• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Ще отговаря ли Любо на въпроси?

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 13
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
13 Мар 2012 22:43
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50508
Коблин Кинг,
Благодаря!
Точно това ми трябваше!
Към всички останали: Молбата отпада - получих копие от комикса.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Мар 2012 22:48
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50509

Greed писа: писа:
Аз искам да питам Любо останал ли е с впечатление че е повлиял на много хора да заобичат литературата и (и фантастиката в частност)?
Дали са много - това не знам. Знам със сигурност за няколко десетки, макар че навярно са повече.
Във всеки случай ще кажа: Имам международни и национални награди за фантастика и за преводи, но съм убеден, че най-доброто, което направих в живота си, беше въвеждането на книгите-игри у нас. Дори само на стотина души да съм помогнал да харесат четенето, ще се радвам додето съм жив.

13 Мар 2012 23:04
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50512
Много искам да те върна назад във времето...
Би ли споделил с нас някаква част от създаването на легендарната за мен Замъкът на Таласъмите. Как я измисли, как създаде Главният гадняр, за бойната система... просто всичко за тази вълшебна книга, която накара много хора да разберат за книгите-игри.

Избери своето приключение

13 Мар 2012 23:15
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50513

Колин писа: писа:
Дори само на стотина души да съм помогнал да харесат четенето, ще се радвам додето съм жив.
Аз определено съм сред тези стотина (че и повече хора) и съм много благодарна за това.

Въпросът ми е малко глупав, но винаги ми е било интересно защо "Господарят на Зверовете", "Трите Камъка на Съдбата" и "Светилището на Хиперборея" написани под псевдонима Тим Дениълс?
И има ли специална причина за това?

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

14 Мар 2012 01:00
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50523

Вилорп писа: писа:
Над какви проекти работиш в момента извън интерактивния жанр?
Дали са ти останали някакви книги игри във цифров вид?
В момента работя над няколко неща.
Първо, безумното начинание, с което се боря повече от 10 години - опитът да напиша предистория на "Властелинът на пръстените" под заглавие "Елесар". Засега съм написал само първата част.
Второ, пиша приказки на разни народи.
Трето, пиша една фентъзи-сатирична повест, озаглавена "Международна конференция".
И трите неща пускам в блога си "Книжна трапеза".
А от книгите-игри ми е останал само недовършеният вариант на "Ледената цитадела".

14 Мар 2012 09:46
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50532
Има два въпроса които са задавани на другите автори на книги игри и аз искам да ти ги задам.
Коя книга ти е било най-приятно да напишеш /вървяла е леко; материята ти е била ясна; искал си да имаш такава книга написана/?
Коя книга ти е било най-трудно да напишеш /сроковете те притискат, а музата я е нямало/?
Какъв е отговора на логическата задача, която отправи към М.М. след материала Империята отвръща на удара? Питам защото вече стана дума за това в други теми и май не изскочи някаква решение.

14 Мар 2012 10:02
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50533

Moore писа: писа:
Има два въпроса които са задавани на другите автори на книги игри и аз искам да ти ги задам.
Коя книга ти е било най-приятно да напишеш /вървяла е леко; материята ти е била ясна; искал си да имаш такава книга написана/?
Коя книга ти е било най-трудно да напишеш /сроковете те притискат, а музата я е нямало/?
Какъв е отговора на логическата задача, която отправи към М.М. след материала Империята отвръща на удара? Питам защото вече стана дума за това в други теми и май не изскочи някаква решение.
Естествено, най-приятно ми беше да пиша в началото, докато беше свежо вълнението на новото предизвикателство. Това са първите три книги - "В лабиринта на времето", "Замъкът на таласъмите" и "Огнена пустиня".
С удоволствие писах "Нощта на върколака" и "Черното огледало", които бяха замислени първоначално като игри за радиото, но инициативата се оказа неуспешна.
И лично аз най-много си харесвам "Полетът на грифона". Въпрос на вкус.
Най-трудно беше към края, когато ритъмът се ускори, не оставаше време за обмисляне и трябваше да се гонят срокове. Така например "Колоните на вечността", чиято идея също много харесвам, се получи неизпипана.
А за логическата задача няма да коментирам. Беше глупаво заяждане и съжалявам, че се захванах.

14 Мар 2012 11:13
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50543
Здравей, Колин!

Добре дошъл на форума! :)

Имам два въпроса, на които много ще се радвам ако отговориш:

1. Относно "Полетът на Грифона" - за мен това е може би една от най-добрите ти книги като концепция и игра - общо взето свободно придвижване по карта, кодови думи, следене на показатели, интересна история и т.н. Не ми хареса само колко кратка беше. Тъкмо се зарибяваш много и книжката свършва. Въпросите са ми дали си бил ограничен в обема от издателите, за да е толкова кратка и финалът да е леко "претупан" и дали си планувал нейно продължение, докато си я писал? Просто сетинга си заслужава поне поредица по мое мнение.:)

2. Вторият ми въпрос се надявам да не бъде сметнат за провокативен, но ми е любопитно какво ти е мнението за модела на проведената фенската Инициатива за книга-игра на Майкъл Майндкрайм. Накратко моделът е: авторът пише безплатно за феновете книгата, те си финансират издаването и си разпределят помежду си бройките, без търговска цел и печалба, единствено по фенски подбуди и носталгия. И ако не ти е негативно мнението, ако имаш почти завършен продукт, който да не ти коства много труд и работа за довършане (като "Ледената цитадела", която всички така искат) би ли го предоставил на феновете за подобен модел на "самоиздаване":)

Благодаря,

Николай

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

14 Мар 2012 13:08
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50548
Колин, изпратил съм ти лично съобщение. Дали си го получил, или има технически проблем?

14 Мар 2012 13:20
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50549
Рони,
Отговорът е "да".
Не успях да се справя със системата за отговаряне на съобщения.
Ако искаш, пиши ми на <!-- e --><a href="mailto:lubomirnik@abv.bg]lubomirnik@abv.bg[/url]<!-- e -->.

14 Мар 2012 13:23
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50552
Айде и аз да се включа към поздравите с добре дошъл и към въпросите :)

Успя ли Ронина да те засипе с въпроси за слабо-интерактивните произведения? И какво беше мнението ти, ако да?

Горното не е заяждане с Ронина - както той смята, че слабо интерактивната литература е бъдещето на жанра, така аз смятам, че добрия гейм-плей и сравнително големия обем са бъдещето. Но ми е интересно, какво мислиш за концепцията, при положение, че ти беше може би най-литературно насочения автор от старата вълна?

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

14 Мар 2012 19:11
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50612
Не, не съм задал този въпрос, макар че именно от Колин мога да очаквам да ме подкрепи. Нормално е някой, който идва от писателските среди да внесе много литература в хибридния жанр (за поясниние - Хами май е единствения автор на КИ, който има миналко като разработчик на ролеви игри).

В момента съм на мнение, че бъдещето на КИ може би не е в България, а там пък съвсем не би се приело, поне в момента.

Най-голямата ми болка, свързана със слабоинтерактивната литература е, че Джордж е подготвил нещо размазващо, а голяма част от читателите може би няма да му дадат шанс. Само защото един епизод съдържа средно 468 думи.

14 Мар 2012 20:25
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50638

despite писа: писа:
На какви изисквания смяташ, че трябва да отговарят книгите-игри от новата вълна за да бъдат успешни и конкурентни на пазара за книги?
Какъв според теб трябва да бъде средният обем на една съвременна книга-игра?
Има още няколко въпроса от този сорт.
За съжаление не мога да отговоря. Аз само пиша. Каквото харесвам - харесвам го според своя вкус. А какво се харесва на читателите е съвсем друг въпрос. С проучване на читателските вкусове и най-търсените теми и обеми би трябвало да се занимават издателите.
Знам какво искат тези, които ме харесват - повече литература, но и добра игрова форма с повече избори и повече изненади. Старая се да го правя. Но знам, че има автори, които са далеч по-добри в схемите и игровите системи.

14 Мар 2012 20:55
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50647
Здравей бате Любо, радвам се че си ми отговорил и още повече се радвам че започна да пишеш във форума- аз съм от хората които се запалиха по четенето точно от твоите книги-игри. Запалих се и по историята - от Конникът на апокалипсиса който ми е една от любимите книги-игри която е издържала теста на времето и ми беше интересна дори като си я прегледах след като намерих форума за пръв път от десет години насам.

Искам да те питам нещо извън книгите- игри дали има шанс за издаване на Елесар - четох първа част го целия на блога ти още преди време и съм един от хората които биха си го купили в книжна форма, нищо че вече са го чели безплатно, напук на приказките че безплатните книги в интернет ограбват.

14 Мар 2012 21:38
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #50650
Честно казано, "Елесар" има много малки шансове да бъде издаден. Няколко издателства проявяват интерес, но книгата е нарушение на авторските права. Чувам оттук-оттам, че има начини да се заобиколи тази пречка. Засега обаче никой не е казал: "Поемам риска, ще издавам."
За сметка на това издателство "Софтпрес" ще ми пусне една книжка с 18 приказки - 10 от тях съм публикувал в блога.
И смятам тази година да зарежа по някое време преводите и да се заема за няколко месеца с писане. Много отдавна ми лежи недовършен хубавият фантастичен роман "Римбо", а имам и още няколко започнати неща.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 13
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.108 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност