• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Зомбокалипсис, коментарна

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
07 Ян 2013 03:16
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Зомбокалипсис, коментарна #65200
След като минах за трети път разказа, предполагам, че съм длъжен да го коментирам.
Бтв, за жанра изобщо не съм съгласен, че е гриндхауз. Ако гугъл си няма идея за какво става дума, значи трудно бих повярвал, че жанр като този съществува. :P

Първо, за системата... след като се пребори човек с правилата, които са двойно по-обемни от нужните за дължината на разказа, системата е почти напълно интуитивна и си върши работата прекрасно, но... не знам защо бе нужно да е толкова тежка и с дайспул? Естествено... липсата на епизод 3 си е издънка, но е, не може и без тях.

За историята нямам какво да кажа толкова. Безинтересно за всеки, който не е фен на цялата тая зомби тематика. Единствения начин да кажа "ок, искам още" е, ако знам, че това "още" ще е 300-400 епизода. Липсва ми заек ;).

Формата обаче ми хареса - почти 100% чиста игра.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Ян 2013 08:15
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Зомбокалипсис, коментарна #65207
Без да съм чел разказа - системите с дайс пуул винаги са ми били много лесни за схващане и игра. Не мога да си представя как такава би била тежка.

Занаятчийски основи на писането

07 Ян 2013 08:21
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Зомбокалипсис, коментарна #65208
В настолните и ролевите игри тези системи са нещо много хубаво. И принципно, в самия метод няма нищо лошо. Но докато един зар може да се метне практически навсякъде, 2, 3 или повече изискват реална повърхност (както се доубедих снощи). Всичко с повече от 3 показателя също ми се струва малко тежко за целите на такава лековата игричка. :)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

07 Ян 2013 09:38
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Зомбокалипсис, коментарна #65213

SatanicSlayer писа: писа:
... Кои известни филми са грайндхаус... Петък 13...
Мне, "Friday the 13-th", "Halloween" и "Nightmare on Elm Street" са в т.нар. slasher жанр, сори. :P

Ал Торо писа: писа:
... Ако знаех, че всичките читатели на книгата имат IQ на SatanicSlayer или по-високо, че са в тази възрастова група...
Е... здрасти, егати. Колко души под 20 г. пишат тука? А под 25? А колко са на и над тази възраст?

07 Ян 2013 10:07
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Зомбокалипсис, коментарна #65216

partci писа: писа:
Е... здрасти, егати. Колко души под 20 г. пишат тука? А под 25? А колко са на и над тази възраст?

Е да де. Ама този сборник не е издаден САМО за хората тук. ;)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

07 Ян 2013 10:11
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Зомбокалипсис, коментарна #65217
Със сигурност, но все пак тукашният контингент е този, на който се разчита най-много (дори и за разпространение). А и колкото пъти съм бил при Уейн по фестове и т.н. съм останал с убеждението, че на щанда се спират предимно "по-пораснали деца".

Няма извинение в това да подценяваш интелигентността на читателите. Най-малкото е по-добре "по-глупавите" да научат нещо, отколкото "по-умните" да се дразнят от елементарни работи.

07 Ян 2013 12:12
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Topic Author
Зомбокалипсис, коментарна #65252
По-добре е всички да разберат, всъщност, а погледа на по-умните да мине набързо през излишните за тях дообяснения. Не може да се разсъждава по начина "Хората, които не са толкова схватливи, кучетата ги яли - аз съм обяснил, пък който се оправи - оправи." Точно в стил dummyprofed се пишат правила и това не е обида за интелекта на читателите, а осигуряване на конфортна игра за малки и големи.

07 Ян 2013 13:31
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Зомбокалипсис, коментарна #65270
Е, мисля всички сме наясно на parci коментарите му са нек'ви нескопосани опити за заяждане вече в трета поредна тема :mrgreen:.

В тази връзка, никога няма да забравя как при няколко посещения в САЩ, все имаше разни българи около мен, които обясняваха как пътните знаци били разчертани като за идиоти - с твърде много думи и обяснения, много знаци, предупреждения много от рано. Нелепи са подобни твърдения. Там имаме един инцидент на 5-6 пъти по-голямо изминато разстояние отколкото в България с нашите много усъвършенствани знаци и липса на обяснения.

Та, базово правило е, че, ако ще обясняваш нещо добре, ще го направиш така че и по-глупавите (в случая по-младите) членове на целевата ти аудитория да те разберат. Някак си, представих си как просто не обясняваме по-сложните гайдове на по-просто език и с много примери в моята работа. Дори сега ни трябва доста стабилно количество отметната работа, за да сме сигурни, че всички са on track. Иначе ще е кошмар! :D

А да напишеш игра, чиито правила не са достатъчно добре описани... Нелепо просто!

07 Ян 2013 21:20
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Зомбокалипсис, коментарна #65330
За 90ти епизод

Торо става дума за друго. Прекалено малоумни изкарваш читателите. Веднъж показваш каква е степента на трудност 2 и ако са ви подгонили от книжарницата 4.

След мятанията на заровете изведнъж питаш ако преодолееш това с 2 мини на 104 или ако преодолееш това с 4 мини на 104

Просто се написва, ако ги преодолееш мини на 104

Споменавам го това, защото на друго място не го забелязах.

Избери своето приключение

15 Ян 2013 22:26
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Зомбокалипсис, коментарна #65681
Браво Сашо, браво Тороф!

Много игра в малко обем! Много възможности за преиграване! НПЦ-та, които можете да влачите със себе си, и съответно, да разкарате, ако ви дразнят! Възможност да моделирате собствения си герой, или пък ако искате, да си създадете "аналогово копие" (аналогово, защото книгите-игри не са дигитални)!
Задължително ще пробвам още някоя комбинация за преиграване, направо ме сърби да видя как още може да се измъкне човек от Стамболийски ако се налага, както и каква точно комбинация от съмишленици мога да затрия в процеса! :mrgreen:

Разни интересни мисли, които ми минаха през главата в процеса на игра:

- На теста писах, че не съм разпуснат. После помислих, и писах, че не ми дреме, стига да ми е удобно. :mrgreen:
- Защо като съм на 30 години, да не мога да се озова в мола с баба си!? :neutral: Така се загробва едно култово НПЦ, дори без да се е появило...
- Ники Вълчев всъщност Никсата ли е? :neutral:
- Хахахаха, на епизод... Е, няма да кажа кой, има "Великденско яйце". Хихихихихи, добро! :mrgreen:
- Паническото бягство презглава е лоша идея, дори когато изхода е на 10 метра. :neutral:
- Не са много книгите игри, в които разузнаването на обстановката ще ти е полезно в играта. Приятна изненада е, че тук това дори е замаскирано с "безумен" избор.
- Накрая изхитрувах с точките, щото двете повлекани Росито и Мемито не свършиха нищо в играта, а само ме дразнеха. :mrgreen:

Две общи забележки:
- Детайлното описание на насилствена детска смърт е фейл във всяко произведение.
- Като добър вкус приемам единствено добронамерените закачки с друг автор в литературния текст.

Абе, вие наистина ли сте имали редактор?
Не, бе. Майтапя се. Но хич без хранилка няма да мине. В края на краищата не съм прочел 2/3 от другия сборник с предварителното намерение да се заяждам с авторите, че да пропусна някого в този.

- Още в увода ми се стори лоша идея да се сравняват предсмъртните викове на жертва с квичене. Има само едно животно, което квичи, в края на краищата. Малко долно пада, даже за грайндхаус.

(48) младо, дългокрако, чернокосо момиче, с иначе нежни черти.

тУри още едно прилагателно.

(48) Успях да сграбча ръцете й и я изблъсках към една от секциите, но с тази безчувственост и ярост тя веднага си възвърна равновесието

Тука се обърках. Ако безчувствеността и яростта имат нещо общо с връщането в равновесие и светкавична контраатака, то изречението е бедно да покаже тази връзка. Може би "но тя сякаш беше безчувствена, и с ярост се хвърли"... А може би не.

(42) с един ритник така уцелих крака й, че изхрущя и костта се подаде през плътта.

Ъ. ", че костта изхрущя и се подаде през плътта"? Даже да се е чул характерния звук на късащо се месо, децибелите на счупена кост със сигурност го превъзхождат. Кой знае що конструкция като горната не съм виждал в нито един текст. :neutral: Сигурно чета малко.

(104) Две от тях изхвърлихме през парапета. Чудно ми беше дали падането ги уби,

Честно казано не съм сигурен защо бърча нос тук. Може би защото, ако обърнем смисъла, бих написал "Чудно ми беше, дали ще преживеят падането." Един вид, докато човека се чуди, те още падат, не се е чул характерния звук от размазване на месо и кокали в бетон. Т.е. "убиването" или "оцеляването" предстоят в този момент, въпреки че героя разказва за него вече от бъдещето. Та значи, може би "дали падането ще ги убие"? Може би не.

Та, така. За единица площ - малко проблеми, което е добре. Но, винаги ще има и втори, че и трети прочит. :mrgreen: Направо ще й разнищя тайните на тая игра, а ако няма поне още един Easter Egg ще се разсърдя! Пък! :evil:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

16 Ян 2013 13:45
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Topic Author
Зомбокалипсис, коментарна #65701
Мерси за подробния коментар, Пешка :)
Ще имам предвид забележките (винаги ги чета по няколко пъти през интервали от време), само това със забележките към друг автор не съм сигурен, че го разбрах, макар че имам предположения.
Ники Вълчев не е Никсата :)

16 Ян 2013 16:31
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Зомбокалипсис, коментарна #65707
Приятелят на братовчедка ми се казва така (Ники Вълчев) и е програмист, ама едва ли е той. Също така имаше още 1 съвпадение с човек, когото познавам, но не си спомням в момента.

Апропо, къде е това великденско яйце, викате? :)

18 Ян 2013 15:42
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Зомбокалипсис, коментарна #65870
Офтопикът беше преместен тук - viewtopic.php?f=61&t=3110

12 Юни 2013 20:46
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Зомбокалипсис, коментарна #73747
Хакнах компа на Торо тази сутрин и си набавих малко илюстрации за втората част на Зомбокалипсиса:

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 8648_n.jpg

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 3143_n.jpg

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 1154_n.jpg

Най интересно ми стана за обложката:

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 1132_n.jpg

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Малък майтап - днес гледах три филма със зомбита :P

20 Юни 2013 14:47
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Зомбокалипсис, коментарна #73977
Доста слаб разказ. Играхме го с жена ми и не можах да и обясня "Защо играта свърши толкова бързо". Постоянно ми задаваше въпроси за случващото се. Няма как да и отговоря. Не ми хареса хич. Разказът трябваше да е поместен на последно място в така наречения сборник. Най якото от него е корицата. Спирам коментара, за да не засегна някои от хората, които смятат, че "Зомбокалипсис" си струва.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Призвание Герой
/
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg