• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
05 Окт 2017 14:12 05 Окт 2017 14:15 от Zort.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 233
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124597
Джорджал! Не се излагай повече и престани да пишеш глупости! Виж си само последния текст:

На рисунката не личи ясно какъв е предмета с който е ударена жената, но се вижда че жената е ударена по главата с тъп предмет, който лежи до нея - той е в локва кръв, тила й - също. Очевидно е ударена отзад.

Хем не личало какъв е предмета, хем непременно го оприличаваш на тъп! В текста на Моралес, ясно е казано, че е паднала от петия етаж, но това го подминаваш отново и отново.

На картината жената е до някакви кофи, убийството не е в дома й, обир е малко вероятен, защото убиеца трябва да се е промъквал специално до нея, за да я фрасне.а можеше просто да й пръсне спрей в очите и да й грабне чантата.

Значи щом е паднала убита до кофите, а не в дома си, обирът е почти невъзможен, а специалното промъкване, затруднява убиеца неимоверно? Пръскането на спрей в очите, не е за предпочитане пред простото грабване на чантата, както се извършват повечето грабежи. Данни за отнети вещи, няма все още, за да се насочим и в тази насока.
Като не си юрист и познанията ти се изчерпват с информации от медиите, недей да си служиш така мечешки с правна терминология. И аз знам, това-онова за медицината ама не си служа с медицински термини, нали? За твое сведение, особената жестокост като квалифициращо обстоятелство е законово въведен с "новия" ни Наказателен Кодекс от 01.05.1968г., поради което не може да представлява, terra incognita, дори за нашата журналистика от която така надеждно се информираш. Аз не решавам какво да обсъждаш, а изтъквам очевидните противоречия в опита ти за анализ при който отново демонстрираш едни и същи грешки. В една правова държава, полицая не се произнася за нищо, а камо ли по въпросите за виновността на дадено лице - той е орган по събиране и обезпечаване на доказателства, за охрана на обществения ред и превенция. След като дори и това, не ти е ясно, какво има да коментираме нататък?
Ти очевидно си пример за т.нар. всестранно надарена личност, която ни убеждаваха, че е възможно да се изгради по времето на социализма. Характерно, за нея бе, че ще разбира от всичко и по много. Щом моите думи не те убедиха в нищо, а продължи да сипеш тонове с глупости, можеше поне да проявиш уважение към Никсата, като се спреш, вместо и тази тема да бъде цапана с крайно несъстоятелните ти прояви. Явно е, че разхождайки се по релсите, даже и да те блъсне товарният влак, пак ще обясняваш, какво чудесно място за разходка си намерил.

"Intellect is invisible to the man who has none".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Окт 2017 14:39
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124599
Защо му се връзвате толкова, бе хора?! :D
Моята хипотеза е, че Джордж-Ал е скрит сериен убиец, и затова гледа нещата от неговата перспектива.

05 Окт 2017 16:05
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1047
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124606

nixata писа: писа:
1
Вдигам найлона и очите ми срещат тези на момиче на около четиранадесет-петнадесет години с азиатски черти. Черепът ѝ е смазан, а изтеклата кръв е образувала локва около трупа. По голото ѝ тяло има множество охлузвания и рани.
Зорт, не внимаваш и ти, няма дрехи, значи със сигурност е обир! Иначе къде ще са отишли дрехите сами? =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Zort

05 Окт 2017 16:25 05 Окт 2017 16:29 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 547
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124608
не само че няма дрехи. пише че черепът й е смазан, а тоав значи че е ударена силно, със замах. Апо се бе счупил при падането, щеше да пише че е разбит.
Врочем ако бутнеш една жена от петия етаж, с цел да я убиеш, докато тя е с гръб към теб, това пак би следвало да е убийство.
не личи ясно предмета, но се вижда продълговатата му форма, също че е вдлъбнат, че има кръв по него.
простото грабване на чантата от ръцете също върши работа при обир, но тогава едва ли щеше да се налага специално убийство.

морфи - тук си прав , винаги в едно престъпление се опитвам първо да надникна през очите на престъпника. някои хора искат да надникнат през очиете на полицая, но за мен добрият полицай трябав да може да влезе "в кожата на4 престъпника и да си представи неговата лична гледна точка - беден ли е, жестоко ли са се отнасяли с него като дете, само черни хора ли убива, само мюсюлмани или само проституки, накратко каква му е мотивацията за да убива. има ли обратна връзка с действителността престъпника или да речем е шизофреник? тези неща не са без значение. Ако "вникнеш" в мисленето на престъпника нещата стават по-лесни.
*щом няма дрехи убийството може да на сексуална основа. ето нещо на което не обърнах внимание, защо момичето е завито с нещо.

Истината ще те направи свободен

05 Окт 2017 16:52
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Topic Author
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124610
Жорже, предлагам ти да се извиниш на Зорт! И да си признаеш, че си сгрешил. Друго правилно решение не виждам.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

05 Окт 2017 17:01 05 Окт 2017 17:08 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124613
никса, за какво да се извинявам АЗ? той ми скочи, като отказа да направи разлика между книга-игра и професоионално разследване на убийство. Аз никога не съм твърдял, че съм полицай, нито че разследвам професионално убийство - влязох в логиката на книга -игра, написана в стил гангстерски кино 80-те години. * Припомням че тогава гангстерските филми бяха по-други, престъпниците едва ни ле подхвърляха уликите, за да бъдат намерени, разни полицаи биеха заподозрените по филмите, за да си признаят и нямаше понятия като "полецейски тормоз", а на полицая му доставяше удоволствие да почне да се гърми с престъпника.
В действителният живот това никога няма да се случи, но ние говорим за ИГРА.
това че Зорт е професионално деформиран, аз нямам никаква вина.
Впрочем ще го помоля да напише полецейска книга-игра, за да ни демонстрира висок професионализъм - обещавам да я прочета с голям интерес, и няма въобще да се заяждам. (нямам желание да разисквам повече този текст, щом по този начин определени хора ще се заяждат) Припомням, че съвсем наскоро ми се обясняваше, че "запсиките" трябвало да ги разглеждаме само като художествена литература, а ето че сега същите хора търсят реализъм в ПА?

*след като - правилен или не - направих напълно свободен избор, както се искаше от текста - Зорт ми се нахвърли като побеснял, сякаш бе майка на която съм ударил детето. Не аз на него - той на мене нека се извин, за невъздържаната си реакция. :angy:
**дали съм сгрешил ще стане ясно като прочета текста на който ме праща избора ми, сега да коментираем моите тълкувания или тези на Зорт или на терото лице е абсурдно.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Добромир

05 Окт 2017 17:04
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 88
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124614
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

George-AL писа: писа:
Впрочем ще го помоля да напише полецейска книга-игра - обещавам да я прочета с голям интерес, и няма въобще да се заяждам.
:lol: :lol: :lol: Форумът и чатът последната седмица са ми по-забавни от всички хумористични книги-игри, издавани някога взети заедно! :lol:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

05 Окт 2017 23:03
grigorov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124636
Гоше един приятелски съвет от мен. Иди при специалист по най-бързия начин, защото с всеки изминал ден състоянието ти става все по-лошо за теб и все по-досадно и изнервящо за всички останали. В тази ситуация всеки нормален човек ще приеме , че е сбъркал и точка. Зорт имаше търпението няколко пъти да ти обясни, въз основа на опита , който има, как стоят нещата, обаче ти си знаеш твоето и упорито продължаваш. Спри се бе човек, не усещаш ли , че прекаляваш. Всяка тема пълниш с безмислените си глупости.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

06 Окт 2017 00:11 06 Окт 2017 00:12 от Sando.
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 63
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124644
Нямам нерви да чета всичко. Гоше, аз съм лаик в съдебната медицина, но съм чел, че травмите при паданията са предимно вътрешни. То зависи от много неща, но има хора, загинали от падане от самолет (не му се е отворил парашута) с минимални външнопроявени травми, докато отвътре тези хора са увредени до неузнаваемост. Тоест твоите съждения са - отново- абсолютни измислици. Абе кво се мешам и аз - Зорт те е попилял и му се чудя на търпението, с което ти е обяснил къде и как грешиш.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

06 Окт 2017 09:55 06 Окт 2017 10:02 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124649
мисля, че има доста хора, които не проумяват основното - има разлика между книга - игра и реален живот.
освен това не всички хора притежават еднаква логика. съществува дори термин "обратна логика". Опитите да се натрапи еднакво мислене - и то в игра - са диктатура. Ужас ме хваща как играете ролеви игри, където се иска да си креативен.Съжалявам всички ви, че се вкарвате в някакви филми.
съжалявам че Зорт така реагира, но според мен, той не ме разбра правилно и ако някой трябва да е обиден, това трябва съм аз, от невъздържаната му реакция. Тъй като смята че подхождам непрофесионално (никога не съм декларирал че съм професионалист в кримилалистиката) предложих той да напише книга на тази тема, той не иска. не виждам за какво се сърди?
*Сандо с теб няма какво да си кажем - нито аз теб те уважавам, нито ти мене, така че дискусията между нас е безпредметна.

06 Окт 2017 10:41
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 445
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124651
Подкрепям свободата на мисълта, дори да е мисъл на Джордж-Ал. Ако читателят иска да мисли, че момичето е убито с удар с тъп предмет по главата, има правото да го направи.
Авторът дава някаква основа, оттам-нататък читателят е свободен да лети на крилете на въображението, психичните деформации или някакви стимуланти.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: morphy

06 Окт 2017 22:36
Away
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 743
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124661
Полицейска сводка:
Три лопати без дръжка, купчинка пепел и три чифта гумени галоши са се опитали да откраднат високоволтов кабел.

06 Окт 2017 22:39
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Topic Author
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124662

Monevwww писа: писа:
Полицейска сводка:
Три лопати без дръжка, купчинка пепел и три чифта гумени галоши са се опитали да откраднат високоволтов кабел.

Нищо няма да им стане на дръжките на лопатите.:)))

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

07 Окт 2017 23:44
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1026
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124711
И аз така - без шанцов и шансов инструмент не излизам от вкъщи. :)

Любов в книгата има ли?

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (5 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

08 Окт 2017 00:56
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1883
SLANG: Паднали ангели - Хосе Л. Л. Моралес #124720

Efix7 писа: писа:
Любов в книгата има ли?
И то каква... такава не си виждал в КИ досега...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой представя
/
Time to create page: 0.098 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Doctor Who (1 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Чуждоезични книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 18:20
    • Metal Heroes - kickstarter (37 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от Ал Торо
    • Yesterday 17:59
    • Сериали - обща тема (185 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Monevwww
    • 03 Авг 2022 22:42

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg