• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Смъртоносна битка

Смъртоносна битка

• 1
  • 1
17 Авг 2013 18:26
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Смъртоносна битка #75604
Стигнах и до първата "стратегическа" тупалка... На първо преиграване доста ми напомня... всички други биткаджийски книги на Джордж, особено "Арените" :D
Крайно симпатична книга, още повече че рисуваните карти и илюстрации са много по-приятни от късните "колажни" варианти - цялата вътрешна карта - арената, двата лабиринта, долината на Рейдън са рисувани от художник (Владимир и Георги Петрови).

Трябва да се отбележи, че за разлика от "Джонга" и "Кукловода" например, Смъртоносната битка си е направо играема, че и доста приятна. Така или иначе няколко детайла (или пропуска) доста ми се хвърлят на очи...

- За начало, играта започва или със силите на живота, или с тези на смъртта - в съответния дял на картата. Честно казано не разбрах каква е ползата да се залагат разните капани (звездички и черепчета), при условие че противниковата страна не изпълнява "ход", а си стои... където е казал автора. Мислех си, че ще е яко и за тях да има предвидени действия, най-малкото за да има полза от "посяването" на капаните.

- Мисля, че нещо е объркано в "турнирния" цикъл за битка... Значи, при превес на противника в края на всеки цикъл се сравняват два кода (еп. 358). Б е за "вида" на противника, а "В" - за тактиката на героя. Доколкото схванах от разиграването е важно да напаснеш максимално тактиката спрямо противника (Б = В), за да победиш. Стойностите се движат между 1 и 6, нулата е само за В и значи нещо конкретно.

Да, ама към В се добавя кода за опит Г, който... може да бъде и 1, и 5, и 10, и 20. И така, един вид се дъниш безобразно само защото си много, много по-опитен. Все си мисля, че в този случай Г просто не трябва да се добавя, защото само обърква нещата, и то особено срещу противниците с кодове Б1 и Б2.

- Къде по ягодите са приложенията за "Реалистична битка"?

Ще ми се да разлафкаме, ако има фенове на играта. :) Ще ми се и Джордж да се появи, ама кой го знае... :(

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Авг 2013 19:56
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Смъртоносна битка #75605
Не разбирам какво толкова сложно намираш в битката. Тя си е добре направена и без бъгове, като имаш един единствен проблем с нея, но няма да ти казвам излишни спойлове.

Черепчетата и звездичките са повече за мултиплейър игра, отколкото за единична, но и тогава трябва да се използва, като не се поставя на картата а да се запише някъде и когато опонента ти стъпи на поле, което си ги сложил да му покажеш числото къде се намира, за да му направиш сечено.

Избери своето приключение

17 Авг 2013 20:11
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Смъртоносна битка #75606
Не е сложно бе. Сбъркано е, според мен. Ето ти пример - пада ти се боец Б=1, който след магически зар е по-активен срещу теб. Срещу неговата тактика успяваш да уцелиш подходяща (В=1). Имаш код Г=5, което, сумирано с В те праща по дяволите. Ако нямаш код Г печелиш, защото си уцелил най-добрия вариант. Не се връзва.

А, и правила за мулти също не видях, нещо... Не че не може да се играе "на редуване" по книжката...

П.С. - Паметка - Код Г е "за опит" и може да се натрупа доста в играта, когато твоя боец спечели правото да прави атака код Г обръща нещата в твоя полза, като цяло.

17 Авг 2013 20:35
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Смъртоносна битка #75607
А защо просто не се пробваш да го атакуваш чрез избутване. Така въобще не трябват да си записваш кодове. По спомен така можеш да победиш всички. Освен това използвай Бойците-сърце (или импулс беше (а бе мацките от трите фракции)), срещу най-силните противникови бойци и ще забележиш как ще ги мачкаш без проблем.

17 Авг 2013 20:41
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Смъртоносна битка #75608
Е то избутването е когато Б=В (или, когато тактическия код + Г е 5 или повече когато ти си офанзивен). Изненадващо за мен, типа на твоя боец в самата смъртоносна битка няма значение (само тактиката има). Извън турнира обаче е доста важно (точно както го описваш е).
Абе, манийка си е играта. :)

А имаше ли такъв момент, че героите са "случайно нарисувани", защото за първата игра не са имали права да ги направят точно както във видео играта? Става въпрос там че Скорпиона е самурай, Съб-зирото - "обикновена" черна нинджа и т. н.?

18 Авг 2013 03:16
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Смъртоносна битка #75617
Ами беше написано някъде в книгата, че това било за целите на играта. Но и на мен ми се струва, че не са имали права за издаване. Видях, че продължението на първата част, вече е със снимки от вторият Мортал Комбат.

Пешка и за турнира има значение. Точно там с мацките правех яко контрол и странно как само те печелеха турнира.

13 Окт 2013 19:32
hitriaivan
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Смъртоносна битка #79412
Здравейте. Имах същата книга игра. Ще бъда радостен ако знаете от къде може да се купи или някой да я даде назаем.

13 Окт 2013 19:37
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Смъртоносна битка #79413
viewforum.php?f=67

Заповядай в тази секция и успех с търсенето.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Смъртоносна битка
Time to create page: 0.052 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Поредицата за Самотния Вълк (90 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Der
    • Today 00:44
    • Куиз: Книги-игри! (23 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 20:40
    • Магьосникът Сива Звезда 4 - Войната на маговете (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от dechoto
    • Yesterday 13:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg