• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Regeneration - "Лорд и Магъосник"

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
01 Мар 2013 16:53
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 52
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #68685
Здравейте всички :).

Нещата се развиват бавно и мудно (къде заради нямане на време, къде заради липса на муза), но напредък има.

Някой от модулите в играта (даже доста от тях) са вече готови.

част от правилата са готови (битки, както и повечето ситуации).

Като дизайн съм дотук:

картични на екпировка : 100%
картички на чудовища: 90%
картички на учители : 100%
Картички на проклятия: 10%
Картички на геройте: 80% /някой довършителни неща като по-добра подредба на информацията на гърба/

Остава ми да направя следните неща -

1. Ситуация - пещерата на невидимия дракон
2. Ситуация - омагъосан замък
3. ситуация - проклятия - да обогатя списъка
4. тест - по сериозен тест на правилата с битки. Да проверя до колко са уравновесени пътеките - маг, боец, дипломат.

Закачил съм ПДф с завършени части от правилата. ;) Документа не съдържа кратко описание (все още) на действията и тяхната последователност по-време на ход. Иначе те ще са прости:

1.хвърляш зар , местиш.
2. изпълняваш събитие в зависимост от това къде си стъпил.

това е!

Хич не ме бива в подредба/оформление предполагам ще има доста недоволни.
Очаквам критика ;D

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Мар 2013 13:54
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #68969
Малко да се обосновя за направените промени :

1. подмятането наляво надясно

за да направя въртенето в кръг по-смислено използвах трите вида разхвърляни маркери.
В началото на играта игача(играчите) избират един от трите типа. Всички плочки от този тип сформират пътя, по който трябва да се мине за да се събере амулет ключ. С негова помощ играча отключва приказното царство.

Играта в човешкото царство е по-лека. Приближаването до самият амулет (това става като играч мине през всички маркери от избрания тип) е съпътствано с награди. Най-силните чудовища ги няма на тази карта.

В приказното царство, играта е в оптималната си трудност. По-трудно може да се правят планове за посоката, а и нерядко може да бъдете пратен за наказателна обиколка :).

Идеята на играта е следната, събираш амулета, позавърташ се в човешкото царство и влизаш да търсиш легендарените предмети, като се стараете да оцелеете докато ги намерите. Тук ще има елементи на прецакай другарче.

Прецаканите или неуспелите ще могат да се върнат в Човешкото царство за да съберат сили и да си пробват пак късмета.

2. Бойната система - "Изчадие VI" - преминала е през 6 пълни преработки
Най-накрая достигнах до елементарен вариант състоящ се от малко и бързи действия.

Една примерна битка се води по-следния начин:
В началото - записваш 2 коефициента, които се изчисляват като вадиш А от Б.
по-време на битката - хвърляш 1 зар на рунд, битката трае между 2 и 5 рунда, в много много редки случай повече /срещу утлимативни врагове/.
края - събиране на съкровище.

Няма, записване на опит, няма смятане и взимане под предвид на много числа.
Единственото възможно усложнение е при използването на някой магии, чиито ефекти продължават до края на битката. Но както казах за 4-5 рунда това не е много;).

Играждане на геройте: Както бях казал преди те са 3 вида - Магъосник, боец, дипломат.

всеки от тях може да бъде се играе чист - само боец, само маг, само дипломат. Всеки си има силни и слаби страни. /Някой ако го интересува ще му кажа;) /.

05 Мар 2013 15:15
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1202
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #68973
Давай нататъка!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

14 Мар 2013 19:41
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #69777
Ъпдейт с прогреса до днес :)

Готов съм със следното :

картични на екпировка : 100%
картички на чудовища: 100%
картички на учители : 100%
Картички на проклятия: 100%
Ситуация - омагъосан замък
ситуация - проклятия - обогатяване на списъка, промяна на правилата
ситуация - Учители - подобрение/улеснение на правилата

Остава ми да направя следните неща:

1. Картички на героите: 80% /някой довършителни неща като по-добра подредба на информацията на гърба/
2. Ситуация - пещерата на невидимия дракон
3. тест - по сериозен тест на цялостната игра. Да проверя до колко са уравновесени пътеките - маг, боец, дипломат.
4. Дизайн - да направя, бегла карта на участък от драконовия път, ще се ползва за битки и по-желание

Вероятна цел : да измисля как да добавя PvP към играта. Сегашните правила за битка са изцяло PvE ориентирани :/.

Почивам до неделя така че се надявам да направя първите сериозни тестове до края на седмицата :).

17 Мар 2013 21:55
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #69957
Здравейте :). След няколко теста този уикенд мога да ви зарадвам с напълно готови core правила!!

От тук нататък ще се стремя да правя тестове за равновесие на играта.

Какво направих тази седмица?
1. премахнах парите, така няма нужда да се водят записки за едно нещо повече. Когато се пазаруват умения и точки просто се използва класа на предмета като базис за неговта ценност. Просто и лесно вижте как в секция "Страноприемници".

2. Основни промени във фунция "проклятия", вече правилата за тях са еднакви навсякъде (преди имаше значение къде си - приказно или човешко царство). Сега са по лесни за научаване и увеличават елемента на "прецакай другарче" игра.

3. Изграждане на герой - методиката по-която геройте се развиват беше такава че рано или късно всички умения биха им се уеднаквили и така смисъла от избиране на герой заради специфичните му класови възможности се губи, затова направих две от шестте умения на всеки герой основни за класа му - те са различни за всеки разбира се :). останалите 4 (второстепенни) умения струват два пъти по скъпо за развитие.
С настоящата промяна оставам вратичка за тези които искат да вървят против законите на логиката ( и запазвам разнообразието), но на по-висока цена.

4. Тествах пътека на чист войн и магъосник - изглежда че играта си работи. Върви доста леко :))). Трябва да симулирам игра с повече хора за да съм напълно сигурен.

Това което ми остана е следното:

1. Тестове - да проверя колко бързо/бавно се развива играта и колко време би отнела.
2. Тестове - да я изиграя със всички магьосници като пробвам колко са ефективни/неефективни магическите училища.
3. тестове - да намеря правилно равновесие между брой карти събития - чудовища, проклятия, учители. За сега изглежда добре, но я играх като за 1 човек, така че не е много валидно ;).
4. Ситуация - Последната пещера на дракона - още не съм измислил какво ще бъде последното препядствие :). Докато играя ще ми дойде нещо на ум... предполагам.
5. тестове - да пробвам дипломатичните герой.
6. малко да оправя правилата, да добавя по-подробни примерни ситуации.... и други неща, за които не се сещам сега.

Простете за множеството правописни грешки, но съм страшно мързелив и уморен тази вечер :).

Ако някой случайно хвърли око на файла и има въпроси/забележки чуствайте се свободни да питате :).
Всичко ми е в главата и ми е трудно да чета от трето лице.[attachment=1:37ogcqbu]<!-- ia1 -->core rules.pdf<!-- ia1 -->[/attachment:37ogcqbu]

17 Мар 2013 22:08
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #69961
Някъде ми се въртеше само картата останала от лорда - ще тествам системата с приятели.

17 Мар 2013 22:40
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #69965
Благодарности :). Тогава ти закачам и картите без тях няма как.
Както и приложението с описание на магиите.

Единия дек се състой от тези с предмети а другия от всички останали.

Бройките са толкова колкото са по документите (за това при проклятия някой се дублират).

Имам още няколко идеи за прокялтия но за сега толкоз.

От какво се опасявам:
1. играта се развива малко бавно, което води до известна цикличност (след изчерпване на основаната задача героя е слаб за да влезе в приказното царство. Може би ще увеличава ценноста на предметите за да може да се взимат повече точки при продажба :) )
2. освен магьосническа пътека - директни бойни магии, други не съм тествал. Може въобще да не са ефективни .
3. в приказното царство тестове не съм правил още, мисля първо да поработя върху точка 1.
4. Има някой промени в стойностите на екипировката, които не съм нанесъл още.

18 Мар 2013 20:55
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1528
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #70054
Картите са страшни. Личи си, че много труд си хвърлил по тях. btw на бродещия маг има печатна грешка.

Баланса на играта се прави ( поне според мен ) в крайните етапи. Моето мнение, е че за момента трябва да направиш няколко странични задачи ( т.н. quest-ове ), които да обогатят играта и да разбият монотонния ритъм и еднообразието. Какво ще кажеш ?

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

18 Мар 2013 22:05
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #70063
Efix7, преди да седна прочета какво си написал седнах да ям и точно това ми се въртеше в главата xD!
Още по хубаво е че направо бликам от идеи! Сега трябва да седна и да се опитам да ги сглобя в нещо смислено.
Най вероятно този уикенд, че съм много натоварен през седмицата. :)

03 Май 2013 19:21
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #72887
Здравейте ;).

не съм работил скоро върху проекта, че пак ме натиснаха здраво последният месец и нещо.

Както и да е искам да пусна малко обновление относно целта на играта.

Днес се позамислих относно крайната цел , признавам, че от самото начало предложената идея не ми харесваше ( който вземе 1 или 2 легендарни предмета печели). Някак си бойците изглеждаха най-превилигировани към този тип задачи, без да споменавам че и задачата е малко семпла. А и някак ПвП елемента оставаше малко пасивен - шансът да се засекат двама играча на едно поле от картата е доста малък.

Поправям горепосочените минуси, като вкарам нова( и последна) крайна цел в играта.
По този начин ще използвам пълния набор от игрални елементи съществуващи в оригиналния Л§М като добавя "Замъци и войници".

С две думи целта на играча ще бъде да се самопровъзгласи и съответно да бъде признат като новия "Лорд и магъосник" на царството.

Това става по следния начин :
1.Играча трябва да се сдобие с легендарен предемет
2. играча трябва да построи замък
3. играча трябва да занесе легендарния предмет в замъка.

Точка 1 и 2 се извършват в поредността избрана от играча.

Този нов стратегически елемент ще направи герои от тип дипломати/боец-тип-танк/магъосници-без-директни-нападателни-магии с равноправно тегло спрямо герой от тип "вървя-и-меля-наред" или "пускам-две-магии-и-изпепелявам-всичко".

Това е за сега и това е което ще бъде като краен продукт.
Сега трябва да работя.

Efix относно куестовете - ще почакат малко. Не искам играча прекалено много да бъде разсейван от крайната цел и излишно да се разтегля времето за игра.

04 Май 2013 17:47
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #72906
Ето и крайния резултат на модула замъци. Възможно е някой цифри да бъдат променени нагоре/надолу с цел баланс.

Замъци

А) Строеж на замък
Построяването на замък е една от основните цели за да успее играч да се провъзгласи за „Лорд магьосник“ на Човешкото царство. За целта в играта фигурират три замъка и три полета, на които могат да бъдат построени. Това са трите ями в центъра на Човешкото царство.

За да построи замък играчът трябва да се намира на поле граничещо с една от ямите и да се раздели с предмети, чиято обща класова стойност е поне 20. Строежа отнема 5 последователни хода, при които той не може да се движи или извършва каквато и да е друга функция. Ако конструкцията бъде преустановена преди да е завършена играча губи вложените средства(предмети).
Построения замък има следните показатели : Защита 10, Устойчивост 10, Живот 10, Клас 5.
Притежателя на замъка може да увеличи тези стойности като наеме войници във всяка една страноприемница. Методиката е същата като при обучение на герой. Ако противников герой стъпи на поне граничещо със замъка, собственикът на замъка си тегли предмет от купчината с предмети (един вид такса). Предметите се съхраняват в замъка и могат да бъдат продадени за подобрение на неговите защити или за нуждите на героя когато той го посети.

Б) Обсада на замък
Обсадата е способ, чрез който играч може да превземе противникова крепост. За да започне обсадата фигурка на герой трябва да е стъпила поле пряко граничещо със замък (не по диагонал). Тогава играчът обявява обсада на притежателя на замъка.
Обсадата протича като битка с враг, но без предварителни рундове. Замъкът не атакува. Всеки рунд от битката е ход от играта, тоест само по една атака на ход. Замъка е превзет, ако точките за издръжливост на замъка станат равни на 0 преди оставащи рундове 0. Тогава нападателя става собственик на замъка. Ако нападателя има друг замък, превзетия е унищожен. Премахни фигурката на замък от картата. Ако в замъка има предмети, стават притежание на новия собственик.
Ако обсадата е неуспешна, намали защита, устойчивост и издръжливост на замъка с 1, в случай че са по големи от 10. Това са последиците от атаката. Ако героя се откаже от обсада преди да е победил/загубил нищо не се случва.
Група от играчи могат да направят обща обсада на замък. И двамата трябва да са стъпили на поле граничещо със замъка. По време на рунда всеки може да прави атака/магия, но само един може преговаря. Играчите трябва предварително да са се разбрали как ще разпределеят „имането“.

ВНИМАНИЕ: При обсада, не могат да бъдат използвани проклятия по-какъвто и да е начин, както и следните магии: Лечебна длан, Стихия от недрата, Мъртвешки сън, Дрямка. По време на обсада други играчи могат да използват проклятия върху нападателя на замъка по-време на техния ход.

В) Преговори по време на обсада
Чрез преговори, героят може да удължи времето за обсада за да увеличи шансовете си да го превземе. Нападателя може да преговаря всеки ход със защитниците, като това не отнема правото на атака т.е. нападателят може всеки ход да преговаря и да атакува. Преговор със защитниците става по начина, по който се преговаря с враг. Виж секция „Дипломация“. Ако беседата е успешна този ход не намаляваш оставащи рундове. Няма ограничение на опитите за дипломация, но само по един път на ход/рунд.

С това нововъведение тежеста на следните типове герой се увеличава както следва:

1. Търговец - Уменията на търговеца му позволяват да построи най-бързо от всички замък, както и да го "угои" до степен непосилна за останалите.
2. Магьосници вещи в "Псевдо-Бойни Магии" и "Магии за Омагьосване и Призоваване"- имат много силни способности за неутрализиране на защитните способности на замъка.
3. Дипломат - Голям шанс да проточва обсадата докато я спечели.
3. С цена на замъка от 24 класови точки шансът за строеж на замък при бойците ще е доста по-малък, тъй като всеки играч има право на 6 предмета в раницата си като тежеста на всеки предмет е между 1-5. Тоест боец трябва да има 6 предмета с преобладаваща тежест 4. Правилата дават възможност на играча да добави и предмети от собствения си инвентар т.е. от 6 да увеличи предметите на 10. Така бойците/маговете ще трябва да пожертват част от ефективността си за да наваксат с гоненицата за победа:).

Трябва да се има и в предвид, че предметите от всички класове са ограничен брой и няма да са достаъчни за всички :). Това вкарва друг интересен момент в играта. Но за сега толкоз :).

05 Май 2013 18:45
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #72917
Относно другата половина от целта на играта - Намирането на легендарен предмет, много се чудих какво да бъде изпитанието в пещерата на дракона, дали да бъде някаква трудна и дълга битка, дали да е някаква тактическа игра, други сложни варианти, колко легендарни предмета да са нужни за да се счита героя победител?

Последната ми (за тогавашния момент) идея беше някаква смесица между обикновенна битка с добавка от леки тактически елементи. В следствие го счетох за прекалено време заемко за отборна игра, а и трудно би се постигнал баланс при наличнието на толкова класове /Как би се справил търговеца като не става за добър боец??? а и без това едва е докретъл до тук.../.

Бидейки недоволен мислих мислих ... и реших това да бъде просто проверка за качество ала ММ.
Като всеки път проверката е различна, и при провал героя трябва на ново да извърви пътят до пещерата.
По този начин се стимулира развитието на повече от 1-2 качества, за да бъде шанса за успех при дракона по-голям. Играча сам ще избере дали да грухти 1-2 атрибута и да върти обиколки напред назад до дракона като побъркан докато не му се падне желаната проверка или да направи развитието си по плавно, като разгърне точките между 3-4 от уменията, но да е сигурен, че няма да завтаря посещението си при дракона.

С изолирането на усложняващ елемент в тази точка на развитие играчите ще трябва да наблегнат на развитието по време на цялата игра от колкото да се бъхтят само за един определен момент, който ще им донесе почти незабавна победа.

Добавям и откъса от правилата при Пещерата на Хилядолетния Дракон.

Пещерата на хилядолетния невидим дракон

Това е голямата мрачна пещера в Приказното царство. Вътре се намира хилядолетния невидим дракон, непобедим от смъртни, пазещ легендарните артефакти. За да се сдобиеш с един от предметите трябва да преминеш изпитанието на дракона.
Хвърли зар 6, ако се падне 1 изпитанието е за Сила, 2 - бързина, 3 - магия, 4 - устойчивост, 5 – Търговия, 6 – Преговори. Хвърли зара втори път и го събери с посочения атрибут, ако сбора е по-малък от 12 не успяваш и си телепортиран обратно в човешкото царство в страноприемницата с кървавото петно.
В противен случай дракона ти дава един от легендарните предмети на последния „Лорд Магъосник“. Считай пътя до победата за преполовен! Сега трябва да се върнеш в Човешкото царство и да стигнеш жив до замъка си (или да го построиш ако още не е).
ВАЖНО: Докато притежаваш легендарния предмет, точките за агресия НЕ намаляват и НЕ се зануляват, без значение какви картички използваш, игнорираш правила и събития свързани с намаляване/зануляване на тази статистика.

Сега ми остана да работя върху PvP битките, като в частност влиза нападание/защита на обсади и...... остава много тестване за което трябва да намеря време и воля :).

07 Май 2013 00:31
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #72956
Първите по сериозни тестове са готови - играта не работи ;D.

Място за притеснение няма, просто практиката ми показа някой логични неща - търговци и магьосници се нуждаят от малко късмет с предметите за да тръгнат въобще на някъде.

Бойците си имат преверз в настоящата конфигурация на играта (или по точно поради факта че дори в Човешкото царство трябва да се биеш).

Видя ми се малко скучно първата част от играта да обиколиш всички маркери от един тип - това значи че просто трябва да обходиш цялото човешко царство от единия край до другия. Проблема е че се вижда по скоро като задължение от колкото да има някакъв смисъл в него. Дойде ми много добра идея! Утре след работа ще я тествам и ще пусна официален фикс лог ;)).

Надявам се да не спамя много (последните дни).
Просто ми се вижда логично да описвам мислите си тук. Все някой може да изкритикува или даде идея! :).

07 Май 2013 12:06
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1202
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #72959
Давай давай, четем те с интерес!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

07 Май 2013 21:13
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Regeneration - "Лорд и Магъосник" #72974
Събота ако си свободен можем да се видим и да тестваме заедно.

Избери своето приключение

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 11:41
    • Активност на авторите от новата вълна (50 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 06 Ное 2025 00:28
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (217 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Radko
    • 05 Ное 2025 22:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност