• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Regeneration - "Лорд и Магъосник"

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
25 Фев 2012 13:56
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 52
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #48651
С радост мога да заявя че съм готов с правилата за битка!

ПРАВИЛА ЗА БИТКА
Развива се походово като първи винаги кара героя. Ако битката е между герой, първи кара този с по голяма бързина.
По време на хода се изпълнява едно от следните действия:

А) Преместване - на едно или две полета, но не по диагонал

Б) Атака/стрелба
Играча решава в началото на хода дали да удари 1,2 или 3 пъти.
За всеки допълнителен удар който реши да направи получава -2 към атаките си докрая на хода.
Атаката на нападателя е :
Герой Атака: Сила + атака на Предметите +d6
Герой Стрелба: Сила + Атака на оръжието –Брой успоредни линии/2
Чудовище Атака: Атака + d6
Защитата на целта е:
За герой: Бързина + Защита от предмети + d6
Чудовище: Защита +d6

В) Хвърляне на магия – всяка магия се изпозлва по веднъж в битка
Ако героя насочва магията към себе си или спътник ефекта и се активира. Ако магията е насочена към протвник:

Атаката на магията е: Маг.С + d6
Защитата на противника е: Маг.У + d6

Г) Преговори – Героя може да преговаря с врага ако е поне на 3 полета от героя. Героя може да убеди врага да се бие на негова страна докрая на битката.
Пеговори:
Преговори + d6 се сравнява с желанието за битка на противника.
Ако разликата е равна или по голяма от нула то врага минава на страната на героя .
Ако разликата е по малка от нула противника отказва . Преговори с него немогат да бъдат водени.
Когато враг мине е примамен на страната на героя останалите противници отказват да преговарят с него.

След края на хода се изчисляват щети, ако има такива.
Ако атаката е по голяма или равна на защитата ударът/магията са нанесени успешно.

ВНИМАНИЕ: Всеки успешен удар, истрел или магия, имат поражения единица. Освен в случайте в които изрично не е споменато че е друго число.

Битката свършва когато една от двете страни:
- остане без точки за издръжливост.
- Избяга –това става когато героя стигне в другия край на драконовия път и изчака 2 хода.

Възможно е да се направят някой малки промени, но като цяло така ще изглеждат.

Тези правила НЕ СА СЪВМЕСТИМИ с геройте и предметите от оригналния Лорд и Магьосник.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Фев 2012 19:04
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1528
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #48660
Прочетох 3 пъти правилата. Ето няколко мои въпроса по темата. Дано ти помогнат. :)

1. Може ли в самата битка да се сменя оръжието ?
2. Как точно стои въпросът с използването или неизползването на щита ?
3. Защо една магия може да се използва само веднъж в битка ?
4. Бягството от битката ще дава ли наказание под някаква форма ?
5. Описаната битка е 1vs1, но как ще изглежда една примерна битка между 2 групи ?

:)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

25 Фев 2012 23:27
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #48666

Efix7 писа: писа:
1. Може ли в самата битка да се сменя оръжието ?
2. Как точно стои въпросът с използването или неизползването на щита ?
3. Защо една магия може да се използва само веднъж в битка ?
4. Бягството от битката ще дава ли наказание под някаква форма ?
5. Описаната битка е 1vs1, но как ще изглежда една примерна битка между 2 групи ?

1. Може.В началото на хода.
2. 1 вия въпрос/отговор мисля че рещава проблема. Ако стреляш, си оставаш с лъка.
3. Такива са стандартните правила на Лорд Дракон и реших да не ги пипам. Просто да добавя повече магии.
4. Ами 2 хода трябва да седиш и да чакаш. През това време гадините те удрят. Времето може да се увеличи или намали ако наказанието е прекалено малко/голямо.
5. Правилата важат и за групови битки. Първо действат всички от единия отбор, после всички от другия.

Нещо което не съм споменал.

За да премахна част от сметките - кръвта, в точкова система няма да съществува.
Всеки герой/чудовище има брой щети които може да поеме преди да умре.

Всеки герой има 10 /рицаря има 15 това му е спец./

Всеки успешно нанесен удар/магия прави 1 щета.

Мисля, че със тази система нацелвам баланса между близка, далечна , и магическа битка /имайки предвид правилото за използване на всяка магия по 1 път в битка/.

Обоснование: Магъосникът може да пуска магии от всякакво растояние без наказание(което е силно), но веднъж когато му се изчерпят магиите трябва да разчита на каквото може /удар, стрелба - в което няма да е особенно развит/

Стрелецът - Удря от растояние, като растоянието пряко влияе на ефективността. Той ще бъде най ефективен в безнаказано нанасяне на щети (от 1-3 изтрела на ход) преди да го хванат в дуел.

Боецът - яде бой докато стигне до целта. Веднъж когато стигне до целта, има шанс да навакса с щетите, тъй като може да удари до 3 пъти на ход!!! При положение че ще е умел в близка битка наказанието за повече от 1 удар няма да му е проблем :).

Поне така разсъждавам аз....

Голямата ми питанка все още е как да разнообразя терена. /без да отпечатвам 10-15 различни разновидности на тактическата карта ;D/
Мисля че ще стане скучно да се биеш на един и същи терен всеки път....

24 Мар 2012 21:47
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #51270
Скоро не съм ъпдеитвал за прогрес тъй като съм доста зает последните 1-2 седмици.

Искам само да споделя че работя по проекта и имам почти завършена бета на правилата.
Има няколко неща които трябва да довърша и ще я пусна за тестове.

Ето и един спойлер ;D

dox.bg/files/dw?a=f27f460c17

25 Мар 2012 18:26
Делян
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #51290
Интересен спойлър, чакаме бетата

26 Мар 2012 17:56
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #51317
Интересен, но неадекватен. На снимките героите са с едно въоръжение, а на визитките им с друго. За проба: стрелеца е с прашка, а на снимката с лък.

Понякога подобни детайли развалят и най-хубавата концепция.

26 Мар 2012 21:01
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #51322
хм.. снимките са за да покажат визията на героя.

Ако следваме тази логика тогава стрелеца през цялата игра трябва да е с лък ;D.

27 Мар 2012 09:29
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #51341
На мен картинките никак не ми харесват. Не че са лоши, просто нямат нищо общо една с друга дори като стил. Мрежата е огромна, не е толкова трудно да се намерят десетина картинки в подобен стил - даже не е нужно да са с един и същи автор.

А иначе...
- "Стар Магъосник" звучи ужасно. "Архимаг", "Магьосник" или просто "Маг" звучат по-добре.
- Прът? Тояга, сопа, копие, брадва или боздуган може, ама орк въоръжен с прът...

My deviantART page.

27 Мар 2012 19:26
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #51375
Coblin картинките съм ги взимал от където намеря не го крия. Рисуването не ми е силна страна, така че каквото намеря, това е. ^_^

"Стария магьосник" си е директно от книгата на Джордж затова не съм си правил труда да го сменя.Ще го променя щом толкова дразни ;D.

15 Апр 2012 18:03
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #52342
С радост мога да заявя, че съм готов с голяма част от основните модули на играта.
Във файлът dox.bg/files/dw?a=db7f18f940 съм добавил някой от тях.

Реших да започна да "снасям" нещата част по част (и само тази която ми се струва готова). За да мога да поемам вълната от критика по ефективно :D.

Ще кажа по няколко думи за това което съм качил.

Геройте - засега това са началните герой от които играчите могат да избират. Всеки има 3 групи от качества - Физически, Магически и Дипломатически; и едно уникално умение.

Веднага искам да спомена системата за качване на умения и как работи тя.
Засега съм предвил че след всяка успешна битка играча ще има право да разпределя по 2 точки към уменията на героя, като няма право да слага и двете в една категория качества.
Към кой от двата атрибута ще се добави умението зависи от зара .

С тези две ограничения предпазвам играта от хора които обичат да злоупотребяват като блъскат всичко на 1 качество и по този начин се губи желанието (и красотата) от комбиниране на различни умеиня и тн.

/Б.А. въпреки че по начина по който съм замислил бойната система ако имаш само 100000 атака или магическа сила, пак ще те мачкат ;D/

За бойната система.. по добре вие питайте там че нещата са много, а и не съм сигурен че съм ги обяснил достатъчно подробно за да се разберат. Въпреки че системата е 3 страници след 1 2 разигравания няма да има нужда да гледате в листа.

Някой друг коментар за системата със съюзниците няма да е излишен. :)

еми това е засега :).

15 Апр 2012 21:48
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #52353
Няколко думи за категорията "Съюзник".

Това е човек, с който споделяте обща кауза. След достигането на каузата, той вече може и да не е съюзник на главния герой. Следващия пункт, който е важен, че по време на пътя до достигане на каузата е възможно той да не хареса някое действие, решение на главния герой и така да го напусне. Обратния вариант е да създадеш по-дълбока връзка с него и да следвате и друга кауза след изпълнението на настоящата.

Всички тези теоретични неща могат да се конкретизират в няколко скали със стойности, които да се следят и съответно да се променят с течение на играта.

15 Апр 2012 23:31
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #52354
Efix прав си за думата съюзник. По скоро наемник трябва да използвам.
Предполагам съюзници ще бъдат двама герой/играчи, които действат заедно за победата.

Иначе за сложност... винаги мога да го усложня. Просто искам да подкарам една вървежна версия, а "Преговори и съюзници" засега спада към допълнителните елементи :).

Притесненията ми са за бойната система. Хем не искам да е мъчителна за играчите, хем да е интересна.
Мисля че съм постигнал един добър баланс, но ще бъда сигурен след като пренапиша магиите за новата система и я тествам (надявам се идния уикенд, но не се знае).

26 Окт 2012 01:02
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #63044
малък ъпдейт. Малък не защото не правя нищо, а защото не искам да споделям за сегa :D.

Както си пишех, редактирах и какво ли още не правилата. Ме удари малко музата и напълних малко текст към едно от събитията.

Реших да го пусна тук. От една страна като спойер, от друга като възможност да "попия" малко критика, тъй като съм толкова добър писател колкото justin Bieber е добър певец.

Та ето го откъса.... късичък, не форматиран, но от сърце ^_^.

" Пътувайки безгрижно по Драконовият път те пронизва ужасна болка в кракът. Свличаш се в прахта. Извръщаш поглед назад и виждаш че си се спънал в стрела… ?!?!? Не вярваш на очите си, затваряш ги и отваряш отново, но стрелата е все там… висяща на около педя от земята, като зазидана от прозрачен кехлибар, изолирана от време и пространство. Оглеждаш се наоколо и забелязваш, че това не е единствената аномалия наоколо. Различни части от снаряжение, мечове, щитове, брони, шлемове - къде повече къде по-малко, седят застинали по същият начин, сняг покрива отделни места от пътя. Сняг по това време на годината? Изведнъж мисълта те удря, намираш се върху древно бойно поле останало от последната война на драконите. Използваните магически потоци използвани тогава са били… и още са… толкова силни, че магията все още пребивава по тези места. Мощта на магията е толкова силна, че е практически неуправляема от, който и е да е магьосник, всъщност дори от десетина или стотина…

Отърсваш се от песни и разкази за епични битки и се запътваш колкото се може по-далеч от това вечно гробище. Няколко десетки метра от последната аномалия се спираш и въздъхваш. Никой не знае под каква форма може да те сполети магията по тези места.

Обръщаш се напред и…. осъзнаваш, че не си на същото място, от което дойде. Дърветата са по-високи и гъсти, времето сякаш се е променило, а слънцето е изминало значителна част от дневния си маршрут по небосклона. Всъщност единствената непоколебима част останала на пейзажа е самият Драконов път. Вечно пребиваващ, безкрайно простиращ се из земите на хората, а и отвъд. Чудиш се ще дойде ли ден, в който ще видиш краят му? Време за размисъл няма, трябва да разбереш къде се намираш и по-важно – да разбереш накъде е целта ти."

27 Окт 2012 22:50
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #63079
На мен ми хареса. Даже си представих описанието на бойното поле на древния драконов език изчезнал преди хилядолетия, но изписан на стените на последния драконов град скрит в мъглите на времето ....

17 Ное 2012 14:58
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #63854
Ето малко показно на това как съм променил някой елементи по картата:

Врати

В "Приказното царство" има постатвени магически врати. Ходът завършва на полето пред вратата, независимо че според показанията на зара фигурката би трябвало да продължи. При следващия ход играчът има право:
- да обърне посоката на движение и да тръгне обратно.
- да мине през вратата, като действието отнема един ход и героят е телепортиран на случайна страна от случайна врата в Приказното царство.
Пример: Заставаш до една от вратите(без значение коя) и искаш да минеш. Хвърляш зар 6.
При 1-2 си на лявата врата, 3-4 горната дясна, 5-6 долната дясна. При четно излизаш от долната страна, при нечетно от горната. Възможно е да излезеш на същото място, от което си дошъл.

П.С. За тези които нямат картата под ръка в приказното царство има три врати :).

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Time to create page: 0.135 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 11:41
    • Активност на авторите от новата вълна (50 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 06 Ное 2025 00:28
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (217 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Radko
    • 05 Ное 2025 22:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност