• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Официално: "Съновидение" за Андроид и iOS

• 1
  • 1
01 Апр 2017 22:26 02 Апр 2017 19:52 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1123
Topic Author
Официално: "Съновидение" за Андроид и iOS #121037

Днес се завърнах от Барселона. Въпреки, че беше страхотно пътуване, лепнах някакъв каталунски вирус... Ала побързах да кача последните промени, част от които направих още в Испания. Искам официално да обявя мобилното приложение по Съновидение! От утре ще започна да го промотирам, че днес да не решат хората, че е първоаприлска шега. :)

Благодаря на всички ви, които участвахте в разнородните етапи от тестването на играта! Специални благодарности на Росен, на който му мрънках през ден да пробва дали това или онова работи!

Ще се радвам на вашата подкрепа! Особено полезно би било за мен да сложите по една оценка - 5-ца, ако приложението ви харесва, пък ако споделите и кратко ревю защо - още по-добре. Колкото повече силни оценки има в първите си дни, по-голям шанс има да влезе някъде в класациите за "Топ безплатни игри".

Разбира се, препоръки и забележки не отказвам! За изминалите месеци се опитах да реализирам болшинството препоръки, които бях събрал от Хуаранга. Следващата игра - през септември!

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, nixata, sycamore_bright, alamo, comics_ross

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Апр 2017 20:53 02 Апр 2017 20:54 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Topic Author
Официално: "Съновидение" за Андроид и iOS #121053
Борбата е да влезе в някоя от категориите като top/grossing free game. Има 2 шанса реални шанса - при представянето си от първите 48 часа и през първия месец. Засега имам 16 петици и 11 отзива, което е супер, но агитирам за още :D

08 Апр 2017 23:49
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Официално: "Съновидение" за Андроид и iOS #121209
quest-book.ru/forum/topic/3774
Тема в руския форум.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas

09 Апр 2017 11:06
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Topic Author
Официално: "Съновидение" за Андроид и iOS #121219
Вчера приложението е избухнало и е набрало 386 сваляния за 1 ден, изчаквам статистиките да се опреснят, за да разбера от какво и къде точно е станало! Това си е своеобразен рекорд след толкова скорошна премиера.

С 772 сваляния е в категорията 500 - 1000 и има средна оценка 4.9. В някои държави се класира добре във "Нови водещи приложения". Изключително важно беше представянето му през първата 1 седмица, благодаря на всеки, който е оценил и е сложил ревю! Сега мога само да се надявам този тренд да се задържи поне като при Хуаранга.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Лисичков

20 Апр 2017 19:19
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Topic Author
Официално: "Съновидение" за Андроид и iOS #121356
"Съновидение" влезе в категория 5000 - 10000 сваляния за по-малко от 20 дни от своята премиера! Оценката спадна до 4.6, като днес публикувах нова версия, акцентът в нея са проблемите, споделени в част от ревютата.

Приложението успя да влезе в класацията "Налагащи се ролеви игри" (Trending Role Playing Games) на много държави, което доведе до вървохия ден, в който имаше 800 инсталации наведнъж. Класира се добре и за ключови думи като gamebook, game book, interactive adventure, livre jeu (1-во място).

Ревютата, които получавам, преобладавщо са положителни, а на хората им се иска превод и на родния им език.

Успехът се дължи изключително много и на френската версия на текста.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: sycamore_bright

20 Апр 2017 20:56
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Официално: "Съновидение" за Андроид и iOS #121358
Така както гледам май е добре да се инвестират някакви суми в локализации. Всъщност то това хубаво, ама печел ли се нещо от самото прилбожение след като е безплатно?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

20 Апр 2017 21:33
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Topic Author
Официално: "Съновидение" за Андроид и iOS #121360
Първите приложения са напълно безплатни, служат за реклама, не печеля пари от тях. Локализацията е страхотно нещо! Въпросът е, че трябва да се комбинира с редацкия от добър native speaker, за да има смисъл. В случая френската версия е оригинал и е супер.

06 Май 2017 20:48
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Официално: "Съновидение" за Андроид и iOS #121635
Темата не е за раздел Проекти
След като дълги години бях верен на Нокиа, то вчера си смених телефона и когато попитах, дали нямат Windows Phone ме гледаха все едно съм от праисторическата ера....но хубавото на Андроид е, че можах да си инсталирам Съновидение и да го изиграя...няколко пъти...Бях забравил историята (освен края) няколко пъти умрях (най-вече във финалната част със съпругата, определено по-лесно се играя на книжно копие, но не е от значение сега - има си тема за Съновидение...
За приложението...лично на мен ми хареса много и поздравления...оцених го с 5 звездички :)
Кефи ме и логото на PRIME GAMES.
Хубаво е, че може да се сменя шрифта, може би е хубаво да се сложат още 2-3 шрифта за избор, както и фонове за четене.
Като друго предложение - руснаците 100% ще я преведат бързо, говори с тях, така ще я има и на руски и ще има още по-голям таргет :)
Поздрави и адмирации
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas, George-AL

09 Май 2017 10:26
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Официално: "Съновидение" за Андроид и iOS #121695
Как върви класацията на Съновидението?
Какво да очакваме скоро от праймгеймс и какви платени елементи се очакват в игрите?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

09 Май 2017 11:26 09 Май 2017 11:28 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Topic Author
Официално: "Съновидение" за Андроид и iOS #121703
Вчера Съновидение мина 10 000 инсталации, днес вече официално е в категорията 10 000 - 50 000. Постигна го за месец и 1 седмица, при Хуаранга отне 5 месеца.

@Монев
Радвам се, че си я изиграл и благодаря за оценката! Нищо, Nokia вече като част от Mircrosoft, не са това, което бяха :D
Разнообразни шрифтове и смяна на фона за четене отпаднаха по едно време от нещата, които исках да сложа в "Съновидение" чисто и просто, защото бързах да я пускам. Сега, покрай работата за следващата, мога да пусна update с такава опция. По едно време голям зор имах с шрифтовете, защото френски, български и английски символи в един шрифт е почти анекдот. Изобщо перипетите с избора на технология и текста са направо за отделна тема.

Не съм се сетил за руския форум, там я харесаха, но плахо. Трябва да ги разпитам какво мислят по въпроса. Мерси!

@Спас
Работя по въпроса да сключа договори за авторските права и тогава ще разкрия официално малко teaser art. Следващата игра ще е с разнообразни форми на монетизация спрямо маркета, в който се разпространява, затова там всичко трябва да е изрядно. Замислил съм доста по-голяма степен на интерактивност, вдъхновен съм от Sorcery! и Warlock of Firetop Mountain игрите (не книгите). Интересен аспект е, че с 98% вероятност ще използвам open source продукта на Inkle, които са направили Sorcery! и 80 Days, за основа.

В зависимост от това кое как върви, може би ще се обособят 2 линии - класическа реализация като Хуаранга и Съновидение с възможност за направата на голяма бройка игри в кратки срокове, както и по-сложна такава, като това, което описах по-нагоре.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Топ 9 любими книги (Колин Уолъмбъри) (4 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Count Monte Kristo
    • Today 21:38
    • Топ 9 любими книги (Блонд и Уейн) (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от MrMoustache
    • Today 21:24
    • Топ 9 любими книги (преводни) (11 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от MrMoustache
    • Today 21:18

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност