Получени "Благодаря": 92
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Политически коректен
А кой е допринесъл според теб повече за жанра?
Майкъл Майндкрайм или Ейдриън Уейн?
Гледната точка на интервюто е просто абсолютизиране на предвидимостта и предварителната информация, т.е. на игровия елемент в КИ, за сметка на 1) реализъм на ситуацията и 2) литературната част. Като цяло, ако си автор и създадеш подобен избор, значи си преценил, че цениш повече някое от тези двете...и някои хора ще са недоволниЗдравей г-н Агапов,
изненадващо интервю с Автора на Уимбълдън за ПС-мания. Браво!
Много ми допаднаха размислите за изборите, механиките и литературата в КИ.
Не ми стана ясно обаче: "Трите подхода в традиционната литература се наричат извъртане на действието, обръщане на действието и създаването на опасности (twists/reversals/dangers от книгата "Mastering Suspense, Structure and Plot" от Jane K. Cleland). Първите два предизвикват изненада в читателя, а изненадата няма място в механиките на една книга-игра, защото изборите в този жанр трябва да бъдат информирани избори."
Според горе-цитираното ако имаме информирани избори не може да имаме "twists" and "reverslas"?
Вярно е, че ако правя логичен избор, аз вече би трябвало да съм "предвидил" последствията от него.
Но как това кореспондира с:
"Любовта е чувство и то не се основава на силна логика. Мисля, че много често, дамите изненадват самите себе си с изборите, които правят."
Ами ако съм Автор и създам подобен избор?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas