• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Лорд и Магъосник: Q & A

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
03 Юли 2012 22:43
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Лорд и Магъосник: Q & A #58456
На едно място в правилата днес прочетох, че героите си имат максимални показатели и аз много се рових да ги търся и нищо не открих. Ако Джордж ги има някъде съхранени като статистики, тествани и одобрени от него, бих се радвал да ги подаде като информация. SatanicSlayer споделя да пробваме с удвоени показатели на героите и така да считаме максималната стойност за съответния показател. Дали автора е имал предвид това или има някои отклонения@ Играе ми се Лорда без герои супермени.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

12 Сеп 2012 12:25
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 156
Лорд и Магъосник: Q & A #61338
Допълнение към първия пост на Данчо - много интересно, но цялото ПРИЛОЖЕНИЕ на практика дублира съдържанието на минииграта. В самата игра открих:
- Еп.1 - Начало
- Еп. 45 - Странноприемница
- Еп. 51 - Битка с ГЕРОЙ
- Еп. 52 - Битка с РАЗБОЙНИК
- Еп. 53 - Битка с ЧУДОВИЩЕ (ВАЖНО - на еп. 83 - лесна битка с чудовище пише как се определят атаката и защитата на чудовището. Ако ползвате приложението правете референции там.)
- Еп. 55 - Преговори с ВЛАДЕТЕЛ
- Еп. 56 - Битка на ЧУДОВИЩЕ призовано от ГЕРОЯ
- Еп. 94 - Преговори - съюзяване и наемане на ГЕРОЙ

(довечера ще актуализирам списъка с импровизираното съдържание)

В ПРИЛОЖЕНИЕ Преговорите с Владетел ги няма, но там са описани пресмятанията на МАРКЕРИТЕ. И началото го няма, но там така и така нищо не се случва.

Така че, ЛиМ си е точно това - разхождане по картата и битка след битка след битка, докато минете в приказното царство и намерите артефактите. Те това е.

dredknight писа: писа:

Играта иначе е доста лесна. избираш се с боец, правиш две три успешни схватки, набохваш се с атака и дефенс и след това избиваш всичко на пътя ти.

Джордж каза, че това е била идеята по начало - за да не се тутка играча с дълги битки. :P

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

13 Авг 2014 11:12
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Лорд и Магъосник: Q & A #94745
Аз съм косъмът в супата! Аз съм пладнешкия спамър! Аз... си намерих архива! :-)

Лорд и Магьосник

Второто приключение от поредицата стратегически книги-игри ни отнася в приказна страна. Ще изберете своя герой измежду рицар, варварин, стрелец, елф, господар на сенките, магьосник, демон и още няколко персонажа и ще се впуснете в едно фентъзи приключение. Цел на играта е да обходите Човешкото и Приказното царство, да откриете бърлогата на Последния Невидим Дракон и да завладеете две от могъщите съкровища, даващи ви власт над един от световете. Лорд и Магьосник е и първата стратегическа игра, в която можете да играете отборно – един срещу друг, или кооперативно, като за целта има обособена секция правила.

Като казах правила,

Трябва да се каже, че в този случай заемат по-голямата част от книгата. Въведени са няколко системи за битки – от просто сравняване на комплексен показател, през размяна на удари, до истинска циклична схема за провеждане на битки! Показателите на героя и чудовищата са много, има и екипировка, която също внася модификатори.
В играта има три „типа” битки – срещу „човекоподобен” противник – друг герой, разбойник, орк, или срещу приказно същество – гигантската оса, живо дърво и най-могъщите противници в играта – драконите, еднорога, грифона и убиеца на дракони.

Цветната карта

Този път е значително по-голяма, и различно оформена – по нея се следва определен път, дължината на хода отново зависи от хвърлено зарче. По пътя на даден интервал са подредени маркери, които пращат към различни ситуации.
Учудващо, но в тази игра ситуациите са малко – гореописаните битки, среща със странстващ рицар или магьосник (търговци на оръжие или магии), почивка в странноприемница и преговори с владетел на замък.
Замъците са интересно нововъведение – има три варианта, които могат да бъдат построени от играта при събитие, генерирано от маркер, или построени от играч, събрал достатъчно пари. Самите замъци се изрязват от хартия и се залепват за да се получи съответната фигурка.

По този повод, освен фигурките на героите и замъците имате само две други приложения. Картички за специалните предмети и могъщите чудовища (реално не играят роля), и двулицева карта за битките с противник и чудовище.
Картата за битки с чудовище (Бойна карта) е по-скоро с козметична функция, докато другата (Тактическа карта) наподобява доста тези от поредицата „Кървав меч” и има своето значение при провеждане на сложни битки.

Бойната система

е доста тежка, и в същото време не балансирана. Идеята на играта е при първоначални стълкновения с по-слаби противници (в Човешкото царство) да натрупате точки и пари, и след като се въоръжите добре да се изправите срещу могъщите чудовища, които се срещат в Приказното Царство (а и за да проникнете там ви чака една тежка битка). Проблем със системата е, че е доста не балансирана – в един момент битките стават абсолютно предрешени. Това обаче има своя плюс, защото... Ами играта се състои основно и единствено от битки. Колкото и да му е забавно на човек, в един момент идват повече – и е добре да се минават бързо.
Цикличните системи са разработени добре, и са добър повод да обърна повече внимание на един съществен

Проблем на изданието

Джордж разказва, че когато се е стигнало до печат на изданието се е наложило да свият книжката с една печатна кола. По този повод една част от книгата липсва, включително и съдържанието, описващо ситуациите в основната част. За удобство на читателите ще го представим тук:
- Еп.1 - Начало
- Еп. 45 - Странноприемница
- Еп. 51 - Битка с ГЕРОЙ
- Еп. 52 - Битка с РАЗБОЙНИК
- Еп. 53 - Битка с ЧУДОВИЩЕ (ВАЖНО - на еп. 83 - лесна битка с чудовище пише как се определят атаката и защитата на чудовището. Ако ползвате приложението правете референции там.)
- Еп. 55 - Преговори с ВЛАДЕТЕЛ
- Еп. 56 - Битка на ЧУДОВИЩЕ призовано от ГЕРОЯ
- Еп. 94 - Преговори - съюзяване и наемане на ГЕРОЙ

Друго нещо, което липсва са точките за живот на героя и противниците – 30 за нормалните противници и приказните същества, 60 за героите и по 120 за чудовищата отпечатани на картичките (драконите, убиеца на дракони, грифона и еднорога).

По някаква причина всички ситуации, освен „Начало” и „Преговори с владетеля са дублирани в „ПРИЛОЖЕНИЕ”. Спокойно можете да използвате и него за разиграването. Събитията, които генерират маркерите по голямата карта също са там, но по-изненадващо – Последния омагьосан замък и Пещерата на дракона са описани не в ПРИЛОЖЕНИЕ, а в Правила на играта в началото.

Обширните правила

Разпокъсани на различни места в книгата отблъскват много от феновете, но за други Лорд и Магьосник остава харесвано заглавие, като дори се превръща в основа на поне един сценарйи за фенска ролева игра – „Пионки на Съдбата” от Дамян Христов. Възможността за игра от много хора действително дават възможност за имровизирана ролева сесия, ако е наличен водещ добре запознат с обширните правила – точно това, на което се е надявал Джордж М. Джордж по негови думи. За съжаление, добро литературно описание на историята в самата игра или като отделен текст отново липсва, „Лорд и Магьосник” е изцяло игрално насочено заглавие.[/spoiler]

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

26 Мар 2018 18:15
дрон8's Avatar
дрон8
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Лорд и Магъосник: Q & A #127158
За лорд и магьосник къде е правилото за обезщетание?

Той ви гледа през прозореца. Той ви вижда, но вие него не. Това е дрон8 и дрон10, както и дрон101.

27 Дек 2018 13:13
дрон8's Avatar
дрон8
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Лорд и Магъосник: Q & A #130232
Добър ден, Който и да е,

Ще бъда много щастлив ако накой ми каже къде мога да намеря отговор на тези въпроси от ЛиМ.(или да ми обясни, ако липсват в книгата)

От къде мога да вземам руни ?

Кога играта може да строй замък ?

Благодаря предварително. :)

От Дрона

Той ви гледа през прозореца. Той ви вижда, но вие него не. Това е дрон8 и дрон10, както и дрон101.

26 Юли 2023 08:30
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Лорд и Магъосник: Q & A #141894
В "Приложение", глава "Допълнение към СПЕЦИАЛНИТЕ СИМВОЛИ", маркер "Шанс" - този който прилича на "сребърно съндъче", или някакъв смарагд, зависи от въображението - при сбор от 7 играта строи замък. Повечето от съществените правила реално са в "Приложение".

Мисля че се бъркаш за руните - това е в Лорд Дракон, в Лорд и Магьосник има рунически демони, магии, но не си спомням за руни.

Ще извиняваш за бавния отговор, "абониран" съм за разни теми тук, ама мисля че "известията" са прехвърлени към "Български пощи"... :whistle:

26 Юли 2023 09:53
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1248
Лорд и Магъосник: Q & A #141897

Pe6ka_S_Mnenie писа:
...
Ще извиняваш за бавния отговор, "абониран" съм за разни теми тук, ама мисля че "известията" са прехвърлени към "Български пощи"... :whistle:

Дори не знаех, че имаме такава функционалност, ще проверя какво е станало.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

26 Юли 2023 10:09
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Лорд и Магъосник: Q & A #141898
Е как, преди с препоръчано ми идваше физическа разпечатка от последните отговори, ама и то се бавеше доста.

П.С.
:side: .ес макрабъг ,шагятс ес огонМ

26 Юли 2023 10:49 26 Юли 2023 12:35 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1248
Лорд и Магъосник: Q & A #141900

Pe6ka_S_Mnenie писа:
Е как, преди с препоръчано ми идваше физическа разпечатка от последните отговори, ама и то се бавеше доста.

П.С.
:side: .ес макрабъг ,шагятс ес огонМ

Май е било на стария форум, не откривам нещо подобно в момента.

П.С. Не е така, просто ми се стори като много добра функционалност, която трябва да се оправи ако се е счупила, но уви!

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

26 Юли 2023 12:20
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1636
Лорд и Магъосник: Q & A #141901

Pe6ka_S_Mnenie писа:

Напоследък има проблеми и с еконтоматите, провери си и ти.

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Time to create page: 0.062 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща във Варна 17-18 май (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Ал Торо
    • Today 09:24
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (231 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 18:59
    • Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън (5 Мнения)
    • в Книги-игри / Работилница
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 18:16

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност