Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Efix7 можеш ли да ми дадеш линк към споменатия от теб конкурс. Общо взето и аз вече се насочвам към такъв опит (да организирам специфичен конкурс), но основният неразрешен за момента проблем е как да стигна точно до целевата аудитория (хора с интерес към обучение в НАТФИЗ или вече наскоро постъпили там).
Работата е там, че и тук с идеята ми за правене на филм и с оформянето на конкурс сме в много близка на ситуацията тогава и така в някакъв смисъл споменатите препоръки на gbm в пълна сила важат и тук. Като говора за правене на филм, то нямам предвид, че аз мога да осъществя това изцяло, защото аз не съм дори в бранша. Аз просто искам да се включа в подобна инициатива като "направя нещо индивидуално", а не да се пиша като всеможещ реализиращ цял филм... Затова ми и трябват поне консултации с хора от бранша...Може ли да вметна една добавка. Много хубава и полезна идея изцяло съм ЗА, но ще е по-добре... даже задължително да се помисли и за разработването на някаква рекламна концепция, стратегия или както там искате го наречете.
Реклама "на парче", е единствено "медийно присъствие" и нищо повече. Почти няма ефект от такова нещо. Гълта сили и средства и се забравя веднага. Казвам го като човек, който от края на 90-те е в рекламния бизнес.
Обявения конкурс е идеално мероприятие като начало за разработване на такава стратегия . Ще се прегледат предложения, ще се обсъдят и ще се избистри някаква обща идея. Щеше де е по-ефективно ако имаше избистрена схема и по-конкретни задачи. Така "измислете нещо" си е малко хаотично, но все някакво начало трябва да се постави.
Към дадените от Вилорп задачи аз бих добавил и незадължителното изискване всеки участник да посочи как вижда предложението си като част от цялото, как според него ще се "върже" с другите проекти. Не да разработва стратегия.
Предложението ми е участници, които не се занимават активно с реклама да направят нещо индивидуално, което сигурно ще бъде полезно. Излишно е да залита в "чертаенето на стратегии". Не искам да се засяга никой, ама рекламата не е толкова "лесна работа" - всеки си има професия и способности и едва ли някой може да претендира, че е "специалист по всичко".
И накрая. Тук, във форума, вече има опити за "рекламна стратегия", които най-често се свеждат до: "да направим това или онова, да публикуваме във фейсбук, да пуснем дипляни, сувенири, банери" и т.н. - това не е стартегия, това е изброяване на възможностите.
Добре, след като можеш, би ли го направил все пак. Това с краткото и ясно обяснение на целите. Иначе да, една книга, па било то и игра все се пише от поне един автор.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas