• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Лорд и Магъосник: Q & A

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
02 Окт 2011 16:50
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Лорд и Магъосник: Q & A #32563
Здравейте :)

Снабдих се с Лорд и Магъосник и реших да я разцъкам но се натъкнах на няколко въпроса.

След като си избера герой и тн. когато стигнах до секцията с пари не пише с колко ( и дали въобще) почва героя като сума.

Когато започна играта пише че мога да отида директно на картата или да си екипирам геройте чрез мини-играта на епизод 1.

В самата мини игра можеш:
- да пазураваш
- да бърбориш от тук има две разклонения
-> да събереш малко обща информация
-> да се сбиеш

Идеята ми е че щом може да пазаруваш още в началото значи трябва да разполагаш с някакви начални пари.

Друго което ми нарпави впечатление е, че самият герой започва играта чисто гол без нито 1 предмет или магия (особенно както съм повелител на сенките :С). Това нормално ли е?

Извинявам се за глупавите въпроси ;D.

Поздрави.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Окт 2011 18:42
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Лорд и Магъосник: Q & A #32574
В края има списък с героите, екипировката им и парите.

02 Окт 2011 20:51
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
Лорд и Магъосник: Q & A #32589
Пич, играй с кодове. Много е лесно - пишеш в дневника произволно голяма сума пари и воала - вече ги имаш.
Трябва да се запиташ защо липсват, и колко трябва да са, точките живот на враговете, както и на героите ;)

02 Окт 2011 21:40
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 413
Лорд и Магъосник: Q & A #32595

dredknight писа: писа:
Идеята ми е че щом може да пазаруваш още в началото значи трябва да разполагаш с някакви начални пари.

Друго което ми нарпави впечатление е, че самият герой започва играта чисто гол без нито 1 предмет или магия (особенно както съм повелител на сенките :С). Това нормално ли е?
На страница 110 има списък на героите, където е посочено оръжие и пари, с които започват. Съжалявам, правилата не са добре подредени. Липсва съдържание. Причнината - нямаше място в книгата.

morphy писа: писа:
Пич, играй с кодове. Много е лесно - пишеш в дневника произволно голяма сума пари и воала - вече ги имаш.
Трябва да се запиташ защо липсват, и колко трябва да са, точките живот на враговете, както и на героите ;)
morphy, няма защо да си толкова саркастичен. По-добре да беше отговорил на човека.

В книгата има пропуски. Някои от тях бяха поправени в един от броевете на МЕГАИГРА:

ЗА "ЛОРД И МАГЬОСНИК"
Непременно започнете с ИНДИВИДУАЛНАТА ИГРА по описания начин. Изберете си един от първите седем героя и преди всичко направете няколко обиколки из Човешкото кралство. Съберете нари и натрупайте точки. Въоръжете героя си, намерете .си съюзник и едва тогава тръгвайте през прохода.
Вместо да се биете с чудовищата, омагьосвайте ги. Така няма да губите сили, а ще получите съюзник.
При битка с чудовище използвайте "АТАКУВАЩА ТАКТИКА". Тогава правилото, според което от ЗАЩИТАТА СЕ ВАДИ АТАКАТА, няма да ви се струва странно и безсмислено.
Не търсете "КЪСМЕТЧЕТА" в Чудовищния кръг.
Ако дълго време не успявате да откриете ДРАКОНОВИЯ КЛЮЧ. това все пак е въпрос на шанс, приемете, че сте го намерили.
Не влизайте без силен съюзник в ПЕЩЕРАТА НА ДРАКОНА.
Ако стандартните герои не са ви интересни, направете си ваш герой по следната методика: Всеки герой започва с общо 48 точки. Разпределяте ги както намерите за добре, но не слагайте повече от 24 точки на качество. Излишно е! Можете да въоръжавате и екипирате героя с каквито поискате оръжия. Не започвайте със супергерои, няма да е интересно!
ТОЧКИТЕ ЗА ИЗДРЪЖЛИВОСТ НА ВСИЧКИ ГЕРОИ СА = 60,
НА ПРОТИВНИЦИТЕ ОТ ИГРАТА = 30,
А НА ЧУДОВИЩАТА = 120.

Всички "служебни противници" започват с АГРЕСИВЕН СТИЛ. Как се пресмятат точките им за АТАКА и ЗАЩИТА е показано в края на Списъка им.
ВАЖНО ПОДСКАЗВАНЕ. Изчислете точките на всички служебни противници предварително. Направете си таблица. Същото направете за вашия герой. Ако не искате често да пресмятате всичко отначало, не променяйте въоръжението на героя си само защото сте намерили малко повечко пари.

02 Окт 2011 22:48
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Лорд и Магъосник: Q & A #32600
Благодаря на всички!

Джордж това за 110 страница никъде не го видях в книгата .
Два три пъти разгледах правилата (отпред и отзад). Може и да съм го пропуснал както каза малко са поразхвърляни :).

За проблема с кръвта го намерих някъде из форума някой беше питал пак :).

За съжаление сега съм в София надалеч от книгата така че ще продължа четивото след няколко седмици .

^_^

03 Окт 2011 08:42
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 413
Лорд и Магъосник: Q & A #32644

dredknight писа: писа:
Джордж това за 110 страница никъде не го видях в книгата .
Два три пъти разгледах правилата (отпред и отзад). Може и да съм го пропуснал както каза малко са поразхвърляни :).
Не малко - много са разхвърляни и ужасно сбутани без никакъв преход. Трябваше да има съдържание и всяка част да почва на нова страница. Това е един от най-големите проблеми. Аз знам, че има описание на героите и пак ми трябваха 15-20 мин. да го намеря. :cry:

03 Окт 2011 10:36
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Лорд и Магъосник: Q & A #32660
Описанието на героите, както и вещите, с които почват играта почва от долната половина на 110 страница и приключва в горната половина на 111 страница. Героите съюзници и наемници почват от долната половина на 111 страница и продължава до горната половина на 112 страница.

Ако го нямаш това в правилата значи може да имаш печатна грешка и ще се пробвам да ти ги препиша всичко от книгата тука.

Иначе тази игра се играе само с последните двайсетина страници, останалото може и да го скъсаш и изхвърлиш, защото няма смисъл от него.

Ако искаш играта да ти е по-трудна, може да направиш следната модификация - героите и наемниците могат да си увеличат статистиките само на 100% от първата стойност.
Например : Стрелеца има Сила: 8 и Бързина: 12, което ще значи, че максимума на точки на тези две статистики е Сила: 16 и Бързина: 24.

Избери своето приключение

09 Окт 2011 14:08
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Лорд и Магъосник: Q & A #33425
SatanicSlayer благодаря!!! ще почна така! най са ми интересни като е трудно xD!

09 Окт 2011 14:45
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Лорд и Магъосник: Q & A #33428
Имам въпрос и не ми се отваря отделна тема. Джордж освен Лорд и Магьосник е написал и Лорд Дракон, която е страт подобен на ЛиМ /даже се явява някакво продължение/. Никой не коментира Лорд Дракон, а и аз все още не съм успял да си я набавя. Как се навързва този страт с ЛиМ? Какво е развил Джордж и какво е добавил в него?

09 Окт 2011 17:56
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Лорд и Магъосник: Q & A #33435
Единствено в Лорд Дракон се навързва с Лорд и Магьосник само ако "уж" я притежаваш, за да имаш двама добри наемници, но същото важи ако притежаваш и Смъртоносна битка, от където също си набавяш услугите на двама други наемници. Казвам "уж", защото с чиит може и да не притежаваш въпросните две книги, но пак да си набавиш техните услуги.

Историята в ЛД е много добра, в която приключенци от различни краища се спускат да търсят жезъла на могъщ магьосник, който е успял да укроти четирите могъщи елемента - вода, въздух, земя и огън.
Страхотна игра и ако например притежавате Подземен бяг мога да ви кажа как да си я прикачите към играта и да си направите едно безумно приключение из подземията на легендарните убийци.

09 Окт 2011 18:14
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Лорд и Магъосник: Q & A #33437
Това ме убеждава за пореден път, че страта е само началото на играта. Всички тънки подробности по механиката, правилата и целите са дело на играещият.

При мен най-голямата зарибявка се получи със Смъртоносна битка, където бях изготвил турнирни правила и тонове допълнителни герои, които да участват в мазалото.

09 Окт 2011 18:26
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Лорд и Магъосник: Q & A #33438
Ами то Лорд и Магьосник и Лорд Дракон, както Смъртоносна битка и Подземен бяг са най-довършените стратове. По тях може да си играеш нон-стоп и то без да сменяш правилата или да прибавяш нещо ново.
Освен това по тях може да си прибавиш някое от заглавията и да си направиш един як миш-маш, чиято направа няма да ти отнеме много време.

Например - на двата Лорда имам всичките герои и противници със сменени показатали. Самите сменени показатели са от Кървав меч :)

28 Апр 2012 10:43
kolender's Avatar
kolender
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 43
Лорд и Магъосник: Q & A #53242
Отдавна имам "Лорд и магьосник" - взех си я като я преиздадоха, но правилата ме отказаха навремето. Сега отново се опитвам да я започна, но има неща, които ме объркват, та реших да попитам играчите с повече опит.
Това правило за изваждане на точките за АТАКА от точките за ЗАЩИТА наистина не го разбирам.
Какъв е смисълът ако имам атака 50, например, а противникът защита 20? За да нанеса щета разликата трябва да е положителна (обаче 20-50= -30 т.е. не е положителна). Излиза, че не може да се направи щета (това по нормалните правила за провеждане на битка). За мен важи точно обратното - от АТАКАТА на нападателя се вади ЗАЩИТАТА на противника и ако има положителна разлика, то тя е равна на нанесените щети. Въпросът е в мен ли е грешката или има грешка в текста?
Някой пробвал ли е вариант само с една бойна тактика (атака и защита) - различните тактики придават дълбочина и разнообразие, но предпочитам да правя промени само за една стойност за по-бърза игра. Наясно съм, че мога да си избера една от тактиките и само нея да ползвам, но според вас коя е най-балансирана спрямо фиксираната тактика на противниците?

29 Апр 2012 12:47
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Лорд и Магъосник: Q & A #53254
Здравей kolender :),

на Л & M правилата за атака и защита така и не ги разбрах също.

Аз също вадя от атаката защитата.

Играта иначе е доста лесна. избираш се с боец, правиш две три успешни схватки, набохваш се с атака и дефенс и след това избиваш всичко на пътя ти.

Има една тема в същия форум за стратове. Там пренаписвам правилата на ново от нулата.
Правя много модификации с цел намаляване на мудността на някой модули на играта,по добър баланс между различните видове развития за да може всяко едно от тях да бъде точно толкова добро колкото другите и тн и тн..

казва се Лорд и магьосник - regeneration :).

01 Май 2012 17:15
kolender's Avatar
kolender
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 43
Лорд и Магъосник: Q & A #53372
Благодаря за отговора dredknight!

Правилата наистина не са толкова сложни, по-скоро има доста за смятане сякаш. Можеше да се опростят нещата - да кажем, като се хвърля зар, за да разбереш с кого ще се биеш, щеше да е по-удобно да има готови противници, а не тепърва да пресмятат статистиките им, не че е чак такъв проблем де. Не съм играл много, но ако съм играл правилно впечатленията ми са, че наистина винаги можеш да избереш бойна тактика, която да е печеливша - или да смажеш врага, или да се измъкнеш невредим, с някои вариации, разбира се. Може би ако имаше по-близки стойности на статистиките за противници и врагове и модификатор на атака, защита или нещо такова щеше да е по-интересно и непредсказуемо.
Ще погледна темата за твоята модификация задължително! Благодаря за инфото!

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Time to create page: 0.068 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5579 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:44
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (28 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • 31 Май 2023 19:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg