа:
Никсата прави голяма грешка, съпоставяйки се с коментиращите издатели/редактори по други теми - разликата е, че всъщност коментиращите там го правят по конструктивен начин, а не като провокативни и дребнави заяждания. Коментиращите са работили с месеци по въпросните произведения, ерго имат компетенцията да разяснят някои технически/литературни детайли и избори.

Страшно е конструктивен начина в другата тема нямам думи, дребен зеленокожец такъв! :lol: Определено моето ниво на коментари е доста по-незаядливо от тамошното. Спас, изреди една камара неща. Юри се хвана за това дали били 7 епизода (въпреки че беше ясно, че Спас не говори като бройка), а Пешо само разясни, че надеждата била прекият път да се открие по-късно и трябвало да е като ачийвмънт. И нищо по другите неща. Страшно конструктивно.

Може да прегледаш всички теми досега свързани с книги, които съм издал и ще видиш, че може би съм единственият свързан с издаване/писане на книги-игри, които не реагира остро и заядливо на негативна критика, даже по принцип дори не реагирам. Нещо, кото не може да се каже нито за Уейн, нито за теб, нито за Никола, или като автори: за едно 80% от авторите в сборника. Мисля, че няма нужда да изреждам. Пука ми колко месеца някой е работил по дадено произведение. Това не му дава основание да опонира на всеки споделил какво не му харесва.

Реагирах само на твоя коментар и това може би ми е първата и последна рекация към нечие ревю. Издразних се на "експертния" ти тон и генерализиране. Изживяваш се като някакъв мегаразбирач, който вижда всичко, но без да се абстрахира от субективнсотта си. Това, че книгата не е по твой вкус и не ти е допаднала не значи, че тя има "гигантски проблеми", "няма никаква литература" и е "най-слабото преводно прозиведение от Новата вълна".

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

03 Ян 2017 11:13
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118638
Извинявам се че и аз се хващам за фрагменти от постовете, но ако Сашо е казала това: "най-слабото преводно прозиведение от Новата вълна", то задължителна ще му изпратим събраните съчинения на Закари Каранго да ги прочете и коментира обстойно. *демонична иконка*

пп. Утре ще си взема НПН да со завъртя поне еще веднъж преди да пиша са него и ще разчистя темите за ревюта от коментари по ревютата.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

03 Ян 2017 11:36
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 66
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118643

nixata писа: писа:
Определено моето ниво на коментари е доста по-незаядливо от тамошното. Спас, изреди една камара неща. Юри се хвана за това дали били 7 епизода (въпреки че беше ясно, че Спас не говори като бройка), а Пешо само разясни, че надеждата била прекият път да се открие по-късно и трябвало да е като ачийвмънт. И нищо по другите неща. Страшно конструктивно.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Не знам защо си решил, че се заяждам. Нямах подобно намерение и като си препрочитам мнението не го възприемам като заядливо, но - разбира се - няма как и да вляза в главата на всеки, за да разбера как изглежда отстрани.

За мен има съвсем нормално поле за спор около фактологични неща, свързани с едно или друго произведение - т.е. такива, които са или проверими, или въпрос на добра аргументация. Няма особен смисъл да си спорим дали "литературата е тъпа" или "хуморът е плосък", понеже до голяма степен е въпрос на субективно усещане. Но това за прекия път е въпрос, на който в крайна сметка може да се намери отговор. И моето впечатление е, че Спас не е прав - и то не заради бройката.

Или, иначе казано, не всеки коментар е заяждане. Мисля, че има солидна разлика между "ти не харесваш невероятното ми/ни произведение, следователно си идиот" и "не смятам, че това конкретно нещо, което си казал, е правилно, защото...." B)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, comics_ross

03 Ян 2017 11:42
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118644

Anardil писа: писа:
Не знам защо си решил, че се заяждам. Нямах подобно намерение и като си препрочитам мнението не го възприемам като заядливо, но - разбира се - няма как и да вляза в главата на всеки, за да разбера как изглежда отстрани.

Относно "заядливостта" беше свързано с предходното изречение за "дребните зеленокожи", а не за твоя коментар и този на Пешо. Те бяха дадени за пример относно изтъкването на Торо колко по-консъруктивни са. Но да сега като си го препрочетох може да се изълкува, че за вашите съм казал, че са заядливи. А не съм имал това предвид. Сори.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: comics_ross

03 Ян 2017 16:20
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118673

Относно "заядливостта" беше свързано с предходното изречение за "дребните зеленокожи", а не за твоя коментар и този на Пешо. Те бяха дадени за пример относно изтъкването на Торо колко по-консъруктивни са.
Поредния тъп пример, впрочем, защото за авторовите коментари не съм споменал и дума.

03 Ян 2017 16:31
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118674

Ал Торо писа: писа:
Поредния тъп пример, впрочем, защото за авторовите коментари не съм споменал и дума.

Дам. Явно щото съм тъп. А сега къш от тука. Достатъчно изцапа темата. :) Знам, че обичаш последен да си се изказал за нещо, ама тук няма да ти се получи. ;)

03 Ян 2017 16:52
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 152
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118677
Прочетох книгата - игра. Хареса ми. Има си дразнещи моменти, но никсата ги знае най-добре като издател. Предполагам не е имало как да накара автора да направи някоя и друга промяна. Сюжета е клиширан. Ами то всеки сюжет е клиширан. Обаче аз го свързвам с Арените и с Most Wanted. Поне на мен тези асоциации ми навя, а това са хубави асоциации. Играх с Образован, Хладнокръвен, Логичен и Смел. Исках да видя дали с почти нърд ще се справя. Справих се. Хареса ми това. Не е като да няма литература. Не съм човека, който да коментира нивото, но не ме е накарало да оставя книгата, а е имало такива случаи. Просто като минеш няколко пъти през един литературен епизод, той вече не е литературен. Ще пиша повече като я мина още няколко пъти да разцъкам по останалите варианти.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

03 Ян 2017 19:31
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118683

Нещо, кото не може да се каже нито за Уейн, нито за теб, нито за Никола, или като автори: за едно 80% от авторите в сборника.
Моля да посочиш дори и едно единствено мнение, в което реагирам остро на критика.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

03 Ян 2017 20:35
Opk's Avatar
Opk
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118691
Вариантите да се изиграе тази игра до край са три:
1. Ставаш доносник на куките
2. Ставаш псе на мафиотката
3. Ставаш пристрастен към хазарта
Тази книга няма на какво хубаво да ни научи :lol:

03 Ян 2017 20:43 03 Ян 2017 20:44 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118692
Впрочем, вземам си думите назад за най-лошата преводна самостоятелна.
Пътя на тигъра, Момиче влиза в бара и всички на Илона Айнволт ми харесаха по-малко.

Червен свят и Алхимика също, но те не са самостоятелни.

03 Ян 2017 20:54 03 Ян 2017 21:28 от nixata.
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118693
Връщам си думите за "къш"-а. Ако се сетиш още нещо, чувствай се способен да наспамиш още. Надявам се, че ще ти поолекне :hello:

П.П. пише се "ПътяТ на Тигъра". ;)

05 Ян 2017 21:59 06 Ян 2017 09:31 от Вилорп. Причина: по молба на потребител са коригирани някой правописни грешки
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118752
Хлапето в Мала Корея? Може и да е така, но да сложиш Майнкрайм на корицата и да се надяваш че като кажеш просто: „Книгата е зле, не я купувай!”, ще ти се размине, е все едно да отвориш бутилка Бакарди и да се надяваш то да не изветрее до сутринта. В Хлапето на Дарк, главния герой е момче, в Не поглеждай назад, също. В Хлапето имаш бандитска история, тук донякъде също. В Сърце от камък накрая отиваш и наритваш лошите на техен терен, тук също. Какво значи това? Хлапето + Сърце от камък = НПН! Ако някой настина си го помисли, значи се е купил книга на която пише СТИВЪН КИНГ и после открие дребния шрифт за някакъв човек, който го обича.

По новата отвърдена оценка за книги игри:
Оформление
А сега де. Корицата е добра, лака не. Мен не ме кефи негативнтата илюстрация на гърба, но пък дизайнерите в службата ахкаха и охкаха. Под лош лак имам в предвид, че е спестено да се лакира поне каската, щом не е лакиран мотора. Логото пък и кибичнато долу в ляво и е влязло под маската на гърба, демек върху половината то него има преливащ черен фон. Вътрешните илюстрации са като от Вищицата на Върдж. Някой е отворил гугъл и е писал вещица хелоуин. За да съм по-ясен ще уточня. Има илюстрации които са специално рисувани за книгата, да нехомогенни (смесване на полутон и щрих), да със скапана анатомия (пича на гробището и японката с циграта са с бах ти и рахатичните ръце), да с прецакана логика (скокът зад мацката с меча), да безлични и приличащи на случайни такива (татуирания сумист е просто сумист, моторите с дракони са просто мотори), ама пък правени за книгата. Ще кажете, то и Вълчан войвода е със специални илюстрации за книгата и ще сте прави, но все пак художника се е постарал има няколко доста добри попадения, просто е трябвало някой да му обърне внимание на това какво прави и да иска да получи качество срещи парите си... или поне количество*. Отделно от тях има и разни миниатюри които са излезли просто потресаващо - заляти с черно приличащи на теста на Роршах.** Та като цяло следвайте правилото: полутон на облагородени хартии, на вестникарски/обемни/офсет - щрихови илюстрации иначе получавате тея от Катарака. Допълнително проверките в началото на епизода, а и в средата му (не чу няма такива примери с корейско фентъзи) дразнят. Казвам го от опит, защото имах същите неща в Дракона навремето и бета читателите ме посъветваха да вкарам по един две допълнителни системни епизода, за да не се налага да се правят такива неща. Благодаря им за което. Споменах ли, че на няколко места форматирането е такова, че изпускаш кодови думи или проверки за издирване?
Ми да сте били по внимателни, това е стара традиция в книгите игри, както казва един тъмен елф адаш на съфорумник.
Литература
А? Ко речи? Бате е умрял, ще намеря убийците му и ще отмъстя. Шибидаци, може ли да работя като курва за вас, та да изкарам малко пари и потърся справедливост, като между временно нямам против да учистя един двама негри. Някой наскоро спомена, че на японски думата за момче и дете била една и съща. Имам две деца и едно момиче. Не знам дали е недоглеждане в превода но: Днес тате загуби двама сина, казва третата дъщеря след като по големите и брат и сестра са дали фира... Някой чел ли е петия принц? Има литературни напъни, не е като да няма - увода и един обширен епизод когато си намираш благодетел. Абе като цяло нищо изненадващо, но от финалите повече ми допадна този с розовия мотор вместо баш финала, където се хващаш със злата кучка.
Игра
Механиката е интересна. Аз играх с пач 0,2 при който ако сумата от трудност + умения дава положителен резултата директно печелиш иначе мяташ двата зара, черния и белия. Обикновено при неуспешен зар ти се дава възможност да се поправиш с ново мятане при друга проверка, но и да правиш и да струваш има един избор при битката с финалния бос където всяка грешка е точка - демек не метнеш ли ти резват гръцмуня. Забележете, че ако донасяш информация на полицията доброволно не си доносник, ама подпишеш ли декларация вече си канарче. От всички предмети в играта не открих шперца къде се ползва, но издателите могат да хвърлят светлина и по това нещо.
Играта беше обвинена в цикличност... пълна мистификация е това. Имаш възможност да циклиш, само ако ти се падат определени зарове. Освновните места за шматкане са улиците - 5 греди и розов мотор. Билярда където можеш да изкараш дребни. Парка където можеш да изкараш едри, но тотално неравномерно направено. Примерно за да убиеш трима негри ти плащат 300 кинта. За 1 бон трябва да нариташ Ryu's, а за бон и половина да обереш федералния резерв. Последните две мисии ти ги дават само ако си кораво копеле и това е ползата от високата стойност на показателя издирван, а и някакви хуарнги може да не те набият... ако те разпознаят. Интересното е, че се ползват едни и същи случкии за мисиите и за основния сюжет, като автора ги разлъчва само с по една кодова дума, но пък можеше да ги ползва и за състезанията с мотори, които един читател на творбата шумно рекламираше. Всъщност докато четях НПН-то се чудех защо в моята бройка няма състезания с мотори, ъпгрейд на моторите и нови състезания от които печелиш още пари за още подобрения. Състезанията са всичко на всичко 2 (две). Ако спечелиш първото или го загубиш но не те бастисат играеш на второто. Упгрейдите на машините са безумни - ауспух дига мощноста, но пък кой ли ги чете, нали само точките гледаш. Има интересна механика с пропусната възможност за развитие. Спокойно можеше да вкара и състезанието с мотор в мини-мисия. Това че едни и същи случки са и в страничните задачи и в основния сюжет макар да вдига нивото на играта оставя в устата някакъв вкус на нещо вече предъвквано. Абе аз тия не ги ли утепах?
Кефометър
В интерес на истината никсата толкова смъкна първоначалните критерии, че за момент останах изненадан. Първоначално играта изглеждаше зле, после като я поразцъках не изглеждаше добре. Накрая, като я доразкостих се ядваше. Слагам точка горница заради интересните хрумвания, а и ми беше интересно да видя къде какво се крие. Отговорът е почти нищо почти никъде, но все пак...

Оформление ★✯☆☆☆ 1,5/5 (щях да дам 2, ама толкова съм дал и на Хуарнга, та е просто грехота да са равни)
Литература ★★☆☆☆ 3/5
Игра ★★★★✯ 4/5
Кефометър ★★★★☆ 4/5

*Да Буж теб визирам =)
**Добре де преувеличавам, някой от тях се разбират какви са.
★☆✯

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Zort, nixata

05 Ян 2017 22:13
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
SLANG: НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД! - РЕВЮТА. СПОЙЛЕРИ #118753
Това горното не се чете. Моля някой модератор да поправи правописните грешки.

Избери своето приключение

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.109 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност