• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Уеб приложение за книги игри

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
13 Окт 2017 19:36
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Уеб приложение за книги игри #124943

miro писа: писа:
1.Имаш ранен играч - линка долу ти е забит на еп.51, без значение, че можеш да го излекуваш.
2.Имаш ранен играч - линка долу ти държи препратка към еп.51, обаче ти излекуваш човека, и себе си, линкът се променя от еп.51 на еп.27. Ако не го излекуваш нищо не се променя.

По-горе си казал че "се прави избор" според това дали някой е ранен. Не знам какво ства в еп.17, но вариантите са:
А) Играчът наистина прави избор, като допълнителната опция е само ако има ранен човек в екипа (спрямо дефолтно здравото състояние). Например: "Ако имаш ранен човек в екипа, можеш да заговориш лечителя; в противен случай, той няма да ти обърнее внимание)
Б) Играчът не прави избор, текстът го набутва в ситуация, но за изхода има значение дали си здрав и ти МОЖЕШ да предвидиш това влияние и имаш ВЪЗМОЖНОСТТА логически да направиш нещо преди да си предприел форцираното действие (Например: "правиш кратка почивка до скъсания въжен мост, но така и не ти хрумва дриг начин да прекосиш бездната. Засилваш се и скачаш над широката пропаст. Ако си ранен - Х; ако не - У)
В) Играчът не прави избор, но е форсиран в ситуация в която логически няма как да предвиди и/или реагира навреме в ситуацията (Например: "скриваш се до едно дърво докато разбойниците напразно тършуват в храстите наоколо. В този момент обаче отква лаят на ловни хрътки. Ако си ранен - Х; ако не - У"
Г) Хибриден между Б и В: "Отнема ти три дни да прекосиш долината. На четвъртата сутрин обаче те забелязват разбойници! Втурваш се между дърветата и се скриваш..."

А и Б: Трябва да имаш и двата линка накрая. Активен е този за "ако си ранен", но играчът вижда алтернативната опция (така както и героят му би я осъзнавал) и може да се излекува за да смени активната опция на "ако не си ранен"
В: Озовал си се внезапно в ситуация в която няма логика да можеш да се лекуваш и/или да знаеш че това може да е от значение. Трябва да виждаш само препратката за "ако си ранен", бутона за Лекуване не трябва да работи (според ситуацията - бързи и дискретни за употреба предмети може да са 'позволени' - като Лечебна отвара.)
Г) Кофти постановка и най-сложна за отиграване, ще трябва да караш 'на око'. Например, аз трябва да съм имал 3 дни на разположение да се лекувам (да не говорим колко издиша постановката на Кървав меч за 1 лекуване на епизод в този случай), обаче текстът ме вкарва в ненадейна ситуация. Възможни варианти:
- Ако след най-скорошната възможна предишна битка е имало поне 1 епизод - приемаш че който е искал = щял е да се лекува тогава. Даваш само опция "ако си ранен", заключваш Лекуване
- Ако не е имало - кофти е да ощетиш играча заради тъпия текст. Оставяш му бутона за Лекуване, опцията е само "ако си ранен". Ако се сети да се излекува (в идеалния случай, текстът на препратката - който не е избор а проверка - няма да подсказва за какво проверява) - сменяш препратката на "ако си здрав"

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Окт 2017 22:15
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1634
Уеб приложение за книги игри #124974
@Longshot - не става ясно коя от двете точки смяташ за по-вярна, редно беше да прочетеш епизод 17 все пак

@Miro - в крайна сметка как го написа в кода?

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

15 Окт 2017 23:39
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Уеб приложение за книги игри #124976

Efix7 писа: писа:
@Longshot - не става ясно коя от двете точки смяташ за по-вярна, редно беше да прочетеш епизод 17 все пак

Аз съм написал гледната си точка за всички възможни варианти на еп. 17. Не съм длъжен да имам пред мен отворен Кървав меч или пък да го знам на изуст. При все това съм се опитал да помогна на Миро независимо от липсата на конкретика във въпроса. Ако ще си говорим за 'редно' - редно е ако някой иска съвет - да даде възможно най-много детайли за съответната ситуиация, така че да могат да се включат адекватно и хора, които нямат възможност да направят непосредствено справка какво има в еп.17, примерно. (Съвсем не твърдя, че Миро е длъжен да го прави или че някак си се е провинил, ако не го е направил - споделям го с оглед, че може евентуално да 'изстиска' повече фийдбек от форума с по-подрибната формулировка)

Също, Effix, може да обясниш кое от моите обяснения не ти е достатъчно ясно (аз си *мисля* че съм покрил всички варианти, но може еп.17 да е нещо съвсем различно за което не съм се сетил) - това едно на ръка.

Второ, Effix, можеше да напишеш какво се случва в еп.17, така че хората да могат хората да съобразят фиийдбека си, след като мислиш, че не съм се произнесал по-същество заради липсата на контекст.

Трето, Еffix, след като не си си направил труда за нито едно от горните неща, редно е да не ми обясняваш какво е редно.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, Efix7, comics_ross

16 Окт 2017 12:26
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1634
Уеб приложение за книги игри #124994
Longshot :hello:

Двете ти мнения донесоха 0 полезност към темата. Вече двама гласувахме за точка 2.

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

19 Окт 2017 15:01 19 Окт 2017 15:10 от miro.
miro's Avatar
miro
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Topic Author
Уеб приложение за книги игри #125030
Момци, не се карайте :)
Понеже на предните въпорси не съм слагал примери, а ми отогваряхте, съм свинал, че явно преглеждате книгата по даден мой въпрос.
Все пак ето какво става в еп.17:

– Разумно решение – отговаря Айкън. – Не виждам причина да
разделяме силите си, когато победата е в наши ръце. Нека тогава мотото ни
да бъде: "Да живее доверието!"
Ако някой играч от отбора е ранен, обърни на 51. Ако никой не е
ранен за момента, иди на 27.

Та ако има ранен играч Айкън ви хвърля магия, ня която трябва да издържите и после започва битка (ако не се лъжа), ако всички са здрави директно започва битка.
За момента съм дал възможност линкът да се промени ако Мъдрецът излекува всички, вкл.себе си.

Longshot, според мен случая отговаря на твой вариант Б. Но, аз разчитам на авторът да каже - положението е напечено, нямаш време за лекуване, ако си здрав - А, ако не си Б.

Относно променените правила за лекуването - с това лекуване винаги има риск, и в 2та случая. Реално човек не би трябвало да знае след колко епизода има битка, особено ако чете за първи път.
А врътката с лекуването е въпорс на зарове. Ако изкараш достатъчно енергия може с "едно лекуване" да излекуваш всички нуждаещи се, в противен случай дупе му яко на Мъдреца, ако на следващия епизод има битка.

Сега ако предположим, че си остава вариант 2 по казуса, чакам мнение дали да огранича лекуването - по веднъж на епизод, или си остава така - пробваш до като имаш точки или си излекувал всички.

Линк към приложението за Книги-игри: mega.nz/#F!1XJhgYQI!3r9VS9BaF8bFQxrevs46Yw

19 Окт 2017 16:10
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 70
Уеб приложение за книги игри #125031
Според мен не трябва да се пипа умението Лекуване. Тоест трябва да можеш да се лекуваш до дупка (ясно е, че не можеш по време на битка). Група от три или четири Приключенци са доста гърчава работа и не е нужно да бъдат ограничавани допълнително.

19 Окт 2017 16:57
miro's Avatar
miro
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Topic Author
Уеб приложение за книги игри #125032
Да със сигурност ще стане още по трудно, а ти си е и в момента, но нека се потвърди дали има друга версия на битките, пък ще видим.

Линк към приложението за Книги-игри: mega.nz/#F!1XJhgYQI!3r9VS9BaF8bFQxrevs46Yw

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.067 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Ивайло - добрият цар (53 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 21:33
    • "Ярост" - ревюта и коментари (48 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от ringlas
    • Yesterday 17:16
    • Лигата на крадците (11 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от ringlas
    • Yesterday 17:15

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност