• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Номад - Воини на пустинята. Възстановяване на правила.

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
09 Мар 2012 14:39
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1203
Номад - Воини на пустинята. Възстановяване на правила. #49788
Варианта е или да се портне що годе работещата система то Лорд Дракон или тука да се сложи таван, а пък да се губи само живот а не точки от всичко.
Евентуално както в сонора при толкова наранявания толкова ти е тавана.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Ное 2013 21:36
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Номад - Воини на пустинята. Възстановяване на правила. #83358
Извинявам се че вадя от гробницата тази тема, но се оказа че си пазя наколко файла от времето когато се мъчихме да оптимизираме системата. В един момент бях зарязал напълно идеята за поправка на страта и бях започнал да правя някаква рудиментарна настолна игра използвайки фигурките, картитите и сетинга...

Предвид играта реших да намаля параметрите до три основни аспекта - техника, оцеляване и магия. Всеки от тези параметри отговоря за определени оръжия, определин вид атаки, защити, превозни средства и т.н.

Магия - правене и разваляне на магии, защита от магии, медицина, отношения с магьосници и монаси.
Техника - огнестрелни оръжия, експлозиви, управление и поддръжка на превозни средства, компютри, отношения с роботи и киборги.
Оцеляване - хладни оръжия, ръкопашен бой, отношения с мутанти и чудовища, отношения с племена и отшелници, физическа издържливост.

Имам още няколко запизки по тези насоки, но е доста разхвърляно а и не съм го изкарвал във по-нормален вид.

И за финал - някакво файлче, което би трябвало да обяснява нещо, но не съм сигурен какво точно. МАй мислех да ползвам токенчета с различен цвят които да показват колко от аспектите имат различните герои, оръжия, превозни средства и чудовища.

[attachment=0:1s0dntua]<!-- ia0 -->85.png<!-- ia0 -->[/attachment:1s0dntua]

My deviantART page.
Прикачени файлове:
177_d56c27b6d30f2779acebffe789b3bd06.jpg

19 Ное 2013 21:39
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Номад - Воини на пустинята. Възстановяване на правила. #83359

Магия - правене и разваляне на магии, защита от магии, медицина, отношения с магьосници и монаси.
Техника - огнестрелни оръжия, експлозиви, управление и поддръжка на превозни средства, компютри, отношения с роботи и киборги.
Оцеляване - хладни оръжия, ръкопашен бой, отношения с мутанти и чудовища, отношения с племена и отшелници, физическа издържливост.

Имаш предвид, че всеки от тези главни клонове, ще има допълнителни под-умения?

Избери своето приключение

19 Ное 2013 22:06
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Номад - Воини на пустинята. Възстановяване на правила. #83370
Доколкото ми е ясно и на самият мен, май става въпрос за нещо на пръв поглед просто - като камък, ножица, хартия. Идеята е докато странства героят из картата да събира други карти - оръжия, превозни средства и подобни и да си прави нещо като мъничъка банда, с която да си вилнее. С лимит от 4-5 от средните карти на герой и още толкова от малките с мунициите и магиите. Доста ми е сложно да го обясня, позабравил съм идеите по темата. Май идеята беше всяко живо създание в групичката да може да атакува веднъж на ход. Точките му за вида атака се събираха със съответното оръжие което ползва (ако ползва) както и мунициите и целта беше да се мине някакво показание на зара.

Вземам един пример само с техника
Тоест да речем че имаш в групата киборг с базука, а ти си Вайла и караш каравана.

Киборгът има 2 точки техника, 1 оцеляване. Базуката дава +2 техника, но сама не може да стреля. Ако имаш някакви специални муниции за базуката или киборгът има някакви приставки може да му скочат точките и до 6.

Когато атакуваш с огнестрелни оръжия, каравани и подобни машинки, за атака вземаш точките техника от всички участващи в конкретната атака. Тоест ако вайла реши да прегази някой жмъц, атаката и ще е сборът от техниката на караваната и нейната техника. Ако още някой се вози в караваната допълнителни точки не се вземат от него, той реално не напада заедно с нея.

Идеята е че всичко има един зар защита. Но по-едричките категории имат някакви бонус защити (+1 за мотори, гущери и подобни едри гадове, +2 за джипове, камиони и цистерни) Ако нападаш нещо с по нисък клас... бонусът е за теб, ако нападаш нещо с по-висок за зара.

Ако примерно двама пешаци се млатят, бонуси от разлика в категорията няма да видят. Ако обаче мотор се опитва да изблъска цистерна, то цистерната има +1 понеже е по-тежък клас....

Такива ми ти работи ми се въртят из паметта. За съжаление документите на компютъра ми са все в тоя чернови свободен вид и май трудно ще ги извлека до някакво по-четивно състояние. :silly:

My deviantART page.

20 Ное 2013 01:40
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Topic Author
Номад - Воини на пустинята. Възстановяване на правила. #83415
Бележка от загрижена Пешка:

Миналия месец поиграх малко. Как стоят нещата реално.
При опит да изиграя играта, се оказа, че системата е почти 1:1 от "Талисман" - т.е. сбирщина от напълно небалансирани точки, които трябва да напомпаш до максимум, и след това просто да сгазиш играта (в този момент играта става изцяло тип "куест").

- Движението по картата няма никакъв регламент - пеша или с превозно средство
- Събирането на провизии е кьорфишек - при условие, че няма лимит на теглото, а запасите в търговските станции не са ограничени, е безмислено.
- Защитата на градове, и въобще всякакви гео-политически бъзици са оставени на фаза "Измисли си - и играй!"

________________________________________________________________________________

Сблъсъка ми със системи до този момент сочи, че всичко което предполага битка в повече от 3 действия ще бъде пренебрегнато от читателя. Въобще всяко усложняване няма да е добре дошло. :sad:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

13 Авг 2014 19:57
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Номад - Воини на пустинята. Възстановяване на правила. #94819
Проекта замря ли? Какво стана с него?

Избери своето приключение

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Ивайло - добрият цар (51 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 16:27
    • Ловец на сенки (6 Мнения)