• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Приказки-игри
/
Голямото приключение на малкото таласъмче
/
Обща тема

Обща тема

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
21 Апр 2013 21:34
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 369
Topic Author
Обща тема #72381
Благодаря! Да знаете, че се надявам, когато стартирам официалната кампания да ми помогнете кой с каквото може. :)

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Апр 2013 09:22
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Обща тема #72398
Как ги пращаш нещата? До офис на еконт и ли по друг метод?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

22 Апр 2013 21:40
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Обща тема #72440
Да, доставката е до офис на Еконт. Мога разбира се да пратя и до адрес, но ще излезе доста по-скъпо.

Днес си взех целия тираж (1,000 бр.), натоварих го в Хондата, която клекна, но успешно го докара до вкъщи. Книгите вече заемат една цяла стена - гледката е внушителна и леко плашеща.
Прилагам снимков материал.

22 Апр 2013 23:55
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Обща тема #72449
Уау, 1000 си е плашещо наистина (при това и голям формат май? какъв формат е?). Дано не ти трябва тази стена идните години...

23 Апр 2013 02:43
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 488
Обща тема #72451
В София кога ще има представяне?

23 Апр 2013 07:54
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 818
Обща тема #72453

Ейдриън Уейн писа: писа:
Уау, 1000 си е плашещо наистина (при това и голям формат май? какъв формат е?). Дано не ти трябва тази стена идните години...
Недей така, дано скоро стената да се открие...успех в продажбите пожелавам.
Харесва ми идеята за Приказка-игра и заглавието е яко.
Но ще бъда честен - корицата не ми харесва. Липсва ми Focal point, изображенията са разпиляни, сякаш това не е картина, а някакъв колаж от сборни фотошопски илюстрации. Надписът "Голямото приключение" също ми е твърде Word.

knigi-igri.bg/shop/

23 Апр 2013 08:21
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Обща тема #72456

Голям формат е (26 см х 28 см) т.е. нещо като А4 + още 1/3 от него на широчина. Стената не ми трябва, но се надявам да се изпразни по-бързо от няколко години.

Meriadoc писа: писа:
В София кога ще има представяне?
Все още нямам дата. Ще съобщя подробности, когато е ясно.

kiril_ps писа: писа:
Но ще бъда честен - корицата не ми харесва. Липсва ми Focal point, изображенията са разпиляни, сякаш това не е картина, а някакъв колаж от сборни фотошопски илюстрации. Надписът "Голямото приключение" също ми е твърде Word.
Ами не знам, досега ти си първият, който не харесва корицата. Може би имат основание критиките ти и трябваше да се консултирам с повече хора с усет към художественото, но тези, които питах я одобриха. Някои неща сигурно са и въпрос на вкус - например (за моя голяма изненада) майка ми разкритикува художественото оформление на страниците, защото усещането било на "стара книга, която си открил в някой прашен сандък", а аз точно това исках да постигна като усещане. :)

23 Апр 2013 08:40
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Обща тема #72457

SatanicSlayer писа: писа:
Корицата кърти...
За съжаление не кърти, ами потриса... цифрата народ в БеГе, която получава възможност да оформя книги и кориците им, никога няма да се научи как да борави с шрифт. Оставам с ужасеното впечатление, че грам идея си нямат от тия работи. Адски импотентна работа (или stale, дето му викат на ингилезки).

В този ред на мисли, гледайки корицата, мога да си представя какво е провокирало мнението на майка ти за илюстрациите, даже без да съм ги виждал. Работата е там, че по никакъв начин нищо не пречи едно нещо "да изглежда старо" но да е лишено от недостатъците на същото това "старо" (неслучайно предложих каквото предложих като насока за корица и илюстрации за проекта "Калоян").

Да, определено е трябвало да се посъветваш за оформлението.

Иначе ми изглежда симпатичен проект и лично аз със сигурност ще му обърна внимание - поздрави за инициативата!

23 Апр 2013 08:56
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Обща тема #72460

partci писа: писа:
В този ред на мисли, гледайки корицата, мога да си представя какво е провокирало мнението на майка ти за илюстрациите, даже без да съм ги виждал. Работата е там, че по никакъв начин нищо не пречи едно нещо "да изглежда старо" но да е лишено от недостатъците на същото това "старо" (неслучайно предложих каквото предложих като насока за корица и илюстрации за проекта "Калоян").
Не си ме разбрал правилно, илюстрациите не са критикувани и съм сигурен, че дори и вие (критикуващите корицата) ще ги харесат. Майка критикуваше оформлението на текстовите страници, защото са все едно стар приказен пергамент.

23 Апр 2013 10:19
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
Обща тема #72467
Като един от тестерите на текста чакам с нетърпение да разлистя завършения продукт.

Освен това ако има желаещи да получат книгата във Велико Търново (или в района) без да се занимават с разни куриерски фирми да ми пишат, мога да поема разпространението :)

PEACE & LOVE

23 Апр 2013 10:58
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Обща тема #72469
За премиера или поне пред премиера: viewtopic.php?f=88&t=3342&view=unread#unread ако си навит де!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

23 Апр 2013 11:33
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Обща тема #72472

ze BG писа: писа:
Голям формат е (26 см х 28 см) т.е. нещо като А4 + още 1/3 от него на широчина. Стената не ми трябва, но се надявам да се изпразни по-бързо от няколко години.

И аз силно се надявам на същото. Защото ще означава, че всичко се е променило и вече сме в нова златна ера за КИ. Но по принцип книжарниците (всички общо) продават 200 за няколко години, не 1000. (Това всъщност отдавна е известно. Ако ще продаваш предимно на ръка е е по-друго, но тогава си става малко като целодневна работа.)

Книгата ти е в различен сегмент де (детска, голям формат, твърди корици), така че дано там вървят по-иначе нещата. Всъщност това е голямата надежда в случая.

23 Апр 2013 11:43
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Обща тема #72473

Но досега книжарниците (всички общо) продават 200 за няколко години, не 1000. (Това всъщност отдавна е известно. Ако ще продаваш предимно на ръка е е по-друго, но тогава си става малко като целодневна работа.) Книгата ти е в различен сегмент де (детска, голям формат, твърди корици), така че дано там вървят по-иначе нещата.

Ами не знам до колко е известно, и на база какъв опит с продажбите по книжарници си стигнал до тази констатация. "Призвание герой" излезе преди по-малко от 4 месеца и вече гони тази цифра от 200 през книжарниците, така че е доста пресилено това "няколко години". Проблемът там е големият % за книжарниците, но пък е най-добрият начин да стигне до максимален брой читатели. Още повече, че тук се касае за детска приказка-игра, за която смятам, че аудиторията е доста по-голяма. А и се надявам наистина да е така и продажбите да са още по-големи.

Пожелавам го на Зе БГ. :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

23 Апр 2013 11:54
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Обща тема #72477
Призванието се продава страхотно, да (макар аз да знаех за към 140, не повече). Това обаче са начални продажби, в най-силния период в годината - край празниците, и включва всички книги, които иначе биха се продали извън книжарниците, защото се продава само там (доколкото знам). Оттам идва обективната разлика с представянето на предишните 3 КИ в книжарниците. (Може да има и субективна разбира се - това че е по-дебела книга, например.)

Иначе, като видим темпото след началните продажби (след първите 4-6 месеца), тогава наистина ще можем да гърмим шампанското. Аз бих го направил, ако прехвърли 500 в рамките на 2-3 години да речем - това вече ще означава огромен успех за жанра, защото ще демонстрира, че публиката му наистина се акумулира постепенно с всяка добра нова книга, какъвто винаги е бил планът.

Голям успех пожелавам и на новата книжка, като залагам на различната й публика. (Но това е на сляпо, тъй като нямам опит там и не знам дали детската публика ще компенсира по-възрастната на жанра.)

23 Апр 2013 12:58
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Обща тема #72483
Принципно статистиката е, че 50% от книжният пазар в България се формира от детски книжки. Така че да видим. Ще ви информирам за всичко около маркетинга и продажбите - изцяло прозрачен съм, дано помогна с нещо, като идеи и реализация на цялата общност.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Приказки-игри
/
Голямото приключение на малкото таласъмче
/
Обща тема
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Синът на пустинята (62 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 21:22
    • Куиз: Книги-игри! (30 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 10:13
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Вилорп
    • Yesterday 09:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg